Dolar končí

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod hnedka 14. 12. 2007 13:38

Cernoch vs. zena ve volbach v USA urcite nebudou. Oba jsou totiz demokrati a jeden z nich vypadne v primarkach. A myslim, ze by je Ron roznesl uplne v pohode, kdyby mel dostatecnou publicitu v mediich. Pro nej jsou klicove republikanske primarky a tam zadny vyrazny kandidat neni (krome nej tedy). Mimochodem, jako jediny republikansky kandidat je proti valce v Iraku.

http://stefanmikarlsson.blogspot.com/2007/12/inflationary-wild-fire-in-america.html
//Michal P: Příspěvky sloučeny. I po odeslání příspěvku ho můžeš Obrázek
hnedka
Čtenář

Odeslat příspěvekod Case 15. 12. 2007 01:22

Ron Paul je druhořadý kandidát, zajímavý je maximálně pokud jde o jeho fanatické příznivce na netu, pro které je cosi jako politický mesiáš. S jeho názory na ekonomiku moc problém nemám, ale není to člověk s exekutivní zkušeností, má bláznivé zahraničněpolitické představy a o sociálním konzervatismu u něj moc nejde mluvit. Je to second tier candidate, má jenom nepatrně větší šance než Duncan Hunter nebo Tom Tancredo. Výrazných kandidátů je poměrně dost, vlastně až dokonce moc.

McCain těžko projde primárkami, ale je to relativně umírněný kandidát a rozumný přístup k Iráku by mu mohl zajistit vítězství. Mimochodem má největší šance podle průzkumů porazit Clintonovou. Má ale problém s nedostatkem exekutivních zkušeností a nedokážu si představit, že by vyhrál nominaci.

Giuliani není zrovna sociální konzervativec, ale má výborné šance v primárkách a dost slušné výsledky z doby v čele New Yorku. Pokud bude touha po válečném prezidentovi, tak by měl výhru na dosah ruky. Tj. krátce před volbami to chce rozpoutat válku s Iránem a má vítězství v kapse..; )

Mitt Romney podle mě nemá šanci v primárkách ani jako teoretický viceprezident, byť je to relativně charismatický kandidát s dobrými výsledky z Massachusetts. Na druhou stranu nic extra a náboženská pravice asi těžko překousne, že je mormon. V primárkách podle mě nemá šanci.

Fred Thompson je asi nejkonzervativnější kandidát, je poměrně oblíbený a má podporu amerického jihu, ale s primárkami těžko říct. Potenciál má, ještě se uvidí.

Mike Huckabee je zajímavý kandidát, který teď jde v průzkumech hodně nahoru. Výrazný sociální konzervativec (krom svého působení jako guvernéra Arkansasu byl také baptistickým pastorem), relativně umírněný kandidát v dalších věcech. Z pochopitelných důvodů je to kandidát číslo 1 evangelikálních křesťanů (spolu se Samem Brownbackem, který ale nedávno odstoupil). A podle posledních průzkumů jeden z čelných kandidátů obecně, vede i v Iowě. Je to docela překvapení, počítalo se s ním spíše jako s druhořadým kandidátem, do středu pozornosti se dostal především střetem s Ronem Paulem. A má podporu Chucka Norrise..; ) Osobně mu spolu s McCainem fandím.

Duncan Hunter a Tom Tancredo mají mizivou podporu a Ron Paul kvůli svým zahraničněpolitickým postojům nemá šanci v primárkách. Sam Brownback, Tommy Thompson a Jim Gilmore už odstoupili.

Nějakou šanci z těch celkových 11 kandidátů (včetně odstoupivších) má 5 výše popsaných, ať už jde prezidentskou či viceprezidentskou nominaci. Ale určitě ne Ron Paul a nestojí za tím nějaké spiknutí novinářů..; ) A ještě by mě zajímal nějaký výzkum, kde by Ron Paul vedl nad Clintonovou či Obamou.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 15. 12. 2007 04:38

mne slaby dolar vyhovuje, mam vse z USA levnejsi :)
Caddy
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ed Wood 15. 12. 2007 12:12

a to je aj jeden z dovodov, preco sa v USA nesnazia intervenovat proti poklesu. Je v ich vlastnom zaujme, aby mali lacny export. Horsie uz je to s hypotekarnou krizou, ktora je nezelana, ale na poklese sa tiez z velkej miery podiela (a moze sposobit pokles pod menej unosnu a vyhodnu hodnotu).
Ed Wood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Andrew_R 15. 12. 2007 14:09

Zdá se mi zajímavé, že konzervativní člověk jako Case se svými tradicionalistickými a často mystickými sklony nemá problémy skloubit ekonomické plány Rona Paula se svými paternalistickými, nacionalistickými a do moci zahleděnými tendencemi :)
Andrew_R
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hnedka 15. 12. 2007 14:14

Case píše:Ron Paul je druhořadý kandidát, zajímavý je maximálně pokud jde o jeho fanatické příznivce na netu, pro které je cosi jako politický mesiáš. S jeho názory na ekonomiku moc problém nemám, ale není to člověk s exekutivní zkušeností, má bláznivé zahraničněpolitické představy a o sociálním konzervatismu u něj moc nejde mluvit. Je to second tier candidate, má jenom nepatrně větší šance než Duncan Hunter nebo Tom Tancredo. Výrazných kandidátů je poměrně dost, vlastně až dokonce moc.t/quote]


Jeho zahranicni politika je nejlepsi ze vsech republikanskych i demokratickych kandidatu. Prosazuje stazeni vojaku z Iraku, prosazuje, aby se USA nemichaly do deni na strednim vychode a neprovokovaly tak teroristy. Taky by zredukoval vojenske pusobeni USA ve svete tak nejak celkove a na druhe strane by zrusil dan z prijmu. Dale prosazuje treba zruseni NAFTA, WTO apod. a volny obchod s celym svetem.

Socialni (socialisticky?) konzervativec to opravdu neni, ale nevidim duvod, proc by mel byt. Spise je na pomezi konzervatismu a libertarianismu. A jako jediny kandidat rozumi poradne ekonomii.

Taky je proti war on drugs a proti FEDu, narozdil od ostatnich kandidatu. Ti treba zadne reseni klesajiciho dolaru nenabizeji.
hnedka
Čtenář

Odeslat příspěvekod Case 15. 12. 2007 16:28

hnedka: Je smutné, že nerozumíš základním pojmu "sociální konzervatismus". Velmi by mě zajímalo, jak chceš hodnotit americkou politiku či prezidentské volby bez znalosti něčeho podobného. Sociální konzervatismus nemá absolutně nic společného se socialismem, ba dokonce ani s libertariánským pohledem na ekonomiku. Z prostého důvodu, tenhle pojem nemá v zásadě nic společného s ekonomikou. Jedná se o nahlížení na společenské a sociální otázky, morálku a podobně. Praktické vyjádření tohoto je v pohledech na rodinu, potraty, eutanázii, drogy, homosexuály, náboženské hodnoty apod.

Píšeš, že jako jediný rozumí ekonomii. Usuzuješ tak zjevně z toho, že se svými názory blíží těm tvým. Nicméně je to hlavně vystudovaný lékař s dlouho praxí. Je to ekonomický teoretik a samouk, někdo by mohl říct filosof (libertariánský). Problém je, že nemá reálnou zkušenost s vedením podniku, města či státu. Jako legislativec si může dovolit plně uplatňovat svoje vyhrazené ekonomicko-filozofické postoje, ale nemá zkušenosti s prosazováním těhle hodnot do reality, nikdy nenesl podobnou zodpovědnost a těžko říct, co od něj čekat. I Klaus má relativně vyhrazené ekonomické postoje, ale realita první poloviny devadesátých let jim jaksi neodpovídala. Jenom krátce k té dani z příjmu - tu chce zrušit i Mike Huckabee, podporuje koncept Fair Tax. A k IRS se kriticky vyjádřil i Fred Thompson.

Stažení z Iráku je zbabělost, která bude možná oceněna americkou společností krátkodobém horizontu. Po odchodu Američanů tam zavládne anarchie a země se nejspíš stane základnou teroristů. Snaha budovat v Iráku demokracii je nepochybně nevhodná, ale opustit ho je strategickou chybou.

A jestli má někdo pocit, že se Amerika prostě stáhne ze všech oblastí světa a všechno bude ok, tak je to beznadějný snílek podobný socialistům. Vojenská účast USA v různých oblastech světa možná není vyloženě výhodná (na první pohled) pro USA, ale pro dané země je to znamení stability a bezpečnosti. Ostatně, napadli byste zemi, ve které jsou jednotky USA? Paulův de facto izolacionismus je naivní a ideologicky zaslepený, je ještě horší než neokonzervativní touhy po šíření demokracie. Zahraničně politické představy Rona Paula jsou zkrátka mimo realitu.

To provokování teroristů je taky docela mimo. Když se USA stáhne z Iráku, tak to nebude znamenat konec či omezení terorismu. Naopak teroristé budou mít výborné zázemí. Tady se nebojuje se státem s jasnými zájmy či požadavky, ale s náboženskými fundamentalisty. Stažení ze Středního východu dneska už nebude znamenat vůbec nic pozitivního.

Andrew_R: Slovy Václava Klause bych polemizoval s každou větou ba i slovem z toho souvětí. Nepovažuji se za konzervativního člověka. Ale vyznávám politický konzervatismus, který vychází z křesťanství, zkušeností a zdravého rozumu (což je opozice vůči teoretizování, idealismu a ideovým kontrukcím socialismu a liberalismu). Nevím, jestli se dá mluvit o mystických sklonech. Měl jsem zájem o "duchovno", ale ten zájem mě cestou racionálního hledání dovedl ke křesťanství. Nejsem nacionalista a v mém myšlení nejsou nacionalistické tendence. Naopak opovrhuji národní ideou, v jistém topicu jsem zpochybňoval českou národní identitu, kterou stále pokládám pokládám za sociální kontrukt. Mám určitý vztah k téhle zemi a její historii, ale jejím lidem nejsem moc nadšený a nejsem v tomhle ani moc optimista. K paternalismu jsem se kdysi hlásil, ale je dobré dodat, že jsem tehdy mluvil o ekonomickém pragmatismu. Domnívám se, že v ekonomice je protekcionismus spíše škodlivý, ale nechci se mu ideologicky bránit. Ideologický přístup k ekonomickým otázkám pokládám za zbytečný a nevhodný.
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hnedka 15. 12. 2007 16:49

[Sociální konzervatismus nemá absolutně nic společného se socialismem, ba dokonce ani s libertariánským pohledem na ekonomiku. Z prostého důvodu, tenhle pojem nemá v zásadě nic společného s ekonomikou. Jedná se o nahlížení na společenské a sociální otázky, morálku a podobně. Praktické vyjádření tohoto je v pohledech na rodinu, potraty, eutanázii, drogy, homosexuály, náboženské hodnoty apod. u/quote]

Tahle definice se rovna definici konzervatismu. Pod pojmem socialni konzervatismus si predstavuju spise neco jako PiS v Polsku - tedy konzervativni socialisty.

Na tomto smeru neni spatne, ze ma svoje videni moralky atd. Na tomto smeru je IMHO spatne to, ze se sve videni sveta snazi prosadit pomoci zakonu na vsechny vrstvy obyvatelstva, a to vcetne tech, kteri s nimi nesouhlasi. Dalsim problemem je, ze tito lide ignoruji ekonomicke zakonistosti. Kdyby tomu tak nebylo, tak by nikdy nezakazali treba drogy (viz zkusenost s prohibici).

Americti neokonzervativci se taky snazi orezavat veskere obcanske svobody pomoci zakonu typu Patriot Act nebo "homegrown terrorism prevention act" (nebo jak se to presne jmenuje).

Jako legislativec si může dovolit plně uplatňovat svoje vyhrazené ekonomicko-filozofické postoje, ale nemá zkušenosti s prosazováním těhle hodnot do reality, nikdy nenesl podobnou zodpovědnost a těžko říct, co od něj čekat.c/quote]

Mno, o nem je zname predevsim to, ze je dlouhodobe velmi konzistentni a nemeni sve nazory. Takze lze ocekavat to, ze se bude svych nazoru drzet i nadale. Tedy bude vetovat veci zvysujici moc statu, zredukuje armadu apod. Oproti Klausovi by asi byl ten rozdil, ze by sve postoje ve funkci prezidenta nezmenil jako to udelal Klaus.

Taky je o nem znamo, ze neni navazan na zadne zajmove skupiny, na zadne korporace, neni clenem CFR atd. Proste se neda koupit :)

Jenom krátce k té dani z příjmu - tu chce zrušit i Mike Huckabee, podporuje koncept Fair Tax. T/quote]

Mike huckabee chce sice zrusit IRS, ale chce zavest na druhe strane DPH asi 23%. V realite by to mohlo dopadnout tak, ze by nakonec meli jak DPH, tak dan z prijmu. Navic je znam tim, ze ve sve predchozi funkci dane zvysoval jak na bezicim pase.

Ron Paul naproti tomu chce zredukovat vyrazne statni vydaje (a to nejen na armadu).

Stažení z Iráku je zbabělost, která bude možná oceněna americkou společností krátkodobém horizontu. Po odchodu Američanů tam zavládne anarchie a země se nejspíš stane základnou teroristů. k/quote]

Anarchie je treba i v Somalsku, presto Somalsko neni pro USA zadnou hrozbou. A teroristu tam bude tim vice, cim vice se tam budou do vseho michat. Ty si snad myslis, ze se jim podari znicit terorismus tim, ze tam budou provadet valecna tazeni? Nepodarilo se to Izraelcum na malem uzemi Palestiny, proc by se to melo podarit USA na uzemi Iraku, Afghanistanu a pripadne dalsich zemi??

A jestli má někdo pocit, že se Amerika prostě stáhne ze všech oblastí světa a všechno bude ok, tak je to beznadějný snílek podobný socialistům. s/quote]

Danovi poplatnici usettri mraky penez a teroristi budou mit mene motivace. Co kde jinak by mely usa resit??

Ostatně, napadli byste zemi, ve které jsou jednotky USA? Paulův
hnedka
Čtenář

Odeslat příspěvekod Case 15. 12. 2007 19:21

Hele, já nemůžu za to, že nerozumíš těmhle pojmům, nebo resp. politické ideologie omezuješ jen na ekonomické pohledy. Mluvíme o americké politice, tam je jasné, co se myslí sociální konzervatismem (což my bereme prostě jako konzervatismus) a fiskálním konzervatismem (čemuž my říkáme ekonomický liberalismus). Co si pod tím představuješ ty, je naprosto irelevantní, ale v kontextu americké politiky to jsou jasné pojmy. Svědčí o tvojí neznalosti tématu, o kterém mluvíš.

A o PiS bych nemluvil jako o konzervativních socialistech. To je protimluv, nesmysl a důkaz, že vůbec nerozumíš těmhle pojmům. PiS je křesťansko-konzervativní strana obhajující ekonomický protekcionismus, který obhajují z pozic nacionalismu a ne socialismu. Používáš pojmy, kterým v podstatě nerozumíš.

Ten problém morálky a zákona nebudeme probírat, to je složitější téma, které by se spíše hodilo do sekce Náboženství, církve, filozofie. Už beztak jsme mimo téma..; )

Já nezpochybňuji konzistentnost jeho názorů. Moc dobře znám jeho názory, hlasování a politické působení vůbec. Já s jeho ekonomickými postoji nemám v zásadě problém, ať už jde o snižování daní, výdajů či celkové omezení role státu. Tam s ním nemám problém, dokonce bych řekl, že v tomhle je to jeden z nejlepších kandidátů. Jenom se jednoduše domnívám, že ekonomika není všechno a jeho další názory už považuju za nepřijatelné.

Realita je, že nikdy neměl šanci vést něco, nikdy neměl skutečnou odpovědnost za převádění svých názorů do praxe. Velmi by mě zajímalo, jak člověk jeho ražení by byl schopný dosáhnout nějakých rozumných kompromisů při vládnutí. Prezident není osamělý kongresman, který se ve svém rozhodnování může řídit ideologickým fanatismem. Jako prezident by musel dělat kompromisy v rámci vlády, kompromisy s Kongresem, kompromisy v zahraniční politice. Ron Paul má zajímavé ekonomické názory, ale s ničím podobným nemá zkušenost a jeho působení v Kongresu nesvědčí o tom, že by to byl nějaký politik schopný konsensu či vedení.

A dost pochybuji o jeho šancích ve volbách. Republikáni jsou schopní uspět, pokud pod sebou dokáží sjednotit fiskální konzervativce, sociální konzervativce, "vojenské" konzervativce (veteráni, lidé z vojenského průmyslu a kolem armády) a náboženskou pravici. Ron Paul není typ politika, který by tohle dokázal. Tenhle fakt ho zničí už v primárkách a i kdyby nějakým zázrakem vyhrál, tak nemá šanci v samotných volbách. Ne, že by mu některé z těhle skupin přešly ke Clintonové, spíš by vůbec nešly k volbám.

U toho Mikea Huckabeeho je to trochu složitější. On ty daně samozřejmě snižoval a to i výrazně. Došlo ale například ke zvýšení daní za paliva za účelem vybudování komunikací (což bylo drtivou většinou odsouhlaseno v referendu) a snad ještě daň za cigarety. Krom toho ale asi 93x snížil daně, byl prvním guvernérem, který tohle udělal. A je dobré si říct, že Arkansan je hodně demokratický stát. Huckabee byl tuším třetím republikánem v čele tohohle státu. Ale nechci ho nijak výrazně v tomhle obhajovat, myslím, že jeho síla je někde jinde.

Ten příměr se Somálskem je trochu mimo. I když i tam se rozmáhá islamismus, tak nemá zatím šanci se stát základnou teroristů. Co jiného se vlastně může stát s Irákem? Irák je nestabilizovaná země, USA mají morální povinnost jí pomoct znovu dosáhnout stability, je to i v jejím bezpečnostním zájmu.

Já netvrdím, že vojenské operace v Iráku zničí terorismus. Ale pokud se Irák nechá napospas radikálům a bez schopnosti obrany před např. Iránem, tak se celá situace v regionu zhorší. A výsledek posilní terorismus. To je realita, už teď tam mají teroristé včetně Al-Kajdy určité postavení. Až tam nebudou americké jednotky, tak z Iráku budou mít slušnou základnu a budou se moct rovnou zaměřit na západní svět a nestarat se o Střední východ.

Ty máš naivní představu, že stažení Ameriky ze světa bude znamenat víceméně konec nebo omezení terorismu. Já se přiznám, že nevím, jak terorismus zničit. Ale jsem si naprosto jistý, že nedělat vůbec nic a stáhnout se ze světa to nevyřeší.

A nejde jen o terorismus. Jsem velmi zvědavý, jak by na tom byla Evropa, Japonsko nebo Korea, kdyby se na ně vykašlala Amerika, jak navrhuje Ron Paul. To, co on vydává za neintervencionismus, je příkladný izolacionismus. Naprosté stažení se ze světa, odchod ze všech mezinárodních organizací, hledět si sobecky jen svých vlastních zájmů s výrazně uzavřenými hranicemi. To je prostě izolacionistická politika. Jedna věc je nesouhlasit s vojenskou intervencí v Iráku, druhá věc je tohle šílenství. Možná to není izolacionismus podle definice nebo zbožného přání ronpaulistů, ale v praxi to není nic moc jiného.

Abych to shrnul, Ron Paul je zajímavá postava americké politiky a jeho ekonomické názory jsou inspirující. Ale jinak je to naprosto bezvýznamný politik, který nemá naprosto žádnou šanci v primárkách a těžko by porazil Clintonovou, protože by nenašel dostatečnou podporu mezi tradičními voliči republikánů.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 15. 12. 2007 21:44

Case píše: Po odchodu Američanů tam zavládne anarchie a země se nejspíš stane základnou teroristů. r/quote]

Breaking News (speciálně pro Caseho): V Iráku byla tyranie nahrazena právě anarchií a země se stala základnou teroristů už dávno (tak někdy kolem léta 2003) díky zpackané okupaci pod vedením "village idiota" z Bílého domu a jeho "expetů" typu Rumsfeld.
Magistr Kelly
Nadšenec

Odeslat příspěvekod msn 15. 12. 2007 22:15

Jenom krátce k té dani z příjmu - tu chce zrušit i Mike Huckabee, podporuje koncept Fair Tax. /quote]
Daň z příjmu mi]nebyla[/i] nikdy schválena, takže američani tu daň platit vlastně "nemusí"...jsou k tomu federálními úřady donuceni.

http://blisty.cz/2007/7/4/art35109.html

1quote="wikipedia"]Pasáž o federální dani z příjmu byla přidána do americké ústavy
msn
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 15. 12. 2007 22:27

Jsem rád, že na fóru není buranství a obliba v jednoduchém vnímání reality doménou pouze kvazibolševiků a Pavla Mareše :) Ne, že by nebylo něco pravdy na tom, co jsi řekl. Sám jsem výše psal o nestabilní situaci v Iráku a faktu, že tam mají určitou pozici teroristé. Ty jsi to jenom zabalil svým "typickým stylem vyjadřování" a doladil trvďáckým bushobijectvím ve stylu novinky.cz. Jak nekomfortní postoj! Tleskám. A poslední poznámka, Case se skloňuje podle vzoru muž, to znamená, že to má být "pro Case" [pro kejse].

msn: Zííív.
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 16. 12. 2007 17:20

Ten příměr se Somálskem je trochu mimo. I když i tam se rozmáhá islamismus, tak nemá zatím šanci se stát základnou teroristů. Co jiného se vlastně může stát s Irákem? Irák je nestabilizovaná země, USA mají morální povinnost jí pomoct znovu dosáhnout stability, je to i v jejím bezpečnostním zájmu. /quote]


Ba ne. Ten primer so Somalskem je tu pravem. V Sudanu uz jistou dobu pobyval a mel tam zakladnu i "slovutny Bin Laden", takze si nemyslim, ze predstava ze by z temer sousedniho Somalska nemohla vzniknout zeme "podporujici terorismus", i kdyz jen v predstavach lidi.
Irak znestabilizovali USA jejich okupaci a diktatem. Principy na kterych se snazili ustavit novou spolecnost v Iraku by ti asi vyrazili dech, kdybys o nich vedel. Jen VELMI kratce:
http://www.youtube.com/watch?v=Skgi3H7rIvk
...jak vidis, odpirani demokracie povede jen ke katastrofe a Amici nikoho neposlochaji... a terorismus primo pestuji a sami casto konaji, aby tim ospravedlnili svou pritomnost v Iraku.
Jak jinak vysvetlit treba toto:
http://youtube.com/watch?v=HEyPRBN4B-E
http://youtube.com/watch?v=uZ-bVDjBaXE
http://youtube.com/watch?v=xnyjH5wusqs
http://youtube.com/watch?v=5z0NMKcVHHM
http://youtube.com/watch?v=uPFOlKVumQU
http://youtube.com/watch?v=96BhXT92DH0
http://youtube.com/watch?v=7AXN3H3BPQU
http://youtube.com/watch?v=4NPTwHNiMNU
http://youtube.com/watch?v=VwwMF6biCJU
Naposledy upravil trodas dne 23. 12. 2007 10:17, celkově upraveno 1
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 16. 12. 2007 23:00

Case píše:Ty jsi to jenom zabalil svým "typickým stylem vyjadřování" a doladil trvďáckým bushobijectvím ve stylu novinky.cz. i/quote]

No to abych poskytl protiváhu tvojí tragikomické bushoonanii. :wink:

quote="Case"]Jak nekomfortní postoj! Tleskám. A poslední poznámka, Case se skloňuje podle vzoru muž, to znamená, že to má být "pro Case" ppro kejse].


Když už chceš mermomocí školit druhé v jazyce, tak jen tak mezi námi je to: "nekonformní" nikoli nekomfortní, ty Suvenýre (předpokládám, že ten vtip o policajtech znáš, abys pochopil narážku).
Magistr Kelly
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Case 17. 12. 2007 17:43

Nj, ale ty jsi zase nepochopil, že s tím skloňováním jde o určitou formu posedlosti, je to něco, co tu předhazuju bezmála každému..; ) Koš by mohl vyprávět..; ) Na překlepy nebo zcela mylné užití slov si vyhrazuju právo - jsem jenom obyčejný proamerický fanatik, ty dvě česká slova se mi píšou hrozně podobně, v američtině bych si je neprohodil.. :mrgreen: O tragické bushoonanii se nedá mluvit, když si odmyslíme ten avatar, tak nějakou.. přehnanou láskou vůči G. W. Bushovi netrpím..; )
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků