Islám

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod GUTIERE 14. 11. 2006 18:26

Myslím,že diky této víře je na světě největší zlo.Jaký máte názor?
GUTIERE
Čtenář

Odeslat příspěvekod M. 14. 11. 2006 18:55

Diky te vire ne, spis diky lidem, kteri si ji vykladaji po svem.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 14. 11. 2006 18:59

Islám není sám o sobě o nic moc nebezpečnější než zbytek velkých náboženství. Nicméně, domnívám se, že v naší civilizaci nemá moc co pohledávat. A samozřejmě, problémem je islámismus a islámský terorismus. Islámismus není nijak výrazně horší než klerikalismus, nicméně stojí za to proti němu bojovat. Terorismus, a nejen islámský, je velký problém, ale ten problém se týká naprosto mizivé části islámského světa. Můžeme se bavit o tom, co je největším zlem současnosti. Nicméně já odmítám tezi, že islám je příčinou největšího zla světa.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 14. 11. 2006 19:10

Křesťanství je taky zlo!!
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kodl 14. 11. 2006 19:10

A jéje. Ještě že tu není můj kamarád ktrý studuje Blízkovýchodní studia. Jednou jsem řekl něco podobného a byla z toho půlhodinová přednáška. podotýkám, že to není žádný fanatik - je nevěřící. Ale skotečnš to není o Islámu, ale o několika magorech co se opásají dynamitem "v zájmu víry"
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dushanski 14. 11. 2006 19:12

každá víra se dá zneužít a není to přitom její vina...
nekřič hop, ať ti nepřeskočí...
dushanski
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 14. 11. 2006 19:30

seterwohipikule píše:Křesťanství je taky zlo!!o/quote]


Áno, drogy jsou špatné.

Nechápu, kde se pořád podobné hovadiny na těhle fórech berou a že jsou tolerovány. Hodně by mě zajímala situace, kdy věřící na tomhle fóru by se obdobně naváželi do nevěřících, jak by se k nim zachovalo vedení. Nejsem oprávněn kohokoliv z vedení posuzovat, ale když si vezmu, jak se směrem k víře a věřícím vyjadřoval bývalý moderátor a, nezbývá mi než být skeptický...
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Weslo 14. 11. 2006 22:12

Case píše:Islám není sám o sobě o nic moc nebezpečnější než zbytek velkých náboženství. Nicméně, domnívám se, že v naší civilizaci nemá moc co pohledávat. A samozřejmě, problémem je islámismus a islámský terorismus. Islámismus není nijak výrazně horší než klerikalismus, nicméně stojí za to proti němu bojovat. Terorismus, a nejen islámský, je velký problém, ale ten problém se týká naprosto mizivé části islámského světa. Můžeme se bavit o tom, co je největším zlem současnosti. Nicméně já odmítám tezi, že islám je příčinou největšího zla světa. /quote]


přesně tak.....největší zlo jsou hlad ,nevzdělanost,chamtivost a lidská přirozenost .....
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 17. 2. 2007 01:22

Kvuli náboženství jsou ve světě války
vaclavbarak
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 17. 2. 2007 10:26

Války se vedli v minulosti především kvůli majetku, moci a penězům. Ale byly i války kvůli náboženství. A co? Máme je teda zakázat? Zrušit? Války se vedli i kvůli ideologiím a národům. Studená a obě světové války. Znamená to, že je potřeba zrušit ideologie? Tohle je nesmyslné uvažování.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Calhoun 17. 2. 2007 10:57

Case píše:Nechápu, kde se pořád podobné hovadiny na těhle fórech berou a že jsou tolerovány. o/quote]


Proc by nemohly byt tolerovany :shock: ? Vzdyt je to vyjadreni osobniho nazoru - od toho tady vetsina navstevniku je - aby vyjadrili svuj nazor a poslechli si nazory jinych. A ze se Ti jejich nazor nelibi nebo Ti pripada prilis radikalni? Me se taky nekteri navstevnici Pauzy a jejich nazory nelibi ale snazim se je respektovat - treba uz jenom proto ze pokud nerespektuju nazory ostatnich tak muzu jen tezko ocekavat ze bude nekdy nekdo respektovat nazor muj.

Ale k veci ... KAZDE nabozenstvi ktere je natolik ortodoxni ze stavi nabozenska dogmata, pravidla a narizeni nad zdravy rozum je zlo. Neni rozdilu mezi despotickym diktatorem ktery zabiji lidi "protoze se mu chce" a cirkvi ktera likviduje lidi protoze nesouhlasi s jeji pravdou.

Jinak valky se v podstate nikdy nevedly kvuli nabozenstvi - nabozenstvi v tom bylo vzdycky jen jako zasterka za kterou byly ukryte skutecne motivy - v drtive vetsine pripadu ten majetek, moc a prachy. Prave ortodoxni nabozenstvi se svymi pevne a presne danymi pravidly je totiz idealni prostredek jak snadno a lehce drzet pod krkem masy lidi a manipulovat s nima. Malo co umozni ovladnout stado tupych ovci tak jako vira :) .
Calhoun
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Case 17. 2. 2007 13:57

Osobně nemám důvod respektovat různá (post)bolševická názorová schémata a stupidní výkřiky do tmy v duchu křesťanství je zlo, zakažte komunisty, křesťany atd. Stejně tak nemám důvod respektovat různé rasistické teorie a neonacistické názory. Respekt ke každému názoru prostě nemám.

K druhému odstavci. Tvůj argument je velmi relativní. Kdo stanoví, co je nad zdravý rozum? "Zdravý rozum" je prázdný pojem. A pak je tu další otázka. Co když to dogma má své důvody a je správné? Jak může být ortodoxní dodržování správné věci jakýmsi apriorním zlem? Pohybuješ se zcela nesmyslně v obecné rovině.

Dále mluvíš o vraždění těch, kdo nesouhlasí s jejími ortodoxními dogmaty. V tom máš nepochybně pravdu, ale nějak nevím, co tím chceš říct. Schvaluje to snad někdo? Měli bychom s tím něco dělat? Zakázat křesťanství či jenom "ortodoxní církve"? Nebo jim vyhlásit válku ve stylu blahoslaveného exministra Dostála? Když říkáte a, tak řekněte prosím i b.

K poslednímu odstavci nemám moc co dodat. Jenom bych dodal, že víra se v tomhle ohledu příliš neliší od ideologií či třeba nacionalismu. To samozřejmě různí militantní ateisté nedodávají. Asi proto, že některé ideologie sami o sobě mohou být pro válku. Ne tak třeba křesťanství.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Calhoun 17. 2. 2007 14:54

to Case:
Tim ze prijmes napriklad cirkevni dogma za svoje a akceptujes ho jako absolutni pravdu, potlacujes svuj rozum a svoje svobodne mysleni. Jiste, mas absolutni pravdu ze ono dogma nemusi byt spatne. Ale take muze byt spatne - typickym nesmyslnym pravidlem mohou byt treba nazory proklamovane nekterymi predstaviteli katolicke cirkve ktere se tykaji antikoncepce. Moc hezkym prikladem toho kam vede potlacovani rozumu a svobodneho mysleni na ukor dodrzovani dogmat je to jak dogmata katolicke cirkve poznamenaly ve stredoveku vedecko-technicky rozvoj. Jedna z mala veci ktere odlisuji cloveka od nizsich forem zivota je prave schopnost myslet. Pokud tedy po Tobe nekdo chce aby jsi tuto schopnost potlacoval a dodrzoval pravidlo ktere je nezpochybnitelne a "jedina pravda" pak ano... povazuji toto za apriorni zlo.

Ke schvalovani vrazd ... Asi malokdo dneska bude zpochybnovat to co za valky delaly jednotky Waffen SS nebo treba NKVD. Tyhle skupiny (nebo organizace, to je fuk) delaly v dobe sveho pusobeni dost hnusne veci. Ale uplne stejne veci delala i napriklad katolicka cirkev! Kdyz budu chodit po ulici v uniforme dustojnika divize Tottenkopf a zdravit se s kamarady "Sieg heil" tak velice rychle skoncim pred policejnim vysetrovatelem nebo v lochu. Bude to tim ze nikdo neschvaluje to co tihle lide delali. Ale kdyz pujdu po ulici v knezskem obleku a budu zehnat lidem? Ani pes po me nestekne. A co ted? Zlociny SS lidi neschvaluji a zlociny katolicke cirkve ano? Vypada to ze ANO. Ze zlociny katolicke cirkve, reprezentanta katolicke viry a hybne sily krestanstvi, jsou tak nejak jaksi obecne schvalovany. Ze ta spousta mrtvych ktere za sebou nechala katolicka cirkev ve jmenu krestantsvi jsou uplne v poradku. Je to tak spravne?

A co s cirkvemi a co s virou jako takovou? Pro zacatek by IMHo bohate stacilo stopnout veskere dotace ze statnich penez. Had bez jedovatych zubu uz taky neublizi :) .
Calhoun
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod niko 17. 2. 2007 15:19

Calhoun : Že za komunizmu zomrelo na Ukrajine od hladu viac ako 6 miliónov ľudí, nie je zločin ? Že v ruských gulagoch zomreli desiatky miliónov ľudí, nie je zločin ?
A urobil to komunizmus.
Píšeš aj o tom,že komunisti sedia v parlamente a im sa ich financie nezobrali ? A ani neboli potrestaní ? :)
Píšeš o zločinoch Katolíckej cirkvi pravdepodobne za inkvizície.Áno,boli a udiali sa preto,že cirkev ovládali zlí ľudia na vrcholných miestach a zneužili vieru,náboženstvo a aj cirkev ako inštitúciu.Bolo to od nich zločinom,ale udialo sa to pred storočiami a tí,čo to sposobili,sú už mrtví.
Zatiaľ,čo mnohí komunisti stále žijú bez trestu.Takže,keď chceš spravodlivosť,tak globálne pre všetkých,čo robili zločiny a nielen cirkev.Alebo pre komunistov treba urobiť hrubú čiaru,že všetko je ok,ale pre cirkev nie ? :)
Ak takto uvažuješ,tak si vytiahni to brvno z oka.
Čo sa týka katolíckych dogiem,nie sú také nebezpečné pre spoločnosť,aj keď by im ľudia verili.
Otázka antikoncepcie,a to aký ma na ňu názor Katolícka cirkev,tak to nie je dogma.To je ten rozdiel.
Ja tiež nesúhlasím s niektorými názormi cirkvi ohľadom antikoncepcie.
niko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pickuper 28. 2. 2007 11:54

Allah Akbar :wink:
"a ja cekal, ze budes tak nejak jednodussi clovek, ktery kdyz mu nekdo nekyve hlavou na ty jeho blbosti, tak holt mu to hlava nepobere a musi davat vsem pres drzku. No proc ne, tim vice se potvrzuje to, co se tu o tobe rika." Goes
Pickuper
Návštěvník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků