IFP Club - lehce vydělané peníze?

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Lexx 15. 8. 2009 08:36

Kdo tady co říkal o obhajování? Ten produkt prostě nefunguje tak, jak si myslíš a jak ho tady prezentuješ, that's all.
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MS-fanousek 15. 8. 2009 21:24

Jak to tak čtu, tak Romanovcz netvrdí, že to je všeobecně výhodné. Jen říká, že dostane 12.000 za doporučeného člověka a to je výhodné.
Je to vskutku zajímavý systém prodeje produktu. Kdo z nás má to štěstí a je schopen prodat svůj produkt, aniž by se zákazník zajímal co kupuje. A radostí zaplatil 24.000 ročně.
MS-fanousek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 4honza 16. 8. 2009 11:54

MS-fanousek píše:Jak to tak čtu, tak Romanovcz netvrdí, že to je všeobecně výhodné. Jen říká, že dostane 12.000 za doporučeného člověka a to je výhodné.

Pokud je to tak, tak si to muzeme prelozit do srozumitelne reci.
IFP club pouze preprodava investicni zivotni pojisteni Evropska jistotota, jedna se o jedno z vubec nejdrazsich IZP na nasem trhu, viz http://www.investujeme.cz/clanky/tank-p ... sou-drahe/
On tedy "doporuci" dotycnemu uvazat se na 30 let platit 2000,- Kc mesicne na jeden z nejdrazsich financnich produktu a vyinkasuje za nej 12tis Kc. Komu to doporucuje, svym znamym, rodine, pratelum? Nekdo na to ma zaludek, ja bych to nedoporucil ani cloveku, ktereho neznam.
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod whip 16. 8. 2009 19:13

Vážení přátelé, tahle diskuse je podobně jako veškeré jiné o MLM a obdobných aktivitách na internetu poměrně jalová. Na jedné straně stojí aktivní zapojený obhájce a na druhé zásadní odpůrci. Jeden druhého z principu nechápe a odmítá pochopit. Nehodlám se postavit na stranu ani jedné skupiny, byť je mi první bližší. Rád bych pouze osvětlil několik věcí.
Evropská jistota od ČPP je investiční životní pojištění - co se poplatků resp. ceny týče průměrný produkt. Co se vhodnosti ke spoření týče - je pravděpodobně stejně výhodná či nevýhodná jako jakékoliv jiné investiční životní pojištění. Obecně je nyní módní tvrdit, že tento produkt je ke spoření nevhodný. Nemyslím si to. Je otázkou s čím se srovnává. Zastánci státních podpor argumentují tím, že k IŽP stát nic nepřihazuje. Sice ne, ale zase dává daňovou úlevu. Ta je při třicetiletém horizontu naprosto stejná jako státní podpora u penzijního připojištění nebo stavebního spoření při stejné době spoření a výši úložky. Takže je to úplně jedno. Penzijní připojištění dnes nic nevydělává, zhodnocení je pod hranicí inflace, takže vlastně proděláváte a stavební spoření Vám vydělá pouze předem sjednaný úrok a nic víc. Nyní jsou úroky v podstatě na hranici inflace, takže nevyděláváte ani neztrácíte. Použijete-li stavebko jako "dlouhé spoření", je otázkou, zda nezačnete prodělávat. Skoro určitě ano. Oproti tomu na IŽP Vám sice nikdo NIC negarantuje, ale máte na rozdíl od obou konkurenčních produktů možnost chovat se jako investor - měnit alokační poměry a aktivně tak ovlivňovat možnou výši zhodnocení Vaší investice. Porovnávat IŽP má smysl pouze se spořícími plány - pravidelným investováním obdobné částky do fondů. V tomto případě ušetříte na poplatcích, ano. Vaše výnosy a možnostimohou být opět omezené a tentokráte volbou fondu na začátku, pokud Vaše smlouva neumožňuje mixovat portfolio z různých fondů /pozor!!!/ příslušného správce - investiční společnosti. Tvrdím tedy a budu tvrdit, že bagatelizovat "IŽP je jako spořící produkt nevýhodné" není správný názor bez výjimek, je to módní názor.
IFP Club navíc - jak jsem měl možnost se dozvědět - je klubem klientů společnosti IFP, který jako takový přináší členům řadu dalších výhod - běžné finanční produkty - pojištění, stavební spoření, penzijní připojištění za nižší než sazebníkové ceny resp. s bonusem v podobě vrácené části provize zpět na účet /zhruba na úrovni nižších pozic spolupracovníků makléřských firem/, zajímavé slevy na zájezdy, automobily, spotřební zboží atd. A kromě toho /a to nepochopitelně rozčiluje některé diskutující/ dává zajímavou odměnu za doporučení dalšího člena - 12.000,- Kč /to, že jde pouze o část provize IFP a.s. je snad jasné každému, proboha!!!/, přičemž opět některé makléřské firmy nezaplatí provizi v této výši ani spolupracovníkovi s licencí ČNB po absolvování řady seminářů a zkoušek, který takového klienta sám vyhledal, přesvědčil a vyřídil s ním veškerou administrativu. Proto si myslím, že nabídka IFP Clubu je přinejmenším hodná pozornosti pro každého, kdo přemýšlí o tom, že IŽP chce a nevadí mu, jestli mu jeho důchod "zaplatí" jiní lidé - formou bonusů za doporučení, které mu IFP vyplatí. Jen tak mimochodem - podobně platí "za nového klienta" i Vodafone - 2.000,- Kč za "hlavu". Je Vodafone letadlo? Je Vodafone neetická firma? A mimochodem - jak velký podíl ze zisku firmy jsou dva tisíce z průměrného klienta, který každý měsíc provolá přes Vodafone tisícovku a bude to dělat třeba příštích deset let? Znovu se musím pousmát nad tím, jakou histerii v lidech vyvolává skutečnost, že jim nějaký známý nabídne spolupráci v MLM nebo podobném systému - jestliže dneska každý druhý Čech, Moravan i Slezan toto podnikání zkusil, jestliže tento způsob podnikání má dnes na světě více než 60 let tradice, jestliže byl "tisíckrát" odborně popsán v literatuře, jestliže prokazatelně i v naší vlasti žijí lidé, kteří v těchto systémech vydělávají statisíce i miliony korun měsíčně. Není na čase prostě vzít MLM obecně na vědomí a zaujmout stanovisko a) OK, zajímá, dělám, chci dělat a b) nezajímá, nedělám, nechci dělat a puntík - tečka!? Copak je opravdu ještě na místě hloupě tlachat o tom, jestli MLM funguje nebo ne, jestli je to etický systém nebo ne, jestli se v něm dá vydělat nebo ne????!!!??
whip
Čtenář

Odeslat příspěvekod 4honza 16. 8. 2009 20:31

whip:

Diskuse neni primarne o MLM, ale o IFP.

Otazka neni, zda je MLM spatne nebo ne, samotny system samozrejme spatny neni. Problem je, ze bez korekce a supervize MLM schema vede v drtive vetsine pripadu k agresivnim praktikam "urvi co muzes".

Co se tyce modnosti tvrzeni, ze IZP je nevyhodny produkt pro sporeni. Za to si mohou ciste pojistovny samy (spolu s jejimi distribucnimi sitemi). Provize ve vysi 190% rocniho pojistneho nebyla pred nekolika lety mozna, dnes je to realita. Na tom neni nic modniho, to je skutecnost.

Vase srovnani s jinymi financnimi produkty je zavadejici.

Stavebni sporeni. Naprosto nesrovnatelne s IZP. Ma garantovany vynos a s dotaci od statu jej IZP ve vykonnosti neprekona v horizontu kratsi 10 let.

Penzijni pripojisteni je predevsim vyhodne diky prispevku zamestnavatele. Kdo si jej sjedna bez prispevku zamestnavatele, mel by spise uvazovat o sporicich uctech, kde bude podobne zhodnoceni, navic s penezi okamzite k dispozici.

Vas jediny argument ohledne moznosti zmen alokacniho pomeru je relevantni jen do te miry, ze je to mozne, nicmene naproste minimum klientu neco takoveho tusi a naprosto zanedbatelna moznost lidi teto moznosti vyuziva. Tedy pocet skutecnych investoru v IZP je zanedbatelny.

Srovnani s podilovymi fondy. Vsimnete si jednoho pomeru. Procento lidi, kteri si zakoupi podilove listy bez doporuceni maklere a procento lidi, kteri si sjednaji IZP bez maklere. V druhem pripade se procento blizi 0% - osobne nikoho takoveho neznam, na druhou stranu znam dost lidi, kteri sami aktivne investuji do OPF. I ten skutecny investor pochopil, ze fondy jsou pro investovani vyhodnejsi, zvlaste protoze poplatky jsou pruhledne... a hlavne v vice nez 90% nizsi.

O nabidce IFP clubu vypovida bohuzel nejvice nazev vlakna. Spousta lidi si o teto "nabidce" mysli, ze to jsou lehce vydelane penize. Ja si myslim, ze to je naopak, jsou to rychle vyhozene penize. Na finexpertu je potvrzeni jednoho verejneho tajemstvi, ze spousta klientu bohuzel prohledne IZP prilis pozde a ztraci veskere prostredky vlozene do IZP. Do toho produktu byla nalakana lidmi, kteri sli po provizi. Nekteri z nich si nechaji rikat financni poradci, IFP jenom dopurucuji financni laici, ale na podstate to nic nemeni.
Naposledy upravil 4honza dne 16. 8. 2009 20:40, celkově upraveno 1
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 16. 8. 2009 20:36

whip píše:Porovnávat IŽP má smysl pouze se spořícími plány - pravidelným investováním obdobné částky do fondů. V tomto případě ušetříte na poplatcích, ano. Vaše výnosy a možnostimohou být opět omezené a tentokráte volbou fondu na začátku, pokud Vaše smlouva neumožňuje mixovat portfolio z různých fondů /pozor!!!/ příslušného správce - investiční společnosti. Tvrdím tedy a budu tvrdit, že bagatelizovat "IŽP je jako spořící produkt nevýhodné" není správný názor bez výjimek, je to módní názor.


Mistre, proboha svateho! Nez tady budete neco vykladat, tak si nastudujte jak investovani do fondu funguje. Prave u investicnich fondu mate, narozdil od "investicniho" pojisteni moznost volby. Proste podilove listy daneho fondu koupite nebo ne. Nebo je naopak prodate. Prichazi pokles dal nechcete investovat, nebo chcete dokonce vystoupit? No problem, prestanete investovat nebo prodate podilove listy fondu zpatky.
U zivotniho pojisteni to tak jednoduche neni. Platit musite pravidelne, fondy, do kterych investujete, jsou smluvne nastaveny. TAM je problem s tim hybat. Ne u primeho investovani.
p0etrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MS-fanousek 16. 8. 2009 21:13

Já bych šel ještě dál, o produkt tady totiž vůbec nejde.
Správně by to asi mělo být tak, že zapojte se do aktivity, kde si můžete vydělat 12.000 Kč za každého člověka, kterého doporučíte a my ho přesvědčíme, že vydělávat je tak snadné.
MS-fanousek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 16. 8. 2009 22:18

Dovolim si taky nesouhlasit. O produkt tu prave jde.

Kdyby se jednalo o produkt, ktery ja osobne chci a premyslim o nem jiz dele, ale tady mi zatim nekdo nabizi neco, co ja osobne zatim nepotrebuji...
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RomanovCZ 17. 8. 2009 09:40

Maty.Lara píše:tady mi zatim nekdo nabizi neco, co ja osobne zatim nepotrebuji...

Dovolím si nesouhlasit…. Tady ti nikdo nic nenabízí… Ale mluví se tu o příležitosti výdělku…
Myslím, že provize jsou vysoké ale bez nutnosti se učit produkty (prezentaci za každého udělá PPZ - referent IFP a.s.) každý kdo si chce přivydělat má možnost. Systém je nastaven nádherně: stačí zapojit dva další a IFP spoří za Vás a ještě Vám posílá na účet další bonusy. Tzn. na IŽP zaplatíte pouze první 2000,- Kč a pak už firma spoří za Vás… Pokud oslovíte alespoň 10 známých s nabídkou výdělku, máte jistotu, že alespoň 2 vstoupí a firma za Vás naspoří a ještě si vyděláte….
Navíc zatím máme slevy u cestovek až 26%, autosalónů až 30%, u drogerie a spotřebního zboží ceny velkoskladu a chystají se paušály od operátorů s cca 50% slevou
RomanovCZ
Čtenář

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 17. 8. 2009 10:53

RomanovCZ píše:Tzn. na IŽP zaplatíte pouze první 2000,- Kč


Ale v teto diskuzi se mluvilo o 20.000Kc
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 17. 8. 2009 11:08

RomanovCZ píše:Myslím, že provize jsou vysoké ale bez nutnosti se učit produkty (prezentaci za každého udělá PPZ - referent IFP a.s.) každý kdo si chce přivydělat má možnost.

Celou dobu zde pisu, ze je nebezpecne si nechavat vnucovat financni produkty od laiku (koneckoncu i od profesionalnich "bouchacu" pojistek, jez si nechavaji rikat financni poradci) a ted to tu prezentujes jako vyhodu :-)
RomanovCZ píše:Systém je nastaven nádherně: stačí zapojit dva další a IFP spoří za Vás a ještě Vám posílá na účet další bonusy. Tzn. na IŽP zaplatíte pouze první 2000,- Kč a pak už firma spoří za Vás…

A pak z toho padaji informace jako vyse uvedene. V IFP clubu se upisujete na 30 let k placeni IZP ve vysi 2tis. Kc mesicne. Prostou aritmetikou je vyse uvedene blbost. Za 30 let kazdy do IZP zaplati 2000 x 12 x 30 = 720tis.Kc. To by musela byt nejaka charita, aby za dva nestastniky, kteri zaplati 2 x 24tis. (a pak to jeste mohou zrusit, az prijdou na to, o co se jedna), aby vyplazla ze sve kapsy 720tis - 48tis. Kc. Pokud samozrejme ziskate dalsi a dalsi lidi do MLM, pak se vam to zaplati. K tomu zbyva dodat, ze nekdo bude muset byt na konci "potravniho retezce", jinak to nemuze fungovat.
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bungo 17. 8. 2009 13:51

4honza: Přesně tak.

Někdo musí být na konci řetězce. Ten, kdo bude čistý plátce. On se totiž trh nasytí a další lidi prostě nebudou lehce k sehnání...

Navíc, co je podle me nejhorší je hraní na city a pocity. Lidé pak udělají mnohé a neuvědomují si, že se mnohdy težko bere jeden podpis zpět...
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod RomanovCZ 17. 8. 2009 14:43

4honza píše:nekdo bude muset byt na konci "potravniho retezce", jinak to nemuze fungovat.

Vím, že je pro tebe daleko výhodnější tady takto nestydatě lhát… než si přečíst knížku o MLM
Jakto že 50 let starý MLM Amway stále funguje? No kdyby neměl stále nové členy tak už by podle tebe musel zkrachovat ne? Všichni už to znají ne?
Znám jednu firmu co má pobočku v každém městě i obci už 2000 let ale pořád nenasytila trh…
Jejího zakladatele samozřejmě ukřižovaly (tak jak tady křižuješ IFP)
Aby se naplnil trh, muselo by se uzavírat ročně 300 tisíc smluv…. (tolik je novorozencův ČR)
Proč lidi utvrzujete v tom, že mají 40 let 40 hodin týdně dřít na 40% svého platu?
Proč jim nepomůžete vydělat? Proč jim nepomůžete k úspěchu?
RomanovCZ
Čtenář

Odeslat příspěvekod Bungo 17. 8. 2009 15:22

Amway funguje ne jinem principu... Vydelava i ten, co nikoho pod sebe nesezene... Prodejem vyrobku... U IFP se posledni stava cistym platcem (dle meho nazoru nevyhodneho) pojisteni.

Srovnavat MLM s cirkvi je snad zert... To nelze brat ani vazne. (Samozrejme ses u me touto vetou dokonale znemoznil...)

Aby se naplnil trh nemusi byt uzavreno 300.000 smluv rocne. Chybi ti zklady ekonomie. Nepocitas s pocetnym vzorkem lidi kteri 1. nemaji o produkt zajem, 2. Maji jine pojisteni, 3. nemaji kapital, 4. dalsi duvody...

Nikdo tady nikoho neutvrzuje ze ma 40 let 40 hodin týdně dřít na 40% svého platu... Faktem je to, ze kdyby lidi nepracovali a nevytvarili hodnoty, tak cely MLM spadne jak domecek z karel... Chybel by mu kapital...

Okridlena veta: "Proč jim nepomůžete vydělat?" MLM neni charita... Chce vydelat. A zadny princip vyhra-vyhra nefunguje. Nekdo musi prohrat.

Otazka do plena... Proc si kazdy ucastnik MLM mysli, ze ten, ktery je proti MLM lze a nic o MLM nevi?
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod 4honza 17. 8. 2009 15:34

RomanovCZ:

Obavam se, ze uz to tady sklouzava do urovne diskuse o Amway. Nemam potrebu ji znovu absolvovat.

Jinak ukazkova demagogie z tveho textu.
1. "Nestydate lzu" - bez dukazu.
2. "Nez si precist neco o MLM" - Jak vis, ze jsem neco o MLM necetl? Mimochodem R.Kyosakiho jsem cetl. Rikam, skoda, ze nikde nenapsal, jak byl (ne)uspesny, dokud stejne jako nektere MLM nezacal "prodavat sny", ktere se od reality dost lisi. Zbohatnul az na prodeji svych knih.
3. Proc lidi utvrzuju, ze maji drit... prosim, ukazte mi kde. Pisu, ze si nemaji kupovat neco, co nepotrebuji a cemu nerozumi.
4. Proc jim nepomuzu vydelat? Dtto ... A ty snad ano? :) Naopak, to co pisu jim pomuze usetrit spoustu penez.

Ke srovnani s Amway. Jejich sortiment je predevsim drogisticke zbozi, ktere muzete ostatnim prodavat kazdy mesic. Tohle nedokaze ani ten nejvetsi bouchac pojistek, aby prodal nekomu novy financni produkt kazdy mesic. Doporucuju se take seznamit s tim, kolik lidi z Amway odpada hned v prvnim roce, je to daleko vice nez 50%.

Musim rict, ze z toho, co zde pises, vyplyva naproste nepochopeni toho, co vyjadruji penize. Penize reprezentuji nejakou hodnotu (financni) a nekdo vam je dava za jiny artikl, protoze si mysli, ze takovou hodnotu ma. Prosta rada "uzavri si IZP u IFP" takovou hodnotu nema, ale pro nekoho ma hodnotu "Naucim te, jak vydelavat 48tis mesicne". Jenze tady se dostanes do te rekurze. Nevznika zadna nova pridana hodnota, nic co prinasi uzitek, jenom se presouvaji penize od jednoho cloveka k druhemu, a pri tom se obere doporuceny klient o par desitek tisic. Pokud to nevis, tak staci necelych 24 iteraci, pokud by mel kazdy klient chytit dalsi dva nove klienty, pri soucasnem poctu obyvatel CR. Pak uz potencialni klienti dojdou a budou cekat na novorozenata :) Problem v pripade IFP je, ze skutecnych zajemcu (produkt je pro ne vyhodny a pro nez ma IZP smysl) je v CR mozna par desitek tisic.

Tim nechci tvrdit, ze nemohou existovat MLM, ktere jsou vyhodne pro klienta a system doporuceni ma svuj smysl. Muselo by se vsak jednat o produkt, kteri budou kupovat skutecni (ne polopravdami zmanipulovani) zajemci o produkt, kteri jej dostanou v systemu vyhodneji nez ostatni.
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků