Životopis pro brigádu

Podmínky pro práci, vztahy se zaměstnavateli, platy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod lu.kas 28. 7. 2007 13:46

Chtel bych si sehnat celoroční brigádu, ale nakou práci, ktera by me aspon trochu bavila. Nedělám si moc velký naděje že by to vyšlo, ale říkám si ze zkusit to muzu.
Tak me napadlo rozeslat firmám u nas ve městě, ve kterých bych chtěl pracovat (IT a mobily) svůj životopis a čekat, jestli by nekde neměli zájem.
Takze by me zajímalo, jak by měl takový životopis vypadat, co vsechno bych do něj měl uvést, jak to vsechno okecat a přesvědčit je, že mě potřebujou, i kdyz tomu tak není :-D
Máte s tímhle zkušenosti? Zatím počítám, že tam napíšu, na jaké škole jsem kdy studoval, jaký zkušenosti v daných oborech mam (moc jich neni :( ), hodím odkaz na web co jsem spáchal. Co ještě dalšího? Co bych měl napsat do mailu, ve kterým budu životopis jako přílohu posílat? Dík všem za pomoc.

// Michal P: příspěvky psané z mobilu spojeny, nemáš zač
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 28. 7. 2007 14:21

http://poradna-prace.jobs.cz/vytvarim_cv/ myslím, že tady se dozvíš vše podstatné :)))
anonymni

Odeslat příspěvekod mOus3fr0mh0us3 28. 7. 2007 15:04

No tak pokud ses z Brna nebo z Prahy, tak zkus nejakou personalni agenturu treba... Jinak, pokud chces nejakou praci na celej rok a dobre placenou, tak pocitej s tim, ze uz taky budes mit nejakou odpovednost (a taky vsechen volnej cas v pr...). Ja jsem treba do 14:30 ve skole a v praci jsem tak od tri, od ctyr... Domu se vracim tak kolem desate, kazdej den. Pondeli az utery mam jeste vecer treninky, takze to chodim jeste pozdeji. A treba taky nemuzu rict, ze zitra neprijdu, ze se musim ucit... Ale to asi taky zalezi kde budes pracovat a co konkretne budes delat... Je rozdil mezi praci v kancelari, kde mas treba na starosti uz i docela dulezity veci a praci nekde v Tescu ve skladu...
mousefromhouse v1.2
mOus3fr0mh0us3
Nadšenec

Odeslat příspěvekod suk 28. 7. 2007 16:27

jestlis nekdy delal s nekym, pro nekoho nebo tak neco, tak se ho zeptej jestli si to muzes uvist do referenci, kamos taky napsal neco do referenci co vubec nedelal :)
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aquarkko 29. 7. 2007 13:13

Do mailu bych napsala jen: "Dobrý den, mám zájem o práci ve Vaší firmě (na pozici popelář, uklízečka atd...), v příloze zasílám životopis. S pozdravem, Tučňák"
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod patrikka 21. 8. 2007 11:05

patrikka
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lu.kas 22. 8. 2007 17:04

Ve vsech moznych vzorech zivotopisu je to vetsinou formou udaju, ja bych to radsi napsal jako souvisly text, pujdou tam lepe uvest znalosti ktere mam, protoze to je tak jediny, co si do zivotopisu muzu napsat :)
Takze mate tip, jak by takovy text zhruba mel vypadat? Treba jak zacit, planuju, ze na zacatek hodim hlavicku s kontakty na me, takze jak by to melo pokracovat? Je "Dobry den, jmenuji se xy, narodil jsem se xx.xx.xxxx v xy, kde od te doby ziji..." a pak pokracovat skolama kteryma jsem prosel apod. blby?
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lu.kas 27. 8. 2007 12:09

Co myslite?
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jeffe 27. 8. 2007 14:02

CV ve forme souvisleho textu je OUT, tak se zivotopisy psali pred revoluci, vypadal bys trochu divne. ;) Dlouhe texty v CV stejne nikdo necte, zajimave jsou jenom ty konkretni body. Obkec patri spis do motivacniho listu co posles s tim CV. :)
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 27. 8. 2007 15:06

Presne tak, v dnesni dobe JEDINE strukturovany zivotopis. Presne tak jak pise Jeffe. Neco jineho by bylo, kdybys k tomu prikladal i cover letter, tam bys mohl sepsat svoje prednosti, proc se hodis na danou pracovni pozici :)
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lu.kas 27. 8. 2007 17:15

Jenze ja zadny body jako zamestnani co jsem delal ktery bych mohl napsat do zivotopisu nemam. Hodlam tam napsat jako ze se o danou oblast (mobilni telefony) zajimam, o jaky znacky konkretne, ze si udrzuju prehled o trhu MT a podobny kecy, takze jak to zformulovat?
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 27. 8. 2007 17:22

A pro koho je to urceny? Jestli je to brigada, tak pracovni zkusenosti nebudou tak dulezity. Napis vzdelani a tak a pak nekam dolu napis jako zajmy mobilni komunikace. A ty reci okolo bych napsal do motivacniho dopisu (pripadne staci treba i do e-mailu)
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lu.kas 27. 8. 2007 18:12

Ja planuju jenom rozeslat firmam z oboru u nas ve meste e-mail (motivacni dopis) s zivotopisem v priloze, s tim, jestli se treba nekdo neozve ze by me chtel. Takze se tam potrebuju co nejvic vychvalit, ono spousta mladejch by takovouhle brigadu chtela, ale myslim, ze znalosti mam vzhledem k veku dost nadprumerne, takze tohle dat pripadnemu zamestnavaleli najevo.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JohnDellinger 27. 8. 2007 19:48

ked citam motivacne listy, obvykle ratam s tym, ze ludia sa tam trosku nadhodnocuju (a zo skusenosti je to pravda), zvlast u mladych resp. studujucich ludi sa s tym pocita viacej. Presvedcit o tom, ze tvoje znalosti su naozaj nadpriemerne preto nemusi byt len na zaklade motivacneho listu take jednoduche. Obvykle to riesim tak, ze sefom jednotlivych oddeleni odporucam, nech viacero adeptov zoberu na tyzden "na staz" a ked sa nejaky osvedci tak si ho mozu nechat na brigadu. Pochopitelne stazovanie je neplatene - je to obdobie v ktorom mas dokazat, ze na to mas. Skus take nieco ponuknut nejakej firme - urcite ich to minimalne zaskoci a tebe to zvysi sancu a kredit.
JohnDellinger
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lu.kas 27. 8. 2007 20:58

Mym momentalnim problem je, co rozeslat mailem tem prodejnam. Poradite? Aspon napad, jak tam zahrnout to, co muze pripadneho zamestnavatele presvedcit ze mi ma aspon odpovedet abych prisel osobne.
Nebudu to ani posilat zadnymu sefovi, jenom na normalni adresy co maj na webu, jsou to tak maly firmicky ze maj mozna tak majitele a jednoho prodavace, tak ani zadny jiny kontakty nepisou.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků