Jaký je váš životní cíl?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ewing 8. 7. 2007 20:10

vidis a v tom je tvoj problem. myslis si, ze ak nebudes robit to ci ono, ak nebudes mat to ci tamto tak nebudes stastny. ale to je hlupost. spolocnost ta dostala. nakukala ti, ze bez veci ako uspech, bieleho plotu, domu, manzelky, kopca priatelov nebudes stastny. a to je kamen urazu.
preto hovorim, ze sa musis nioecoho zbavit. myslim tym tvoje presvedcenie z uvodu.
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bubu1 20. 7. 2007 21:55

No myslim si , ze mas z polovice pravdu , ale nieco mi nejde do hlavy..Ak by si nemal dom , alebo nieco hmotne ako peniaze , tak urcite by to z teba neubralo .Prave si myslim naopak , ze ak si prilis egoisticky a ako to hovoria ak si FAST CAT ,tak to z teba ubera , ale ako mozes byt stastny bez niekoho , kto ti poradi , pomoze , pochvali a kto bude pri tebe stat? V tomto pripade narazam na tych priatelov a rodinu .Ano su veci ktore musi kazdy prekonat sam , ale su veci na ktoretu mame oporu. Ti si myslis , ze keby si sa od rana do noci ucil a ucil dajme tomu ekonomiu , alebo programovanie a nikto by ti nepovedal co robis zle , popripade nevyjadril kritiku a nesuhlas , myslis si , ze by bol z teba vyborny programator ? Ja si myslim , ze nie . Kazdy jednotlivec je strojcom svojho stastia , ale ked nema blyskych ako moze v niecom viniknut?
bubu1
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crashpc 21. 7. 2007 14:55

ewing: já ale vůbec nemusím mít super auto, ani dům, ani mraky přátel, v tom nespočívá má radost. Ta spočívá v tom že sem úspěšnej sám k sobě. že se mi daří to co dělám.
představ si že by umřeli všichni lidi na týhle planetě, a zbyla bys tu jen ty. abysme tomu dali na ráži, zbyla by ještě kámoška která by to nevydržela a po roce se zabila..... měla bys řekněme 4 roky na to naučit se hospodařit se zvířatama a zahradou, protože by všechny potraviny ze supermarketů už měli prošlou lhůtu a zkazily by se...
už by ses naučila udržet se naživu no, a co dál.... já osobně bych se šel nějak bavit. cvičil bych, snažil bych se dokupy dát některý technologie co si sebou vzali lidi dohrobu jako je elektřina a tak podobně.... a kdyby se něco dařilo, byl bych asi i tak šťastnej, ale ne uplně - už bych neměl nikoho komu to ukázat, s kym řešit a.....
už od nepaměti každej živočišnej druh hledal nějakýho svýho druha, a v počtu jednoho nikdy nepřežil, nevidim na tom nic špatnýhoo, bejt závislej na existenci rasy a kontaktu s ní, což mi dopřává radost..... blabla..... nejde o materiál ale o možnosti a mysl... sám plovoucí vesmírem bych asi vážně uvažoval o sebevraždě....
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ewing 21. 7. 2007 18:15

bubu1: heh, to ta robi stastnym ked tebou niekto manipuluje? povie ti, ze dnes super vyzeras a ty si cely happy. potom ti niekto iny povie, ze ta kravata sa ti nehodi a vobec nevyzeras dobre a ty si zasa smutny...toto fakt nepotrebujem. jasne, ze sa takymt veciam nebranim ale neovplyvnuje to moj vlastny nazor a nie je to nevyhnutne pre moje fungovanie resp aby som bol stastny.
kritika od druhych je v poriadku, ja pocuvam co mi druhy hovoria, podrobim to kritike a ak maju pravdu tak sa podla toho zariadim. ak nie tak nie.

crashpc: ak by vsetci naozaj vsetci ludia na zemi zomreli tak by nemalo velky zmysel zit, nemyslis? ale tym by som si nebol tak isty takze by som sa snazil dakoho najst.

vsetko je to o vztahoch. k niekomu, niecomu...o tom to cele je
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod crashpc 21. 7. 2007 18:27

no vida. a když tyhle vztahy nebudou makat, tak člověk nebude šťastný....
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bubu1 21. 7. 2007 18:28

Ale sak ja som nepovedal , ze neikto niekoho klame a manipuluje :-) jasne , ze ani ja sa nedam odradit (to si nechci predstavit ) , ked neico chcem tak tvrdo za tym idem to je jasne , ale zas keby si bol sam . Urcite ti bolo hrozne .. Z toho co si tu napisal usudzujem , ze mas asik nadmieru kamaratov a su chvile kedy ti idu na nervy a chcel by si byt aspon cely tazden sam .. Iba ty a nikto iny , ze? :-) to tak byva ..
bubu1
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ewing 21. 7. 2007 18:37

crashpc: nie tak celkom. druhy clovek ta nemoze urobit stastnym. ak aj ano, to nie je stastie, to je len docasna radost alebo ja neviem...stastie je daco ine a nezavisi od nikoho alebo od nicoho. moj nazor

bubu1: ja som aj sam a som aj s kamaratmi, nemam problem ani s jednym ani s druhym. myslim, ze v tomto smere som vyrovnana osobnost
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bubu1 21. 7. 2007 18:44

ewing Tak to mas potom dobre .Ked si aj tak aj tak . Ja len , ze som videl teda poznal jedneho , ktory mal tolko kamaratov , ze ich potom zacal zneuzivat a mal z nich otrokov a ineho co sa snazil silou mocou zaujat , ale kazdi nan .... Obcas mu vraveli iba kritiku ale nikto sa nenasiel a nepovedal mu kadial ma ist .. a co by dal urcite za to , keby mal tolko kamaratov ako ten prvy ... ja viem je to sila zvyku a trocha sebavedomia , ale nic nieje take ako to niektori vykresluju .. Ze zivot je prechadzka ruzovou zahradou .. 8)
bubu1
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ia_cze 23. 7. 2007 10:14

Být neustále štastný :) to je můj životní cíl zatím se mi plní ... ťuk ťuk ťuk
Asus P5K-E Wifi/AP *-* C2D E8400 3.00@3.7 *-* A-data EE 4x1G 4-4-4-12 *-* Sapphire ATI 4870 *-* Sata II - Seagate 250 Gb + Samsung 320 Gb *-* 22" LCD LG L226W-WTQ
ia_cze
Čtenář

Odeslat příspěvekod Zyzzy 5. 10. 2007 22:33

Nemám žádný životní cíl.

Ale když už tu jednou jsem, tak chci vědět, jak ten svět funguje...
Zyzzy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Player. 6. 10. 2007 16:42

moj ciel je jasny - vyuzivat z minima maximum, vyjebat so systemom, nepustat sa do rizika, vyjebat s kazdym ak to bude treba.
Player.
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod admxx 29. 12. 2007 13:26

Jak tak po ocku ctu ty prispevky tak jsem narazil jen na nekolik malo, kde jsou skutecne definovane cile.

byt stastny - neni cil
byt zdravy - neni cil
flakat se - neni cil

Cile musi byt predevsim
- konkretni (byt stastny nic neznamena. je nutne definovat jak si stesti predstavujete. nekdo je stastny kdyz ma rodinu, nekdo jiny je stastny kdyz je sam, ma penize...proste cokoli)
- terminovane (pokud nereknete, ze v tu a tu dobu si koupite Mercedes, ale tvrdite ze nekdy tak to nema moc cenu)
- realne (taky chcu byt nejbohatsi na svete, ale to neni realne)

cilem tedy je napriklad:
- do roku dodelam vysokou skolu
- budu se uchazet o doktorske studium, v pripade neuspechu vycestuji, doba trvani obojiho: 3 roky
- pote chci pracovat ve stredni nebo velke firme, plat do 10 let cca 20-30tis
- rodina ve 35ti letech
- do dvou let prvni dovolena v chorvatsku
- pak uz jenom same vyhody a socialni jistoty :-D :-D :-D

Vsechny postavy jsou smyslene a jakakoli podobnost s lidmi zijicimi ci mrtvymi je ciste nahodna. :-)

Norman Vincent Peale: "Z nijakych cilu jsou nijake vysledky."
admxx
Čtenář

Odeslat příspěvekod Mobil-man 29. 12. 2007 13:57

Jelikoz jsem pomerne skromny clovek, tak bude i muj zivotni cil nevelky. Stacilo by mi se pozitivne zapsat do mysli stamilionu lidi, chci zmenit svet k lepsimu... neprezivat, ale zit, takze mrte penez :) a vozovy park typu Audi R8 a pro manzelku Q7 :D jo a manzelka by me nechtela kvuli penezum a inteligenci, ale proto, ze by to byla moje laska z pubertalniho obdobi :)
Mobil-man
Nadšenec

Odeslat příspěvekod madeleine 29. 12. 2007 18:18

umriet spokojna... 8-)

P.S.: ten kto vie svoj zivotny ciel v dvadsiatke ma alebo skresleny pohlad na svet, alebo viac nepotrebuje. Pretoze vsetko sa vyvija a tak ako sa meni pohlad na svet, menia sa i nase ciele... ako male, tak i velke...

Dnes je mojim zivotnym cielom vazit 55 kg, o rok po preziti tazkej autonehody to bude zase chodit... o pat rokov to budu deti a o desat diplom z psychoterapie, o dvadsat vnucata... je nezmysel vyhlasit ze je nieco zivotnym cielom, ked netusime, ake vyzvy zivot prinesie a ako sa mi vdaka nim a ludom naokolo zmenime.

admxx píše:cilem tedy je napriklad:
- do roku dodelam vysokou skolu
- budu se uchazet o doktorske studium, v pripade neuspechu vycestuji, doba trvani obojiho: 3 roky
- pote chci pracovat ve stredni nebo velke firme, plat do 10 let cca 20-30tis
- rodina ve 35ti letech
- do dvou let prvni dovolena v chorvatsku
- pak uz jenom same vyhody a socialni jistoty :-D :-D :-D


toto nie su zivotne ciele... ;) co az ten ciel dosiahnes? Prestanes zit? Skor je zivotnym cielom byt stastny a zdravy, lebo to je vec, za ktorou ides cely zivot...
Zrušme sáčky! Slobodu gumeným medvedíkom!
Smrť katastru!
madeleine
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod admxx 29. 12. 2007 19:07

Byt stastny a zdravy neni zadny cil. Zdravy a stastny chce byt kazdy to je snad jasne. Otazkou je jak toho dosahne...a tady uz si cile stanovovat muzes.

Pokud reknu ze se udelam stastny tim, ze si to budu kazde rano sugerovavat tak to uz je nejaky cil. Pokud reknu ze budu zdravy protoze se stanu vegetarianem tak je to cil.

To ze nikdy nevis co se stane je jasne. Ale neni to prece v rozporu se stanovovanim cilu. To by jsi rovnou mohla rict, ze nema cenu nic delat a sedet na zadku.

Cile samozrejme nejsou pevne a trvale. Musi se prizpusobovat situaci. Je samozdrejme ze kdyz ma nekdo cil byt profi lyzarem a amputuji mu obe nohy tak uz to asi neni spravny cil. Proste jde oto ze se vyvijeji v case. kdyz cilu dosahnu tak si stanovim nove podle aktualnich priorit. Pokud cilu dosahnes driv (rekneme ze sis planovala do 10 let lat 30000 ale dosahla si ho za 5 let tak si stanovis vyssi latku) tak ho upravis nebo rozvines.
Naposledy upravil admxx dne 29. 12. 2007 23:43, celkově upraveno 1
admxx
Čtenář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků