Kdy dojde ropa?

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod averton 30. 8. 2008 10:40

Ohladom toho vodika je tu este jedna imho dolezita vec. Vyroba tejto latky nie je rozhodne jednoduchy process. Navyse je tu este jeden hacik. Fabriky ktore by produkovali vodik, by museli byt niekolko nasobne vacsie aby bolo mozne pokryt sucastnu spotrebu paliva.

Zoberme si napriklad rafineriu OMV

Obrázek

a teraz si ju predstavte 2 alebo 5 krat tak velku. Plus si zaratajte riziko ktore pri vyrobe hrozi + si zaratajme kolko rafinerii je vo svete a predstavme si ich vacsie. Cize dojdeme k vysledku, ze vodik je sice pekna alternativa, ale prakticky sa to realizovat neda.
it´s all about priorities :D
averton
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 9. 2008 09:42

Ropa dojde, ale to my tu už dávno nebudem. Jen si vzpomeňte, v roce 1950 se povídalo, že zásoby ropy jsou už jenom na 50let. Teďka v roce 2008 pořád nedošly a stále jsou.

Navíc vědci, už přišli na to, jako manuálně vytvořit ropu. Zatím vyprodukovat pár kapek ropy trvá strašně dlouho, ale řekl bych, že je to krok správným směrem a v budoucnosti se bude ropa vytvářet manuálně ;)
anonymni

Odeslat příspěvekod mareq0 3. 9. 2008 13:24

Ty zásoby se pořád mění. Najde se nějaké větší ložisko a hned ty roky zase naskočí. Horší je, že pořád roste spotřeba. Navíc při těžbě i dnes známých ložisek jsme schopni vycucnout jen asi 1/3. Ty další 2/3 zatím vytěžit nedokážeme, takže i tady existuje šance pro budoucí generace ;-)

Ropu už vyráběl Hitler (z uhlí) a jak dopadl :D
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod snowboarder 12. 9. 2008 21:29

než dojde ropa, budou dávno alternativní zdroje a pohony :-)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
SuperDatel 2009

Odeslat příspěvekod Jephy 16. 9. 2008 14:30

Ropa už fatkicky došla. Nacházíme se na vrcholu ropného zlomu. Doporučuji všem si o této problematice něco nastudovat.
Poslední velké ložisko ropy bylo objeveno v polovině šedesátých let. produkce ropy všech zemí krom OPECu už několik let klesá. První země opouštějí OPEC, protože již nemohou ropu exportovat, co vytěží sami spotřebují a dokonce začínají dovážet. O zásobách ropy v SA nevíme zhola nic už třicet let. A saudové navyšují svoje zásoby každý rok, aniž by nalezli nové pole. Ta siuace je komická.
Nejsou alternativy. Vodík je asi takový zdroj energie jako dráty, po kterých k vám domů teče elektřina. Je naprosto bezpředmětné řešit vodík. Žádné alternativy nejsou.
Na pitomosti že ropu lze vytvářet manuálně ani nemá cenu reagovat.
To jsou fakta dámy a pánové.
Jephy
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 16. 9. 2008 17:04

Záleží na tom, jakou máš hranici pro "velké ložisko ropy." Třeba před pár měsíci Brazílie zabodovala a myslím, že jejich největší společnost chce jít do vody, kde pravděpodobně zase "něco" bude. Je známo, že se nevyplatí těžit ropu příliš hluboko, na těžko dostupných místech. Ale co nemůžeme dneska, zítra může být maličkost. Ropy je dostatek a dostatek jí ještě dlouho bude.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jephy 17. 9. 2008 17:25

Nevím v čem Brazílie zabodovala, ale ve vodě skutečně "něco" je. Naneštěstí to ani zdaleka nestačí na pokrytí výpadků těžby ze stávajících polí. Ropy je skutečně dostatek, ale není jí tolik aby byla schopna pokrýt současnou poptávku. Jsme za bodem, kdy bude produkce ropy už jenom klesat.
Jephy
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gofry 17. 9. 2008 17:49

V posledných rokoch sa objavili obrovské zásoby ropy v Mexickom zálive a teraz nedávno niekde vo vnútrozemí USA. Taktiež pri Brazílii.

Hovoriť, že dnes je ropa vyčerpaná, je smiešne.
gofry
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mareq0 17. 9. 2008 20:51

Jephy píše:...Ropa už fatkicky došla...

:-(
Jephy píše:...Ropy je skutečně dostatek...

:-)

Lidí je zbytečně moc a každý chce jezdit autem. :pozor Je čas soudruzi, zkoncovat s automobily :tleskani
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 18. 9. 2008 01:46

Jephy: A kde chybí? Když jí začne být nedostatek, cena stoupne a začne se těžit tam, kde by to do teď nepřinášelo peníze. Stoupající cena benzínu v Čechách neznamená, že jsme na suchu.
V Brazílii bylo letos objeveno jedno z největších ložisek za posledních několik desítek let. Před deseti lety o něm nikdo nevěděl. Takových míst může na světě být ještě hodně.
Vlastně je to podobný jak před padesát lety s uhlím. Uhlí dochází, za 50 let žádný nebude. 50 let uběhlo, ale uhlí máme zase na 50 let...:-D
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků