Apollo podvod

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Olimant 10. 2. 2009 11:06

tak sakra, byl vubec nekdo ve vesmiru :?: :hm

ps. uz vidim Rusko, jak by v te dobe spolupracovalo s USA :D
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Olimant
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kromec 21. 3. 2009 21:33

Vsem pochybovacum doporucuji se podivat na dil "Moon Landing" ze serialu Mythbusters(borici mytu)
http://www.youtube.com/watch?v=Wym04J_3Ls0
Je na youtube ,ale da sehnat i v cestine.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 21. 3. 2009 22:17

Olimant -
ps. uz vidim Rusko, jak by v te dobe spolupracovalo s USA :D


Dopln si mezery. Rusaci dokonce zlikvidovali zbrane ktere byli pro USA nebezpecne (SS-23 "Spider") jen kdyz to USA pozadovalo... Pritom tyto nebyly puvodne soucasti dohody START1 o omezeni balistickych raket se strednim doletem.
Byl bych moc rad, abys zacal trosku studovat historii abys vedel, ze tady NIKDY nebyl nejaky "socialismus" a "kapitalismus", ze neexistuje zadna "levice" a "pravice", ze Ruda revoluce byla financovana z Wallstreetu, a tak dale... Pak bys chapal i "nepochopitelny" veci jako odstraneni embarga na investice (INVESTICE!) v Rusku pro USA obcany v dobe Vietnamu (L. B. Johnson), ktere se musi normalnimu cloveku jevit jako silena vec, zhola nevysvetlitelna, kdyz US kluci bojovali a umirali ve Vietnamu, ktery nejakych 80% vsech zbrojnich kramu dostaval od Rusaku...


kromec - naaaaadherny link, dekuji, dekuji, DEKUJI! Perfektni demonstrace :D
Dokonalé video. Jasné ukazuje, že stíny z blízkého zdroje světla se logicky rozbíhají, zatímco ty od Slunce jsou paralelní. Což dokazuje, ze Apollo záběry byly pořízeny ve studiu uplně špičkově. Dokonalé! Ještě, ještě, ještě!!! :lol: :D

Stíny od blízkého zdroje světla (5m) - se rozbihaji
Stíny od velmi dalekého zdroje světla (150 000 000 000m) - jsou rovnoběžné

Proč? Protože vzdálenost :D

Paprsky se šíří, mírně zjednodušeně, z jednoho bodu (vlákno žárovky, centrum Slunce) rovnoměrně do všech stran do prostoru. Pokud je vzdálenost minimální (5 - 50m) tak je rozdíl mezi úhly paprsků (a tedy mezi stíny od nich) dvou 200cm od sebe vzdálených předmětů značný. Egro stíny nejsou rovnoběžné. Pokud bude zdroj světla vzdálen 150 000 000 000m, pak bude rozdíl v úhlu paprsků/stínů zanedbatelný, ergo stíny budou rovnoběžné.

První případ je případ studia. Druhý je realita na Měsíci/Zemi ... kdekoliv dost daleko od Slunce :)

Takže Mythbusters krásně dokázali, že jsou ty záběry natočeny ve studiu :tleskani :tleskani :tleskani

Bomba!
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannnn 21. 3. 2009 22:38

Bomba! Husty! Cool! Ještě! Ještě! Už budu! Apollo! Orgasmuuuuuuuuuuuus!
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kromec 21. 3. 2009 23:22

trodas :

Myslim zes to moc pozorne nesledoval, repektive sis z toho vybral jen to co se ti hodilo do kramu. V tom poradu dosli k opacnym zaverum co ty.

Ten odkaz neni cely je tam i pokracovani kde vyvraci dalsi blaboly o Apollo podvodu.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod averton 22. 3. 2009 00:14

..za vsetkym su zidia, majkrosot a carlyle group :-P
it´s all about priorities :D
averton
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 22. 3. 2009 21:34

Okay, vysvetleni pro idioticke imbecily

Obrázek
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rado3105 26. 3. 2009 10:58

Neviem ci to tu bolo spominane ale existencia Van Allen radiation belt(radiacne pruhy okolo Zeme), na ktore upozornili ruski astrologovia davno pred prvym letom na Mesiac ze clovek s vtedajsou technologiou nebol schopny sa odlepit od Zeme z dovodu vysokej davky radiacneho ziarenia(plast rakety by to nezadrzal).
Kód: Vybrat vše
http://en.wikipedia.org/wiki/Van_Allen_radiation_belt

Kód: Vybrat vše
http://www.clavius.org/envrad.html


Ale nevedno co je na tom pravdy, fakt toto by bol asi najvacsi podvod na ludoch. I ked jedna vec je zaujimava preco clovek nebol niekolko rokov a tak skoro ani nepojde(planovane 2020) na mesiaci, napriek tomu ze technika pokrocila brutalne za posledne dvadstarocie a preco musia vzorky z mesiaca zbierat roboty ked to mohol robit clovek(ktory je financne podstatne vyhodnejsi ako konstrukcia robota, a navyse ziska slepu slavu:D) na apollo misiach. A preco tam neboli Rusi ktori v obdobi apolla boli co sa astrologie tyka mile pred U.S.A. A ani tam skoro neplanuju, tak nejaky hacik na tom bude.
rado3105
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 26. 3. 2009 11:30

Treba takovy hacek, ze neni duvod riskovat lidske zivoty? Krom toho, kontrukce a vyslani robota bude o obrovsky kus lacinejsi, nez aby tam letel clovek..

Navic v dnesni dobe stejne neni letet cim - prioritu naprosto duvodne dostaly jine cile, ktere mohou cloveku prinest vetsi prospech a pro tyto cile se tedy stavela i plavidla. Tedy zbudovani ISS a stroje ji schopne obsluhovat. To jsou veci co jsou potrebne a tak se tam investuji penize. Tam se dela poradny vyzkum. Zatimco co na mesici? Sebrat par sutru a podivat se, jak clovek skace pri male gravitaci? Cemu to za ty obrovsky penize pomuze...?

A
k tomu zareni ;-):

In practice, Apollo astronauts who travelled to the moon spent very little time in the belts and received a harmless dose. Nevertheless NASA deliberately timed Apollo launches, and used lunar transfer orbits that only skirted the edge of the belt over the equator to minimise the radiation. Astronauts who visited the moon probably have a slightly higher risk of cancer during their lifetimes, but still remain unlikely to become ill because of it.
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rado3105 26. 3. 2009 12:34

praveze mne pride preskumanie mesiaca ako dost dolezita vec, ved este doteraz sa nevie ci tam je voda, raz hovoria hej raz nie. Tak vyslem tam ludi(skupinu), nielen na chvilu ale na urcite obdobie a necham ich tam nech robia prieskum(vratane vrtania do hlbky), a je dost velka pravdepodobnost ze sa objavi nejaky prvok ktory pre ludstvo nie je znamy(a moze byt vyhodny), nehovoriac o odkryti minulosti a vzniku mesiaca a s tymu suvisiacim vznikom Zeme.......A je to podla mna podstatne jednoduchsie ako letiet na Mars niekolko mesiacov, stratit komunikaciou so stanicou a miliardy su prec. A taktiez by som tam urobil detailnejsie video(HD - ktore je dnes samozrejmostou:D), aby bolo vidiet vsetko a nevznikali rozne konspiracie. A nechapem preco neurobili kvalitnejsie fotky vratane videa, je jedno ci to streamovali ale mohli to nahravat na kameru(a v podstatne vacsej kvalite), ved to je preboha mozne uz spred roku 1900. Ked sa nad tym clovek zamysli tak je tam vela nejasnosti a ziadne riadne vysvetlenie. Tak necudo ked okolo toho vznikaju konspiracie, proste nie je to dostatocne vysvetlene.

S tym vysvetlenim ALLEN.... neviem ako presne sa da merat sila ziarenia a hlavne este predpovedat to. Ale viem ze staci minimalna davka a vime co to s telom urobi(ved z Cernobilu stacil len maly oblacik a rodili sa defektne deti - mutacie DNA, osteomalacia, brutalne oslabenie imunitneho systemu, oxidacny stres....)
rado3105
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 26. 3. 2009 15:14

rado3105: Ty si to představuješ jak hurvínek válku. Není snadné přiletět na Měsíc, na měsíc tam nechat pár lidí, aby chvilku kopali a zpátky. Není to snadné, není to levné, není to nejlepší řešení. Když tam vyšleš robota, může ti tam kopat měsíce, hned udělat analýzu atd. atd. Navíc voda, pokud tam je, se očekává na pólech a tam už pracují roboti.
K takové misi není důvod. Letěli tam, protože soupeřili s Ruskem, protože to zajímalo veřejnost a to táhlo peníze. Dnes lety do vesmíru veřejnost netáhnou. Muselo by se přijít s něčím novým.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannnn 26. 3. 2009 15:23

Ked sa nad tym clovek zamysli tak je tam vela nejasnosti a ziadne riadne vysvetlenie. Tak necudo ked okolo toho vznikaju konspiracie, proste nie je to dostatocne vysvetlene.
Ano, NASA investuje miliary a miliardy dolaru do neceho, jen aby zavrela pusu konspiratikum :D ... jako nezlob se, ale nejaky konspiracni teorie muzou byt NASA u zadku a kvuli tomu tam fakt nepoleti.

rado3105 píše:neviem ako presne sa da merat sila ziarenia a hlavne este predpovedat to. Ale viem ze staci minimalna davka a vime co to s telom urobi(ved z Cernobilu stacil len maly oblacik a rodili sa defektne deti - mutacie DNA, osteomalacia, brutalne oslabenie imunitneho systemu, oxidacny stres....)

je vidět, že o tom víš opravdu velký kulový :D :D :D
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jephy 26. 3. 2009 17:40

trodas: Prosímtě zjisti si, co se stane s rovnoběžnými stíny vrženými na zvlněný povrch. Nedělej z nás už blbce, když dokážeš psát do tohohle fóra musíš být dostatečně inteligentní na to, abys dával animace s rovným povrchem a tvrdil, že to dokazuje něco na povrchu zvlněném.
Jephy
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 28. 3. 2009 21:11

rado3105 - bylo to tu vzpominane a bohuzel, NASA ohledne Van Allenovych pasu slusne mlzi a lidi ji to zerou. No nech je... :lol: ;-)

jannnn -
Treba takovy hacek, ze neni duvod riskovat lidske zivoty?


A proc tedy byly riskovany tolikrat s mnohem primitivnejsi technikou v 68 - 72 roce minuleho stoleti? Specialne pote, co prvni posadla Apolla uhorela na zemi pri cviceni...???

(nejakej genius napumpoval tolik kysliku do kabiny, ze i maly zkrat = pozar jak svina... ostatne zaznam komunikace mezi "Gussem" a letovym centrem mnohe nasvedcuje. Guss si stezuje, ze by si s tim meli pohnout, ze chteji aby letel na Mesic a nejsou schopni udrzovat telefonni spojeni (!) na cirka 3 kilometry...)

Jack111 -
Letěli tam, protože soupeřili s Ruskem, protože to zajímalo veřejnost a to táhlo peníze.


Aha. A proc kdyz Rusy USAci s Mesicem poprve v cemkoliv ve vesmiru porazili, tak to Rusaci vzdali a nikdy tam nebyli?

Dnes lety do vesmíru veřejnost netáhnou. Muselo by se přijít s něčím novým.


Aha, a proc se tedy lita na ISS a buduje se ISS? A proc se delaji roboticke mise na Mars? A dalsi? Proc? Kdyz to verejnost netahne...
Samo, ze podvod netahne, to je dost o nicem, takhle muze "litat na Mesic" kazdej, kro ma studio.

Jephy -
trodas: Prosímtě zjisti si, co se stane s rovnoběžnými stíny vrženými na zvlněný povrch. Nedělej z nás už blbce, když dokážeš psát do tohohle fóra musíš být dostatečně inteligentní na to, abys dával animace s rovným povrchem a tvrdil, že to dokazuje něco na povrchu zvlněném.


Celé to zjednodušení bylo proto, aby jasně a jednoduše vysvětlilo, proč paprsky ze Slunce jsou "prakticky rovnoběžné" - neboť poměr vzdáleností Slunce a vzdáleností mezi objekty které stíny vrhají je minimální, ergo stíny jsou rovnoběžné:

Obrázek

Záběr na frejm číslo 4, kdy je světlo 3,333m od mých tyčí :)
Obrázek

Pro ty nechápavé - paralelnost stínů z vzdálených zdrojů světla je dokonalá vždy jen při pohledu od zdroje světla ;) Jinak se může místně lišit díky zakřivení terénu na který stín dopadá, stromu který je nakřivo a pod. Podstatné je, že se ty dva stíny NIKDY neprotnou či se celkově nerozbíhají (jejich vektor na ploše je rovnoběžný), jako stiny ze studiových záběrů - Apollo, Mythbusters...

Kdo nechápe základní vztahy mezi vzdáleností zdroje světla a rovnoběžností ci rozbíhavostí jeho paprsků, ten má opravdový problém :-D

Obrázek
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 28. 3. 2009 21:23

trodas: Jenom ke svému. Co by tam Rusáci hledali? Pochop, že na Měsíci není vůbec NIC, co by člověk mohl objevit. Robot udělá stejnou práci.

Lidský let na Měsíc je úplně k ničemu. Na ISS lidé létají, protože to k něčemu je. Ještě neumíme sestavit takové zařízení, které by jejich práci zastalo. Kdybychom to uměli, na ISSu by nikdo pravděpodobně nebyl.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků