zakazat Islám? - Anketa

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Měl by se v civilizovanem světě evropy zakazát islám?
Ano měl by se zakazat. 42 %  45%  [ 42 ]
Možná by se měly udělat nějaké kroky 14 %  15%  [ 14 ]
Spíš asi ne 8 %  8%  [ 8 ]
Určitě ne 28 %  30%  [ 28 ]
Celkem hlasů : 92

Odeslat příspěvekod Juanitos 21. 11. 2009 18:14

droopy píše:kazde z tych nabozenstiev ma patent na pravdu a aktivne za nu bojuje na ukor vsetkych ostatnych. to uplne staci.


Hlavne, že ateisti (ľudia veriaci v evolúciu) majú tiež na všetko patent. :o) Na základe nepotvrdenej tézy evolúcie už mnohé veci pokladajú za hotové a platné... Ak má nejaké náboženstvo pravdu, nemôžu ju mať zákonite iné, to je dosť logické.
Juanitos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 21. 11. 2009 23:18

Juanitos píše: ... Ak má nejaké náboženstvo pravdu, nemôžu ju mať zákonite iné, to je dosť logické.

Ne, to není logické. Pokud se na teze většiny náboženství podíváš trošku podrobněji, zjistíš, že si až tak neodporují, spíše hlásají stejné nebo velmi podobné věci. Pouze názvosloví se liší. Přirovnal bych tok jazykům. Prostě všichni mluví o tomtéž, pouze v jiném nářečí. Ono zvlášť křesťanství s islámem jsou si dost blízké... Potažmo, také se tvrdí, že Kristus v době o které se Bible nezmiňuje cestoval a studoval jiná náboženství, Blízký východ, Indie. Naopak Prorok prý vycházel z Bible. Nakonec proč ne? Ve své podstatě byla Bible, Korán jediným záchytným bodem, Řádem, v minulosti. To, co z obojího udělali "lidé", vykladači je věc jiná, nakonec to známe i ze současnosti, že...
Dr.Watson
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 22. 11. 2009 04:19

JA JA, Svatá Prauda, Docu Watsone...Vše již tady jednou bylo a Nic nepochází z Ničeho...taková je Civilizace Lidstva od Praečlověka Janečka. Jinak bychom byli furt na Stromech, že...Hledejme v Asii, ale i v Africe. No hlavně co udělaly ,,z náboženství,, všichni Mocní! Hej. No jaksi se ho zmocnily, využili a zneužili, kdykoliv se jim to hodilo do krámu...i jakoukoliv Ideologii všeobecně. Zatím Dobrunka...Ponocnej Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Juanitos 22. 11. 2009 21:11

Dr.Watson píše:Pokud se na teze většiny náboženství podíváš trošku podrobněji, zjistíš, že si až tak neodporují, spíše hlásají stejné nebo velmi podobné věci. Pouze názvosloví se liší. Přirovnal bych tok jazykům. Prostě všichni mluví o tomtéž, pouze v jiném nářečí.

Podobne neznamená rovnaké, ak sa niečo nezhoduje vo všetkom, tak to nie je to isté...Proste chladničiek máš veľa ale Whirpool sú iba tie so značkou Whirpool :o)
Dr.Watson píše: Ono zvlášť křesťanství s islámem jsou si dost blízké... Potažmo, také se tvrdí, že Kristus v době o které se Bible nezmiňuje cestoval a studoval jiná náboženství, Blízký východ, Indie. Naopak Prorok prý vycházel z Bible. Nakonec proč ne? Ve své podstatě byla Bible, Korán jediným záchytným bodem, Řádem, v minulosti.

Mohamed z Biblie vychádzal, nie Biblia z Koránu ale Islam je o dosť iný, Alah nie je Bohom Abraháma Izáka a Jákoba a Ježiš, podľa Biblie Boh, sa podľa Koránu nemôže nazývať Bohom...A viera, že Ježiš je Boh je základom kresťanstva, preto tie náboženstvá nemôžu platiť naraz...
Dr.Watson píše:To, co z obojího udělali "lidé", vykladači je věc jiná, nakonec to známe i ze současnosti, že...

Kde berieš istotu, že aj ty nie si len človek-vykladač ako tí, o ktorých to tak sebavedome tvrdíš? :o)
Naposledy upravil Juanitos dne 23. 11. 2009 06:38, celkově upraveno 1
Juanitos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 23. 11. 2009 03:36

Ahoj Juanitos, Vůch je tu nakonec pro všechny věřící a obsáhne ,,všechny Bohy a Božstva, a vyhoví Všem náboženstvím, u Toho zneužívání,,Víry a náboženství,,:
šlo vždy o Ty,,Mocné...,, že. Marcel od Zvonu
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Juanitos 23. 11. 2009 06:41

Toho tebou spomínaného Vůcha nepoznám ale Boha, ktorého poznám ja, obsiahnuť isto nemôže. :o)
To, že ľudia si pre svoje ciele a záujmy využívajú čokoľvek, teda aj vieru, je žiaľ smutná realita...
Juanitos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 23. 11. 2009 09:16

Vúch, Juanitos, je ten nejvyšší, všeobjímající Bůh, zvládne i toho křesťanského(má ho v sobě...včetně těch ostatních). Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Juanitos 23. 11. 2009 19:43

Odkiaľ vieš o tom všeobjímajúcom, ktoý vraj aj Boha kresťanského obsiahne?
Juanitos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 23. 11. 2009 20:40

Mám ho v Sobě jako Ty Juanitos, a i každý z Nás...ozvi se mi na SZ , pokecáme, tady již jsme OT, hej. Starec Marcel od Zvonu.
Dodatok: Jinak si s Tebou rád popovídám o Focení i dalších věcech kromě toho náboženství a Boha či Přírody...
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 11. 2009 13:03

Ono je to kapánek jinak - musí se odlišit VÍRA od NÁBOŽENSTVÍ.

Víra - to je prostě vnímání NĚČEHO, co překračuje rámec běžného chápání, jakési Entity, která se nám, "obyčejným smrtelníkům", jeví jako Bůh (nebo Vúh - to je jedno, Marceli). Tato entita je de facto splněním veškerých lidských tužeb po velikosti moci a schopností - je IDEÁL, nebo aspoň velmi silně idealizovaná. Tato VÍRA v NĚCO-NĚKOHO dává vědomí vyšší morální síly, dává útěchu nebo někdy i straší před prováděním nepravostí. Tato ENTITA je samozřejmě nazývána různě - podle jazyka, v němž je nazývána, takže v hebrejštině to bude znít jinak než anglicky nebo arabsky - ale když se na tento fakt podíváme NESTRANNĚ, bez svázanosti s jakoukoliv věroukou, musí být tento fakt naprosto jasný.

Dalším faktem je (ověřeno etnology a etnografy při výzkumných návštěvách primitivních kmenů v pralesích bez dlouhodobých kontaktů s modernější okolní civilizací), že každá vyspělejší technologie, která není společností na nižším stupni vývoje pochopena, je touto méně vyvinutou společností ZBOŽŠTOVÁNA - stačí si vzpomenout na "Cargo kult" vzniklý za WW II u některých ostrovních "civilizací" v Tichomoří - stavěli modly ve tvaru letadel a uctívali je, protože viděli, jak velká letadla přivážela lidi a náklady (americké operace proti Japonsku ve 40.letech) - a přitom nechápali co to ve skutečnosti je. Tak to "postavili na roveň" božství. Úplně stejně by se cítil "moderní" člověk, kdyby se například střetl s civilizací (co na tom, že klidně i z jiné planety nebo jiné galaxie), která by ovládala hmotu pouhou silou myšlenky - ano, někdo může tvrdit, že je to šarlatánství - ALE CO KDYŽ TO NĚKDE A ZA JISTÝCH PODMÍNEK MOŽNÉ JE??? NEEXISTENCE DŮKAZU JEŠTĚ NENÍ DŮKAZEM NEEXISTENCE - to je jasná poučka už z římského práva, takže jak bychom my, Evropané (nebo Američané) nazvali podobné tvory, kteří by ani ke své existenci hmotu nepotřebovali? Myslím, že k označení "bůh, božstvo" v takovém případě není daleko. Zde se tedy prolíná sci-fi s filozofií a případnou věroukou - a opět, při nestranném pohledu na věc, MŮŽE TO BÝT PRAVDA. Ne nadarmo pan Stanislav Lem napsal, že čím vyspělejší technologie je, tím blíže má k magii a okultním vědám...

A na závěr jsem si nechal to, čemu já osobně říkám NÁBOŽENSTVÍ - je to pokus (mnohdy vydařený) určité skupiny lidí stáhnout na sebe část oné moci "nadřazené bytosti" tím, že začnou (začali) sami sebe prohlašovat za zprostředkovatele víry a jejího učení. Tedy budovat chrámy a zdobit je neuvěřitelnou nádherou za účelem uctívání "vyšší bytosti", tlumočit "názory vyšší bytosti" na chování "prostých" občanů, vykládat "názory vyšší bytosti" na to, jak by se měly ty a jiné věci dít. Časem taková skupina získá tolik moci a zároveň i hmotných prostředků, že její moc nespočívá jen a pouze v moci víry - to nikdo nemůže popřít. Stačí se podívat na bohatství Vatikánu a je jasno - a v historii Egyptští kněží, Mayští a Aztéčtí kněží, v dnešní době hinduističtí, judaističtí i muslimští "strážcové víry" byli a jsou spíš než cokoliv jiného strážci paláců ("Domů Božích") a obrovských hmotných hodnot, které se ne vždycky dávají na odiv světu - o to jsou často větší.

K čemu tedy slouží víra a náboženství?

Víra je uvědomění si sebe sama ve vztahu k "něčemu výš" - nazývejme to každý po svém. Svou víru v "něco/někoho" má každý samostatného sebeuvědomění si schopný tvor V SOBĚ - stačí jen, aby po ní zapátral a objevil ji ve svých myšlenkách - a je úplně jedno, jak té své "vyšší bytosti" bude říkat - prostě víru v ni má sám a svou.

Náboženství je lidká organizace, která vznikla za účelem ovládnutí myslí a majetků mnoha dalších lidí - prostřednictvím přesvědčování, že víra NĚKOHO JINÉHO (věrozvěsta) je právě ta pravá, popřípadě že je pravější než ta dosavadní, kterou ti "obyčejnější" lidé dosud vyznávali.
Ergo kladívko - jde o PRACHY A MOC, kterou dává NÁBOŽENSTVÍ (neboli výklad cizí víry více lidem a nahrazující touto vírou jejich vlastní víry) relativně velmi úzké skupině osob nad většinou - a není toto téměř doslovná definice ekonomické, případně politické NADVLÁDY?

Můj názor a shrnutí jsou tato:
- víru má každý svou, je JEHO VLASTNÍ a je NENARUŠITELNÁ NIČÍM JINÝM ANI VÍROU NĚKOHO JINÉHO.
- náboženství jakožto činnost malé skupiny lidí, přiživující se na práci většiny a neposkytující této většině nic, co by si sama nedokázala opatřit jiným způsobem, je prostředek moci až útlaku a jako takové de facto odporuje nejen jeho jakékoliv násilné šíření, ale často i jeho pouhá výuka a veřejné proklamování CHARTĚ LIDSKÝCH PRÁV ORGANIZACE SPOJENÝCH NÁRODŮ - protože ta deklaruje, že KAŽDÝ MÁ NÁROK NA SVOU VÍRU - proč by těch věr a věrouk nemohlo být 6,5miliardy...?

Nu, ogaři, a včíl mudrujte... :mrgreen:
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Juanitos 24. 11. 2009 13:23

EKKAR: Takže aj islamista, ktorý si na seba pripevní bombu a vyhodí sa medzi civilistami do vzduchu v svojej "dobrej" viere že poslúži Alahovi tým, že zničí neveriacich nepriateľov má na to právo?
Juanitos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 11. 2009 14:08

Juanitos, myslíš, že SÁM, ve své a výhradne SVÉ víře by na takovou pí.čovinu přišel? Nemyslím, že by kterýkoliv INTELIGENTNÍ tvor měl VROZENÉ sebevražedné tendence - takovou filozofii musel někdo VLIVNÝ A VLIVUCHTIVÝ (rozuměj MOCNÝ A MOCICHTIVÝ) vymyslet a prosadit - a už jsme někde jinde, než je OSOBNÍ VÍRA, nemyslíš?
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 24. 11. 2009 14:45

EKKAR: velmi pěkně napsané, To že církev je jistý druh vlády tvrdím už dlouho. Nakonec dříve církev byla dokonce i nad vládami jednotlivých států. A o je díky tomu, že byla schopná lidem "vnutit" svou představu o víře.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 24. 11. 2009 15:37

Juanitos píše: .......
Kde berieš istotu, že aj ty nie si len človek-vykladač ako tí, o ktorých to tak sebavedome tvrdíš? :o)

Nebudu odpovídat na vše s citacemi. Ano, jsem člověk - vykladač, vykládám zde svůj názor na tuto věc a Tvůj příspěvek. Myslím že jako všichni zde na forech. Bible se dělí na Starý a Nový zákon (Smlouvu), nelze toto oddělovat. Pokud Whirpool bude omezovat a bojovat proti ostatním výrobcům ledniček asi bychom se také divili. Že vychází Bible z Koránu jsem netvrdil. Toto
...preto tie náboženstvá nemôžu platiť naraz
mi přijde jako nesmysl. Platily, platí a budou platit, dokud budou mít věřící. Ujasni si, co je Víra a co je náboženství, proč se např. křesťanství v průběhu svého trvání rozdělilo na tolik "podvětví". Bohužel i důsledky, které známe a defakto i teď poznáváme...

Edit: myslím, že nikdo nikdy netvrdil, že Ježíš je Bůh... Pokud vím, ustálená formulace je Otec, Syn a Duch svatý. S Tvým výkladem z toho děláš Pantheon... Křesťanství je ... monoteistické, což znamená???
Dr.Watson
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aquarkko 24. 11. 2009 18:25

pokud vím, tak pro toto existuje slovo trojjediný
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků