etika při balení

A také rodina, těhotenství, děti, dospívání

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod dushanski 23. 9. 2006 18:45

2chlipnik: to je pravda, ale tuto "blbost", jak píšeš, neberu jako přebrání, ale úlet, který by se každopádně neměl kámošovi donést...:-)
nekřič hop, ať ti nepřeskočí...
dushanski
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod chlipnik 24. 9. 2006 11:34

ale co když se donese? Je z toho stejnej problém jako kdybys mu do ní dělal, a pokud je to citlivka tak se s tebou prostě přestane bavit. Já prostě ze zásady s holkama kámošů ani neflirtuju...
Přeji si pravicový převrat ve své zemi!

CSPP (Casova Skupina Pro Převrat) :D
chlipnik
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Matik 30. 7. 2007 11:03

Tak jsem to tu celé přečetl a musím konstatovat toto:

Pokud Váš vztah začne způsobem - dneska spolu začnem chodit, zítra se rozejdeš se svým bejvalým, bejvalou, (když se rozejdeš se svou holkou klukem, budeme chodit my dva spolu), tak takové vztahy také tak skončí. Pokud je někdo schopný vykašlat se na někoho, kvůli někomu jinýmu, pak je schopný se vykašlat i na toho někoho jinýho, kvůli zase někomu jinýmu a v mém okolí takových případů je dost. Možná proto, se při konverzaci s hezkou slečnou ptám na to jestli je zadaná. Někteří však udržují nekvalitní, nefunkční vztahy jen aby někoho měli, než aby byli sami. Potom se najde někdo nový a ...však to znáte. Já za sebe můžu říct toto.

Začátek všech mých vztahů(neměl jsem jich tak moc)byl takový, že já jsem se nemusel rozcházet s nějakou slečnou, abych mohl být s jinou. A všechny ženský se kterými jsem si začal se nemuseli rozcházet s nějakým chlapem, aby byli se mnou. Alespoň jsem se jich na to hned zeptal jestli nemají někoho jiného, ještě před tím, než něco mezi námi bylo. Nikdy jsem se nerozcházel kvůli tomu, abych mohl být s někým jiným. Měl jsem šanci si začít s docela pěknou holkou, která udržovala nekvalitní vztah na dálku s klukem vzdáleným přes 100 km. Nešel jsem do toho a nic jsem s ní neměl. Jak to dopadlo? Ona se s tím klukem o rok později rozešla, jen aby mohla být s někým jiným. Já toho vůbec nelituju, protože kdybych si s ní začal já, tak by se na mě vykašlala kvůli někomu jinýmu atd.

Prostě cokoliv nechceš činit..........(dál to znáte), je pro mě více přijatelné než, každá holka je s někým, dokud není s tebou (se mnou).
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anonymous 30. 7. 2007 11:10

Na tohle mám jiný názor. Někdy je prostě slečna s někým nepříiš šťastná, přijdeš ty, začneš s ní trávit čas, píšete si, voláte, ... A buď si začne s Tebou nebo ne, záleží jen na tom, jestli jsi lepší než její současný nebo horší :wink: .. Proto ženy opouštějí muže, dělají to proto, že se objeví někdo, kdo se jim líbí více, je sympatičtější, hodnější, má více peněz. Tak to je, je to tak i mezi zvířaty - "silnější" vítězí. Chyby, které zapříčinily útěk "Tvé" slečny, je třeba hledat především u sebe, pak až u ní.
Anonymous

Odeslat příspěvekod Matik 30. 7. 2007 11:23

Hm, slečna je s někým nepříliš šťastná. A proč potom s ním vůbec je? To je problém se rozejít a být nějakou dobu sám? Tak podle takové myšlenkové analogie, by měl každý chlap se snažit o to být nejlepší, mít nejvíce peněz, mít nejlepší auto, mít nejlepší postavu a já nevím co všechno. Přirovnání se zvířaty se nebráním, ale člověk je snad ze všech zvířat ten nejinteligentnější. Tak mi to tak přijde, jestli mi Jersey II. náhodou nějakou nepřebral, i když my dva se vůbec neznáme. Podle tvého příspěvku si naprosto dokážu udělat obrázek o tom, jak tvůj vztah pokud nějaký máš, začal. Samozřejmě se ti nechci vrtat do soukromí. Chyby, které zapříčinily útěk "Mé" slečny, je třeba hledat u sebe. No ano a potom ještě u toho druhého a u samotné slečny. Zvlášť když se člověk, jak to bývá časté, nedozví při rozchodu důvody, aby si vzal nějaké ponaučení do dalších vztahů, ale dozví se výmluvy pro ukončení vztahu. Výmluvy typu:"Já teď nemám náladu na vztahy s žádným chlapem" atp. (Tento příklad uvádím jako zkušenost mého kamaráda)Tyto výmluvy většinou maskují přítomnost někoho jiného. To se týká všech tří lidí. Občas mi to přijde, že děláte z lidí "kus masa", který se nedokáže rozhodovat s kým bude. Stát se může, že po x letech manželství, někdo zjistí, že to co má doma je sice zajímavé, ale např. to co poznal v práci, by bylo ještě zajímavější. Tak kde leží ta hranice etiky pokud vůbec nějaká je? Opustili byste po vzoru našich dvou předních politických předáků svoje rodiny a děti, byli byste schopní takto rozbít rodinu někomu jinému? Někdy by člověk měl mít svoje emoce a vášně pod kontrolou a odolat pokušení. Nejsem žádný náboženský ........., ale je to můj názor.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anonymous 30. 7. 2007 11:39

Matik píše:Hm, slečna je s někým nepříliš šťastná. A proč potom s ním vůbec je? To je problém se rozejít a být nějakou dobu sám? j/quote]
Na tohle se mě neptej, odpověď neznám. Já se slečnou nemám problém rozejít, když vidím, že už ji prostě nemám rád tak, jako dřív. Existují ale lidé, kteří jsou se svým protějškem jen ze zvyku, ale třeba právě čekají, až někdo přijde a "vysvobodí" je. Za tuhle interpretaci mi asi nepoděkuješ, ale zkus se nad tím zamyslet. Netvrdím, že je to tak správně, bohužel to tak někdy a někde funguje.

,quote="Matik"]Tak podle takové myšlenkové analogii, by měl každej chlap se snažit o to být nejlepší, mít nejvíce peněz, mýt nejlepší autu, mít nejlepší postavu a já nevím co všechno. Přirovnání se zvířaty se nebráním, ale člověk je snad ze všech zvířat ten nejintel. /quote]
Špatně jsi mě pochopil, možná jsem to nesprávně podal. Ale ve své podstatě, ať to vypadá jakkoli podivně, to tak je. Ženy si to třeba nepřipouští, ale když si budou mít vybrat mezi dvěma pány, při čemž oba budou stejně sympatičtí, budou se jim líbit nastejno, povahově si budou velice podobní, ale jeden z nich bude mít výrazně větší finanční zázemí, podvědomě si vyberou jeho, myslí totiž na zabezpečení rodiny. A mně to přijde i celkem pochopitelné.

dquote="Matik"]Tak mi to tak přijde, jestli mi Jersey II. náhodou nějakou nepřebral, i když my dva se vůbec neznáme. Podle tvého příspěvku si naprosto dokážu udělat obrázek o tom, jak tvůj vztah pokud nějaký máš, začal.
Anonymous

Odeslat příspěvekod Matik 30. 7. 2007 12:37

Zajímavá interpretace. V tomto bodě se dostáváme do problémů mezi psanou a mluvenou komunikací, protože kdybychom si to vyříkali z očí do očí, asi by to bylo srozumitelnější než tato psaná diskuze, ale k tvým příspěvkům.

1.odstavec:
Slovo vysvobodí bych nepoužil. Spíš bych použil " Pyrrhovo vítězství" jako symbol pro přebraného partnera. Já mám ze svého okolí tuto zkušenost. Všechny vztahy, které začaly "přebráním, přemluvením" jednoho partnera, aby začal s někým jiným, skončili špatně (žádný z nich netrvá) a dokonce ještě hůř než vztahy, které skončily kvůli nevěře, žárlivosti nebo odlišnosti povah či jiných důvodů.

2.odstavec:
Ty vycházíš z toho, že by si zrovna žena měla vybrat a chlap si snad vybírat nemůže? To mi přijde trošku stereotyp v myšlení, že muž má zabezpečit rodinu. Jako kdyby žena nemohla vydělávat peníze a zvlášť v dnešních podmínkách si některé ženy vydělají více než muži, i když to není tak časté. Kolik tedy musí chlap vydělávat, aby si ho ženská vybrala? Trochu mi připadá, že ty si celkem vyděláváš slušně, ale pokud používáš peníze jakožto prostředek k získání opačného pohlaví, tak vlastně můžeš. Zase - nechci se ti vrtat v soukromí, ale vždy se najde někdo, kdo vydělává více než ty.

3.odstavec:
Ano, je třeba být průbojný a trošku drzý, ale je i možné balit a rozcházet se s ženami za poněkud důstojných a ohleduplných podmínek. Nejsem žádný elegán z Anglie, ale s touto myšlenkou v posledním odstavci nesouhlasím. Myšlenka typu - někdo má nějaké vlastnosti, které mi vadí a tak si najdu někoho jiného, který tyto vlastnosti nemá, abych pak zjistil, že má jiné vlastnosti, které mi vadí a tak si najdu zase někoho jiného, nebo se nedejbože vrátím k předešlému partnerovi - tak přesně tohle nemám rád. Po čase se vždy najde něco, co těm protějškům bude vadit, ale od toho jsou vlastnosti jako tolerance, pochopení atp., že si nebudu kvůli každé prkotině hledat někoho jiného. Já vycházím z myšlenky, že dva lidé by měli na vztahu stále pracovat, prohlubovat ho, zažívat nové situace a zážitky a hlavně třeba si jednou za čas o vztahu promluvit v klidu s chladnou hlavou - co, kdo jak dělá, co komu jak vadí, popř. co jak dělat jinak lépe a to nejenom v sexu. A tímto způsobem na vztahu pracovat a prohlubovat ho. Když se mi nelíbí něco v bytě, tak je kolikrát lepší ten byt opravit a něco drobného předělat, než si hledat do nekonečna pořád lepší a lepší byt.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anonymous 30. 7. 2007 13:19

Ano, s tímto souhlasím. Někdy psaná forma vyzní úplně jinak než mluvené slovo. Ale teď zase k Tvým výrokům.

Matik píše:Slovo vysvobodí bych nepoužil. Spíš bych použil " Pyrrhovo vítězství" jako symbol pro přebraného partnera. Já mám ze svého okolí tuto zkušenost. Všechny vztahy, které začaly "přebráním, přemluvením" jednoho partnera, aby začal s někým jiným, skončili špatně (žádný z nich netrvá) a dokonce ještě hůř než vztahy, které skončily kvůli nevěře, žárlivosti nebo odlišnosti povah či jiných důvodů.i/quote]

Slovo vysvobodí bylo přesně z tohoto důvodu napsáno v uvozovkách, ale bylo mi jasné, že píchnu do vosího hnízda a ihned na toto zareaguješ. Pro symbol přebraného partnera bych nepoužil pojem Pyrrhovo vítězství, to se totiž dopouštíš unáhleného zobecnění, které patří mezi induktivní logické klamy. Z velmi malého vzorku usuzuješ o celku. Nemůžeš říct "všechny" vztahy, neboť znáš jen nepatrnou část, jak jsi správně řekl, jen ze svého okolí. Já zase ve svém okolí mohu mít přesně opačné případy a také neřeknu: ,,Všechny vztahy, které takto vznikly, jsou perspektivní a vypadá to, že budou navždy."

kquote="Matik"]Ty vycházíš z toho, že by si zrovna žena měla vybrat a chlap si snad vybírat nemůže? To mi přijde trošku stereotyp v myšlení, že muž má zabezpečit rodinu. Jako kdyby žena nemohla vydělávat peníze a zvlášť v dnešních podmínkách si některé ženy vydělají více než muži, i když to není tak časté. Kolik tedy musí chlap vydělávat, aby si ho ženská vybrala? Trochu mi připadá, že ty si celkem vyděláváš slušně, ale pokud používáš peníze jakožto prostředek k získání opačného pohlaví, tak vlastně můžeš. Zase - nechci se ti vrtat v soukromí, ale vždy se najde někdo, kdo vydělává více než ty.t/quote]

Nikoli, z toho nevycházím, z toho jsi vyšel ty, když jsem uvedl příklad, na kterém jsem chtěl poukázat, proč ženy občas "utíkají" (jsou přemlouvány - chceš-li) od svých partnerů. Samozřejmě, že i muž si může vybírat, ale ten už si přece v našem případě vybral přesně tu ženu, jež je "přemlouvána". A žena samozřejmě může vydělávat více než muž a takové případy existují, to ale není předmětem diskuze. Zřejmě jsi nepochopil, že jsem příklad peněz uvedl jen jako rozlišení dvou mužů a tedy vysvětlení, proč jde žena za jiným. Ten důvod nemusí být peníze, možná to byla neštastně zvolená odlišující "vlastnost". Stejně tak jsem mohl napsat, že mají oba stejně peněz, ale jeden má gentlemanské chování a druhý je buran. Koho si asi vybere?

Zmíňka o vydělávání peněz a získávání žen pomocí nich mě pobavila, jelikož jsem student bez trvalého příjmu. Ženy tedy nebalím na velikost svého konta (nulovou velikost) :wink:

quote="Matik"]Ano, je třeba být průbojný a trošku drzý, ale je i možné balit a rozcházet se s ženami za poněkud důstojných a ohleduplných podmínek.
Anonymous

Odeslat příspěvekod Matik 30. 7. 2007 15:20

No koukám, že nejhorší diskuze jsou ty, když spolu diskutující souhlasí, přesto bych viděl mezi námi určitý rozdíl.

Těch vztahů z mého okolí, které začaly "přebráním a přemluvením" a nakonec stejně skončily jsem napočítal 15. Je to sice malý vzorek, ale statistika je přesná věda s nepřesnými čísly a i na 15 velmi podobně vzniklých a zaniklých vztazích lze učinit jisté závěry. O všech to říci nelze, ale já znám jen herce Vydru a herečku Bouškovou, kteří spolu začli chodit, pak si oba vyzkoušeli manželství s někým jiným a teď jsou zase spolu už několik let, pokud se tedy něco nezměnilo. Jiný podobný případ neznám.

No, to že ženy utíkají od mužů je celkem pochopitelné, ale mně vadí, když žena x měsíců je s mužem, kterého nechce a teprve až po těch x měsících ho opustí za jiným, ten muž právě těch x měsíců, odmítal jiné ženy, protože byl zadaný. Kdyby se s ním rozešla hned, mohl ten muž těch x měsíců využít k navázání jiného vztahu s jinou ženou, kterou třeba už po těch x měsících nezíská, protože si ji najde někdo jiný.

Přebírání žen mi přijde jako braní cizího osudu do svých rukou. V každém vztahu se někdy stane, že oba dojdou do mrtvého bodu a budou třeba nějakou dobu nešťastní, jenže i v tomto bodě se může vztah vzpamatovat, vzchopit a nasměrovat novou cestou, pokud je k tomu vůle z obou stran a pokud tuto vůli neovlivňuje někdo jiný z venku. Já si samozřejmě mohu myslet, že ti dva jsou ve vztahu nešťastní, ale to je tak maximálně všechno, co s tím mohu dělat. Dokud se nerozejdou, tak je to pořád jejich vztah a já nemám právo se jim do toho plést a jak se svým vztahem naloží je jen a jen na nich. Já kdybych se naboural do nefungujícího vztahu, tak bych měl právě pocit, že beru lidem možnost tento vztah ještě zachránit, vylepšit, vzpamatovat. To je pak důležité odlišit, zda jsou lidé ve vztahu nešťastní trvale nebo se jedná jen o přechodnou záležitost, která se urovná. Já toto nepoznám, protože se s lidmi o jejich problémech ve vztahu bavím jen, když oni s tím začnou. Využívání nebo zneužívání problémů v cizích vztazích ve svůj prospěch mi přijde špatné.

S tím posledním odstavcem se dá souhlasit.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anonymous 30. 7. 2007 16:25

Matik píše:No koukám, že nejhorší diskuze jsou ty, když spolu diskutující souhlasí, přesto bych viděl mezi námi určitý rozdíl.
Anonymous

Odeslat příspěvekod MarkFX 30. 7. 2007 16:56

tak to se mi opravdu nechce vašu hádku pročítat...

ja jenom prozradím že sem jakési takové zkušenosti jak je tady celé téma měl... :hm
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pafffi 30. 7. 2007 17:50

Zběžně jsem to pročetla a myslím, že jsem pochopila, o co se v té hádce jedná..no k tématu uvedu příklad:

Já jsem třeba ten typ holky, která bude radši sama, než aby vydržela vztah s někým, do koho nebude 100% zamilovaná. Ale ne každý je takový!
Mám 2 nejlepší kamarádky. Ta jedna je jako já (vybíráme si stejné typy kluků )i stejné kusy občas:-)) a taky bude radši sama než mít někoho jen aby mohla říkat, že má kluka. Ta druhá holčina je náš pravý opak - od 15 let má v podstatě pořád někoho. Chodila s klukem rok,on byl do ní blázen, ale byl až moc hodnej. Jenže ona neměla proč se s ním rozejít - lepší než být sama - a tak spolu byli, on nic netušil (že se třeba ona nudí) a pak jednou na oslavě potkala jinýho a začla si s ním. Byl to takovej energickej kluk, ale průserář, nicméně ona se do něj zamilovala, on do ní a s tamtím se rozešla. On nechápal proč a dodnes to nechápe, ani neví, že v tom byl někdo jiný.
Po 2 letech se teď rozešla s přítelem č. 2, ale až po té, co ho několikrát podvedla s někým jiným. 2 dny po rozchodu už samozřejmě měla a má zas někoho jiného.Ten druhý rozchod nebyl z nudy, měli problémy, ale ona by se s ním ani přes ty problémy nedokázala rozejít, kdyby neměla v záloze jiného, který by jí nepřesvědčil, že už to nemá cenu.


Já bych to takhle dělat nemohla, ale jen a jen proto, že jsem prostě jiný typ holky. Podle mně je každý jiný a někdo má prostě potřebu někoho mít i když to neklape. To, že někoho potkáš se většinou stane v době, kdy to nejmíň čekáš a zůstávat ve vztahu kvůli nějaké etice....Ty rozchody bolí, ale lidi se prostě potkávaj, scházej a rozcházej...je to přirozený.Když máš přeci možnost mít někoho, s kým Ti bude líp,proč do toho nejít?...a ohlížet se na nějakou holku (v mém případě), ktrá třeba bude nešťastná, to nedělám, to je život, on si vybral mě a kdyby byla ona na mym místě, tak mě taky vyšoupne, tak to prostě je.
Život se neměří počtem výdechů a nádechů, ale počtem okamžiků, které nám vyrazily dech...

Jsem si jistej, že jsem se tehdy rozhodl správně, ale taky neuplyne den, abych nelitoval, že jsem se tenkrát nerozhodl jinak..
Pafffi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Matik 30. 7. 2007 17:58

S posledním příspěvkem se dá souhlasit, jen dodám, že to co si myslí Jersey II, že se mi stalo a popisuje to v předposledním odstavci, tak se to stalo mému kamarádovi. Jen dodám, přebrat někomu ženskou, by pro mě také znamenalo se donekonečna vrtat v otázce, jestli ta má nová přebraná se rozešla se svým bývalým proto, že chtěla nebo proto, že musela, protože už měla někoho jiného.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pafffi 30. 7. 2007 18:09

je fakt, že to, co se Ti stalo, není moc fér, ale co je fér?..Můžeš si z toho vzít přesně to ponaučení, že pokud zaregistruješ, že se něco malinko změnilo, je dobré to řešit a zeptat se. A nebo se lépe dívat, popřípadě naslouchat...já nevím, to prostě musíš vycítit, že se něco děje, druhá věc pak je, když si namlouváš, že se Ti to jen zdá (a neříkám, že já jsem to nedělala), ale je právě dobrý se z toho poučit a přiznat si věci,které si přiznáváš nerad..a hlavně MLUVIT ...

V jednom filmu bylo : "Pokud někoho skutečně miluješ, řekneš to rovnou a řekneš to nahlas. Jinak Tě ten okamžik...prostě Tě mine."Ráda to používám...
Dá se to zobecnit i na ty problémy...řekni to hned jak něco zaregistruješ, promluv si s ní...Jinak se už taky nemusíš odvážit, zvykneš si na to, nebo co já vím...a pak o ní přijdeš když to nejmíň čekáš..
Život se neměří počtem výdechů a nádechů, ale počtem okamžiků, které nám vyrazily dech...

Jsem si jistej, že jsem se tehdy rozhodl správně, ale taky neuplyne den, abych nelitoval, že jsem se tenkrát nerozhodl jinak..
Pafffi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aquarkko 30. 7. 2007 19:22

Nevím, no...když jsou zadaní, tak asi ne, ale po rozchodu už by ten druhej neměl do tho zasahovat. Ale když vás někdo přitahuje, těžko si říkat, že nesmíte...Tu diskusi mezi Jerseym a Matikem bych si ráda přečetla, ale nechce se mi :-P
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků