ODS - Good Bye Lenin

Na co jít do kina a co je ztráta času; nejoblíbenější filmy, video

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Rose Red 30. 5. 2006 18:09

Tak dneska jsem před obchoďákem viděl jednoho brigádníka jak tam rozdával propagační materiály ODS a také film Good Bye Lenin, který byl samozřejmě součástí balení na DVD-ROM, jelikož to nebylo baleno v klasickém DVD boxu, ale v papírovém balení ( obdoba distribuce počítačových her na CD-DVD v časopisech ).
Co mne ale naštvalo bylo to, když jsem DVD vložil do přehrávače, chtěl jsem si přímo spustit film Good Bye Lenin a než se spustil film musel jsem povinně 10 minut sledovat reklamní spoty, slogany a videonahrávky od Filipa Renče pro ODS a až pak se spustil samotný film. Tedy to DVD je tak blbě naprogramováno, že ten film přímo z DVD menu nespustím, protože nejprve si musím zhlédnout reklamní spoty. Které jsou kolem dvou minut.

Rozhodl jsem se, že si ten samotný film z DVD vypreparuji a vypálím si to nejprve na HDD ve formátu MPG ( pomocí programu TMPGEnc DVD Author 2.0 Trial Version ) a pak vypálím na samotné DVD. Problém je v tom, že film má přes 5 GB, a na jednovrstvové se mi nevejde, jak to mám udělat, aby mi to vešlo na jednovrstvové DVD bez ztráty kvality obrazu ?
Rose Red
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mbing 30. 5. 2006 18:14

Lituji tě, že nemáš na DVD přehrávači funkci Přetáčení.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lu.kas 30. 5. 2006 18:25

tohle patri spis na zive, ne? No, ma to vic jak 4,7GB -> musis ztratit kvalitu obrazu.
A nebo, pokud tvuj prehravac umi treba DivX, to v pc zkonvertovat do divx.
Ale jak rekl mbing, dvd prehravace maj pretaceni, takze te snad nezabije chvili sledovat kecy topolanka nebo koho, kdyz si uz dostal zadarmo film
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rose Red 30. 5. 2006 18:32

Hele, nebuď vtipnej, každej DVD přehrávač má funkci přetáčení, to je jasný,jenže to DVD tak naprogramovali, že ani přetáčet to nelze, místo klasického číselníku, mám na displeji play, a když dám funkci přetáčení, tak se mi na obrazovce objeví symbol " Zákaz " Taktéž je to například u filmu Mrs. Doubtfire, vložím DVD do přehrávače, začne se mi načítat a hned se mi spustí cca 40 sekundová upoutávka o tom, že kopírování zabijí, a taky to nemohou přetočit, přeskočit a nemohu skočit do hlavní nabídky root.,zkrátka místo číselníku mám nápis Play. Pro vysvětlení, ten číselník se mi zobrazuje buď přímo na DVD přehrávači a nebo na televizní obrazovce pokud stisknu na ovládači STATUS. Ale třeba u filmu s Pierrem Richardem je to tak, že když vložím DVD do mechaniky, tak než se mi zobrazí DVD menu tak se mi tam přehraje filmová upoutávka na Fantomase, a na DVD mechanice mám klasický číselník, takže to mohou rychle preskočit, nebo rovnou stisknout na ovládači Menu.

Jenže u ODSáckého DVDčka je to uděláno tak, že jsem přímo v hlavní nabídce DVD ROOT, kliknu na BONUS buď v počítači nebo na dálkovém ovládači šipkou najedu na BONUS a pak se mi zobrazí nabídka BONUS, kde je vlastně uložen samotný film. Pak si vyberu, jestli to chci sledovat v češtině,němčině,s titulkama nebo bez a pak příkaz Přehrát film, pokaždé jak na to kliknu myší nebo ovládačem najedu a stisknu ENTER, tak napřed se přehrajou reklamní spoty a až pak DVD FILM. Nemohu to ničím přeskočit.
Naposledy upravil Rose Red dne 30. 5. 2006 18:37, celkově upraveno 1
Rose Red
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod megabit 30. 5. 2006 18:36

bez ztraty kvality tezko, ovsem dnes uz jsou tak namakane komprese ze to ani nepoznas, btw. nemel by ten film mit velikost cca 8GB? mam pocit ze originalky v pujcovnach jsou paleny na DVD s dvojnasobnou kapacitou, nebo tak nejak, no a nebo si to pujc v pujcovne a vypal, divim se ze kvuli usetreni par korun ses rozhodl "resit" Topolanka
megabit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rose Red 30. 5. 2006 18:39

megabit píše:bez ztraty kvality tezko, ovsem dnes uz jsou tak namakane komprese ze to ani nepoznas, btw. nemel by ten film mit velikost cca 8GB? mam pocit ze originalky v pujcovnach jsou paleny na DVD s dvojnasobnou kapacitou, nebo tak nejak, no a nebo si to pujc v pujcovne a vypal, divim se ze kvuli usetreni par korun ses rozhodl "resit" Topolanka


Ten DVD-ROM od ODS má celkovou kapacitu 5,78 GB, samotný film má 5,03 GB a zbytek jsou reklamní spoty, v sekci DVD-ROM pak zkopírované webové stránky, daňová kalkulačka a programy 602 atd.
Rose Red
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod includes 30. 5. 2006 18:43

2Rose Red: hm...zajímavé, že na Živě napsal uplně stejný text jako ty tu teď jeden člověk, jan.vykotlany :wink: ...co? Nevíš o tom něco?
Naposledy upravil includes dne 30. 5. 2006 18:44, celkově upraveno 1
includes
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod megabit 30. 5. 2006 18:43

hm divne, treba uz to komprimovano trochu je, ale treba taky ne, ty cca 8GB filmy v pujcovnach to je vcetne nekolika zvuku nejakych bonusu apod, takze kdyz to hodis normalne do dvdshrinku vypreparujes nezadouci ods stopy nastavis vyslednou velikost tak budes spokojen, tohle jsem sice uz nejaky patek neresil takze nevim, mozna se to dela jinymi programy
megabit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mbing 30. 5. 2006 19:18

To je zvláštní, že přetočit mi to jde ...
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 30. 5. 2006 20:19

Harry zase řádí co :D
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rose Red 31. 5. 2006 11:36

mbing píše:To je zvláštní, že přetočit mi to jde ...d/quote]


Asi máš klasický DVD film GoodBye Lenin, jenže já to mám od ODS
Rose Red
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iwigirl 31. 5. 2006 11:43

tak já myslím, že nikomu nebude vadit, Harry, když se tvůj dotaz nadále bude řešit na specializovaném foru- zive.cz

zde lock
iwigirl
VIP uživatelka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mbing 31. 5. 2006 11:48

Nemám klasický DVD film, ale taky DVD ODS.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků