Jak si najit praci

Podmínky pro práci, vztahy se zaměstnavateli, platy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 15. 11. 2009 01:50

Ahoj,
uz jsem trochu zoufala. :-S Zhruba od rijna si snazim najit nejkou praci v administrative. Moje nejvyssi dokoncene vzdelani je gymnazium. Dale mam skoro titul bakalar, k jeho dokonceni chybi udelat pouze jedna statni zaverecna zkouska a to z ekonomie, informatiku a obhajobu bakalarky jiz mam. Zkousku mohu vykonat az v cervnu. :-\
Hledam ve strednich Cechach, Praze a Pardubicich (zde mam moznost ubytovani ve studentskem byte). Bohuze od rijna stale nepracuji. Na vetsinu mych odpovedi firmy vubec nereaguji. Absolovola jsem par pohovoru, ktere ovsem pro me nedopadli dobre.
Chci se zeptat, zda mate nekdo zkusenosti z hledanim prace a nejake tipy, jak konecne uspet. Jsem hrozne neschopna, :'( tak bych se rada dozvedela, jak zaujmout.
Diky za odpovedi...
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod audis 15. 11. 2009 02:54

já jsem zaměstnán, ale už rok hledám lepší práci. Ano, 85% mých odeslaných nabídek je bez odpovědi, byť i kdyby jen "děkujeme, nechceme". naposledy mi to nevyšlo kvuli tomu, že nemohu nastoupit ihned. V poslední době se v pruvodním dopise snažím zaujmout jedním humorným odstavcem, jednodušše vloženým jen proto, abych nezapadl do té šedí stovek zaslaných žádostí. Zatím jsem jich odeslal osm, 3 se aspon ozvali že ne, nebo postoupíme dále, nebo boužel nemužete nastoupit hned.

jestli máš kamošku personalistku, zeptej se jí. Podle mě to je stejné, jako když muž balí ženu! Když nezapadne do těch stovek pruměrných, nevýrazných, obvyklých, učebnicových, profláknutých, apod. zaslaných materiálů, zaujme a má větší šanci. Jsi ženská, tak si to představ, jak na tebe pusobí ta šed, co tě balí každou chvíli.. Vzhledem k tomu, že nemám obecné mimořádné (!) schopnosti na trhu práce ( deset jazyků rodilý mluvčí, 120 let praxe v obchodě, 150 let praxe ve výrobě, nejlépe současně na stejné pozici u stejného zaměstnavatele:-DDDD), holt musím se víc snažim. No, zatím to moc nevycházelo, musím víc, taky uvítam radu a tip. potřebuju nějak vydělat na tu vilu a akcie ČEZu, protože mi nikdo na to nedá. :-)
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 15. 11. 2009 10:32

No zkoušel bych i zaměstnané známé, zda neví o volných pozicích ve svých firmách atd. ;-)
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 16. 11. 2009 15:31

Hmmm, vetsina mych znamych stale studuje... Jinak Tech, co pracuji, uz jsem se davno ptala...
Meho kamarada pritelkyne je personalistka, takze mi ze zivotpisem pomahal... spis je asi problem s obsahem, nemam zadnou praxi (tech par brigad, co clovek dela pri studiu, se jako praxe nebere mi bylo receno :'( ) a namam znalost zadneho jazyka na komunikaivni urovni... :-S
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 16. 11. 2009 16:17

Že se nedá nastoupit ihned je problém? Ono jen od inzerátu k prvnímu kolu pohovorů je to minimálně měsíc, pak další měsíc než je druhé kolo a dalších pár týdnů než si vyberou někoho konkrétního.
3 měsíce tě zbytečně trápí a zdržují a pak mají problém že nemůžeš nastoupit ihned? Tak to je děs :-(
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 16. 11. 2009 18:17

No né všude probíhají řízení o 3 kolech. Někde hledají někoho s nástupem ihned.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oco1 16. 11. 2009 21:45

Takovy problém s hledáním práce řešil můj kamarád přes léto... poslal asi 320 životopisů, z toho se mu ozvalo cca 20 zaměstnavatelů, ze kterých přicházelo v úvahu tak max 5 nabídek 8-D nakonec tu nejlepší vzal a neztěžuje si zatím, ale bakalář už je :D
S7 edge
oco1
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 16. 11. 2009 22:01

oco1 píše:320 životopisů, 20 zaměstnavatelů, 5 pohovorů a 1 práce

Tak nějak. Při odpovědi tak na 10 inzerátu týdně je šance na úspěch rovna nule. Tak 40 odeslaných životopisů týdně bych viděl jako hranici pro aspoň nějakou šanci.
Takže každé dopoledne sednou k pc a hledat a hledat a odpovídat a odpovídat.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anik 18. 11. 2009 17:22

souhlasim, ze najit praci soucasne,kdyz je clovek zamenstnan je problem. Nastup ihned dobre znam,nastesti jsem se vzdy domluvila a povedlo se mi "preplout" z jednoho zamestnani do druheho.

Maty.Lara: drzim palce,urcite neco objevis,myslim,ze praci pro absolventy neni malo, zkus gastrojobs.cz nabidky vetsinou od hotelu,trebas tam neco objevis..... ;-)
Samsung Galaxy S23
Anik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 18. 11. 2009 19:10

Tak to ja mam zkusenost z letosniho jara:
Cca 10 az 15 zivotopisu, pohovor v personalce nepocitam jako "kolo" a ani nepisu.
1 pohovor primo ve firme kde mne nechteli po 1. kole
1 pohovor, kde jsem po peti minutach pohovor ukoncil, protoze jsem tam nechtel jit
1 pohovor, kde mne zvali do druheho kola, ale ja nechtel
1 kde mne chteli po druhem kole (prvni v personalce) a ja to hned vzal.

Pak jeste pozvanka na druhe kolo u dalsi firmy (prvni taky ve firme), volali mne kdyz jsem odchazel od podepsane smlouvy jinde.
+ 2 firmy, kde jsem vedel, ze staci zvednout telefon a berou mne, ale tam jsem zas nechtel ja. :)

Asi jsem vybiravej, ale vyplatilo se, delam presne to, co jsem chtel a to jsem ani netusil, ze takovou praci vubec muzu v Brne najit.

Jinak abych rekl i neco k tematu, na tyhle administrativni pozice je opravdu hrozne tezke se dostat, protoze na 1 misto se hlasi treba 200 uchazecu, a klidne i vic. Pritelkyne od kolegy se ted taky na jedno hlasila, a vybrali ji ze 180 jinych. A presvedcila se o tom na vlastni oci, protoze musla tem neuspesnym psat emaily, ze nee.
p0etrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod p0etrik 18. 11. 2009 22:03

Abych jeste poradil: Je to sice prace na *****, ale zkus nejaky telemarketing. Tam vetsinou berou porad. Pritelkyne takhle delala o prazdninach ve dvou firmach, v te prvni to bylo na nic, ta druha usla. Ani platove podminky nebyly z nejhorsich. A brachova manzelka to same, i kdyz ta delal podporu v AJ, takze to mela lip zaplacene. Nicmene je sikovna a jeste ve zkusebce ji povysili. Kdyz tam chvili vydrzis a budes sikovna, tak mas taky sanci na postup. Navic je to dost casto docela casove flexibilni prace, takze u toho bys mohla dal studovat. Pises, ze neumis zadnej jazyk, takze hlavne na tom bych zapracoval.
p0etrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 18. 11. 2009 22:57

No nevim, podle mě zatím nemáš důvod si stežovat, pokud práci hledáš teprve! od října... Třeba 3 měsíce bez práce je běžná doba když není krize, ted když je ta krize tak počítej trochu déle..

A jak říká audis, to kouzlo na úspěch určitě hodně závisí na motivačním dopise, s tím je si potřeba pohrát abys ty potenciální zaměstnavatele vůbec zaujala a mohla postoupit na pohovor..
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 18. 11. 2009 23:07

MarkFX píše:No nevim, podle mě zatím nemáš důvod si stežovat, pokud práci hledáš teprve! od října... Třeba 3 měsíce bez práce je běžná doba když není krize, ted když je ta krize tak počítej trochu déle..


JJ to je pravda. Jiz zminovana bratrova manzelka hledala snad pul roku. A to je ma VS a umi opravdu perfektne anglicky.
Hlavni je to nevzdavat a nerikat si jak nestojis za nic. To pak na pripadnem pohovoru moc nezazaris.
p0etrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 19. 11. 2009 09:47

Diky za rady.
Do toho telemarketingu se mi moc nechce. Obcas mam problemy s hlasivkama. Takze ztracim hlas a skoro me neni slyset. Takze to pro me neni moc vhodna prace...
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anonymous 19. 11. 2009 11:21

No, já bych doporučil hlavně co nejvíce zvyšovat vzdělání. Takže po ukončení bakalářského studia přemoci lenost a ještě dva roky navázat.
Anonymous

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků