Antiparoubkismus

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod S-Tony 29. 5. 2009 20:06

nazdar (novy):
No jistě, že je lemplové a blbečci jsou na podpoře. Ale bohužel jich je přes 10% .-)
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 29. 5. 2009 20:35

Pokud jde o lidi na podpoře,citoval jsem "chlapa s gulama".Znám osobně dost lidí,co hledají práci,jsou tam i maturanti,ale proč by maturant měl jít zametat chodníky,když to nejde dělat ani ten,co se s bídou podepíše.
A pokud jde o to pronásledování za minulého režimu,děda byl soukromý zemědělec,takže je asi každému jasný,jak to bylo dál,ale bylo to jeho rozhodnutí,říkal,že je svým pánem a z tehdejších pohlavárů si dělal legraci,když přišli buzerovat,že nesplnil nesplnitelné,nabídl jim hrábě s výzvou,ať mu pomohou budovat republiku.Babičku to soukromnictví stálo zdraví a to nemluvím o jiné době,než o sedmdesátých letech,jenže jako dětem nám to nějak nedošlo.
Mám vlastní provozovnu a jsem na tom jako děda,musím platit krvavé daně,sociální a zdravotní pojištění i kdybych nevydělal ani kačku.Mohu tento režim chválit?Pochopil bych,že budu platit z toho,co vydělám,ale platit ze zákona,to je krádež podložená paragrafem.Kdo mi pomůže se zakázkami?Ano,je to moje rozhodnutí,jenže podnikám už pár let a nikdy to tak nebylo,je nefér měnit pravidla během hry.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Andrew_R 29. 5. 2009 21:09

Musím říct, že jsem se vážně nasmál. Kdyby ČSSD jejich program nemyslela vážně, šel bych je volit - přidali mi několik dnů života. A ještě asi přidají.
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Olimant 30. 5. 2009 15:00

nazdar (novy): Ty ze podnikas? Nejak me z toho tveho prispevku vyznelo, ze jsi na podpore a nebo v nejlepsim nekde u soustruhu...

Jinak celkem vtipne, skoda, ze jsi to myslel vazne...

Mimochodem, souhlasim s tema poplatkama a taky s tim, ze by se nemelo platit v lekarne... Ale na zaklade toho, ze se plati v lekarnach, nemuzes odsoudit celej zakon (kterej neni dobrej, ale ma podle me dobrou myslenku)...

CSSD jsou pekni lhari. Zacina to slibama a konci to jejich vyrokama, ze u nas je financni krize... Takoveho demagoga jakym je jirka paroubku opravdu NE!
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Olimant
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 31. 5. 2009 17:50

nazdar (novy) píše:,jenže jako dětem nám to nějak nedošlo.


Že ti nedošla spousta jiných věcí (nebo trpíš schízou) dokazuješ ve své předchozím příspěvku kde pěješ ódy na socany a komouše. Druhá možnost je, že vůbec nepodnikáš protože tak blbý abys volil ty co by ti v momentě kdy dostanou příležitost podnikání řádně ztížili (jde o "jistoty" přece!!!) nebo rovnou znemožnili snad nejsi!?!? :roll:
Magistr Kelly
Nadšenec

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 1. 6. 2009 20:28

To,že nesouhlasím s některými zákony tohoto režimu ještě neznamená,že chválím jinou politiku,politika bude vždycky svinstvo pro obyčejného člověka.Strach o svoji provozovnu nemám,protože už nehrozí takové násilnosti jako v 50. letech,jenomže dosavadní nastavená pravidla nejsou právě nejlepší pro podnikání a brečel bych,když musím ze zákona platit i na ty,kteří makat nechtějí.Jestliže musím ze zákona platit nemalé daně atd.měl bych také mít právo alespoň na pár dnů placené dovolené,jako má každý zaměstnanec.Sice si mohu vzít volno kdy chci,ale zase nic nevydělám,čili to moje volno je neplacené.A to jsou takové momenty,pro které nemohu tento systém chválit.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannnn 1. 6. 2009 21:44

tak co navrhuješ chytrolíne?
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Olimant 1. 6. 2009 22:00

To ale srovnavas nesrovnatelne. Zamestnanec pokud je placenej od hodiny tak dela tak aby si udrzel praci, ale aby se nepredrel (vetsinou), ale i kdyby makal jak cernej tak bude mit porad stejne. Kdezto ty muzes makat mesic 2x tolik a potom si vyberes napriklad 2x tak dlouhou dovolenou.
Navic, pokud mas zamestnance, tak ty mu urcujes plat za kterej maka. Sam si muzes platit 2x tolik a potom jet na dovolenou s tim, ze ji nemas placenou, atd... On musi do prace i kdyz se mu nechce, ale ty si reknes, dneska na to kaslu a zustanes doma a nikdo te nevyhodi, ale on to udela parkrat a je bez prace :-)

Navic, kdyby tohle nebylo pro tebe nejvyhodnejsi tak to urcite nedelas a delas neco jineho, pro tebe vyhodnejsiho ;-)

To je jen tvuj pohled, ale neberes v uvahu spoustu veci, ktere s tim souvisi. Ale to je asi tou ceskou povahou, na vsechno nadavat a kritizovat. Nerikam, ze takhle to je spravne a ma to tak byt, ale jeto tak, tak je potreba se s tim poprat a nerikat oni maj placenou dovolenou, maj se lepsi. Tak se stan taky zamestnancem, kdyz se ti to libi vic :-P
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Olimant
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 6. 2009 09:34

nazdar: Nevím na co si stěžuješ - živnost je tvoje volba. To že tě nikdo nebuzeruje (nadřízení a pod) je vyváženo větší zodpovědností. To že jediné volno co máš je volnem "neplaceným" zase vyvažuje možnost uplatnit si proti výnosům náklady a z nich daň neplatit (třeba i dopravu do provozovny). Neříkám, že je vše ideální, ale zatím se situace mírně zlepšila. Ač se letost platila daň i z pojištění, tak díky odpisům jsem při svém příjmu platil o dost méně toho co vloni. Kamarád nejdřív skuhral že mu zrušili společné zdanění, ale jen do té chvíle, když na místo velmi malé daně, kterou platil ještě vloni mu stát velmi slušnou kupičku peněz vrátil.
Podotýkám, že jsme oba drobní živnostníci a naše příjmy jsou srovnatelné s průměrně placenými zaměstnanci.

Když bych se měl vrátit k tématu, tak mistr P. je mi čím dál tím odpornější. Přijde mi, že se poslední dobou chová už jen výhradně podle průzkumů a rad imagemakerů. A vůbec mu to nejde - je jako buran, kterému zuli holinky, navlékli ho do kvádra a poslali nakoupit místo do Lidlu k Tiffanimu. Image krajského tajemníka KSČ prokladané StBáckým stylem "no tak, pane Louka, řekněte nám to pěkně po chlapsku .... ". Prostě hnus, hnus, hnus, hnus.
A co je vůbec nejhorší, že staví svůj marketing na štvaní lidí proti sobě - pacitenty proti lékařům a lékárníkům, nájemníky proti majitelům domů, zaměstnance proti zaměstnavatelům. To je Gottwaldovský princip, to je humus a špína nejhoršího kalibru. A doufám, že na to dojedou dřív než tu stihnou udělat druhé Maďarsko. Sice už taky nejsem nejmladší, ale v době kdy budou mistr P a jeho melody makers dávno prdět do kytek, já budu ještě nejspíš naživu a nerady bych dožíval v zbankrotovaném státě.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 2. 6. 2009 09:46

Mně se strašně líbí, jak řeší Marešův komix...proč bysme nešli do Štrasburku, když to stát zaplatí...*****
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod opatt 2. 6. 2009 09:51

Vzdycky kdyz se zactu do nejake politicke diskuze, tak se to toci okolo dvou panu - Topolanka a Paroubka. Co maji delat lide, kteri nesouhlasi ani s jednim? Oba toho maji dost spolecneho (charakter), oba jsou pouze lide a netroufam si rici, ze jsou primi reprezentanti programu svych stran.
Jinak, pokud bych se mel vratit k puvodni otazce, tak Paroubek je dle meho jeden z nejhorsich, ne-li nejhorsi predseda CSSD za celou dobu jeji porevolucni historie.
Lust och fägring stor!
opatt
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod srato 2. 6. 2009 09:53

v posledni TV debate na CT kdy stali proti sobe Topolanek a Paroubek mne bylo vyslovene neprijemne (kdyz prehlednu neuveritelne hloupe kecy na obou stranach) neustale prime koukani JP do kamery ktera ho snimala, myslim ze je to opet na radu nejakeho imagemakera. Pripadalo mne prirozenejsi kdyz Topolanek diskutoval s moderatorem a s Paroubkem a pri tom se dival na ne nez pristup druhe strany. Samozrejme se jedna o ciste subjektivni pocit, nekdo to muze vnimat jako pevnejsi nazor a charakter (coz bylo zrejme ucelem)
srato
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 6. 2009 10:05

Bobroněnko: Samozřejmě souhlas - bude to zábava. Marešův komiks takhle řešil i nynější managor volební kampaně Karel Březina.

Ten ze sebe nejdřív v bulváru udělal nadsamce, který opíchá i ježka a když ho pak Mareš nakreslil, chtěl se začal soudit. Soud tehdy vyhrál (jen omluvu), protože mu Mareš nakreslil pindíka ...

Někdy v té době zárovněn vyplynulo na povrch, že pěkných pár desítek či stovek tisíc z erárních peněz utratil za "občerstvení" v podobě drahého alkoholu a cigaret. No a teď dělá volební kampaň ... :-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod srato 2. 6. 2009 10:15

Karel Brezina aka byvaly ministr bez protfeje mne svym objevenim taky prekvapil. To snad musi CSSD delat schvalne, ze vybira do sveho tymu lidi ze kterych mne naskakuje malem koprivka (Paroubek, Brezina, Tvrdik, ...)
srato
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 2. 6. 2009 12:31

opatt: A co je na tom divného?
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků