Václav Klaus a jeho postoj ke změnám klimatu

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Lukecz 30. 5. 2007 17:44

kosch píše:- dokonce ani není spolehlivě prokázaný vztah mezi CO2 a teplotou a i pokud platí, že zvyšující se koncentrace CO2 zvyšuje teplotu, působí obrovské množství dalších vlivů,které je třeba zahrnout a to moc spolehlivě nedokážeme..
e/quote]



trodas:

Tahle věta platí i pro tebe, já si nemůžu pomoct,ale Tvé argumenty sou typu jedna paní povídala kor když sou spojené s masáží BL. Vezmeš nějaký polovičatý výrok, označíš ho za pravdu a všechno ostatní je podle Tebe lež :roll: Nikdo, opravdu nikdo nerozumí klimatu a tudíž nelze na tento problém pohlížet jednostraně ,ikdyž se na nečem několik vědců dohodlo (pozadí jejich politického přesvědčení a finanční situace neberu v potaz ikdyž bych mohl :wink: )
Barman v Nočním klubu* Pauza.cz

šťastně vdaný za Snížka
Call of Duty :UO player
Lukecz
Barman v Nočním klubu
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 30. 5. 2007 17:59

Jistý čas byla docela dobrá shoda "vědců" a představitelů moci na tom, že Země se okolo Slunce netočí a všichni víme, jak to dopadlo. Vůbec vědě vůbec neprospívá tlak vládnoucích kruhů, veřejného mínění atp. Pěkně to bylo vidět za starých dobrých časů v ruské koloniální říši.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kosch 30. 5. 2007 18:04

eso: samplování ledovců je v rámci možností celkem přesná metoda, ty výsledky lze brát jako použitelné.

a tady je ten slibovaný článek, bez okolků připouštím, že Lib. inst. je taky nic moc zdroj, ale je to překlad z Newsweeku, což už je celkem slušný zdroj
http://www.libinst.cz/komentare.php?id= ... =economist
nepřipomíná vám to něco :hm

EDIT 31.5. ještě jeden docela zajímavý článek.. http://neviditelnypes.zpravy.cz/klima-p ... p_veda_wag
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Snekac 2. 7. 2007 20:44

Tak toto téma jsem přečetl se zájmem a souhlasím hlavně s trodasem, mnoho z vás zpochybňuje vliv tzv. skleníkových plynů (hlavně CO2) na teplotu ovzduší, což je ale skutečně prokázaný jev. Na druhou stranu, za posledních 100 let se průměrná teplota Země měnila nezávisle na spotřebě fosilních paliv. Tvrzení Václava Neomylného (Klause) jsou hlavně z pohledu ekonoma, čemuž rozumím, protože nynější oteplování je s největší pravděpodobností skutečně jev přirozený, viz. grafy vzpomínané výše o souvislosti množství oxidu uhličitého v atmosféře a teplotě, a Klaus má obavy o zbytečné brzdění vývoje, nicméně ochrana přírody rozhodně neuškodí a vliv lidské činnosti na podnebí je přinejmenším sporný. Omlouvám se za stručný příspěvek, píši z mobilu z dovolené, na téma klimatických změn jsem zpracovával projekt, takže o tématu opravdu něco vím:-)
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kosch 2. 7. 2007 21:09

když už bylo tohle téma oživeno tak přidám jeden odkaz.. radši ho nebudu komentovat stejně by to neprošlo cenzurou :mrgreen:
http://osel.cz/index.php?zprava=234
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lukecz 2. 7. 2007 21:27

V oxidu uhličítém bych až tak zásadní hrozbu neviděl(C4 a CAM rostlinky budou jen rády pokud ho bude víc :mrgreen: ), pokud bychom odstranili všechny velkovýkrmny prasat a vyráběli bílkoviny pomocí kvasinek, baktérií apod. (stejk to není, ale jíst se to dá :mrgreen: ) tak bychom udělali daleko líp, takže kdo si začne první utrhávat od huby??? :wink: :lol:
Větší problém sou podle mě různé halogen srač*y používající se jako stabilizátory plastů apod :wink:
Barman v Nočním klubu* Pauza.cz

šťastně vdaný za Snížka
Call of Duty :UO player
Lukecz
Barman v Nočním klubu
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 9. 7. 2007 16:56

Co říkáte na Live Earth? Podle mě to byla prostuduchá, nesmyslná a neekologická agitka Al Gorea (to mesiášské zjevování se a vystupování vynechávám) kombinovaná s jinak dejme tomu slušnou hudbou. Celkově vzato omračující blbost srovnatelná s "pochody proti rakovině" a podobnými nesmysly.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lu.kas 9. 7. 2007 18:01

Ano, slo o marketingovej tah kapel jak se zviditelnit a vytvorit ve fanouscich pocit, jak hrozne dobrosrdecny jsme (:arrow: budou kupovat nase desky). Ale aspon to upozornilo dalsi lidi na to, ze tahle otazka tu vubec je - jeste jsou lidi, kteri o tom naprosto nic nevi. Ale ty rady, sem si myslel ze si delaj srandu! Vytahovat nabijecku od mobilu ze zasuvky (spotreba tusim pod 1W) neusetri zadnou energii v porovnani s jejim plytvanim jinde a na globalnim oteplovani zpusobenym clovekem - pokud vubec existuje, nechavam jako otazku - se podili temer neznatelnou merou. Stejne tak dalsi reportaze tam, naprosto nesmyslny na urovni ekofasistu blokujicich vystavbu cehokoliv.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kosch 9. 7. 2007 19:03

skvělý kšeft a monstrózní bohoslužba nového ekonáboženství v jednom...
+ hromada více či méně stupidní propagandy...
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 28. 7. 2007 08:40

Mě by zajímalo,jak koncerty,který spotřebovaly kvanta elektřiny a na který přiletěly hvězdy ve tryskáčích a limuzínách s bodyguardama,zabrali si hotely a pojídali a popíjeli to nejdražší,pomohli životnímu prostředí.

To než všechny tyhle skupiny oceňuji více člověka,co jede na Šumavu a jen za nocleh vysazuje stromky do školek.

Tito lidé bohužel nejsou tak mediálně zajímavý jako megakoncerty,že?
Pavel Mareš
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Matik 7. 8. 2007 11:50

Tak podle teletextu na ČT str. 115 byl Václav Klaus pozván na konferenci o globálním oteplování v New Yorku. Chce tam prý přednést razantní projev, tak uvidíme.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Darth Stewe 7. 8. 2007 12:59

Klima se měnilo, mění a měnit bude, ale kdo si nevšiml, že se od doby průmyslové revoluce změnilo příleš rychle, tak ten by si zasloužil leda nafackovat. Sice jde i o proces přorozený, ale kvůli těm sr**kám, co vypouštíme do vzduchu se ještě zrychluje a lidé ve městech mají plíce ve stavu, jako kdyby i jaok nekuřáci kouřili. Potom si vezměmě plasty, odpady z továren a vyjde nám, že možná nám nemusí na hlavu spadnou šutr, začít třetí světová či nějaká pandemie a časem (když se něco hodně rychle neudělá) se stejně zabijeme sami a s sebou vezmeme celý ekosystém.
PS: Když venčím svého psa a nějaká babka na mě z okna huláká, abych to po něm z trávy (kam ani lidi nemaj co lézt) sebral do igelitového pytlíku, tak bych jí nejraději někam poslal a řekl jí, že to ho*no se maximálně po měsíci samo rozloží (a ještě pohnojí ten trávník), ale ten pytlík tu bude ještě za sto let :!: Takový lidi mě doopravdy vytáčí.
Pod záštitou svobodné vůle jsme přestali přemýšlet o důvodech našich rozhodnutí. Nelze se pak divit, že nejsme schopni pochopit jeden druhého.
Darth Stewe
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod droopy 10. 8. 2007 17:54

To ho*no je coraz trvacnejsie vdaka konzervacnym prisadam v zradle pre psov. To iste plati aj o ludskom jedle. Takze rozklad teraz uz trva niekolkonasobne dlhsie ako keby sme jedli nekonzervovanu stravu.
droopy
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jean.pieere 16. 9. 2007 11:29

A jé, tak táta tunelář dělá kampaň americkým kapitalistům v kampani za likvidaci životního prostředí za zisky co největší.. Taková ostuda :oops:

Tak a zase se můžeme tak leda stydět za to že jsme Češi..
Žeru mobily, mrkněte na můj blog zrout.blog.mobilmania.cz
jean.pieere
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lukecz 16. 9. 2007 11:53

jean.pieere píše:Tak a zase se můžeme tak leda stydět za to že jsme Češi..e/quote]


Nemusíš zas tak generalizovat :mrgreen: Stydím se za spoustu věcí, ale ne za Klause, má právo na vlastní názor a v mnohém má i pravdu :)
Barman v Nočním klubu* Pauza.cz

šťastně vdaný za Snížka
Call of Duty :UO player
Lukecz
Barman v Nočním klubu
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků