Jste pravičáci nebo levičáci?A proč?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod zadirr 5. 5. 2007 21:11

Storeman: Myslím že Miloš Zeman řekl: "Kdo se pořád vrací do minulosti, jednou se v ní utopí". Chybovat je lidské, politici jsou lidi a dělají a vždycky dělali chyby. ODS v prvních letech po revoluci udělala spoustu obrovských chyb. Stalo se, bohužel. Ale poučme se z chyb a pojďme dál!

ČSSD udělala podle mě ještě mnohem větší chyby, když v roce 1948 umožnila Gottwaldovi nastolit levicovou totalitu. Kdyby se tehdy ČSR ubíralo pravicovou cestou, mohli jsme na tom dnes ekonomicky být podobně jako Švícarsko, Belgie, Nizozemsko... Ale už nemá cenu se tím dnes zabývat a někomu to vyčítat. Bohužel, co se stalo, nemůže se odestát.

I v ODS jsou dnes už úplně jiní lidé než byli v roce 1990. A bohužel, vůbec se mi nelíbí jejich styl a volil bych jakoukoliv jinou pravicovou stranu, která by měla naději na výtěžství. Ale žádná další pravicová strana která by měla šanci porazit Paroubka tady není, takže bohužel budu volit ODS a budu ji volit ne proto co udělala nebo neudělala v minulosti, ale proto že věřím že budoucnost s ODS bude růžovější než budoucnost s ČSSD a komunisty.
zadirr
Čtenář

Odeslat příspěvekod zadirr 5. 5. 2007 21:50

K přídavku Storemana: Ano, dělník není ani v pravicovém kapitalizmu motivován k tomu aby ty plechy do lisu dával nějak líp. Ale pokud se náhodou rozhodne nebýt dělníkem ale stát se majitelem konkurenčního lisu, tak mu nejsou státem házeny klacky pod nohy tak jako u nás. Takže ve výsledku se tvoří konkurence a musí nabídnout svým bývalým kolegům vyšší platy aby je přetáhl ke svému novému lisu od svého původního zaměstnavatele a nově konkurenta. To je důvod, proč se v kapitalizmu i dělníci u lisu mají lépe než v socializmu - protože v socializmu patří všechny lisy státu a nikdo nemá potřebu přetahovat vyššími platy nejproduktivnější zaměstnance od konkurence (a nikdo nemá potřebu být tím nejproduktivnějším zaměstnancem). Ale to už se opakuju.

(To by byla moje odpověď kdybych věřil na pohádky, bohužel můj skutečný názor na současné Německo je takový že v současné době už pouze těží ze svojí kapitalistické minulosti a nyní je to jeden z nejsocialističtějších států v Evropě (ve Skandinávii jsem nebyl, takže tu nemůžu srovnávat) a myslím že na to brzy dojede.)
Naposledy upravil zadirr dne 5. 5. 2007 21:58, celkově upraveno 1
zadirr
Čtenář

Odeslat příspěvekod zadirr 5. 5. 2007 21:56

Storeman píše:Ano! U nás je malý rozdíl mezi příjmy zaměstnanců a sociálními dávkami pro nezaměstnané, ale to není způsobeno štědrými sociálními dávkami, ALE MALÝMI PLATY!i/quote]

Sorry, ale tohle je hotový nesmysl. Platy jsou určeny ekonomikou - jaká je výkonnost ekonomiky, takové jsou platy. Nikdo nemůže rozhodnutím od stolu říct že se platy zvýší o polovinu, ale sociální dávky takto zvyšovány jsou - výši sociálních dávek určuje někdo od stolu, takže ten malý rozdíl je způsoben tím že ten někdo rozhodl že ty dávky budou takto vysoké.
zadirr
Čtenář

Odeslat příspěvekod FAN. 5. 5. 2007 22:07

......no Case ty fakt asi nemáš všech pět pohromadě. :hm Budiž :wink: spíš, by jsi měl se starat raději o Ameriku,která prohrává v Iráku na celé čáře,tak raď Bušíkovi ať něco udělá. Nebo za chvíli nebudou k nám lítat rakety jen z Iránu,ale i z Iráku!......Je vidět že jste komunismus nezažili,proto že jste byli ještě děcka. Tyto vaše názory by se daly přeložit komunistickou řečí i tak :Kdo v CR nesympatizuje s pravici, sympatizuje s levici. A soucasna levice nahrava flakacum a lidem, .................kdo nesympatizuje s KSČ sympatizuje s imperialisty a nahrává flákačům a protistátním živlům.Místo KSČ si doplňte ODS a máme tu hesla zas jak za komunistů v modré podobě.Tak si přízeň voličů, ODS NEZÍSKÁ :pozor2 .....vaše názory jsou až krajně pravicové a " tudy cesta nevede" jak by řekl náš nejmoudřejší" Klaus"
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Andrew_R 5. 5. 2007 22:25

Za názory nikdo není stíhaný STB, takže proč je nemít makové? To je takový nepatrný rozdíl.

Válka v Iráku byla dobře provedená, Hussajnovi se to rozpadlo během několika dní. To je rozdíl mezi USA a Rusy v Čečně, ti to tam mordují do teď, ale to nikomu nevadí. Navíc absolutně nemáš potuchy, kdo v Iráku bojuje proti komu a už vůbec ne o veřejném mínění Iráčanů.

Ach jo, osvobotit tak Američané i nás (45) a byl by tohle jiný stát.
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 5. 5. 2007 22:47

Ano, máš naprostou pravdu, jenom bych doplnil u těch "imperialistů", že mám samozřejmě na mysli ty ruské. Krajní pravice, ano. Ale ne ta klasická. PNAC. Ten Irák bych nenazval prohrou na celé čáře, válka je dávno vyhraná, jen se nedaří stabilizovat situaci. Ještě není možné tam místo chaosu, co má být demokracií, zavést brutální (leč prozápadní) diktaturu. EU a jiní by to nezkousli. Ale všechno je jenom otázka času.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 5. 5. 2007 23:12

Andrew_R píše:Ach jo, osvobotit tak Američané i nás (45) a byl by tohle jiný stát.t/quote]


Mám o tom značné pochybnosti, hlavně s ohledem na tehdejší myšlení českého obyvatelstva (ve srovnání s rakouskými Němci, Slováky, Poláky atd.), "demokratických" politiků (Horáková, Beneš) a komunistů (zas tak velký rozdíl v tom nebyl). I když stát by to asi možná jiný byl. Těžko říct jestli lepší.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Andrew_R 5. 5. 2007 23:25

Těžko říct, ono by taky Československo do východního bloku vykusovalo kus až k samotnému SSSR.

Jaké bylo tehdá myšlení nevím, kdepak se to dá zjistit? :)
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 5. 5. 2007 23:59

Třeba na základě dobového tisku a voleb. Nejpozději začátkem druhé republiky měla v ČSR demokracie až do roku 1989 autoritářský (druhá a třetí republika) až totalitní (1948 - 1989) charakter. Po konci druhé světové války byly dvě varianty dalšího vývoje. Národně socialistická nebo komunistická. Prašť jako uhoď, v roce 1945 už bylo všechno jedno.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Storeman 6. 5. 2007 18:34

Jen na objasnění pro zadirra:
Samozřejmě vím, kdo vlastní lis v kapitalistickém státě a kdo vlastní všechny lisy v socialistickém státě. Dokonce jsem ten socialismus zažil a 10 let jsem v něm pracoval. A tím, že volím levici neusiluji o návrat před listopad 1989, ale o sociálně spravedlivý kapitalistický stát.
Ford Mondeo Mk.III 1,8 92kW
Storeman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Weslo 6. 5. 2007 19:09

Storeman píše:. A tím, že volím levici neusiluji o návrat před listopad 1989, ale o sociálně spravedlivý kapitalistický stát.k/quote]


to znamená že usiluješ o utopii.to co ty chceš nikdy nebylo a nikdy nebude
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FAN. 6. 5. 2007 21:39

Storeman píše:Jen na objasnění pro zadirra:
Samozřejmě vím, kdo vlastní lis v kapitalistickém státě a kdo vlastní všechny lisy v socialistickém státě. Dokonce jsem ten socialismus zažil a 10 let jsem v něm pracoval. A tím, že volím levici neusiluji o návrat před listopad 1989, ale o sociálně spravedlivý kapitalistický stát.v/quote]
....asi tak nějak,tedy "kapitalismus s lidskou tváří!" :tleskani
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zadirr 7. 5. 2007 09:30

Storeman píše:... sociálně spravedlivý ..../quote]

Co to je "sociálně spravedlivý"? To je:

a) že se budou mít zhruba stejně dobře (to znamená že stát bude těm víc snaživím brát a těm míň snaživým dávat)

anebo b) že stát nebude trestat bohaté za to že se snaží a odměňovat chudé za to že se nesnaží ale nechá každému to co si vydělá?

Podle mě je spravedlivější ta možnost b) ale uznávám že je nás tady 10 milionů a každý považuje za spravedlnost něco jiného a od toho jsou tady volby, aby se rozhodlo jak se má stát chovat. Bohužel český národ je stádo závistivců kteří vždy budou chtít mít víc než má soused, a pokud má soused lepší auto, tak místo aby se začali snažit vydělat si na ještě lepší auto, tak radši budou volit Parouba nebo dokonce komanče aby sousedovi stát napařil pořádné daně, protože ten hajzl si na to auto určitě nakradl.
zadirr
Čtenář

Odeslat příspěvekod Calhoun 7. 5. 2007 10:56

Je zvlastni jak je vetsina mistnich pravicaku zblbla a dokolecka opakuji nesmysly o tom jak socialni stat bere pracovitym a podporuje socky apod.. Rozhazovani socialnich davek mezi flakace a nemakacenka tak jak to delala treba CSSD (nebo jak se to zvrhlo ve Svedsku) nema nic spolecneho se socialne spravedlivym statem nebo socialnim statem ale jedna se o obycejny bordel kdy vlada za cenu smerovani zeme do pruseru podplaci volice aby se mohla udrzet u moci! Ucelem socialniho statu neni podporovat flakace, neprizpusobivou verbez nebo platit nekterym socialnim vrstvam za delani parchantu.

Co treba takhle:
Ty budes platit dane a za to ze platis se stat postara o to aby jsi vzdy kdyz to budes potrebovat dostal zdarma kvalitni zdravotni peci, aby Tvoje deti mely narok na kvalitni a bezplatne vzdelani, aby, az spadnes do sracek typu vazny uraz nebo nemoc, jsi neprisel o praci a o bydleni a neskoncil jsi na ulici, nebo o to aby az budes stary jsi za to co jsi behem sveho produktivniho veku pro stat udelal mel narok na slusne zaopatreni. Dal by mel socialne spravedlivy stat vyuzivat kontrolnich mechanismu k tomu aby usmernoval vztahy mezi zamestnanci a zamestnavateli, pripadne vhodnyma regulacema nebo akcema optimalizoval pro svoje obcany ceny pruduktu jako jsou energie, bydleni, paliva, leky, telekomunikacni poplatky nebo treba ruznyma opatrenima chranil svuj pracovni trh pred pristehovalci apod..
Calhoun
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Weslo 7. 5. 2007 14:10

Calhoun píše:Je zvlastni jak je vetsina mistnich pravicaku zblbla a dokolecka opakuji nesmysly o tom jak socialni stat bere pracovitym a podporuje socky apod.. Rozhazovani socialnich davek mezi flakace a nemakacenka tak jak to delala treba CSSD (nebo jak se to zvrhlo ve Svedsku) nema nic spolecneho se socialne spravedlivym statem nebo socialnim statem ale jedna se o obycejny bordel kdy vlada za cenu smerovani zeme do pruseru podplaci volice aby se mohla udrzet u moci! Ucelem socialniho statu neni podporovat flakace, neprizpusobivou verbez nebo platit nekterym socialnim vrstvam za delani parchantu.


o tom co je úkolem sociálního státu se asi nikdo nepře ..otázka je:Existuje něco takového?Myslíš že je to uskutečnitelné?

Já si myslím že ne ...

Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků