Jste pravičáci nebo levičáci?A proč?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Calhoun 7. 5. 2007 16:57

Weslo píše:Myslíš že je to uskutečnitelné?
Já si myslím že ne ...e/quote]

Vec nazoru, ja si myslim ze ano a ze je to jen otazka nastaveni systemu.

Weslo píše:ty znáš něco co je zdarma a kvalitní?(mimo Firefoxu) :lol: ... /quote]

Moje chyba, spatne jsem se vyjadril. Zdarma samozrejme ne - mysleno tak ze ty zaplatis dane a stat doda kvalitni sluzby. Pokud by mel stat ve 100% sprave jak sit nemocnic a zdravotnickych stredisek tak vyvoj a vyrobu leku tak by se daly naklady vynakladane na provoz zdravotnictvi vyrazne snizit. Bohuzel kdyz stat po revoluci nechal rozkrast a rozprodat co slo a dneska se leky kupuji od zahranicnich koncernu tak to holt stoji co to stoji...

Weslo píše:myslíš jako teď?Tohle někde na světě existuje?jak by si to přesně udělal?čím by si to zaplatil?...a/quote]


Do roku 1989 bylo statem dodavane vzdelani na velice dobre urovni. Po revoluci se to bohuzel o neco zhorsilo nicmene stale je uroven vzdelani v CR na mnohem lepsi urovni nez napriklad na statnich skolach v USA. A z ceho to platit? Mozna ze driv nez resit otazku "z ceho to platit" by nebylo od veci nechat aby do skolstvi teklo to co z rozpoctu tece ted a udelat poradek v tom jak a na co se ty penize vynakladaji... pak by se videlo (a ono by se videlo).

Jinak co se te utopie tyce - v CR se v soucasne dobe ztraci ve statni sprave obrovske mnozstvi financnich prostredku. Jsem si jisty ze pokud by doslo k reforme statni spravy ve smyslu odstraneni korupce a maximalniho zpruhledneni hospodareni (a tohle se da udelat velice snadno, staci jen chtit) tak by byl model socialniho statu (samozrejme v rozumne mire) realne utahnutelny.
Calhoun
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Storeman 7. 5. 2007 16:59

Tak jste mě pánové přesvědčili. Snažit se o sociálně spravedlivý kapitalistický stát je utopie a proto nám asi nezbude nic jiného, než dobudovat ten komunismus! :lol:
Ford Mondeo Mk.III 1,8 92kW
Storeman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zadirr 7. 5. 2007 19:08

Calhoun píše:... by mel socialne spravedlivy stat ... regulacema nebo akcema optimalizoval pro svoje obcany ceny pruduktu jako jsou energie, bydleni, paliva, leky, telekomunikacni poplatky ...

Tak tohle je fakt ultra výbornej nápad!!!

Milý majiteli domu, dostal jsi v restituci dům? Gratulujeme. Tak teď v něm necháš bydlet zadarmo nebo skoro zadarmo naše občany a na opravy si ber kde chceš, ale koukej jim to hezky udržovat ať to mají pěkné! A ne aby tě napadlo dát tam bílá plastová okna, jsi v památkové zóně tak tam dáš 5x dražší dřevěná!

Milý podnikateli, investoval jsi miliardy do nalezení nového léku na dosud neléčitelnou nemoc? Děkujeme! Teď ho naším občanům budeš prodávat za desetikorunu krabičku!

Milý telekomunikační operátore, investoval jsi desítky miliard do vystavění telekomunikačních sítí a nákupu technologií? Děkujeme! Teď necháš naše občany telefonovat za desetník za minutu!
zadirr
Čtenář

Odeslat příspěvekod Calhoun 7. 5. 2007 19:39

zadirr píše:Tak tohle je fakt ultra výbornej nápad!!!!/quote]


Jasne ze je :) .

Proc by meli obcane statu platit za energie soukrome firme a prispivat akcionarum tehle firmy kdyz muze mit energeticky prumysl v rukach stat a energie prodavat svym obcanum za ceny ktere pokryji vlozene naklady?

Proc by meli obcane statu platit za leky zahranicnim koncernum kdyz je mozne spoustu leku vyrobit primo v CR ve statnim podniku a obcanum je prodavat opet za cenu ktera pokryje naklady na vyvoj a vyrobu?

Pokud si chces postavit dum a pronajimat ho, Tvoje vec. Nicmene stat by mel stavet vlastni, statni byty ktere by nabizel k prodeji nebo pronajmu za ceny nizsi nez jsou bezne komercni. Byty by mely byt urcene zejmena mladym lidem kteri zakladaji rodiny a pro ktere jsou dnesni trzni ceny casto prilis vysoke.

Co se tyce drevenych oken tak to ber tak ze pokud jsi vlastnikem statem chranene pamatky tak se k ni budes chovat jako k pamatce. To ze je Ti pamatka u ***** a chces rejzovat prachy je jaksi nezajimave. Pokud se Ti to nelibi tak muzes pamatku prodat nekomu kdo na podminky dane statem pristoupi. To jakym zpusobem nyni stat urcuje co je a co neni pamatka, to uz jinde jsme - tady by se mely konat dost zasadni zmeny :? .

Pokud jsi s vlastnimi naklady vybudoval telekomunikacni sit a chces ji provozovat tak je to opet Tvoje vec. Nikdo nerika ze budes muset prodavat hovory za ceny ktere Ti urci stat. Ale pocitej s tim ze pokud se spojis s dalsimi operatory s tim ze vytvorite kartel a budete odirat zakazniky napriklad na takove veci jako jsou propojovaci hovory ze site do site tak stat zakroci. Uplne stejne je to pokud by jsi byl banka a spojil jsi se s ostatnima bankama na vybirani poplatku nebo pokud by jsi byl obchodni sit a ve spojeni se svymi konkurenty by jste odirali treba zemedelce aby vam prodavali produkty pod cenou.
Calhoun
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lu.kas 7. 5. 2007 20:11

Calhoun: Podstatny rozdil je, ze trzni hospodarstvi funguje vicemene uspesne v mnoha zemich sveta. Zatimco to, co tu ty (a levice obecne) prezentujes, jeste nikde nefungovalo. Vsechny pokusy dopadly zaostalou zemi, odkad lide utikaj do tech s trzni ekonomikou a jsou zde porusovana lidska prava a neni demokracie. Prikladem budiz Kuba, KLDR, Cina...
K Cine: Ano, stale se mluvi, jak ekonomicky roste atd. Jenze je to na ukor ekologie (planetu znecistuji opravdu neuveritelne), vykoristovani (o tom, co udela bezny cinsky delnik se muze vetsine "tezce zamestnanych" Cechu jen zdat), bezpecnosti prace (vezmete si, kolik treba horniku v Cine bezne umira) atd. atd. atd...
Takze mozna rozvijejici se ekonomika, ale vetsina obyvatel ma dal nizkou zivotni uroven.
O potlacovani demokracie stylem treba i cenzury internetu apod., vyslychani veznu metodami podobnymy StB apod. ani nemluvim.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Weslo 8. 5. 2007 09:19

calhoun:stát není a nikdy nebyl dobrý hospodář .. důkazem toho jsou veškeré státní podniky ...

jinak státní školy v USA mají určitě horší úroveň než v ČR to souhlasí ale nezapomínej že tam existuje obrovské množství škol soukromých , kterým ani elitní české vysoké školy nesahají ani po kotníky (hlavně z finančních důvodů) a spolu s tím propracovaný systém grantůa stipendií ... vzhledem k tomu že většina technologických zázraků dneška USA ( a Japonska) pochází .. tak bych řekl že to nědělají špatně
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 8. 5. 2007 17:35

http://lidovky.zpravy.cz/jak-na-radikal ... _domov_znk

Vrchol stupidity. KSČM je třetí nejsilnější strana v zemi, Paroubek je beze všeho považuje za svůj "blok" a oni tu straší zcela marginálním pravicovým extremismem. Islámistická (islámská) lůza má na kontě zvěrstva typu New York, Londýn či Madrid a oni se tu věnují hlavně neonacismu a nacionalismu.

"Tři čtvrtiny obsahu zabírají informace o radikální pravici, zbytek je věnován extrémní levici a islámským radikálům."

Neskutečné. Připomíná to chování některých prvorepublikových blbečků, co se nejvíc báli "návratu Habsburků", hrozbu Hitlera zcela podcenili a se Stalinem se i tzv. demokraté Benešova typu přímo bratříčkovali. Holt některé národy jsou zcela nepoučitelné... Je mi z toho nanic. Emigrace se pořád jeví jako super nápad.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FAN. 9. 5. 2007 12:28

Emigrace se pořád jeví jako super nápad............tak kde vlastně jsi,tady a nebo v Americe? Jestli jsi v Americe ,tak bych se už nevracel,jestli je ta možnost. :hm
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Andrew_R 9. 5. 2007 17:24

Já bych se taky nevracel :)
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 10. 5. 2007 10:00

Je fakt, že až bude vrcholit kulturní válka (Evropské hodnoty vs. zástupné ideologie k marxismu typu feminismus, radikální enviromentalismus, multikulturalismus atd. atd.) a střet s islámem (až USA a UK kvůli tlaku levicové lůzy opustí Irák, tak bude teprve sranda), tak za oceánem to bude podstatně lepší.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ES0 10. 5. 2007 10:08

znam jednoho ultrakomunistu a anarchistu v jedny osobe, zajimave ze ze tito lidi maj spolecne to ze vi nejlip jak a co, zeby to ridili lepe ale odpracovat by uz to musel nekdo jiny
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 10. 5. 2007 10:16

Krajní levici neuznávám ; )
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Weslo 3. 6. 2007 18:43

pánové

Storeman,.FAN,jean.pierre,maty1976

vyjádříte se?

Proč podporujete levici?

jsou tady totiž jenom argumenty pro pravici tak aby se to vyvážilo
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Andrew_R 3. 6. 2007 19:00

Protože pravice je vykořisťuje, podnikatelé jsou špatní, nikdo nemůže zbohatnout jinak, než že bude krást, takže je správné aby platili velké daně a nejlepší by bylo, aby měli stejně jako já. Protože ODS krade. Protože ODS chce zvýhodňovat bohaté a chudým ještě více brát. Protože ODS všem zdraží lékařské služby a zruší přídavky. Protože ...

Nevím co chceš slyšet, já to znám nazpaměť :)
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pepinoo 3. 6. 2007 19:33

:wink: Nejsem ani pravičák ani levičák. podporuji všechny slušné politiky, ať jsou z leva či prava a jdu proti každému, kdo by chtěl vytvářet diktaturu ať je z leva či prava. :wink:
Pepinoo
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron