Aikido

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Luke 25. 5. 2005 21:48

je tu někdo kdo se zabývá tímto sportem - bojovým uměním?
Luke
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SDR 26. 5. 2005 15:52

jj, akorát už dva roky necvičim
kvůli sportu, škole a tak... :?
ale jinak je to výborný, techniky si pamatuju dodnes
SDR
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Luke 26. 5. 2005 18:13

a proč jsi vlastně začal s Aikidem? Co Ti potom dalo? Mě se hrozně líbí kvůli svém nekonfliktnímu založení....má dobrý vliv na psychiku...? Jak je náročné fyzicky?
Luke
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SDR 30. 5. 2005 14:39

S aikidem sem začal protože nás s kámošem (bylo nám cca 7 let) terorizoval (šikanoval) jeden o rok starší cikán, takže abych se do budoucna uměl bránit. Co mi to dalo ?

Naučil sem se plno technik, který můžeš aplikovat i proti fyzicky mnohem zdatnějšímu soupeři, a jak sem řikal, hodně technik si pamatuju dodneška. Dostane se ti to do krve a už to prostě nezapomeneš, alespoň ten základní styl si budeš pamatovat navždycky.

Na psychiku to má dobrý vliv, ostatně jako každý cvičení. Fyzicky je Aikido dost nenáročný. Problém by mohly možná dělat kotouly (pokud má někdo problémy se zádama), ale to je tak všechno.

Je sice škoda, že v Aikidu neexsitujou žádný "závody", ale na druhou stranu to zaručuje, že nepotkáš žádný blbce co si myslí, že jsou největší bouchači na světě. Aikido cvičí totiž vesměs inteligentní lidi.

Asi tak no :)
SDR
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rubi 31. 5. 2005 14:54

v zasade souhlasim, az na to, ze v realnem boji je aikido naprosto nepouzitelne. tam te nikdo nebude chytat za ruce, zustavat stat na miste, cekat na tvoji techniku a skakat salta jako na treninku.

jako relaxace je to idealni, ale rozvoj fyzicky nebo ovladnuti umeni boje od toho necekej.
Rubi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SDR 31. 5. 2005 15:50

Nemyslim si, že je nepoužitelný. Jasně že tě nikdo nebude chytat za ruce sám od sebe, ale určitě se pokusí udeřit (rukou, nohou...) - no a z toho už je možný přejít do techniky (buď mu zakroutíte se zápěstím, nebo podtrhente nohu -> zalehnete, atd atd)
SDR
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ES0 31. 5. 2005 15:53

nejlepší je protivníka nejdříve nahlodat psychickým útokem, spousta uchylu a debilu znejisti, kdyz jim zacnete pekne nahlas nadavat...
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod adams 1. 6. 2005 21:29

Aikido je vo h*vně, Aikibudo rulez :D

Ale stejně je nejhorší, že jakmile se to trochu naučíte, máte to pak už strach použít (nehledě na to, že když to v sebeobraně použijete.. a pak vás chytnou)
Naposledy upravil adams dne 4. 6. 2005 22:45, celkově upraveno 1
-
adams
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ES0 1. 6. 2005 21:49

já myslím, že nejlepší styl je Fuck-Fu, důkaz? tady:
http://roztocto.webpark.cz/wheel.jpg
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bibendum 23. 9. 2006 21:08

Sice je to trochu starší,ale nedá mi to nereagovat:

to Rubi: nevím jak to aikido dlouho cvičíš,ale pravý opak je pravdou.Aikido má asi ze všech bojových umění nejrozvinutější systém obrany proti neozbrojenému i ozbrojenému protivníkovi.Jde o to že pokud si začátečník tak to uchopování za zápěstí se učí proto,aby si se to lépe naučil.Pokud pak dojdeš dál,zjistíš že pokud dáš ty ruce při útoku nějakého protivníka před sebe,tak tě za ně rád chytne,protože jinak se k tobě moc nedostane.Když dojdeš ještě dál tak budeš na ty utoky reagovat dřív než tě ještě za ty ruce stačí chytit .

Aikibudo jsem zkoušel před aikidem-v různých technikách je to podobný,ale jsou tam i odlišnosti.Je to taky více fyzicky náročnější-teda aspoň ty tréninky byly :D Jinak sám nevím zda bych ty techniky používal při reálném útoku,protože ten protivník pokud neumí moc padat,tak to může být pro něj dost bolestná zkušenost,asi by muselo jít dost do tuhého.

Pokud se zde rozvine další diskuze na toto téma budu rád 8)
Bibendum
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crashpc 23. 9. 2006 22:19

též si myslim že aikidorulez. chytání za ruce je v praxi dost používaný a z obou situací (držený/držící) můžete sakra dobře těžit. dělám neoficiálně kickbox a myslim si že mi to pomohlo 50% fyzicky a 50% psichicky. do boje se teď dostávám jen velmi zřídka, a když tak se většinou stejně nic nestane protože protivník už je mrtvej dřív než si pomyslí že by na mě zaútočil (obrazně řečeno). takže se mi už nějakou dobu nestalo že bych se vysloveně pral :)
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod L.O.T.G. 23. 9. 2006 22:24

Jake jsou v aikidu techniky? Je to bojove umeni na blizku nebo spis na stredni vzdalenost. Ja uz nejaky patek delam karate a kdysi jsem byl na zavodech judo. Pri setkani judisty a karatisty bych sazel na karatistu. Pokud nekdo mate zkusenosti s vice bojovymi umenimi, koho byste tipovali na viteze (za predpokladu obdobnych zkusenosti)?
Hello losers, bite my shiny metal ass.
Whoever wins... We lose
Přeborník diskuzního fóra Pauza.cz™ :-)
L.O.T.G.
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bibendum 24. 9. 2006 11:49

V aikidu a nejen v něm platí,že čím větší máš vzdálenost od soupeře tím lépe pro tebe.Máš taky více času na obranou techniku.V podstatě se ty techniky ale dají dělat i na blížší i delší vzdálenost.Jde o to zvolit jen tu správnou techniku pro určitý útok,což je někdy dost těžké.Jak začneš přemýšlet nad tím co zrovna použít,tak už posléze většinou ležíš na zemi :D .Karate jsem chvíli taky dělal,ale moc mě to nebavilo,s judem nemám moc zkušeností,ale údajně nemá tak dobré obranné zákroky třeba proti kopům jako jiná bojová umění.Ale možná se mezi vámi najde judista,který mě to vyvrátí :)
Bibendum
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crashpc 24. 9. 2006 22:32

L.O.T.G: pokud sou oba bojovníci opravdoví profíci a zapálení magoři, tak nikdy neni jasný předem kdo vyhraje. hned vysvětlim - oba totiž vědí co ten druhý cca umí a tak nemrhaj časem. mam tim na mysli že když mam před sebou karatistu co by mě pravděpodobně zničil na dálku, nebudu se rozmejšlet co s nim. okamžitě k němu přilítnu a jakkoli ho sundám - tj že musíš urazit třeba i 3m během malýho mžiku, a doufat že na tvou hlavu nebude mít nasměrovanou nohu :lol: . když ne, tak mu nepomůže sebelepší taktika nebo úder. ty prostě deš a nic tě nezastaví. ani ty se už nedokážeš zastavit. v tý rychlosti už nezbejvá nic než jít dopředu... prostě profíci sázej na první megarychlej úder. většinou se proti sobě rozeběhnou a za 2 vteřiny vidíš jak stojí jen jeden. toť vše :twisted:
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Nadšenec


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků