rodiče vs škola

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod gotti 8. 10. 2009 15:41

Ahoj.chtěl by jsem se zeptat na nějaké věci o škole.dcera chodí do druhé třídy a zajímalo by mě,když jí třeba není dobře,kolik dní jí mohu nechat doma a omluvit to sám,a kdy už musím mít omluvenku od doktorky.protože když jdu k doktorce,tak mi stejně řekne at si koupím v lékárně sirup,kapky do nosu a kapky proti kašly.takže kolik dní za sebou,nebo do roka apod.

-a pak ještě jedna věc,potřeboval jsem,aby šla holka domů v 11.15 a napsal jsem to na lístek.holka jí to dala a učitelka řekla,že jí nebude pouštět během hodiny a pustila jí až po zvonění v 11.40.stál jsem před školou jako blbec a ještě k tomu nám ujel autobus.jak to prosím vás je?chci to učitelce říct,proč jí nepustila jak jsem psal,ale rád by jsem věděl předtím jestli na to mám právo občas určit,kdy potřebuji holku pustit.předem díky
gotti
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 8. 10. 2009 15:54

gotti myslím, že žáka na ZŠ omlouvají rodiče v plném rozsahu. V případě pochybností o nemoci žáka, si škola vyžádá potvrzení příslušného lékaře.

Jestliže napíšete/š do školy lístek, který opatříte/š podpisem a je jasné, že si jej ve druhé třídě nevytvořilo dítě samo, měla by učitelka něco takového akceptovat. Jestliže existuje její pochybnost - může si celou záležitost ověřit na telefonu. Předpokládám - bývalo to běžné, že na začátku školního roku, předají rodiče škole, kromě jiného, i kontakty na sebe, vč. čísel telefonů.

Celou věc bych řešil s učitelkou - osobním pohovorem. Pakliže by neměla zájem o komunikaci, ihned bych šel za ředitelkou/ředitelem ZŠ.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hobitt 8. 10. 2009 17:45

Ahoj gotti,

k omluvenkám u nemoci

Mě i mé spolužáky na ZŠ vždy v plném rozsahu omlouvali rodiče a nikdy nebyl problém...(je ale pravda, že jsem odešel ze ZŠ po šk. roce 2003/2004 tuším a od té doby se to mohlo změnit :hm: )

K předčasnému odchodu ze třídy

Pokud byl lístek podepsán parafou, nevidím důvod, proč by učitelka nemohla/neměla Tvou dceru pustit v žádanou dobu. Nejspíš se opakuji, ale na ZŠ, ani na SŠ jsem nezažil, že by učitel nepustil žáka po předložení podepsaného lístku. Celé bych to tedy řešil klidným rozhovorem s učitelkou s argumentací, že když napíšeš, že potřebuješ, aby dcera odešla v 11:15, tak je to z nějakého důvodu a že když jí pustí v 11:40, tak celé toto uvolnění ztrácí smysl. Poté by mohl být klid. Pokud se bude vzpírat, tak bych šel okamžitě se stížností na ředitelství školy a to už by si mělo danou učitelku srovnat. Pokud by to nenastalo, tak doporučuji vždy v den, kdy bude potřeba dítě uvolnit, poslal dceru s podepsaným lístečkem a ještě bych osobně zavolal učitelce s důrazem na to, že je opravdu důežité, aby dceru pustila v čas uvedený na lístečku.

Toť můj laický studentský názor, právně to podloženo nemám. Pokud dcera na začátku roku dostala školní řád, prostudoval bych si ho (ve většině škol je kostra jasná, ale zbytek se může nějak odlišovat.) V případě, že ne, zkusil bych prostudovat webové stránky základní školy.
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 8. 10. 2009 18:32

V páté třídě jsem měl za pololetí přes 200 zameškaných hodin a ani jedna omluvenka nebyla od doktora. Problém s tím nebyl. Možná to se něco změnilo nebo to škola přímo bude mít v řádu (to měla i ta moje), ale v případě problémů se dá vždy dohodnout, případně klidně zajít i za ředitelem s tím, že omluvenky od doktorů jsou blbost. Někdo poleví.

S tím pouštěním to ale bude asi horší. Ono se zvednout v půlce písemky nebude zrovna žádoucí.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 8. 10. 2009 18:51

Jack111 nebylo napsáno v půlce písemky, jestli správně čtu ... ale v půlce hodiny.

Mimochodem, ač by to bylo v půlce písemky, je povinnost učitele žáka uvolnit. Třeba bude nutná návštěva lékaře atp. Učitel nemá možnost, v tomto směru, rodiči odporovat.

To je můj laický názor.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 8. 10. 2009 19:00

MgX: Taky nebylo napsáno, ale mohlo se stát. Tak nebo tak, mohl si pro ní dojít ne?
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 8. 10. 2009 19:11

Jack111 ano mohl si pro ni dojít - přesto u některých ZŠ trochu problém .... zamykají se.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 8. 10. 2009 19:21

MgX: Škola do které se nedá dostat? To byl vždycky můj sen :-D
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 8. 10. 2009 19:35

Jack111 :-D ... představ si že ano. A když nemáš telefon, či nevidíš procházet učitelku, či školníka ... smolík :-D
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hobitt 8. 10. 2009 19:46

Naše ZŠ se taky zamykala
Gympl má hlavní vchod na bzučák, ale dostat se k zadnímu vchodu, nebo do přístavby není problém.
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 8. 10. 2009 20:27

MgX: Jak telefon? To jako brnkneš učitelce, že jsi se konečně dostavil a ať ti jde laskavě otevřít? :lol:
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 8. 10. 2009 20:35

Jack111 ne, na sekretariát ... napráskáš školníka, že chrápe, místo aby hlídal, zda někdo jde, nebo ne :-D
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 8. 10. 2009 20:57

gotti: nevím jestli toto upravuje nějaký předpis
Když jsem by na ZŠ, tak díky vysoké absenci žactva, jsem mohl mít od rodičů omluveny snad nejvíce 3 dny. Poté po nách chtěli omluvenku od lékaře. Ale jak říkám...zda na to je přepis, netuším.
Co se týká odchodu v hodině, tak je to asi na zvážení vyučující. Proto bych doporučil, příště žádat o uvolnění po nějaké uzavřené vyučovací hodině.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 8. 10. 2009 21:49

MgX: Já už jsem si vybavil, že i v mé škole se zamykalo. Asi v 8:15 se zamkly šatny a dveře za nimi asi na dvě hodiny. Šatnářka pak kontrolovala přezuvky. Kdo neměl, musel vyjít v ponožkách. To mi vnuklo otázku. Je takovéto řešení k vidění i dnes, případně měli tehdy vůbec nějakou moc, nás nutit chodit v ponožkách? Návleky nebyly.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Player. 9. 10. 2009 12:39

tak to s tymi ponozkami je pekny priklad aky hlupi ludia pracuju v skolstve. Oni si proste myslia, ze ide o to aby sa nespinili podlahy, ktore sa aj tak dvakrat denne umyvaju, ale ide skor o to aby sa im cele dni nepotili nohy v topankach a aby mali pohodlie.
Player.
Nadšenec
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků