Proč Ratzinger nemá rád Harryho Pottera?

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Harry Potter 16. 7. 2005 18:47

Co jsem komu udělal, že mne Papež nemá rád ? Prý kazím křesťanského ducha a děti prý nedokážou díky J.K.Rowlingové rozlišit dobro od zla ? Hm, to je divné, ve všech epizodách Harryho Pottera, přece existuje dobro a zlo a zlo je vždycky potrestáno, tak to já zas nedokážu rozlišit mravní a duchovní hodnoty Ratzingera, myslím si, že nový Papež by se neměl šťourat v dětských pohádkách, ale šťourat se do reálného světa, ať Ratzinger kritizuje radši přední politiky, diky nimž trpí hladovějící Afrika atd. Dětské pohádky jsou přece nereálné, a je vidět, že Ratzinger nemá rád dětskou fantazii, hlavně že mu nevadilo být členem spolku HitlerJungenu, to bylo za Hitlera něco jako dětský pionýrský kroužek.
Harry Potter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod adams 16. 7. 2005 22:14

Čarování je nekalá praktika a jako taková by se měla zatrhnout. Stejné to je například s pokémony, jejichž souboje jsou prý obdobou nějakých soubojů démonů či co.. čert aby se v tim vyznal. Ale církvi se to nelíbí, že to blbne děti. Tak nějak mi to bylo vysvětleno.
Naposledy upravil adams dne 17. 7. 2005 10:51, celkově upraveno 1
-
adams
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod a 17. 7. 2005 07:10

adams píše:Ale církvi se to nelíbí, že to blbně děti.d/quote]


pokemonov beriem ako rovnocennu konkurenciu k cirkvy.
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod adams 17. 7. 2005 10:56

No, jak jsem to pochopil z vyprávění, tak to blbne děti, ale na tu řekněme temnou stranu víry. A že účelem pokémonů, Potterů a tak je děti vychovávat odmalička tak, aby byly nakloněny právě tímto směrem.
Ale opravdu v tom nejsem kovaný, měl by se vyjádřit někdo dostatečně zainteresovaný.
-
adams
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lemur 17. 7. 2005 23:19

Pokud vim, tak tento nazor neni nastesti obecny nazor krestanskych cirkvi, protoze podobne pribehy (jako ostatne vsechny klasicke pohadky) pomohaji detem vytvaret si moralku a rozpoznavat dobro a zlo. Predchozi papez Jan Pavel II. knizky o Harry Potterovi podporoval jako pribehy, kde bojuje dobro proti zlu, a nektere americke krestanske organizace v nem nalezly spousty krestaskych odkazu a temat (ale ty jsou pri trochu dobre vule najit skoro ve vsem :-) ).

Tem, komu se Harry Potter nelibi, jsou predevsim americke cirkevni organizace (ve Velke Britanii je podobnych nazoru mnohem, mnohem mene) a konzervativni clenove katolicke cirve (k nimz nynejsi papez patri). Ale tem take se nelibi napriklad uz Adamsem zmineny pokemoni nebo treba hry s fantasy tematikou (zalozene na D&D), kde se vyskytuji demoni a podobna verbez.

OT: Doufam, ze se k takovymto bigotum nedostane to, ze demovni jsou i v systemech unixoveho typu a ze je kvuli tomu nedaji take do kladby :-)
Lemur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod a 18. 7. 2005 06:57

podla mna sa iba boja konkurencie. boja sa ze uz nebudu jedini co mozu bez obmedzenia blbnut a manipulovat deti od narodenia.
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bigdoc 18. 7. 2005 09:15

Nemusí se v tom hledat žádná zábava. HP prostě odporuje oficiální církevní doktríně, tak jako statisíce dalších knih. Problém pro Ratzingera (a další) je v tom, že HP je nesmírně populární a ovlivňuje asi desítky miliónů dětí na naší planetě - které díky němu mají menší šanci stát se v dospělém věku poslušnými katolíky. KOnzervativní církvi se samozřejmě nelíbí daleko více knih, zejména pro dospělé, ale kdyby proti tomu brojili, tak by se zesměšnili - HP ale vychovává děti a tady oni mají pocit, že mohou zasáhnout u svých oveček, věřících rodičů: "Nenechávejte svým dětem číst HP, jinak nikdy neskončí v lůně jediné pravé církve".
bigdoc
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 18. 7. 2005 09:46

A neni sam ja ho take nemam rad :)))
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod djlooper 18. 7. 2005 09:58

Tomu říkám návrat do středověku...
Nejlepší by bylo takové a podobné knihy, stejně jako kouzelníky a čarodějnice, pálit na hranici. Některé církevní myšlenky jsou až příliš konzervativní a nesmyslné.
Jinak používáme HP tiskárny v práci a jsou OK. :D
///|||||\\\
8(¨°/.°¨)8 .......... < iRiver T60 4GB + Sennheiser PX 100 >
(---------) .......... < Samsung S7350 Ultra S >
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod adams 18. 7. 2005 10:25

Mezi námi děvčaty, ono na tom vydělávání na dětech taky není moc chvályhodného. A že je to dobrej business. Na křesťanský bestseller to asi nemá, ale je to ošklivé.
-
adams
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dolik 24. 7. 2005 14:21

No, pokud vim, tak katolicka cirkev skrtla ze sveho seznamu Libri Prohibiti docela nedavno ruzne stredoveke spisy - Galileo Galilei, Kopernik a podobne. Kolem roku 1960, myslim...
Dolik
Čtenář

Odeslat příspěvekod JendaLinda 24. 7. 2005 14:31

Každý má svůj názor. Mně se Potter taky nelíbí.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zamis 25. 8. 2005 12:32

jedinej kdo blbne deti je cirkev!!
zamis
Legendární avatar Pauzy
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod atomwafe 26. 9. 2005 15:47

zamis píše:jedinej kdo blbne deti je cirkev!!

jak?
1+1=2
atomwafe
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cache 26. 9. 2005 17:19

Detom, ktore sa dostanu do ruk cirkvi, su do hlavy tlacene spusty nezmyslov, ktorym veria (uz len z toho dovodu ze su to deti) a ostane im to dokonca zivota. Nieco ako ked sa za socializmu detom vtlkalo do hlavy, ze imperialisti su zly muzi co chcu kazdemu ublizovat a kradnut, a v USA sa teraz vtlka do hlavy ze alah = terorizmus..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Návštěvník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků