Školka

A také rodina, těhotenství, děti, dospívání

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Míra_K 20. 5. 2005 11:23

Chtěl bych vědět váš názor na to, jak dlouho má moje žena s dítětem zůstat doma. Docela se o tom teď dohadujeme protože to je aktuální. Malé je osm měsíců. Žena má svou práci ráda chce se do ní co nejdříve vrátit. Já si myslím, že by doma měla zůstat co nejdéle, protože nás klidně uživím, poraďte nám. Setkali jste se s takovým problémem taky?
Míra_K

Odeslat příspěvekod Strašidýlko Emílek 20. 5. 2005 20:32

Ahojky, já osobně bych s dítětem doma zůstala co nejdéle, nechtěla bych si nechat ujít jeho/její první krůčky, slovíčka apod. Ale zároveň bych chtěla aspoň na částečný úvazek pracovat. Už není taková doba, kdy se ženy staraly o domácnost a je to dobře. O dítě by se měli starat oba rodiče. Jestli se chce Tvoje žena vrátit do práce, tak bys jí v tom neměl bránit.
Strašidýlko Emílek
Čtenář

Odeslat příspěvekod TOMBY 20. 5. 2005 23:47

Mam rok a 9 mesicu stareho bratra. Mamka pracuje v jedne nejmenovane zahranicni firme (plzensko). Do prace se musela vratit velice brzy, jinak by ztratila praci. Smlouvy se podepisuji na dobu urcitou a to na rok, nebo ji to tou dobou koncilo. Pokud si nekdo rikate, ze ji nemuzou vyhodit, tak ne. Ale muzou ji sebrat dosavadni, celkem solidni, misto a pujde pak delat za min a horsi praci. Z toho duvodu se kolem roku rozhodla nastoupit z5. Sehnala si skolku(soukromou), kde je velice dobyr pristup k detem. Deti jsou tam vseho veku. Neco to stoji, ale co v zivote ne?
Krucky a slova rozhodne neunikly nikomu :-))
Fiat Bravo 1.9MJT 120k Dynamic - šedá techno + dodělaný tempomat
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 20. 5. 2005 23:55

viz, níže...........
:cry:
Naposledy upravil S-Tony dne 21. 5. 2005 00:30, celkově upraveno 1
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bigdoc 21. 5. 2005 00:24

[quote="Míra_K";Chtěl bych vědět váš názor na to, jak dlouho má moje žena s dítětem zůstat doma. Docela se o tom teď dohadujeme protože to je aktuální. Malé je osm měsíců. Žena má svou práci ráda chce se do ní co nejdříve vrátit. n/quote]

Ale ono se přece jedno s druhým nevylučuje. Myslím, že by maminka měla s dítětem zůstat co nejdéle nejména první tři roky života - je to důležité pro jeho citový rozvoj, budoucí vztahy k rodičům, sourozencům a pak i třeba k partnerům a vlastním dětem. Neznamená to ale, že by se dítě už třeba od roku nemělo otrkávat: vždyť je dnes spousta školek, kam se dá děťátko dát jenom na chvilku, ze začátku třeba jen dvě hodiny týdně i s maminkou, pak víc, s maminkou nebo bez.
Každopádně jít po osmi měsících do práce a dát děcko někam do králikárny mě přijde strašné. Nechejte takové děťátko měsíc bez maminky nebo tatínky a když se s nimi pak potká, tak je bude mít za cizí lidi. Vždyť to je doba, kdy se to dítě teprve formuje, uvědomuje si svět kolem sebe, uvědomuje si, kdo jsou to rodiče, kdo jsou jeho nejbližší, kdy je potřeba se mu nejvíc věnovat, protože začíná být schopné se učit, poznávat. Prachy přece nemůžou být před výchovou děťátka.
bigdoc
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 21. 5. 2005 00:28

To dítě ještě nemá rok? Tak pardon já si myslel že se zde hovoří o školce kde chodí děti od 5 do 7 let.
A ono se zde hovoří o "jeslích" pro kojence!
Do jeslí dítě v žádném případě nedávat. Dítě má být s matkou co nejdýl. Ale jakmile má pět let tak šup s ním do školky.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SDR 21. 5. 2005 12:21

Jesle bych nedoporučoval.
Do 4 let bejt s dítětem doma a potom ho určitě šoupnout do školky.
SDR

Odeslat příspěvekod TOMBY 21. 5. 2005 12:40

Záleží také na vybranéškolece. Všichni máme z vlastních let zafixované zařízení "králikárny", jak někdo uvedl, kde je hromada dětí a nikdo se jim moc nevěnuje. Ale když máte na to si zaplatit soukromou, kde je max 10 dětí není to zlé. Malé se tam pak i těší a poznává nový svět. Má možnost se zdokonalovat i v jiném pohledu an svět, než pouze doma s rodiči.
Je ale na každém dítěti, jak to zvládne. Ze začátku na chvilku na tzkoušku a pak přidávat. Buď to pujde nebo ne.
Fiat Bravo 1.9MJT 120k Dynamic - šedá techno + dodělaný tempomat
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SDR 23. 5. 2005 16:12

TOMBY píše:Záleží také na vybranéškolece. Všichni máme z vlastních let zafixované zařízení "králikárny", jak někdo uvedl, kde je hromada dětí a nikdo se jim moc nevěnuje. Ale když máte na to si zaplatit soukromou, kde je max 10 dětí není to zlé. Malé se tam pak i těší a poznává nový svět. Má možnost se zdokonalovat i v jiném pohledu an svět, než pouze doma s rodiči.
Je ale na každém dítěti, jak to zvládne. Ze začátku na chvilku na tzkoušku a pak přidávat. Buď to pujde nebo ne.t/quote]


S tim moc nesouhlasim - sám jsem chodil do jedné z těhle "králíkáren", jak ty říkáš - prostě víc než 20 dětí v ročníku, a bylo to úplně v pohodě. 20 lidí a víc už je velkej kolektiv, kterej dítě potká později i ve škole, takže když ho zažije už ve školce, jenom dobře. A že by se tam nikdo nikomu nevěnoval ? To neni pravda, děti se bavěj hlavně mezi sebou, občas to bylo proložený nějakejma hrama, kreslením apod.
SDR
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TOMBY 23. 5. 2005 17:07

Asi je to hodne dlouho, kdy jste nebyl v zadne skolce ze? Kdyz jsem byl malej bylo to take jine, ale ted je jina doba a na decka se kladou jine pozadavky. Teda pokod z nej clovek chce mit neco rozumnyho a podporovat jeho rozvoj.
Fiat Bravo 1.9MJT 120k Dynamic - šedá techno + dodělaný tempomat
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod školník 5. 6. 2005 09:56

TOMBY píše:20 lidí a víc už je velkej kolektiv, kterej dítě potká později i ve škole, takže když ho zažije už ve školce, jenom dobře. /quote]


A víš že na jednu učitelku (MŠ i SŠ) nesmí při vycházce mimo školské zařízení (vycházky, exkurze, školní výlety, ale ve školce i hraní na zahradě) připadat více než 20 dětí? A při některých činostech (třeba koupání, nebo i jen opalování na břehu) dokonce jen 10 dětí?
školník

Odeslat příspěvekod TOMBY 5. 6. 2005 21:47

@ školník: btw toto napsal SDR a ne já!!! stačí pouze číst. Ale to je se čí až na ZŠ vlastně. No nic. Zase jsem se zasmál. Naučte se používat Quote pane školník :-)))
Fiat Bravo 1.9MJT 120k Dynamic - šedá techno + dodělaný tempomat
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wracker 8. 2. 2008 18:46

skolnik..to je zajmave..
Wracker
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Heady569 8. 2. 2008 20:37

když sme jeli se školou do španělska, museli bejt v moři 3 lidi na učitele :P ale to je trochu rozdil mezi bazenem a mořem, co :-D
D3vilR4ge
Heady569
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mývalice 8. 2. 2008 21:16

Asi sem naženu ségru, aby vám řekla, jak to dneska ve školkách chodí. :twisted:
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků