Pomohou něčemu alkoholové a kuřácké zákony?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Ivo M. 5. 7. 2005 19:12

To sice ano, ale kdo pije alkohol, škodí jen sám sobě, kdežto kuřák ničí kouřem plíce i svému okolí.
T-Mobile CZ
Ivo M.
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bakous 6. 7. 2005 09:42

Micchal: jsi se zblaznil? jak to myslis nekuracke salonky? co treba kuracke salonky? je to jako by si chtel vzhledem k zakazu koureni marihuany zavadet nekuracke salonky pro lidi, kteri to nechteji cuchat. nebo salonky pro lidi kteri nechteji cuchat toluen. vzpamatuj se.
Naposledy upravil Bakous dne 6. 7. 2005 09:57, celkově upraveno 1
Bakous
Čtenář

Odeslat příspěvekod Bakous 6. 7. 2005 09:45

Siggi: Ale tady jde o to, aby se kuraci citili vykoreneni ze spolecnosti a tim byli donuceni premyslet o tom koureni a eventuelne toho nechali. Jde o snizovani nakladu na jejich naslednou lecbu. A taktne predpokladam, ze keci o spotrebni dani jsi myslel jen jako vtipnou nadsazku nehodnou komentare, kdyz to mnozstvi penez ktere se na spotrebni dani z tabakovych vyrobku vybrane, neuhradi ani zlomek ceny co stoji lecba zdravotnich problemu vzniklych nasledky koureni. Ze, pokrytce? Nehlede na to ze nekuraku je ve spolecnosti vetsina, tak kdo by se mel prizpusobovat?
Naposledy upravil Bakous dne 6. 7. 2005 09:59, celkově upraveno 2
Bakous
Čtenář

Odeslat příspěvekod Bakous 6. 7. 2005 09:49

marcous: srovnavas nesrovnatelne a evidentne nevis o cem mluvis. Mezi zavyslosti na nikotinu a na alkoholu nelze davat rovnitko a ani je porovnavat.
Bakous
Čtenář

Odeslat příspěvekod S-Tony 6. 7. 2005 13:25

Řešení je jendoduché. Stačí výrobcům zakázat do cigaret přidávat návykové látky.
Jak víme nikotin v tabáku není od přírody, ten je do cigaret přidáván jak bonus.
Kuřáků by bylo měné, protože by je nic kouřil nenutilo. Největši problém je dneska přestat kouřit kvůli nikotinu.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Siggi 6. 7. 2005 17:47

Bakousi nic jsi nepochopil.Já jsem se nenarodil proto abych někoho převychovával to ať dělají povolaní,(V případě kouření je to však stejné jako z drogami či alkoholem t.j.marné),ale abych žil svůj život v relativním zdraví co nejdéle.K tomu mi dopomůže mimo jiné nečuchání kouře vycházejícího z úst kuřáku.Zákonem kouření zakázat jak je vidno,nejde.Převýchova k nekuřáctví nefunguje.Takže zbývá pouze strpět kuřáky s nekuřáky tak aby nigdo neměl pocit újmy.A v tom je jádro pudla.Jedna z možností je ta co jsem popsal.Nevidím důvodu proč by stát,má-li z kouření fin.prospěch nenesl také nějaké náklady(v bysnysu je to také tak.)A zdravotnictví do toho nepleť to je jiná kategorie.Od toho jsou pojišťovny.
Siggi

Odeslat příspěvekod marcous 6. 7. 2005 21:12

já nesrovnávám závislost,ale důsledky..........na zdraví má vliv obojí,ale na chování?????-nevím co si myslíš Ty,ale.........
marcous
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fido+ 6. 7. 2005 22:00

Ivo M. píše:To sice ano, ale kdo pije alkohol, škodí jen sám sobě, kdežto kuřák ničí kouřem plíce i svému okolí.v/quote]

No to je dost sporna otazka. Opilci jsou agresivni (a tim skodlivi pro okoli), v opilosti nici na co prijdou nebo co jim prijde do cesty, klidne se vam vyzvracej a vymocej na dvere, nas***u do vytahu ....
Staci bydlet nekde pobliz hospody a razem budete mit radsi kuraky nez opilce.
Fido+
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ivo M. 6. 7. 2005 23:13

Ne všichni opilci jsou takoví. Znám lidi, kteří jsou v opilosti, spíše než agresivní, až moc "milí". A to mi přijde jako mnohem přijatelnější varianta, než když mi bezohledný kuřák fouká kouř do obličeje.
T-Mobile CZ
Ivo M.
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fido+ 6. 7. 2005 23:43

Vsichni ne ale i ti co jsou staci. S kuraky je to uplne stejne. Taku jsou bezohledni a slusni.
Fido+
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ivo M. 7. 7. 2005 00:30

Problém je hlavně v tom, že když je člověk opilý, tak to není (až na výjimky) každý den. Kuřák si musí "dát" každý den.
T-Mobile CZ
Ivo M.
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bakous 7. 7. 2005 04:50

Siggi: Vzdyt ty jsi chlape naprosto mimo misu. Nechapu kde se v tobe bere ta drzost, tak nefundovane bez jakekoli byť jen male spetky znalosti problemu, zde radoby zasvecene hovorit o poblemu zavyslosti. Sam jsem alkoholik, ktery v lonskem roce pobyval 3 mesice v lecebne.Zatim uspesne. Je sice pravdou, ze alkoholismus je nevylecitelna choroba, ale lze s ni bojovat totalni abstnenci, coz cinim. Je to obdobne jako s diabetem, nevylecis ho, nicmene lide jim stizeni mohou v pripade upravy jidelnicku zit plnohodnotny zivot. Tak je to s kazdou zavyslosti. Nevylecis ji, ale lze s ni zit bez toho, ze by te nejak poskozovala a ubirala na kvalite zivota. Zpet k pobytu v lecebne. Tato taskarice stala pojistovnu na prime investici cca 100.000 a dalsich rekneme 100.000 na platbe socialniho, zdravotniho pojisteni a nahrade mzdy. Jiz za ten rok a neco jsem to pojistovne a spolecnosti v pomerne velke mire vratil (zkvalitnenim prace, tud zvysenim platu, tudiz vetsimi danemi) z cehoz lze usuzovat, ze to byla pomerne dobra investice.To bylo jen na okraj o tom zda se vyplati, ci nikoliv lidi zavysle na navykovych latkach lecit, ci ne. A osobne si myslim, ze kazdy ma dostat sanci se se svym probleme s kalifikovanou pomoci vyporadat. A diky za kazdeho jedince kteremu se to podari. Mluvis-li o tom, ze zdravotnictvi do toho nemam plest, a ze stat z toho ma prijem, tak meles naproste nesmysly. Nejvetsi pojistovnou v zemi je VZP, respektive je to pojistovna s nejvetsim poctem klientu. Jeji majoritni vlastnik je stat, vzheldem k tomu, ze tato pojistovna neni a ani nemuze, vzhledem ke sve skladbe klientu (mimo jinymi povinne nevydelecni a tudiz neprispivajici duchodci a mladez) byt vydelecna, pak naprosto nechapu jak muzes tvrdit, ze stat vydelava na spotrebni dani, kdyz ty penize a mnohem vice penez, nez na te dani vybere musi prevest na dotaci zdravotni pojistovne VZP. A ted nemluvim o celkove dotaci, ale o pomerove castce z te dotace, ktera se vztahuje jen na lecbu zdravotnich komplikaci spojenych s dlouhodobym uzivanim tabakovych vyrobku. Takze tvuj vyrok "Bakousi nic jsi nepochopil" beru velmi rezervovane, jen jako takovy vykrik poplety, ktery vazne nic nepochopil.
Bakous
Čtenář

Odeslat příspěvekod Siggi 7. 7. 2005 06:39

Snažil jsem se ti vysvětlit,skutečný problem t.j.řešení vztahu kuřáků a nekuřáků a jedním z řešení byl můj návrh.Zdravotnictví s tím opravdu nemá nic společného .Je určitý rozdíl mezi spotřební daní a DPH a zdravotním pojištěním.Peníze vybrané s obojího však nelze směšovat.Je pouze na pojišťovnách jest-li budou v budoucnu kuřákům platit veškeré léčení nebo budou vyžadovat vyší pojistné.Totéž platí u alkoholiků.Tohle je však nad tvoje chápání.Je vidno ,že tvoje léčení neproběhlo se 100% uzdravením a některé ,zřejmě již patalogické změny tvé mozkové hmoty jsou nevratné.Toť vše a už se nehodlám k tomuto tématu vracet.
Siggi

Odeslat příspěvekod Goci 7. 7. 2005 07:50

Určitěš jsem pro omezení prodeje alkoholu a omezení kuřáků. Dřív jsem kouřil a nějak mi to nevadilo, ale když člověk přestane tak se jeho postoj změní. Vadí mi když stojím na zastávce a vedle mě kouří lidi, je to nepříjemný. Určitě by se to dalo omezit i v některých restauracích, ale v hospodách si omezení představit neumim, tam to prostě patří.
Goci
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hyena 7. 7. 2005 09:19

S-Tony píše:Jak víme nikotin v tabáku není od přírody, ten je do cigaret přidáván jak bonus.k/quote]


Neznám příliš učivo na zvláštních školách, ale už v páté třídě školy základní se přírodopise učí, že tabák nikotin obsahuje. Nezpracované listy ho obsahují dokonce mnohonásobně víc, než je pak ve finálním produktu - při fermentaci a extrudování listů se ho velká část uměle odstraní.

Takže tady neplácej kraviny, zvlášť když 90% čtenářů tu pátou třídu ZŠ úspěšně vychodila.
Hyena

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků