Radary v ČR

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Noclaf 21. 3. 2008 15:55

Jenze pokud se nepletu, tak zaroven pocitali s obrovskymi ztratami na zivotech behem prvnich dnu. A druhy problem bylo to "pokud by nezareagovaly".

Njn, par delostreleckych nuklearnich granatu do zapadniho nemecka...co to je, ze? To se nas netyka.:) Stale to jsou nepredstavitelnekrat vetsi nasledky nez vykaceni par hektaru ve vojenskym ujezdu pro radar.

-----------
"ČSLA tak byla vyčerpána přípravou jednotek do společných sil Varšavské smlouvy určených k tažení na Západ, z kterých by ostatně podle československých odhadů přežil první dny tažení jen zlomek. "

"Nejstarším objeveným ofenzivním plánem je československý válečný plán z roku 1964. Podle něj měla ČSLA podniknout masivní útok jihozápadním směrem a s podporou zhruba 130 jaderných úderů zničit síly protivníka dislokované v jižním Německu. Během týdne měly československé tanky překročit Rýn a devátý den konfliktu se dostat k Lyonu. Aby něco takového bylo představitelné, začala se od roku 1965 budovat v Čechách tři skladiště pro sovětskou jadernou munici"

"Plán nejenže počítal s nerealistickými přesuny o 80 a více kilometrů denně, ale vůbec nezohledňoval, že také NATO zřejmě zasadí nějaké jaderné údery. Pět až deset dobře umístěných jaderných explozí by přitom Československo vymazalo z mapy.
To, že vysocí armádní důstojníci bez odporu uváděli do života plány, které nejenže počítaly s vyhlazením jejich národa, ale navíc byly naprosto nereálné, je vysvětlitelné pouze jako projev ztráty soudnosti v důsledku komunistické ideologie."

Hledas tohle?
http://www.mzv.cz/servis/soubor.asp?id=12243
http://www.dokoran.cz/recenze/1190034712.rtf
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Merida AM 3000D 2008 + Sigma Sport Mirage EVO X;
Noclaf
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod polda 21. 3. 2008 22:33

Při masivním útoku jak popisujete,vyvstane otázka kam mělo pak NATO pálit jadernými zbraněmi,když posílat do ČSSR a NDR asi nemělo smysl když útočící jednotky jsou hluboko na území NSR a posílat tedy jaderné bomby do vlastního území je taky asi blbost-si vystřílím i obránce.
polda
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Calhoun 22. 3. 2008 11:54

noclaf:
Radar pro nas muze mit mnohonasobne vetsi a horsi nasledky nez vykaceni par hektaru lesa. Pokud by, hypoteticky, doslo k nejakemu ozbrojenemu konfliktu tak radar bude primarni cil na jehoz zniceni mohou byt pouzity takticke jaderne zbrane. Kapitola sama pro sebe je pak potencionalni vliv tak silneho radaroveho zarice na svoje okoli - realita je takova ze NIKDO nevi jak moc velky nebo maly vliv na svoje okoli tak silny radar ma. Nerikam ze se do roka a do dne po stavbe radaru zvysi vyskyt rakoviny o buhvikolik % jak plasi odpurci radaru, nicmene urcite riziko tady je. Prave proto je dobrym zvykem stavet takova zarizeni v malo obydlenych oblastech - uzemi CR takovou oblasti rozhodne neni. Jinymi slovy - vlada CR dohodla stavbu potencionalniho terce jadernych zbrani v relativne huste obydlene oblasti CR. Jako odmenu za to prejmenovaly USA "vizum" na "jiny doklad" - to je prece bajecny obchod, ne? Jina vlada by za cenu rizika ktere radar prinese vyjednala lepsi podminky - odkupy nemovitosti a pozemku za cenu trzni + bonus pro vsechny obyvatele kteri nechteji zit v blizkosti radaru, drahy pronajem pozemku s radarem USA s tim ze prachy by sly do regionu ve kterem radar stoji, moznost cestovat do USA legalne a bez problemu za praci tak aby kazdy obcan CR ktery ma zajem pracovat v USA tu moznost mel bez ohledu na imigracni omezeni ze strany USA, modernizaci armady CR formou dodavek vybaveni za budgetove ceny s moznosti outsourcingu casti vyroby do CR (protivzdusne systemy, obrnene transportery, obrnena auta, transportni letadla apod.). Ale nase vlada ne, ta dava radar zdarma ... kazdy kdo ma v hlave trosku zdraveho rozumu si vypocita jak skvely kseft to je...
Calhoun
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannnn 22. 3. 2008 13:16

Calhoun píše:... kazdy kdo ma v hlave trosku zdraveho rozumu si vypocita jak skvely kseft to je...
jojo, od piva se to nejlíp posuzuje a kritizuje :oboze :mrgreen: :oboze

škoda že takových pivních myslitelů nemáme víc, už dávno jsme mohli být světová velmoc..proč sakra do politiky chodí jen ti neschopní a ti géniové co mají dokonalé plány a řešení na všechno ne? :hm

...mno smutné je to :D
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Calhoun 22. 3. 2008 13:23

jannnn píše:...škoda že takových pivních myslitelů nemáme víc, už dávno jsme mohli být světová velmoc ..
Calhoun
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannnn 22. 3. 2008 13:27

Calhoun píše:Nechapu co ma co spolecneho s pivnim myslitelstvim kdyz poukazu na fakt ze politik placeny z mych penez a hospodarici s mymi penezi provadi toto zjevne spatne a vedome uzavira krajne nevyhodne a riskantni ksefty?
presne toto mam na mysli :wink: ... by me zajimalo, jake mas informace, jak se vyznas v mezinarodni politice atd, ze to dokazes takle jednoznacne a jednostranne odsoudit....
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Calhoun 22. 3. 2008 13:52

jannnn píše:presne toto mam na mysli :wink: ... by me zajimalo, jake mas informace, jak se vyznas v mezinarodni politice atd, ze to dokazes takle jednoznacne a jednostranne odsoudit....


Priznam se ze naprosto nechapu proc bych se mel vyznat v necem takovem jako je mezinarodni politika. Mam pomerne slusne vedomosti o tom jak funguje radar ktery by mel byt postaven na uzemi CR, jake by tento radar mel mit schopnosti, mam predstavu o tom jak by mel podle USA fungovat system protiraketove ochrany jehoz by mel byt radar soucasti a stejne tak mam prehled o tom jakym zbranim s jakymi schopnostmi by mel tento protiraketovy system potencionalne celit. Mam prehled o tom jak probihaly ozbrojene konflikty v poslednich letech, vyznam se slusne v soucasnosti pouzivane vojenske technice a mam rekneme zevrubny prehled o soucasnych vojenskych strategiich. Na zaklade techto vedomosti mam urcity nazor na to jak velke riziko predstavuje radar pro sve okoli a CR jako takovou. Nepotrebuju znalosti mezinarodni politiky k tomu abych si dokazal udelat nazor na to jaka by mela byt protihodnota kterou by mela dostat CR na oplatku za radar a stejne tak nepotrebuju znalosti mezinarodni politiky k tomu abych byl presvedceny o tom ze obchod "radar za viza" je pro CR krajne nevyhodny.
Calhoun
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannnn 22. 3. 2008 14:04

no a proč ty svoje znalosti neuplatníš? proč jen sedíš na zadku a nadáváš po netu? proč to nejdeš říct těm hlupákum ve vládě, kteří teda jsou naprosto a totálně mimo mísu? proč se o něco nesnažíš? stojí to moc námahy? anonymně kritizovat po netu je jednodušší a pohodlnější? :-)
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Calhoun 22. 3. 2008 14:17

jannnn píše:no a proč ty svoje znalosti neuplatníš? proč jen sedíš na zadku a nadáváš po netu? proč to nejdeš říct těm hlupákum ve vládě, kteří teda jsou naprosto a totálně mimo mísu? proč se o něco nesnažíš? stojí to moc námahy? anonymně kritizovat po netu je jednodušší a pohodlnější? :-)=/quote]


Napsal jsem sve nazory svemu poslanci a pri predposlednich volbach jsem kandidoval jako nezavisly do obecniho zastupitelstva (neuspesne). V poslednich volbach jsem mel dost svych jinych problemu cili kandidatka neprichazela v uvahu. V dalsich aktivitach jsem omezen casem ktere jim muzu venovat - neco jist musim, hypoteka na byt se sama nezaplati a tedy ergo kladivko priorita je prace ktera mi prinasi financni zisk. No a tak jako tak nevidim nic spatneho ventilovat sve nazory na internetu protoze od toho mimo jine tyhle diskuze jsou :wink: .
Calhoun
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannnn 22. 3. 2008 14:29

Mno vidiš - to jsem netušil, proto musím vzít některá svá slova i tvrzení zpět :-)

Ale i tak trvám na tom, že nejde z pozice obyčejného občana mít jasný přehled s čím a jak je radar provázán a co přinese.

Něco jiného by bylo kdybys napsal "podle mého je radar nevýhodný", to bych neřekl ani popel, to do netové diskuze patří. Co se mi ale nelíbí je "vnucování" svého názoru ostatním. Tzn. taková ta základní psychologická finta nutící čtenáře se přiklonit k tvému názoru nebo přiznat, že je vlastně hloupý. Přesně jak si to zde použil. (kazdy kdo ma v hlave trosku zdraveho rozumu si vypocita jak skvely kseft to je nebo například podobné Pokud nechceš být jen jedna hloupá ovce ze stáda, podívej se na toto video, kde zjistíš, že světu vládnou ilumináti). :)
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Calhoun 22. 3. 2008 14:57

jannnn píše:Něco jiného by bylo kdybys napsal "podle mého je radar nevýhodný", to bych neřekl ani popel, to do netové diskuze patří. p/quote]


OK, kdyz to tak po sobe ctu tak uznavam ze v tomhle mas pravdu :wink: . Vybrana formulace z moji strany opravdu nebyla nejvhodnejsi.
Calhoun
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LamB 23. 3. 2008 18:56

ja sem kousek od brna a jeden radar uz me stoji za barakem, a nikdo si toho ani nevsiml, nebyl ani v televizi ani v novinach, jediny proc je tenhle radar tak diskutovanej je ten ze je amiku a ze to novinar vystoural, navic radar EU uz u nas taky je takze dalsi radarek uz snad nikomu nemuze vadit,

navic aby laicka verejnost rozhodovala o necem cemu vubec nerozumi je pekna kravina, ja jen doufam ze ti nasi politioci nejsou zas takovy .... a neco z toho vytriskaj nejaky ty vyhody pro nas
Peugeot 306, 1.4 (kdysy dávno 55 kW)

Ale jinak velky příznivec Fordu
LamB
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jephy 23. 3. 2008 22:37

To LamB: Jaký má ten "tvůj" radar za barákem výkon? Může, začleněný do systému, zvrátit jadernou rovnováhu mezi USA a Ruskem?

To, že ty nemáš o věci páru, neznamená, že ostatní nejsou schopni o radaru XBR zjistit základní fakta. Prokaž nám všem službu, když víš h... aspoň to neventiluj.
Jephy
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod polda 24. 3. 2008 00:38

Další rusofil,který dokonce označí,že radar zvrátí jadernou rovnováhu.Už někdo z Vás přemýšlel proč vadí bývalému CCCP radar v Čechách a nikoliv kdyby jej postavili v Anglii tedy o pouhých 2. -2.500km směr západ?
polda
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LamB 24. 3. 2008 08:54

Jephy: ty ses kapanek vznetlivej co :) ja nikde nerikam ze o radaru neco vim ja rikam ze 80% lidi (vceten me) co by tam slo by vedelo kulovy, takze referendum by nebylo na miste

a proc b jim ten radar nevadil v anglii?? Me by to zajimalo
Peugeot 306, 1.4 (kdysy dávno 55 kW)

Ale jinak velky příznivec Fordu
LamB
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků