Bojová umění

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Reiner 15. 8. 2006 07:38

Cvičíte něco takového ? Jaký máte názor na bojová umění ? :idea: :arrow:
Reiner
Návštěvník

Odeslat příspěvekod crashpc 15. 8. 2006 09:33

dělám to s přestávkama 11 let a mam na to hodně blbej názor.
1)bojový umění se bere jako sport a taky se s nim zachází - z bojovýho umění pak většinou zbyde jen málo (hned vysvětlim) a jelikož sportujou všichni a machrujou, máme tu dost nevrlejch lidí a rvačky. ale štěstí že to doopravdy moc neuměj jinak by bylo mrtvejch....
2)Za tu chvilku co to dělám sem vystřídal Judo, karate a kickbox. potkal sem asi 10 (cca, nepamatuju si je) trenérů, z nichž 8 to dělalo pro zábavu, pro prachy nebo to neuměli, z toho ty dva to uměli ale jeden to dělal pro prachy taky a s druhym trénuju :-D ale co na něj špatnýho vymislet. no ten zas má v hlavě docela hardcore. je normální, a někomu jentak neublíží ale včetně těch dalších 9 je taky přehnanej. takže tu máme 10 nevyhovujících trenérů. není to zlo???

no a teď proč to "neuměj" - dělaj to oficiálně, správně, většinou nedochází ke zranění, atd atd.. to je správně. jenže trpí to bojový umění samotný. dělá se jako sport a zásada je "na body" a přesně.
to ale vůbec nemá s bojovim uměnim co do činění. nemyslim to tak že by si měli rozmlátit huby (i když :twisted: :lol: ) jde o to že např v karate do žáků vkládaj např "katy" pro neznalé jsou to bojové sestavy s několikanásobnou výměnou postoje, pár myšlených útoků směřijících někam do vzduchu.... a žáci tyto katy pilně nastudují a za to a další zkušenosti povýší :-). v tom je ten háček, protože ty žáci nemaj vůbec šajn proč ty katy sou, proč se maj hejbat tak jak se maj hejbat a proč maj stát tak jak maj stát. jen opajujou to co někde viděli, a jak sem to řekl už jinde : stojí třeba na tatamech žák, s rukama zdviženýma u hlavy, v krytu. stojí perfektně, tak jak má stát. jeho postoj může být přesností a kvalitou ohodnocen milióny body. jenže vy k němu přijdete. ťuknete mu do tý ruky, a on si jí natne svojí vlastní rukou!!! protože mu nikdy nikdo neřekl že jí má držet pevně aby ho nikdo nepřizabil. on jí tam má jen proto že tam má bejt!!!! to sou ty největší zla co se daj!!!! nebo jestli ste nědy viděli jak karatisti dělaj klasický přední údery - stojí v určitym postoji, jedna ruka u pasu zatnutá, dlaní nahoru, a druhá ruka před ním - po úderu.... pak se ruce rychle vyměněj... další úder.... žák ví že tou rukou mlátí... ale třeba už netuší, proč má tu ruku dole u pasu. má tam bejt a co???. když si to vyzkoušíte, zjistíte že od tý ruky u pasu vám de za zádama loket - tj když rychle střídáte pěsti, mlátíte i dozadu, nepřítele za vámi!!!! každá jednotlivá maličkost moc neznamená, ale deset maličkostí pohromadě udělá velkej kus práce!!!

takže pokud se jedná o klasický vypilovaný bojový umění a ne o "rádoby sport" tak souhlas. jde ještě oto jakej blázen ho používá ale to už máte jedno - sejmou vás pistolí nebo rukou....

btw pls nenavážejte se do mě. nejsem trenér, nikdy nebudu, a až tak 100% nevim co to obnáší i když sem pár lidí nastarost už měl. ale prosím ostatní ať se do toho nese*ou když tomu až tak nerozuměj. přesto že sou větší a silnější než já... protože pak tyhle "frajeři"(bez urážky) rozhlašujou bůhvíjaký bojový umění nedělaj, le oni dělaj uplně nějakej paskvil. (to že dobře funguje nepopírám!)

od toho se odvíjej další věci - třeba skinheads. 80% lidí nemá šajn kdo to je a když viděj plešouna, hned je to hajzl a skinhead. ale ono je hodně plešounů co sou jen telata a vykřikujou strašně jaký sou skinheadi. vůbec..... něřikám že tohle hnutí vyznávám nebo že sou dobrý, ale je to uplně jinak. zas takový ***** nejsou. a pokud nějakej skinhead někoho sejme, neni to proto že je skinhead....
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 15. 8. 2006 09:54

No, tak to ja jsem mel asi na trenera stesti... V kata vim, proc tam co delam (PS: kata nema mnozne cislo :-) ), nejak se tam nemlatime (mozna az moc malo, trochu vic boju bych ocenil). Delam klasicke karate a ze svych zkusenosti to muzu jen doporucit. Na trenera si tedy nemuzu stezovat. Dela to pro zabavu, vylozene ho to bavi. A umi to i velmi dobre podat.
Hello losers, bite my shiny metal ass.
Whoever wins... We lose
Přeborník diskuzního fóra Pauza.cz™ :-)
L.O.T.G.
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crashpc 15. 8. 2006 10:08

jo, asi štěstí... no já nevim. dycky sem tomu řikal katy :lol: i když sem teda karate moc dlouho nedělal... "ultimate" kickbox mi sedl víc.... za takovýhodle trenéra bych ti asi urval prsty... 8) :shock:
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Reiner 15. 8. 2006 12:44

crashpc: Víš ty to bereš asi tak jako já. Moc lidí to dělá pro prachy a ten zbytek sportuje - což už zase není umění. Zjednodušeně řečeno. A je škoda, že bojová umění jako taková postupně mizí. Je to moc velká škoda. Účinnost je ta tam ... :-(
V našem klubu ale cvičíme ju jutsu - nezávodní. S původními technikami. A jak se pak každý diví "že to funguje" !! :)))
Ale machři, to nejsme. Existuje milion lepších ;)
Reiner
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Reiner 15. 8. 2006 12:45

L.O.T.G.
A kde cvičíš ?
Reiner
Návštěvník

Odeslat příspěvekod crashpc 15. 8. 2006 14:09

Reiner: no a co ty? děláš nějký BU? jak to vidíš ty?
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 15. 8. 2006 14:13

Veseli nad Moravou, Sakura. Kdybych se tomu venoval na plno, tak pod vedenim naseho trenera bych mozna machr byl. Moje smula...
Hello losers, bite my shiny metal ass.
Whoever wins... We lose
Přeborník diskuzního fóra Pauza.cz™ :-)
L.O.T.G.
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Reiner 15. 8. 2006 14:33

crashpc píše:Reiner: no a co ty? děláš nějký BU? jak to vidíš ty?
Reiner
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Reiner 15. 8. 2006 14:35

L.O.T.G. píše:Veseli nad Moravou, Sakura. Kdybych se tomu venoval na plno, tak pod vedenim naseho trenera bych mozna machr byl. Moje smula...

Dosáhnout něčeho bys určo měl :) tedy pokud se tak už nestalo :)
Ale zase na druhou stranu - cvičit a zdokonalovat se také není od věci , že jo ? :))
Reiner
Návštěvník

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 15. 8. 2006 14:55

Reiner píše:Dosáhnout něčeho bys určo měl :) tedy pokud se tak už nestalo :)
Ale zase na druhou stranu - cvičit a zdokonalovat se také není od věci , že jo ? :))-/quote]


No, na zavody nejezdim, takze asi ani niceho nedosahnu. To zdokonalovani se je v posledni dobe taky nejiste. Byla maturita, hned po ni brigada... Nejak jsem nestihal. Pro me je hlavni byt schopny se ubranit.
Hello losers, bite my shiny metal ass.
Whoever wins... We lose
Přeborník diskuzního fóra Pauza.cz™ :-)
L.O.T.G.
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Reiner 15. 8. 2006 15:24

L.O.T.G.
Víš já nemyslel závody , ale právě to zdokonalování - chceš-li sebevzdělávání. A určo je důležitá maturita atp. Co se týče toho že se chceš ubránit i to je velký krok vpřed. Někteří přestože cvičí to nedokážou ;)
Reiner
Návštěvník

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 15. 8. 2006 15:34

Tak nejakou ranu snad vydrzim (parkrat jsem byl trenerova makiwara :-) ), reflexy se treba taky trochu zlepsily a vim, kam mam kopnout. Zaklady obrany.
Hello losers, bite my shiny metal ass.
Whoever wins... We lose
Přeborník diskuzního fóra Pauza.cz™ :-)
L.O.T.G.
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Reiner 15. 8. 2006 15:41

tak vidíš :) jen tak dál :)
Reiner
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mae-geri 15. 8. 2006 19:41

jj, taky mam par zkusenosti s karate. Ale od te doby, co jsem nastoupil na vysku nemam cas :(
"V dlouhém období jsme všichni mrtví." J.M. Keynes
mae-geri
Nadšenec
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků