Star Trek

Česká televize, TV Nova, kabelovky a ostatní

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 16. 6. 2008 15:24

Taky, taky :) First Contact mám ze všech ST filmů nejradši. Hodně nadějí teď vkládám do připravovaného filmu - konečně to bude dělat dobrý režisér (J.J. Abrams) a nezapadne to tak jako Nemesis, který snad u nás ani nebyl v kinech... Obrázek

p.s.: tímto bych chtěl oficiálně požádat o zařazení výše uvedeného smajlíku do galerie, ulehčila by se tím určitě spousta debat :D
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deleted user 16. 6. 2008 19:08

Nemesis, hmm... kdyby v ní nepohřbili Mr. Data a neobjevili to roztomilé zpestření v podobě B4, tak byl ten film jen do kulatého počtu. Jo a první vyjížďka Argo byla docela vtipná. :-)

Každopádně First Contact ruluje. A to jsem ho vlastně doposud viděl pořádně jen v němčině - mám to někde stočené na VHS ze SAT.1. :D
Deleted user

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 16. 6. 2008 19:11

Jo film byl takovej nijakej, ale stejně... když to byla poslední cesta jedné generace (tm), tak aspoň měla být s plnou parádou..

Jaký to je v němčině? :)
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deleted user 16. 6. 2008 19:18

Konkrétně u Der erste Kontakt se Němcům dabing povedl. Jednak tam eliminovali studiový zvuk, takže akusticky to bylo perfektně synchronizované s obrazem, jednak to dabéři jen neodříkali, ale skutečně odehráli - skoro bych řekl, že to zdramatizovali ještě víc, než je asi originál (mám ho tu na DVD, měl bych to někdy zhlédnout :-) ). Je to zkrátka ten případ, kdy ti, pokud jsi vesměs zvyklý na originální zvuk filmů, ten dabing nevadí. U nás něco takového existovalo snad jen za totality.
Deleted user

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 16. 6. 2008 19:23

No ptám se protože u nás dabing a potažmo překlad Star Treku je tak trochu tragédie. Je to překládáno totálně bez souvislosti, návaznosti na ST svět a jeho reálie. Viz seriál TNG, který v běžel na ČT1:

Nejdřív cestovali hyperpohonem, pak po pár sériích to byl najednou warp (stejně jako v originále). Riker byl hodně dlouho velitel, po pár sériích už komandér (v originále commander)... a tak podobně. Nebo další co mě napadá je třeba DS9, který běžel na nově. O'brien měl hodnost chief, u nás přeloženo jako kapitán. Jenže ouha, co potom s hodností captain? No prostě bordel
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deleted user 16. 6. 2008 20:19

V tomhle to mají Němci zařízené jednoduše: technické termíny ani hodnosti vůbec nepřekládají, vše nechávají v angličtině - včetně výslovnosti. :-) Jenže němčina to snese, čeština nikoliv...
Deleted user

Odeslat příspěvekod kromec 17. 6. 2008 08:36

Nevite jestli se nechysta naka nova serie? Prece jen uz jsou to dva roky co skoncila STARTREK "Enterprise"
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 17. 6. 2008 09:18

Žádný nový seriál se zatím nechystá. ENT byla opravdu poslední. V současné době se ale pracuje na novém, už jedenáctém filmu. Premiéra je teď plánovaná zhruba na květen příštího roku (původně měla být už letošní květen, pak letošní vánoce, uvidíme jestli to ještě neposunou)... odehrávat se to bude v době Kirkova pobytu na akademii.

Ale když film uspěje, tak by to mohlo pomoct a nějaký nový seriál by se mohl připravit. Docela tomu věřím
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deleted user 17. 6. 2008 11:57

K tomu se docela hodí tohle video. Kdo by si dal Starfleet Academy? :D

http://youtube.com/watch?v=3C9WxY7z0QA
Deleted user

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 23. 6. 2008 21:37

Blasphemy! :D

No ale bude zase Festival Fantazie, chystá se někdo? A je jedno jestli v ruce s gumovým phaserem nebo v pyžamu a se zářivkou v ruce...
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sattero 25. 7. 2008 21:24

DS9 sem viděl snad 5 dílů. Nějak mě to nechytlo, nuda, děs. Pustil sem si i díl s Dominiem, ale jelikož jsem si našel, že s něma nebylo moc dílů, nestálo mi to za shlédnutí. Pro mě je špička TNG, i když dabing občas klekl na oněch hodnostích a hyperpohonu/warup, ale tak nějak mi to ani nevadilo. Třeba hlas Picarda, nevím proč, mi víc seděl ten český než originál a to k osobnosti Stevarta (nebo dvojté wé?). Pak bych zařadil Enterprise (novou). Byl to krátký seriál a občas se mi ty efekty nelíbily (hlavně postav ve 3D, když byl nějaký záběr z dálky), ale i tak to stálo za to a nenudil sem se. Archer (Bakula) byl dost nezvyklým kapitánem. Žádnej přeškrobenej panáček (Picard, ten byl za každé situace naprosto stejný). Pak bych dal na stejnou úroveň Voyager a původní ST. U obou sem se bavil, ale Voyager přes prvotní tempo opadl a ke konci to byla nuda (ale sedmá z devíti, mňam...). Původní ST je sice fajn, ale na dnešní dobu někdy až moc natvrdlé herecké výkony (dle scénáře) a zastaralá vize budoucnosti a techniky v ní ve srovnání s dnešními vizemi. DS9 bych dal hluboko k bodu mrazu a stejně tak animované seriálky, co se neudržely dýl než sezónu.

Jinak nevim proč, ale u všech se mi líbil dabing a nějak se mi nelíbil originál. Je to jeden z mála seriálů, které vidím v lepším světle s dabingem. Babylon 5 se mi víc líbil v originále, Star Gate Atlantis taky a SGC tak napůl. Někdy dabing nějak neseděl, ale jinak jsem ho měl rád. A u Battlestar Galactica zrovna nemusím dabing....

Jaj to sem se zase rozepsal... Proč se všude rozepisuju?
Sattero
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 25. 7. 2008 23:00

DS9 a slabé? První série, možná dvě ano. Ale pak začně všechno směřovat k válce s Dominionem, kolem které se motá celý (!) zbytek seriálu (dohromady má 7 sezón). A krom toho se stihne ještě válka s Klingony... Jinak DS9 přinesl spoustu nových prvků - největší vesmírné bitvy (kam se hrabe Wolf 359 třeba na epizodu Sacrifice of Angels... tvůrci holt konečně dostali dostatečný rozpočet, takže se o bitvách už jen nemluví, jsou i vidět), Federace už ani zdaleka neni vykreslená jako utopické místo z TNG - naopak, je to hodně temný pohled, lži, korupce, tajné organize (Sekce 31 - taková CIA 24. století :D ). Worf potom nastupuje na začátku čtvrté série. Takže určitě doporučuju. Bohužel, u nás se vysílala pouze první dvě série (tuším), takže spousta lidí má na tenhle seriál zkreslený pohled (já ho měl taky, přiznávám)

A klidně se rozepisuj :tleskani
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ewing 26. 7. 2008 02:25

Star trek je fajn. Nedavno som zacal pozeravat TNG ale nejak na to nemam cas tak som este stale na prvej serii. Problem je, ze to ma cez 40 minut a to si radsej pozriem priatelov ktori maju polovicu.

Inak na ST sa mi paci, ze tie pribehy su hodnotne a vzdy daco ukazuju, nejaku tu spojitost s nasim svetom. A kedze sa to odohrava v buducnosti, mozu to napasovat do hocakych situacii coz to pekne ozivuje.

Ale inak som Battlestar galactica fanatik. To je spickovy serial ;)
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Sattero 26. 7. 2008 09:41

No asi se tedy podívám na ST DS9, viděl sem opravdu jen něco a když překousnu kvůli ději první dvě série, třeba to bude zajímavé.

Teď ale stahuji SG:Atlantis, pak Battlestar Galacticu a pak se vrhnu na DS9, pak budu muset znovu TNG (kvůli krachu externího disku) a pak ještě SGC. Málem bych zapomněl i na Babylon 5. Škoda, že to člověk musí stahovat a nedá se to někde sehnat za rozumný peníz.
Sattero
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 26. 7. 2008 12:44

Tak nějak, moc rád bych to koupil. Jediná šance je to objednat ze zahraničí, ale co už. Asi to udělám
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků