Volební výsledky

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod jezevec 4. 6. 2006 07:44

Ach jo, proc je v tomhle narode tolik lidi, kteri radi ziji na ukor jinych. Radsi nic neplati, nez aby poctive vydelavali a podileli se na rozvoji spolecnosti.
s dobrým vzděláním není stálé jisté, že se mi podaří najít tak dobře placenou práci...e/quote]
Pokud zacnes spolupracovat se spolecnostmi behem studia, tak nebudes mit nouzi o dobre placenou praci po absolutoriu. Ale to by se muselo chtit.

A co úplná deregulace nájemného? Prarodičům by to napálil na 250% současného nájmu a co pak? /quote]

Takze chces, aby bydleni nekdo sponzoroval? Snad bydlim v tom, na co mam, ne?
Naposledy upravil jezevec dne 4. 6. 2006 07:52, celkově upraveno 1
jezevec
Čtenář

Odeslat příspěvekod Deleted user 4. 6. 2006 07:51

2 Johnnym> Njo, jsi zkrátka levicovější.
Já třeba zas nejsem a pro modrou změnu bych byl moc rád - prostě jen proto, že myslím dopředu. Levicová vláda sice zajistí všechny ty sociální jistoty, které popisuješ, a obyčejným lidem bude líp, ale peníze na to nebudou a jedinou možností je zadlužení státu.
Pod pravicovou vládou by to skutečně nebylo zpočátku tak jednoduché. Jenomže taková vláda se snaží ty peníze vydělat do budoucna - kupř. podporou drobných podnikatelů, nebo že si na některé služby připlatíme, čímž vzroste ekonomika - a tím půjde nahoru průměrný plat.
Je to možná popsané trochu jednoduše, ale pokud by to tak nebylo, pak ať mi někdo vysvětlí, proč jsou na tom státy západně od nás dnes tak, jak na tom jsou. Srovnávat se s nimi zatím ještě moc nemůžeme, ale jednou bychom určitě rádi...
Deleted user

Odeslat příspěvekod lll 4. 6. 2006 07:54

Jenduše tahle generace žije na úkor další. Stát je v neskutečných dluzích a to především díky socialistům. Někdy ty dluhy budem muset splatit a to se dá udělat pomocí pravicové politiky, která myslí perspektivně!!!
Amd Athlon 3000+,Seagate 120 GB BAR. SATA 7200 8MB, ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - nForce4 Ultra,2xKingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5, gigabyte nvidia 6600
lll
Čtenář

Odeslat příspěvekod yarik 4. 6. 2006 08:21

johnnym píše:Jsem student a nemam zájem platit školené, místo toho bych si už splácel hypotéku na vlastní byt (školné by vyšlo za pět let na 100 000,- Kč).0/quote]


No já holce platím školné už teď a socani jsou u moci 8 let :?: :?: :?:
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,4x1GB,
ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80;3x750GB SATA II;
1x Sony NEC Optiarc-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.Win7 64bit.
yarik
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kodl 4. 6. 2006 08:28

johnnym píše:Ještě, že je to 100:100, nerad bych, aby nastala modrá změna. Tohle mi nikdo nevymluví, nejsem podnikatel, tak proč volit ODS? Jsem student a nemam zájem platit školené, místo toho bych si už splácel hypotéku na vlastní byt (školné by vyšlo za pět let na 100 000,- Kč). A s dobrým vzděláním není stálé jisté, že se mi podaří najít tak dobře placenou práci, aby mě splátky za studium na VŠ nikterak nelimitovaly při šetření na byt. No a až budu pracovat, proč mam chtít, aby mě mohl zaměstnavatel vyhodit bez udání důvodu? Mám staré lidi v rodině, tak proč chtít placení za každou návštěvu u lékaře? A nebyly by to malé peníze! 50,- za návštěvu a 50,- za recept! Proč mám chtít placení za pobyt v nemocnici? A co úplná deregulace nájemného? Prarodičům by to napálil na 250% současného nájmu a co pak? Dát prarodiče do domova důchodců? Stále diskutované téma rovná daň. To, o kolik se zdraží potraviny, by bylo moc a doplatili by na to zase naši občané (krom těch nejbohatším - cca 10%) a zejména ti starší (ODS sice stále říká, že důchodcům 1000,- přidá, ale to stejně nepokryje náklady a v kombinaci s uvolněným nájmem je to směšné). Co se týká nezaměstnanosti, myslíte si snad, že by to pod velením ODS bylo lepší? Jestli jo, tak si to nemyslete, protože v současné době se naše prosperující země stává poměrně častým cílem investorů, kteří tu stále vytvářejí nová pracovní místa. To, že stát se zadlužil není nic strašného, dokonce naopak je to naprosto v pořádku, protože míra zadlužení je v porovnání s ostatními státy EU nízká vzhledem k HDP a náš stát prosperuje.

Takto to vidím já a tyhle fakta mi nikdo nevymluví.u/quote]



Tak já se tě je pokusím vymluvit:
Také nejsem podnikatel, jsem student. již jsem to sem jednou psal - jsem pro placene studium! Jinak to zkratka nejde. Vsimni si ze nejlepsi skoly maji v zemich kde jsou placene!
Vyhazov bez oduvodneni. vezmi to z te druhe stranky! Dnes se vedeni nemuze zbavit neschopneho nemakacenka jen proto ze je v odborech...
Deregulece najemneho: A zda se ti spravedlive, ze tem tvym prarodicum dotuje najemne majitel domu? Kdyz se neco rozbije, tak mu jiste volate hned at si to prijede opravit. Ale ze to plati ze sveho je kazdemu jedno...
Potraviny nezdrazi o tolik. Snizi se ceny jinyeho zbozi
Placeni u doktora. ANO ANO ANO! Alespon tam prestanou lidi s kazdou bolevou hlavou a kazdyöu rymickou. Koupi si SAMI paralen a podobne levne leky. Je u nas nejvyssi "nemocnoct" a spotreba leku. Proc? Protoze si je lide neplati, ale nechavaji predepsat!

Domluvil jsem :-)
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ally 4. 6. 2006 10:09

Souhlas s kodlem. Bydlím ve svém a musím ten baráček udržovat aby mi nespadl na hlavu. Lidi z nájemních bytů často říkají, vy se máte , bydlíte ve svém. Ale oni dají za nájem mnohem méně, než já za údržbu. To už nikdo nevidí. Za školné na VŠ se taky přimlouvám, ale v rozumné výši, aby nebylo studium jen pro bohaté. Ale vysokoškolské vzdělání pak umožňuje mnohem lepší uplatnění a příjmy, tak by člověk měl státu něco vrátit. Kvalitní učitele musí stát také dobře zaplatit, jinak ani ta VŠ nebude kvalitní a absolventi tím pádem taky nebudou za moc stát. A neříkám třeba platit za lékaře všechno možné, ale levné léky si člověk může koupit a recept na dražší léky třeba za 50 Kč snad ještě uneseme.
Jinak nechápu jak se přepočítavají mandáty. ODS+KDU+SZ mají skoro o 4% víc hlasů ale křesel stejně jako ČSSD+KSČM. A taky nechápu KDU 13 křesel a SZ má jen o necelé procento méně, ale mandátů jen 6.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iwigirl 4. 6. 2006 10:32

// odstraněn offtopic
iwigirl
VIP uživatelka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Peshi 4. 6. 2006 10:32

2 ally: Mandaty se rozdeluji podle jednotlivych kraju, dulezity je, jak se kdo kde umistil a podle toho za dany kraj je mu pripocteno urcity pocet mandatu (takhle to aspon chapu ja).

\\ Majkl vP.: Editováno
Peshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Peshi 4. 6. 2006 10:50

johnnym píše: Co se týká nezaměstnanosti, myslíte si snad, že by to pod velením ODS bylo lepší? Jestli jo, tak si to nemyslete, protože v současné době se naše prosperující země stává poměrně častým cílem investorů, kteří tu stále vytvářejí nová pracovní místa. To, že stát se zadlužil není nic strašného, dokonce naopak je to naprosto v pořádku, protože míra zadlužení je v porovnání s ostatními státy EU nízká vzhledem k HDP a náš stát prosperuje.
Takto to vidím já a tyhle fakta mi nikdo nevymluví.e/quote]


A kdyby se snizila danova zatez a byrokracie, zahranicnich investoru by mohlo byt jeste vic. Dnes je to tak, ze velci zahranicni investori sem jdou proto, ze je vlada zvyhodni proti ceskym podnikatelum, napriklad danovymi prazdninami atd., cimz se snizuje konkurenceschopnost. Navic zjednuduseni byrokracie a danove zateze by umoznilo novym firmam vstupovat na trh a zamestnavat vice lidi, misto silenych dani, ktere skonci v okletestene podobe u statnich uredniku, nemakacenku atd. by firma mohla investovat vice do rozvoje a zamestnant vic lidi, ale to dnes nas stat moc neumoznuje, protoze se tolik za CSSD zvysila nezamestnanost.

"To, že stát se zadlužil není nic strašného, dokonce naopak je to naprosto v pořádku, protože míra zadlužení je v porovnání s ostatními státy EU nízká "

Jasne, to je normalni, ze si nekde pucis penize a nesplacis je. Rekni to pak exekutorovi, ze je to naprosto v poradku, ze soused je taky zadluzenej.
Peshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TheFlyingman 4. 6. 2006 11:28

johnnym píše:Ještě, že je to 100:100, nerad bych, aby nastala modrá změna. Tohle mi nikdo nevymluví, nejsem podnikatel, tak proč volit ODS? Jsem student a nemam zájem platit školené, místo toho bych si už splácel hypotéku na vlastní byt (školné by vyšlo za pět let na 100 000,- Kč). A s dobrým vzděláním není stálé jisté, že se mi podaří najít tak dobře placenou práci, aby mě splátky za studium na VŠ nikterak nelimitovaly při šetření na byt. No a až budu pracovat, proč mam chtít, aby mě mohl zaměstnavatel vyhodit bez udání důvodu? Mám staré lidi v rodině, tak proč chtít placení za každou návštěvu u lékaře? A nebyly by to malé peníze! 50,- za návštěvu a 50,- za recept! Proč mám chtít placení za pobyt v nemocnici? A co úplná deregulace nájemného? Prarodičům by to napálil na 250% současného nájmu a co pak? Dát prarodiče do domova důchodců? Stále diskutované téma rovná daň. To, o kolik se zdraží potraviny, by bylo moc a doplatili by na to zase naši občané (krom těch nejbohatším - cca 10%) a zejména ti starší (ODS sice stále říká, že důchodcům 1000,- přidá, ale to stejně nepokryje náklady a v kombinaci s uvolněným nájmem je to směšné). Co se týká nezaměstnanosti, myslíte si snad, že by to pod velením ODS bylo lepší? Jestli jo, tak si to nemyslete, protože v současné době se naše prosperující země stává poměrně častým cílem investorů, kteří tu stále vytvářejí nová pracovní místa. To, že stát se zadlužil není nic strašného, dokonce naopak je to naprosto v pořádku, protože míra zadlužení je v porovnání s ostatními státy EU nízká vzhledem k HDP a náš stát prosperuje.

Takto to vidím já a tyhle fakta mi nikdo nevymluví.u/quote]


A ty si myslíš, že dneska tě dneska nikdo, bez objektivního důvodu vyhodit nemůže? Kdo che psa bít, hůl si vždycky najde...Pokud se mu dneska znelíbíš, tak po tobě půjde jako pes a počká si, ža uděláš chybu (rupnou ti nervy,...) nebo už ten nátlak nevydržíš a dáš výpověď sám.
Když je nepřítel na kolenou.....musíte ho dorazit.
zastánce teorie pohlcovačů tmy
TheFlyingman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gofry 4. 6. 2006 11:39

johnnym píše:Ještě, že je to 100:100, nerad bych, aby nastala modrá změna. Tohle mi nikdo nevymluví, nejsem podnikatel, tak proč volit ODS? Jsem student a nemam zájem platit školené, místo toho bych si už splácel hypotéku na vlastní byt (školné by vyšlo za pět let na 100 000,- Kč). A s dobrým vzděláním není stálé jisté, že se mi podaří najít tak dobře placenou práci, aby mě splátky za studium na VŠ nikterak nelimitovaly při šetření na byt. No a až budu pracovat, proč mam chtít, aby mě mohl zaměstnavatel vyhodit bez udání důvodu? Mám staré lidi v rodině, tak proč chtít placení za každou návštěvu u lékaře? A nebyly by to malé peníze! 50,- za návštěvu a 50,- za recept! Proč mám chtít placení za pobyt v nemocnici? A co úplná deregulace nájemného? Prarodičům by to napálil na 250% současného nájmu a co pak? Dát prarodiče do domova důchodců? Stále diskutované téma rovná daň. To, o kolik se zdraží potraviny, by bylo moc a doplatili by na to zase naši občané (krom těch nejbohatším - cca 10%) a zejména ti starší (ODS sice stále říká, že důchodcům 1000,- přidá, ale to stejně nepokryje náklady a v kombinaci s uvolněným nájmem je to směšné). Co se týká nezaměstnanosti, myslíte si snad, že by to pod velením ODS bylo lepší? Jestli jo, tak si to nemyslete, protože v současné době se naše prosperující země stává poměrně častým cílem investorů, kteří tu stále vytvářejí nová pracovní místa. To, že stát se zadlužil není nic strašného, dokonce naopak je to naprosto v pořádku, protože míra zadlužení je v porovnání s ostatními státy EU nízká vzhledem k HDP a náš stát prosperuje.

Takto to vidím já a tyhle fakta mi nikdo nevymluví.u/quote]


Tebe sa nepáči, že by si musel platiť skutočnú hodnotu služieb a tovaru. Že za peniaze, ktoré by si zaplatil, by si dostal menej ako dostaneš teraz. Ja sa ti nečudujem, že chceš za málo peňazí veľa muziky.

ALE zamyslel si sa niekedy nad tým, odkiaľ sa berú peniaze na tvoje štúdium? Odkiaľ sa berú peniaze na nízky nájom pre tvojich starých rodičov? Na lieky "zadarmo"? Atď. atď.

Ja ti to poviem - tie peniaze berie štát práve tým ľudom, ktorí čosi tvoria, ktorí zarábajú nadpriemerné platy. Zdá sa ti správne, aby štát zobral niekomu peniaze a dal ich tebe na štúdium? Zdá sa ti správne, že štát ukradne niekomu peniaze, kto pracuje, aby sa mal lepšie a štát tieto peniaze dá tvojim starým rodičom? Dá ich na lieky niekomu cudziemu?

Skutočne chceš podporovať systém, v ktorom ľudia, ktorí makajú, musia doslova živiť ďalších ľudí, ktorí chcú viac, než na koľko skutočne majú?
gofry
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 6. 2006 11:48

johnnym:
Sice říkáš, že to co nazýváš "fakty" ti nikdo nevymluví, ale přesto se pokusím ta "fakta" trošku nahradit fakty skutečnými:

1) Co se týče "školného", tak se nikde nemluvilo o žádné částce. Navíc státem garantovaná půjčka, kterou by bylo možné si vzít by mohla krýt i náklady na skripta, kolej, menzu a tak podobně, což by umožnilo přístup ke vzdělání i těm, kteří prostě na tyhle nutné položky nemají.

2) O vyhazovu bez udání důvodu nebyla nikde řeč (s výjimkou billboardů a spotů ČSSD). Vyvolávání pocitu, že zaměstnavatelé a zaměstnanci jsou nepřátelé je úplně šílená věc. Oni se vzájemně potřebují - zaměstnavatel zaměstnance prostě mít musí, protože pro něj pracují a oni jej potřebují také, protože jim za tu práci platí.

3) Co se týče placení návštěvy lékaře a za recept, tak se v případě receptu hovořilo o 20,- (tedy 2,5x méně než si myslíš). Celková výše plateb za návštěvu lékaře pak má být tzv. "zastropována", což garantuje maximální roční náklady pro každého občana a suma nad její rámec bude hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Platba za recept je obvyklý regulativ (20,- je cca. půl balení ibalginu nebo 2 balení paralenu). Zavedení poplatků za recept umožní bezdoplatkovou úhradu drahých, život zachraňujících léků (pokud bys měl doma nějakého chronika třeba s roztroušenou sklerózou, určitě bys to ocenil). Platbami za pobyt v nemocnicích se rozumí částečná úhrada tzv. "hotelových služeb", t.j. zejména jídlo, za které by člověk peníze utratil tak jako tak.

3) Regulace nájemného je nástroj, kterým stát přenáší část své sociální politiky na často soukromé subjekty (majitele domů), kterým za tyto poskytované služby neplatí. Spolu s deregulací nájemného půjdou i příspěvky na bydlení pro lidi, kteří na deregulované nájemné opravdu mít nebudou. Regulace nájemného se týká jen malého množství domácností - většina lidí, tedy i důchodců žije ve svých domech případně v domech družstevních a tam si náklady platí ze svého. Deregulace navíc přispěje k možnosti si nějaký byt pronajmout za slušnou cenu - řada bytů je pronajímána na černo za částky vysoko nad úrovní budoucího deregulovaného nájmu (bytů je sice relativně dost, ale regulovaní nájemníci si je drží a vydělávají na nich aniž jim patří). Mimochodem, i nájemci a nájemníci se potřebují. Pokud bude mít majitel prázdné byty, tak si může do nekonečna počítat, kolik by na nich vydělal, kdyby je pronajal za nějakou megasumu, ale když do nich nesežene nájemníky, tak bude mít 0,-.

4) Oblíbený je i strašák rovné daně na potraviny. Vzhledem ke konkurenci na trhu, část navýšení daně absorbují obchodníci. Části potravin pak DPH klesne (spotřebitelská cena pravděpodobně ne, protože bude použita pro absorbování vyšší DPH u těch ostatních). Navíc firmu zajímá čistý zisk a pokud bude platit nižší daně z příjmu, budou mít další prostor pro absorbování většiny zvýšení DPH. Mimochodem, s rovnou daní se sníží cena pro důchodce poměrně podstatných komodit jako elektřina a plyn. A k tomu přibude ještě tisícovka přídavku k důchodu.

5) Zahraniční investoři jsou fajn, ale vzhledem k jejich poptávce po struktuře pracovních sil, zaměstnávají dost často cizince, kteří jsou ochotni pracovat více za méně peněz. Pokud bys žil například v Kolíně, tak tamní radnice není z TCPA vůbec nadšená - stálo jí to skoro miliardu a na zaměstnanosti ve městě se to vůbec neprojevilo, na koupěschopnosti obyvatelstva taky ne. Navíc investoři často vyčerpají daňové prázdniny, pobídky a jdou dál. Nejnovější investice Hyundai pak může s externalitami (kvůli nim budovaná dálnice, náklady na rekvalifikaci, výkupy pozemků a pod) představovat jedny z nejdražších pracovních míst, která zde vzniknou.

6) Země papírově prosperuje, HDP roste. Nicméně, civilizovaná země v této situaci začíná splácet dluhy a ne tvořit další. Ony ty půjčené peníze nejsou tak úplně zadarmiko, náklady na dluhovou službu (splácení úroků) jdou do miliard korun ročně. Jistě si ty i já dovedeme přestavit, že by se tyto peníze utratily lépe.

Pěkný den.

edit: dovolil jsem si pro přehlednost zvýraznit témata
edit: opravil jsem ještě pár překlepů a neuzavřených závorek
Naposledy upravil Slonik dne 4. 6. 2006 12:14, celkově upraveno 3
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Malkovich 4. 6. 2006 11:59

Skutočne chceš podporovať systém, v ktorom ľudia, ktorí makajú, musia doslova živiť ďalších ľudí, ktorí chcú viac, než na koľko skutočne majú?
Naposledy upravil Malkovich dne 4. 6. 2006 12:13, celkově upraveno 1
1.CPU AMD Athlon 64 3700+ ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9,Gigabyte GF9600GT
Case Gigabyte AURORA ,Seagate 80+500GB ,LCD monitor LG L245WP-BN, 24" 1920x1200 full HDMI,Creative SOUND BLASTER AUDIGY 2 ZS,Logitech Z-2300 2.1 200W RMS, THX, DVD±R LG GSA
Malkovich
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Peshi 4. 6. 2006 12:05

2 Slonik: Tak pod to se podepisuju.
Peshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 4. 6. 2006 12:50

Bejt zadluženej a tvrdit,že je to v pořádku,že jsou ostatní zadluženi více je nesmysl.

To je jako kdybych řekl,že když prohraju výplatu na automatech za 2 dny,tak jsem dobrý hospodář,protože kamarád výplatu prohraje za odpoledne.
Pavel Mareš
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků