Výběr tenisové rakety

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Baki 7. 5. 2009 09:10

Zdravím, chci začít hrát tenis, ale nemám žádnou raketu. Líbí se mi tahle: http://www.wilson-sport.cz/tenisova-rak ... -p-76.html .... je mi sympatická hlavně cenou (chci se vejít do 1000) ...
případně nevíte o nějaké jiné? Jsem větší a silnější chalan (jen jesti je to duležité:))
Baki
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zuzkys 11. 5. 2009 18:32

V ceně do 1000kč je to opravdu asi jedno, co si vybereš. Rozdíl v raketách poznáš až ve vyšší ceně. Raketu je nejlepší vybírat podle toho, jak se ti drží v ruce, jak je ti příjemná. Samozřejmě je naprosto nejlepší, když zajdeš do nějakého spešl obchodu, každý kvalitnější obchod ti půjčí např 5raket na pár hodin na zkoušku (samozřejmě za nějakou zálohu) ať si je vyzkoušíš, jen tak nejlépe poznáš, jaká je pro tebe vhodná. Většinou po tobě nic nechtějí ani když si u nich žádnou nekoupíš.
To že jsi velký má jedině vliv na to, že asi budeš mít větší ruce, takže tím pádem větší grip (to kde držíš raketu), případně se to dá dohnat potom omotávkami.
Také záleží na tom, jak moc jsi pokročilý - začátečníci, či méně pokročilý by měli mít těžiště rakety spíše vyvážené, sportovnější hráči spíše těžiště do hlavy, ale toto všechno by ti nejlépe řekli v obchodě.
zuzkys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dj Smolíček 12. 5. 2009 10:14

ja jsem si koupil raketu BABOLAT a jsem s ni spokojen.
36°
Dj Smolíček
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 31. 5. 2009 16:29

Baki píše:Líbí se mi tahle: http://www.wilson-sport.cz/tenisova-rak ... -p-76.html .... je mi sympatická hlavně cenou (chci se vejít do 1000) ...


Všimni si, že si ani nemůžeš vybrat velikost rukojeti, což je daleko podstatnější pro to jak se ti s raketou bude hrát než to jestli se ti "líbí" nebo ne. :roll:
Doporučil bych ti to samé co zuzkys. Zajdi si do nějakého specializovaného obchodu na tenisové vybavení a tam si nech poradit, popř. si půjč testovací rakety na vyzkoušení. Jak ti raketa padne nebo nepadne do ruky na internetu nezjistíš.
Důležité je taky vybrat raketu ze které hned "nevyrosteš" a naopak raketu, která na tebe jako začátečníka bude moc dobrá.
Ve specializovaném krámku zaplatíš možná o něco víc než třeba v Gigasportu, Sportissimu a jiných podobných řetězcích, ale zase ti jsou schopni kvalifikovaně poradit, protože obvykle to co prodávají sami hrají - což znuděný personál bez ponětí o tom co mají na krámě ve zmiňovaných řetězcích ne.
Magistr Kelly
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Olimant 9. 6. 2009 09:40

Souhlasim, jestli chces neco lepsiho za dobrou cenu tak asi jedine takhle... Je to jak kupovat kytaru, na internetu taky nezjistis jak zni ;-)

Ovsem jestli chces jenom raketu za rozumnou cenu, tak kup neco na netu
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Olimant
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod GeorgeBarbec 28. 9. 2009 07:24

Doporucuju tuhle tenisovou raketu Babolat, zacal s ni muj bracha a je dost spokojenej....navic i dobre vypada

http://www.babolatstore.cz/Babolat/Teni ... -2010.aspx
GeorgeBarbec
Čtenář


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků