tak kdo, p.Švejnar, nebo dosavadní prezident ?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod kromec 9. 2. 2008 21:30

jannnn:
Ja ti uz podruhe rikam ze to beru obecne , ze reaguji na
S tímhle moc souhlasit nemůžu, správná demokratická volba je prostě tajná volba.
Naposledy upravil kromec dne 9. 2. 2008 21:34, celkově upraveno 2
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deleted user 9. 2. 2008 21:31

Projevat politikům bezmeznou důvěru je určitě idealismus, neříkám že ne. Já mám radši „zdravou (ne)důvěru“ (nehodící se škrtněnte) a pokud možno takovou, která neporušuje principy demokracie. 8-)
Deleted user

Odeslat příspěvekod branda 9. 2. 2008 21:32

Bohužel, a píši bohužel ta tajná volba bude přeci demokratičtější protože i zbabělý poslanec bude moci vyjádřit svůj názor aniž by se musel bát že ho jej stranický kolega insultuje.
branda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 9. 2. 2008 21:37

A cela rada poslancu jak vsech stran(vcetne ODS,CSSD...) v minulosti uvedla koho nebo komu neda v zadnem pripade hlas.
A pokud toto prohlaseni pri verejne volbe porusi tak si o tom muzu myslet sve....

TY stojis o zbabele senatory/poslance? Ja tedy ne. Pokud ma ktomu nekdo duvod a vystoupi proti ostatnim(jako treba Tlusty proti reforme)a dokaze si to obhajit pred verejnosti tak spis o nem zlepsim mineni.
Nezapomente jednu vec ten hlas ktery dava poslanec/senator neni jeho ,ale je lidi kteri ho volili!!! On je zastupuje.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannnn 9. 2. 2008 21:42

Zbabele? Ja tedy za zbabelost povazuji, kdyby se bali toho, ze se s nimi nebudou jejich kolegove bavit. Ale v situaci, kdy jim chodi vyhruzne SMS, kdy je jim vyhrozovano i smrti, kdy jim nekdo kope do dveri, kdy 3 z nich maji zavazne zdravotni potize typu infarkt, nepovazu za zbabelost, ze hlasuji "tak jak maji".

To neni zbabelost, to je lidska prirozenost, priority - nez by si nechali znicit zivot, rodinu, zdravi,... tak radsi zahlasuji proti svemu svedomi.

A to ma byt demokratictejsi a pruhlednejsi forma?
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kromec 9. 2. 2008 21:46

jannnn:

Zbabelec jsem nepouzil prvni ja...
Kazdopadne to bychom pak podle tebe zavedli vsude tajnou volbu? Vis jakej vliv by to melo na korupci?
Proc tejna volby u Prezidenta ,ale uz ne u ostatnich kontroverznich hlasovani....

Reknu to takto pokud by byla tajne volba a Klaus prohral , tak jsem zvedav jestli bys tez tolik kricel proti tajne volbe. On jak Klaus ,tak i Topolanek mma jak v ODS tak KDUCSL nektere poslance kteri ho "nemusi".
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannnn 9. 2. 2008 21:53

Nepoužil, ale dosadil si ho do kontextu, který je uplně mimo chápání lidské slušnosti a vzájemnosti.

Proč všude tajnou volbu? Jakou to s tím má souvislost? (Už potřetí) tu opakuji - poslance a senátory si volíš podle jejich programu. Tak máš právo na to je kontrolovat. Nevolíš si je podle prezidenta, tak to právo nemáš. Historicky tu je zakotvená tajná volba. Až letos si lidé kolem Švejnara vymysleli, že pro jejich kandidáta bude lepší, když bude vidět každému na prsty a tak tuto tradici porušili. Jaký zmatek organizační tím vznikl, to není třeba probírat, to byl děs. A vzhledem k nekontrolovatelnisti kdo jak hlasoval lidmi a vzhledem k oněm nátlakům, je tu naprosto evidentní, že prostě to byl krok mimo. I KDU-ČSL dnes přiznala, že veřejná volba je nesmysl a příště že budou pro tajnou.

A o ostatních hlasováních jsem to rozvedl už v první větě předchozího odstavce - zástupce si volíš podle jejich politického programu a tak na něj máš právo dohlížet a kontrolovat. Proto je tedy veřejná volba jediným možným způsobem.
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kromec 9. 2. 2008 22:11

jannnn:

Ja si myslim ze mam pravo vedet jak ktery poslanec/senator se pri teto kontroverzni volbe zachoval a jak volil. To me umozni jen prima volba. Ted vidim ze cela rada poslancu/senatoru KDUCSL se nenechala "uplatit" zakonem o vyporadani majetku cirkvi.
Kazdopadne ty mas jiny nazor a je to respektuji.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aonym 9. 2. 2008 22:30

Trochu si pleteš asi veřejnou volbu a přímou volbu :-) Přímá volba je volba lidem.

Jinak tajná volba korupci de facto eliminuje, nemáš jediný způsob jak můžeš zjistit, jak tvůj uplacený „kůň“ hlasoval, narozdíl od situace, která zde nastává při veřejné volbě prezidenta. ODS chtěla tajnou volbu protože ne překvapivě je v ČSSD také skupina lidí, které nemusejí Paroubka a v tajné volbě by měli možnost volit z čistým svědomím a beze strachu. Takto jsou při veřejné volbě hlasy ČSSD vlastně hlasy vůdce P., protože nikdo se neodváží postavit, byť i demokraticky jiným názorem do diskuze, neboť by tím skončil v jakémoliv veřejně činném postavení.
Aonym

Odeslat příspěvekod branda 9. 2. 2008 23:11

jannnn píše:Zbabele? Ja tedy za zbabelost povazuji, kdyby se bali toho, ze se s nimi nebudou jejich kolegove bavit. Ale v situaci, kdy jim chodi vyhruzne SMS, kdy je jim vyhrozovano i smrti, kdy jim nekdo kope do dveri, kdy 3 z nich maji zavazne zdravotni potize typu infarkt, nepovazu za zbabelost, ze hlasuji "tak jak maji".

To neni zbabelost, to je lidska prirozenost, priority - nez by si nechali znicit zivot, rodinu, zdravi,... tak radsi zahlasuji proti svemu svedomi.

A to ma byt demokratictejsi a pruhlednejsi forma?


Vy stavíte zájmy jedince, který se mimochodem dobrovolně stal našim zastupitelem, nad zájmy celé společnosti? Pokud by se opakoval Mnichov tak se budete také zastávat poslance který hlasoval pro, jen aby mu nekopali do dveří?
branda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 9. 2. 2008 23:19

A při tom, když se dobrovolně stal zástupcem, tak věděl o tom, že bude pod takovým tlakem, že dostane infarkt nebo mu bude vyhrožováno smrtí? Asi sotva... :roll:

Ano, stavím život a zdraví jedince nad rádobyzájmy společnosti. Ať totiž bude prezidentem jeden či druhý, nikdo při tom nedojde k újmě! Navíc to nejsou zájmy jedince, to je samotná podstata lidské důstojnosti a solidarity!

Je mi obravdu smutno, že někdo může být taková hyena a pro zvolení "své" postavičky (která toho navíc moc nemůže změnit) klidně obětovat zdraví či život lidské bytosti. :-(

Na příměr s Mnichovem se ani reagovat nedá...to nejsou hrušky s jabkama, ale náklaďáky x jabka.
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod branda 9. 2. 2008 23:40

Musím regovat přestože se mi ani nechce. Zřejmě máte k poslanecké židli blíž než my obyčejní smrtelníci. Možná to ale ne není na škodu, dozvědět se něco z kuloáru. Máte pro nás nějakou informaci, která by nás zvedla ze židlí? nemám na mysli že u vás slevnili chlebíček na 5,- kč ale neco podstatnějšího...
branda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Deleted user 9. 2. 2008 23:41

V demokratickém státě nestojí žádná politická událost za oběti na zdraví či životech jedinců - v žádném případě. Události kolem mnichovského paktu se odehrávají v době fašistické diktatury, tudíž to přirovnání postrádá sebemenší smysl.
Deleted user

Odeslat příspěvekod jannnn 9. 2. 2008 23:48

branda: Eh? Já vím, že se už blíží půlnoc, ale ani po trojnásobném přečtení jsem nepochopil, co se tím snaží básník říci a jak to navazuje na diskuzi?

Jako že mám nějaké bonusové informace? Ani ne, ale stačilo tu volbu sledovat a mohl ses dozvědět to samé ;-)
jannnn
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod branda 9. 2. 2008 23:49

No a já si zase myslím, že některá přirovnání co běžně používáme vznikla už ve starověku a také nejsou "zakázaná". Nebojme se historie, ale poučme se z ní. Ať už neuděláme takové chyby. Jde nám snad všem o společnou věc,ne?
branda
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků