Trest smrti

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod EKKAR 23. 2. 2008 00:08

Kulky nebo provazu škoda - stačí "jatečňák" a jedna pyropatrona... Jenomže díky Velkému Humanistovi Václavu Havlovi už nemáme v našem Bohem zapomenutém mini-pidistátečku trest absolutní. Přesto (nebo možná právě proto) se u nás v posledních letech množí nejrůznější vrahové nebo jinak morálně narušení lidé nejhrubšího zrna. Právě na příkladu Petra Zelenky se chci poukázat na podobné excesy. S momentálně pozastaveným rozsudkem Krajského soudu (doživotí - odsouzený se odvolal) to asi dopadne tak, že bude potvrzen Nejvyšším soudem a my, celá společnost, budeme nejméně následujících 20 (pokud ne víc) let platit "panu" Zelenkovi bydlení, ošacení, stravu, sportovní i kulturní vyžití a samozřejmě i ostrahu, aby ho někdo z příbuzných a pozůstalých v záchvatu lítosti nad ztraceným rodinným příslušníkem neumlátil třeba lopatou... Samozřejmě - on přitom bude za zdí, ale makat muset nebude - zato my všichni ano - a i na něj...

P.S. - A není sám - Kajínek, Roubal...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kodymko 21. 3. 2008 12:24

USA mi príde ako jediný štát kde má trest smrti opodstatnenie. Spáchate niekoľko vražd a ste jasný, myslím, že tu neni o čom diskutovať.
Ale zoberte si napr Čínu a niektoré moslimské krajiny, tam je trest smrti vlastne legálne linčovanie a v číne pod zamienkou legálnosti trestu smrti strielajú politických vezňov.
Peklo je prázdne, všetci diabli sú medzi nami..
kodymko
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 3. 2008 13:57

kodymko píše:Ale zoberte si napr Čínu a niektoré moslimské krajiny, tam je trest smrti vlastne legálne linčovanie a v číne pod zamienkou legálnosti trestu smrti strielajú politických vezňov.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod EKKAR 26. 3. 2008 17:30

vlazy píše:Toto je jeden z důvodů proč odmítat trest smrti. Nikdy nemůžeme vědět kdo a jak nám bude vládnout za 5, 10 nebo více let a zda by pak ten trest smrti nebyl zneužívaný proti nepohodlným lidem, tak jak to bylo např. u nás v bývalem Československu v 50 létech minulého století. Každý zločin by samozřejmě měl být patřičně potrestaný, ale ne trestem smrti.o/quote]


No jo - ale koho potrestáš víc, když posadíš několikanásobného brutálního vraha nadosmrti do českého fešáckého kriminálu s možností koukat na TV nebo video, chodit do tělocvičny/posilovny nebo na koncert rockové skupiny nebo jen se tak poflakovat po cele nebo si číst a PŘITOM NEMAKAT - protože vše včetně strážní služby ( v takovém případě spíše ochranky před odplatou pozůstalých) ZAPLATÍ STÁT - NEBOLI MY VŠICHNI??? Je to trest pro něj, nebo pro společnost, která ho bude několik desítek dalších let živit, šatit, prostě zaopatřovat, aniž by on sám měl jakoukoliv povinnost se podílet na placení těchto nákladů?
Ne - já jsem pro trest definitivní - samozřejmě pokud je bezvýhradně prokázán a byl by to trest za podobné činy, jako jsou vraždy dětí nebo zvlášť brutální násilí - neboli činy s nebezpečností obzvláště vysokou pro jakoukoliv společnost. Disidentura nebo hospodářské delikty nepokládám za dostatečně nebezpečné, aby za ně uložený trest mohl být až absolutní - ale právě proto, že několikanásobných vrahů a podobných kreatur není tolik (naštěstí), stálo by za to zbavit jich společnost definitivně. Bez soucitu, klidně i stejně brutálně, jak oni páchali své činy. A pokud možno veřejně, jako ve středověku - možná by to odradilo některé z těch, které od brutálních činů neodradí "pouhé" doživotí. Pokud totiž platí princip toho, co nazýváme DEMOKRACIE, pak musí být většina chráněna před činy, páchanými na ní a na celé společnosti několika jedinci, tvořícími zlomkovou mikromenšinu i za cenu porušování takzvané HUMANITY - protože ona mikromenšina se svým jednáním vůči zbytku společnosti oné HUMANITY už předem zřekla.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 26. 3. 2008 20:50

EKKAR píše:No jo - ale koho potrestáš víc, když posadíš několikanásobného brutálního vraha nadosmrti do českého fešáckého kriminálu s možností koukat na TV nebo video, chodit do tělocvičny/posilovny nebo na koncert rockové skupiny nebo jen se tak poflakovat po cele nebo si číst a PŘITOM NEMAKAT - protože vše včetně strážní služby ( v takovém případě spíše ochranky před odplatou pozůstalých) ZAPLATÍ STÁT - NEBOLI MY VŠICHNI??? Je to trest pro něj, nebo pro společnost, která ho bude několik desítek dalších let živit, šatit, prostě zaopatřovat, aniž by on sám měl jakoukoliv povinnost se podílet na placení těchto nákladů?
Ty kriminály by samozřejmě neměly být fešácké tak jak jsou v Česku. Lidí tam jsou zavírání za trest a ne za odměnu. Nějaké luxusní podmínky tam asi nejsou, ale podle toho co je známo tak by tam vězni některé vymoženosti asi nemuseli mít. Vězni by měli mít povinnost ve vězení pracovat a vydělávat tak alespoň na část nákladů souvisejících s jejích pobytem ve vězení. Problém je ale v tom kde jim tu práci sehnat když práce je nedostatek i pro mnohé slušné lidí.
EKKAR píše:Ne - já jsem pro trest definitivní - samozřejmě pokud je bezvýhradně prokázán a byl by to trest za podobné činy, jako jsou vraždy dětí nebo zvlášť brutální násilí - neboli činy s nebezpečností obzvláště vysokou pro jakoukoliv společnost.
Zde je ale problém, že ne vždy se dá každý zločin zcela bez jakýchkoliv pochybností bezvýhradně prokázat. Navíc dlouholetý nebo doživotní trest může být pro některé zločince větším trestem než trest smrti. Myšlenka, že někdo bude muset strávit ve vězení (samozřejmě ne fešáckém) mnoho let nebo celý zbytek života může být horší než to, že ho popraví a bude mít navždy po všem. Kdyby se navíc jednalo o nějaké fanatické muslimy tak ti by možná trest smrti rádi přijali, protože pro ně by to mohlo být z jejích náboženského hlediska vítané.
EKKAR píše:několikanásobných vrahů a podobných kreatur není tolik (naštěstí), stálo by za to zbavit jich společnost definitivně. Bez soucitu, klidně i stejně brutálně, jak oni páchali své činy.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mathey 26. 3. 2008 22:44

parchanty co udělali hnusný zločiny, jako mnohonásobný brutální vraždy, znásilnění atd.. bych zavřel do tmavý plesnivý hladomorny a nechal je tam vyhladovět. Smrtící injekce je příjde moc levno.
Mathey
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 10. 4. 2008 23:14

Ne, ani pro žádné mučení a další sr*čky kolem kterých jsou teď vedeny dlouhé diskuze na internetu. Přijde mi to pěkně nechutný, trest smrti možná za určitých podmínek ano, ale justiční omyl je ohromné riziko. Mučení už vůbec ne, nejsme ve středověku, sice u teroristů se to těžko chápe ale lidská práva mají taky své hranice které by se něměly uplně přesahovat...
anonymni

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 4. 2008 11:30

Skijumper píše:Ne, ani pro žádné mučení a další sr*čky kolem kterých jsou teď vedeny dlouhé diskuze na internetu. Přijde mi to pěkně nechutný, trest smrti možná za určitých podmínek ano, ale justiční omyl je ohromné riziko. Mučení už vůbec ne, nejsme ve středověku, sice u teroristů se to těžko chápe ale lidská práva mají taky své hranice které by se něměly uplně přesahovat...
Ani já nejsem pro to aby vězni ve vězeních byli mučeni. Nejde pouze o lidská práva, ale i o to, že mučením se obvykle i poškozuje zdraví těch mučených lidí. Věznice by měly být od toho aby zločince trestaly a ne aby z ních dělaly nemocné a mrzáky. Myslím si, že trestat se dá i bez mučení.

Myslím, že tento můj příspěvek zde snad zůstane celý bez toho aniž by někdo z něho odstranil něco z toho co zde píšu, tak jak se to stalo u některých mých příspěvků. Nevím zda takto záměrně někdo z administátorů nebo moderátorů fóra odstranil a zcenzuroval moje příspěvky které se mu nelíbily a nebo je to nějaká chyba ke které došlo při přechodu na nové SuperFórum. Každopádně něco takového se mi vůbec nelíbí a nevidím žáden důvod proč by zrovna moje příspěvky měly být takto naívně cenzurované.
]:-< ]:-< ]:-<
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noclaf 11. 4. 2008 11:51

Bylo prokazano, ze "strach" ze spachani trestneho cinu neroste s pripadnym trestem za toto. (tz. v podstate se na zlocinnosti neprojevi, jestli za kradez dostane 5 nebo 10 let). Zato zlocinnost radikalne klesa s USPESNOSTI ODHALENI. Tz nehraje roli pripadny trest, ale pravdepodobnost, ze clovek bude odhalen.
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Merida AM 3000D 2008 + Sigma Sport Mirage EVO X;
Noclaf
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 4. 2008 12:28

Noclaf píše:Bylo prokazano, ze "strach" ze spachani trestneho cinu neroste s pripadnym trestem za toto. (tz. v podstate se na zlocinnosti neprojevi, jestli za kradez dostane 5 nebo 10 let). Zato zlocinnost radikalne klesa s USPESNOSTI ODHALENI. Tz nehraje roli pripadny trest, ale pravdepodobnost, ze clovek bude odhalen.
Ano, mnozí zločinci při páchání trestných činů asi vůbec nemysli na trest který jim za to hrozi, ale spíše na to jak to udělat tak aby se to neodhalilo nebo jak trestu uniknout a vyhnout se mu.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 11. 4. 2008 15:01

Noclaf: opravdu prokazano? Mohl bys prosim uvest nejaky relevantni zdroj? Ja se totiz docetl, ze pripadni zlocinci strach maji. Sice je to trosicku jine "odvetvi", ale i tak to stoji za precteni (predevsim z duvodu pochopeni mysleni zlocincu):
:arrow: http://www.gunlex.cz/?p=256

Jinak ja osobne jsem rozhodne pro trest smrti (samozrejme za predem jasne danych podminek). K tomuto tematu jsem dokonce nasel na internetu velmi peknych 15 arugmentu proc trest smrti rozhodne zavest (doufam, ze to tady neprobehlo):

:arrow: 15 argumentu pro trest smrti
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 4. 2008 15:43

S474N píše:Noclaf: opravdu prokazano? Mohl bys prosim uvest nejaky relevantni zdroj? Ja se totiz docetl, ze pripadni zlocinci strach maji. Sice je to trosicku jine "odvetvi", ale i tak to stoji za precteni (predevsim z duvodu pochopeni mysleni zlocincu):
:arrow: http://www.gunlex.cz/?p=256
Já si myslím, že je to prokázané. Stačí se jen podívat kolem sebe kolik zločinů se stále provádí a to i přes to, že těm zločincům hrozí mnohdy podle platných zákonů nemalé tresty. Ano zločinci strach možná mají, ale mnohé z nich to neodradí od spáchání trestného činu. Různé článký uvádí, že strach z trestu mnohé zločince od zločinů odradi, ale skutečnost je trochu jiná.
S474N píše:Jinak ja osobne jsem rozhodne pro trest smrti (samozrejme za predem jasne danych podminek). K tomuto tematu jsem dokonce nasel na internetu velmi peknych 15 arugmentu proc trest smrti rozhodne zavest (doufam, ze to tady neprobehlo):

:arrow: 15 argumentu pro trest smrti
Já osobně jsem zase proti trestu smrti. Stejně tak jako jsou argumentace pro trest smrti tak je myslím dost argumentací proti trestu smrti které by se také měly brát v úvahu.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 11. 4. 2008 16:04

vlazy: myslis trest ve forme 3x denne teple jidlo, teplo, posilovna, satelit, DVD, knihovna atd? Ja si pod pojmem "trest" predstavuji napriklad i bezucelne prehazovani pisku z jedne hromady na druhou za hrst ryze.

Zkus ty argumenty proti trestu smrti zde sdelit, jsem zvedav.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Michal P 11. 4. 2008 16:49

vlazy píše:Myslím, že tento můj příspěvek zde snad zůstane celý bez toho aniž by někdo z něho odstranil něco z toho co zde píšu, tak jak se to stalo u některých mých příspěvků. Nevím zda takto záměrně někdo z administátorů nebo moderátorů fóra odstranil a zcenzuroval moje příspěvky které se mu nelíbily a nebo je to nějaká chyba ke které došlo při přechodu na nové SuperFórum. Každopádně něco takového se mi vůbec nelíbí a nevidím žáden důvod proč by zrovna moje příspěvky měly být takto naívně cenzurované.
]:-< ]:-< ]:-<

Bohužel musím konstatovat že se nejedná o nějakou cenzuru ale technické potíže způsobené přechodem na novou verzi fóra. Jako příklad uvedu následující link viewtopic.php?f=602&t=600003 kde je zřejmé že z těch deseti pravidel taky něco chybí a nikdo zde neměl důvod to cenzurovat. Z vlastní krátké zkušenosti s přechodem na SuperFórum mohu říci že se to bohužel stává u delších příspěvků kde je použito více formátování textu pomocí BBCode, například více citací. Příspěvky pak taky dopadají takhle
Obrázek

Více informací o problémech se SuperFórem je v sekci O tomto Superfóru
Děkuji za pochopení.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 4. 2008 17:12

S474N píše:vlazy: myslis trest ve forme 3x denne teple jidlo, teplo, posilovna, satelit, DVD, knihovna atd? Ja si pod pojmem "trest" predstavuji napriklad i bezucelne prehazovani pisku z jedne hromady na druhou za hrst ryze.
Už jsem to zde psal, že lidí jsou do vězení zavírání za trest a ne za odměnu a proto by ty věznice a pobyt v ních měly vypadat asi trochu jinak než tak jak je to u nás v Česku. Nemyslím si ale, že by tam neměli dostávat jídlo, protože hladomorny jsou v dnešní době už asi přežitkem.
S474N píše:Zkus ty argumenty proti trestu smrti zde sdelit, jsem zvedav.
Těch argumentu proti trestu smrti je dost. Mnohé z nich už zde byly několikrát napsané a i já jsem už zde některé uváděl. Myslím, že nemá příliš význam ty argumenty které jsou asi docela dobře známé stále dokola opakovat.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků