Blizi se revoluce?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Xman 27. 11. 2008 01:44

Porad tak ctu nove zpravy a kazdy den prichazi dalsi a dalsi pecka, ktera je vzdy vyhodna pro nekoho, ale rozhodne ne pro obycejne lidi...
Tento tyden byl opravdu plodny - Lisabonska smlouva se blizi podpisu (nechci videt kolik uzemi CR po vstoupeni teto smlouvy zustane), v Praze se bude s nejvetsi pravdepodobnosti zavadet myto , ktere orpavdu toho moc nevyresi, protoze diky konstrukci dalnic v CR vsechen provoz smeruje do Prahy a tam to samozrejme ve velke vetsine projizdi okolo Vaclavaku, ktery samozrejme bude v zone placeni - takze obycejni lide s platem kolem 20 000 si budou muset zaplatit pedplatne pro myto - jenom "roztomilych" 27 000Kc...
Spravce siti, kteri pouziji nastroje co se daji pozuit i k hackovani, pujdou sedet (a nejenom spravci - asi kazdej s OS Windows a "hackovacim" programem cmd.exe.. ze by presumpce viny?) Takze, kdyz spravce bude chtit zkusit zabezpeceni sve site - pujde sedet .. kdyz tyto programy pro testy nepouzije a neco se stane, tak bude obvinen ze zanedbani povinnosti a hadejte co - pujde sedet.
A nakonec, Paroubek chce zvysit socialni davky na ukor pracujicih lidi.

Kam to proboha CR upada? Kolik sou toho lidi jeste schopni snest, nez zacnou doopravdy jednat?

Clanky o problemech co jsem psal naleznete zde:
http://www.zive.cz/Bleskovky/Spatne-pra ... fault.aspx
http://www.autorevue.cz/Magazin/Mytne-v ... fault.aspx
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/cl ... ?id=623179
Xman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Michal P 27. 11. 2008 08:02

Revoluce? To že se chystá pár změn se podle mě revolucí nazývat nedá. A lidi jednali a jednají, viz. poslední volby.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Psycho vlk Wolf 27. 11. 2008 08:37

Zopakovat Pražskou defenestraci. Vzít to všechno hezky od senátu po vládu. 8-)
Psycho vlk Wolf
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Xman 27. 11. 2008 21:01

Michal P: Revoluci sem myslel reakci lidi na tyto zmeny, ne ze ty zmeny sou revoluce..
Xman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr1968 27. 11. 2008 21:16

REVOLUCE BUDE za 20 let. A bude se jmenovat občanská válka :tleskani
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Michal P 27. 11. 2008 21:23

Xman píše:Michal P: Revoluci sem myslel reakci lidi na tyto zmeny, ne ze ty zmeny sou revoluce..

Proč revoluce? Jakým směrem bychom měli jít?
Já rozhodně už žádnou revoluci nechci. Myslím že není třeba, demokracie tu je a to že si lidi někoho zvolej a pak nadávaj je jen jejich blbost.
Mě stačila ta sametová, ta ppodle mě potřeba byla a stále nelituji toho že jsem "cinkal klíčema" :)
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Xman 28. 11. 2008 05:32

No vlady se menily uz nekolikrat - a vzdy ten, koho lidi zvolili, vetsinou pracuje pro sebe a pro svoji kapsu nez pro lidi - viz. Strana zelenych.
V Evrope kolem roku 2015 bude energeticka krize - tak proc chtej zeleni zakazat rozsireni Temelina o dalsi 2 bloky, kdyz uz je vse pripraveno? A dalsi jaderna elektrarna by mohla nahradit nekolik uhelnych a tim ulehcit zivotnimu prostredi - ale to asi neni plan zelenych. Argument, ze to je nebezpecny a poukazovat na Cernobyl mi prijde hodne zcestny - tam byly odstaveny bezpecnostni protokoly a i technologie se od te doby zmenila (napr. kdyz teplota vody, ktera umoznuje reakci, stoupne, tak se reakce zacne spomalovat az se muze finalne zastavit).
Takze zase podle me nekdo loboval, aby byl duvod zvysovat ceny energii...
Take se jednoduse rekne - tak si zaloz stranu a zkus s tim neco delat - ale zkuste se dostat do povedomi lidi - bez ohromnyho baliku penez je to nemozny.
Xman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 28. 11. 2008 08:27

Xman: nechci vypadat jako šťoura, ale pokud má být v Evropě energetická krize již v roce 2015, tak by se dostavba nestihla ani v případě, že by se dnes začalo stavět. Do roku 2015 bude možná stavební povolení, když půjde vše hladce. Argument Černobylem je skutečně idiotský - jedná se o úplně jiné technologie. Na druhou stranu část poptávky po elektřině mají na svědomí "vládní pobídky" na zavádění přímotopů v 90. letech. Ty vytvořily umělou poptávku, která opodstatnila tehdy jinak zbytečný Temelín. Uznávám, že dnes není jiné cesty, ale rozhodně bych si nepřál, aby se druhé dva bloky budovaly víceméně v režimu černé stavby, která bude následně legalizována (tak jako u prvních dvou bloků, kde se stavělo podle původního ruského projektu).

K úvodnímu tématu:
Nemyslím, že by tyhle "drobné lapálie" měly vést k revoluci. Vybrané tři příklady jsou jen drobnými absurditami navíc lehce nafouklé médii, kdy novinářská zkratka přibližuje čtenáři nějaký dosud neschválený návrh. A přitom je v platnosti takové množství naprosto idiotských předpisů a nařízení, že by musela být revoluce permanentně :-).

Proti zhovadilosti zákonů, vyhlášek a nařízení je možno se bránit velmi účinným způsobem. Namísto nějakých revolucí se ty zhovadilé zákony začnou striktně dodržovat. Takhle to udělali před pár lety nespokojení řidiči dopravního podniku města Vídně, kdy protestovali formou striktního dodržování dopravních předpisů, bezpečnostních vyhlášek, podnikových směrnic, zákonů, prostě všeho. Během půl dne naprosto paralyzovali celé město.

V parlamentu je tolerovaným nástrojem obstrukce. Nevidím důvod, proč by si jí občan nemohl občas dopřát také, zvláště když s ním někdo chce zametat ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ES0 28. 11. 2008 08:31

zeleni jsou smejdi, o tom zadna, vzdyt na energii se v budoucnu da vydelat tolik penez pro stat, staci podporovat zelene v okolnich statech, aby utlumili atom a pak jim tam navazet z naseho atomu, ale mam takovy pocit, ze tohle presne nekdo dela s nasima zelenyma :hm

tuhle Putin nebo kdo ohlasil, ze plyn pujde s cenou nahoru, Bursik se nechal slyset, ze plyn je budoucnost :)

priznam se, ze kdysi sem do tech zelenych smejdu daval nejake nadeje, aspon jsem si rikal, ze budou proti plytvani, nejaka ta motivace atd. proste hledat kompromis mezi ekologie a ekonomii, jinak to ani nejde, vse je propojeny, jenze oni striktne trvaji primarne na ekologii, to ze sekundarne bude jeste vetsi znecisteni..
jaky ma smysl zatizit tamhle nejakou tovarnu jeste drive nez to treba EU vyzaduje prisnymi limity na emise? vlastnik presune vyrobu do Ciny, takze nejen, ze prijdem o pracovni mista, ale protoze je spolecne nebe, tak do nej pujdou emise jeste horsi, v Cine nejakou ekologii moc neresi


revoluce je reseni, pokud mate pripravenou alternativu :) ja bych treba mel 8-)
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AliGiro 28. 11. 2008 21:28

stejnak by nejlepší bylo nemít vládu.Myslím si že by to nikdo ani nepostřehl.(maximálně to že se máme lépe :mrgreen)
PS:brát s nadhledem
I do not know with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones. - Albert Einstein

Life´s a piece of *****
when you look at it
AliGiro
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 2Pix 29. 11. 2008 07:24

Michal P píše:
Xman píše:Michal P: Revoluci sem myslel reakci lidi na tyto zmeny, ne ze ty zmeny sou revoluce..

Proč revoluce? Jakým směrem bychom měli jít?
Já rozhodně už žádnou revoluci nechci. Myslím že není třeba, demokracie tu je a to že si lidi někoho zvolej a pak nadávaj je jen jejich blbost.
Mě stačila ta sametová, ta ppodle mě potřeba byla a stále nelituji toho že jsem "cinkal klíčema" :)


ty si zadnou revoluci nezazil - sametova bylo jenom hromadny prevleceni kabatu .... pravou revoluci zazili polaci a madari ... ty prd ...

"odepri lidu tri chody jidla a mas revoluci" kdo to rekl ? :)
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod Xman 30. 11. 2008 21:20

No a tedka se jeste podivejte jak se komousi natlacili zpatky do vlady (zatim krajske) - nevim jestli se mi to zda, ale proste ted zacalo bejt obdobi "krasnejch" zprav. Jestli nekdo neco brzo neudela, tak je to v haji protoze co brani komousum po te co se dostanou k vlade zavest jejich rezim znovu? Nikdo ze zahranici nam nepomuze - musime tomu predejit sami - ale jak? Zvolte ODS - mate tu tlupu lidi co hranbou jen pro sebe. Zvolte CSSD a ty prijdou s komousema. O zelenych a dalsich pidi stranach asi moc uvazovat nejde... Jak z toho ven?
Xman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 30. 11. 2008 21:34

Co stohoven? 200hoven, 300hoven!
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aquarkko 30. 11. 2008 22:35

mně se teda ani zdaleka nezdá, že by bylo nějaký "období krásnejch zpráv" :D
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Olimant 12. 12. 2008 16:43

Jeste muzes volit delnickou stranu, nebo jak se ted noblesne nacci jmenujou ;-)

Kazdopadne nevim jestli by neco revoluce vyresila, byli by tam novi lidi (mozna by to mysleli dobre), ale nemeli by zadne zkusenosti... tihle maji aspon zkusenosti s tim jak hrabat pro sebe, ale presto ten stat nejak (ackoli blbe) vedou...

Pokud vim tak pred 2. svetovou valkou sme byli na urovni Rakouska a ted sme kde? Ted sme v tramtarii....
Vsechno to zacalo rokem 1948... I knize Ignor by to vedl lip :-D
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Olimant
Nadšenec
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků