Co vytknout současným českým televizím?

Česká televize, TV Nova, kabelovky a ostatní

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod dgiani 24. 5. 2005 20:19

Co byste vytkli současným českým televizním stanicím a zároveň celé televizní scéně? Berte prosím ohled na to, že Česká televize je veřejnoprávní médium a ze zákona musí některé pořady pro menšiny vysílat.

ČT: Zrovna mě nic nenapadá, ale určitě si vzpomenu.
Nova: Až příliš mnoho komerce. Jejich zpravodajství je jen jiná forma seriálu.
Prima: Krátké zpravodajství, použitá grafika.

Věřím, že mě doplníte dalšími smysluplnými příspěvky.
dgiani

Odeslat příspěvekod Petr_Novak 24. 5. 2005 22:13

Nova - je vidět, že už jí jde jen o peníze

ČT - vadí mi na ní její styly upoutávek - přijdou mi takové... nevím jak to vyjádřit... jsou tam "moc milí moderátoři".

PRIMA - To by byl pěkně dlouhý seznam :) Tak alespoň stručně

1. GRAFIKA (i televize v Mongolsku mají lepší
2. POŘADY (vesměs archívy německých televizí)
3. STRUKTURA PROGRAMU (ten program snad skládá sekretářka na polední pauze!)
4. KOPÍROVÁNÍ POŘADŮ - Pojišťovna štěstí -> Nudná Pouta, Big Brother -> VyVolení, Milionový pár -> Balírna
5. NOVÉ LOGO - Původně jsem myslel, že je to nepovedený vtip. Bohužel nebyl.
6. CO SI O SOBĚ MYSLÍ - Jsou neuvěřitelně namyšlení - např. jejich "virtuální studio" - říkal jsem si... tak, to bude bomba! A? Zklamání těžkého kalibru.

Ale nakonec, mě to může být jedno... od 1. března Primu nesleduji :)
Petr_Novak
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Koby 24. 5. 2005 22:30

Naopak, Prima je velice dobrá vize, na ktreý narozdíl od CT 1 a Novy dávají dost koukatelných věcí. To se o CT 1 říci nedá, o Nově ou vůbec ne. Kriminálky na Primě sou nejlepší. To že kopíruj mi nevadí, rozhodně to neni důvod nekoukat se na Primu..
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr_Novak 25. 5. 2005 15:55

... každý má jiný názor... ale pro mě je to důvod dostatečný :)
Petr_Novak
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ondra123 25. 5. 2005 20:09

NOVA....nenajdu na ni ani jedno pozitivum-nejde se tam divat snad na nic!Zpravy nejsou zpravy a jeste si vzpomenu terba na Snidani s Novou, coz je tragedie-kdybych zastavil prvni dva lidi na ulici, co bych potkal, tak by byli lepsi nez tohle-proste bes.To vse jeste doplnujou souteze o tisice, kde jsou soutezni otazky typu:Co je dneska za den?a minuta volani stojo horentni sumy.O co jim asi de?:)Pak porady jako Strepiny, nebo dokonce magazin Vikend-to snad nemuzou myslet vazne.muzu pokrazovat treba Praskem nebo Natoc to s naprosto uchylnym Rychlym....no proste je to bida...snad ani jeden program nemaj dobrej


PRIMA...uznavam, ze grafika je spatna, ale na druhou stranu maj celkem dobry zpravy.Maj sice spoustu nudnejch nemeckejch detektivek, ale na druhou stranu maj porady, ktery sou spickovy a lepsi nez na CT.A to je hlavne Autosalon-to proste nema konkurenci-jen tak dal!!!Svet 2005-taky bomba-kam se hrabe nakej Objektiv.No a treba ani to rande neni spatny.Je to proste priklad jak by mela vypadat komercni televize a ne na takova hruza jako NOVA.

CT....Super zpravy, akorat ty jejich serialy mi posledni dobou nepripadaj moc dobry, ale vuci Nove je to porad dobry..Jinak super hudebni porady Pomeranc, vybornej Poprask nebo treba Noc s Andelem...Ani mi nenapaa porad, ktrej by byl spatnej

tak co si myslite vy? libi se vam vubec nakej porad na Nove?Ja kdyz to vydim, tak neverim ze to muze vibec nekdo sledovat a pritom oni se porad ohanej tema grafama sledovanosti, tak nevim?Kdysi byla Nova lepsi, ale posledni dobou se to takhle radikalne zhorsilo.Tak bud se vsichni na to divaj ze setrvacnosti, nez prokouknou, nebo sme stat idiotu??? Co myslite???
Ondra123

Odeslat příspěvekod Koby 25. 5. 2005 20:29

Na Novu se nedívám, taky neznám pořad, ktreý by tam byl dobrý. Občas nějaký horor v pátek, ale to je tak jednou za pár měsíců. Jinak fakt nic teda...
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ondra123 25. 5. 2005 21:01

No jasne nekdy je tam dobrej film, ale ja myslel spis porad, kterej vytvari
Ondra123

Odeslat příspěvekod Koby 25. 5. 2005 21:14

No, tak s pořady samozřejmě souhlasim plně. Bída neskutečná, ale nejenom na Nově, ale pořady stojí z aprd všude. Autosalon na Primě je sice dobrej, jenomže jenom na český poměry. Když se koukneš na DSF na Motorvision, to je uplně ale uplně nekde jinde. Autosalon má jednu nevýhodu, je strašně krátkej a nic moc tam neni. Mě příde, že tam dávaj auta, co se moc neprodávaj, jako reklama:) Každej díl je Offroad, SUV, MPV atd... Takový běžný auta, jako Civic, Accord, Mondeo atd. je tam podle mě hrozně malinko. Je to plný terenáků atak, který mě zas tak nezajímaj, ale je to dobrý, koukám se na to, nic jinýho mi snad ani nezbývá. Škoda, že to neni delší...
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ondra123 26. 5. 2005 19:35

No mne se na Autosalonu libi i, ze je to podavany taky trochu vtipne a ne jen suse vyhladat data o tom aute, jak to je v tom poradu o autech na CT.Myslim si, ze tam recenzujou vsechno s tim sem spokojenej.A uroven to ma tyk dobrou-jestli si videl nedavno, jak delali ten zavod Masserati(za 22 000 000) Ferrari, Nejsilnejsi motorka a letadlo, tak jakovyhle hracky si jen tak nesezenou asi ani na DSF.Nebo jak bylo nedavno predstaveni toho novyho Ferrari, tak ho normane Prime primo v Maranelu pucili na otestovani a to se asi taky hned nekomu nepostesti, takze uroven si myslim ze to ma velmi slusnou
Ondra123

Odeslat příspěvekod bigdoc 27. 5. 2005 13:49

TV Nova - televize, která cíleně snižuje inteligenci národa, provádí debilizaci v masovém měřítku. Jistě můžeme pochválit "grafiku a znělky" a podobně, ale to není zcela podstatné. Jed může být zabalen v moc hezké krabičce a zůstává jedem.

Prima TV - o něco lepší Nova. Nemá takový vliv, nemůže si dovolit tak manipulovat, musí být o něco poctivější.

ČT (1, 2) - to samozřejmě nelze s komerčními televizemi srovnávat, je to veřejnoprávní médium s činností danou, předepsanou zákonem. Vcelku ji plní - současný ředitel Janeček je poměrně dobrý. Rád bych, aby měla větší rozpočet a točila a vysílala daleko víc menšinových, okrajových žánrů: špičkové dokumenty, špičkovou původní publicistiku, a alternativní filmovou tvoru (jedenkrát za týden filmový klub je málo).
bigdoc
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fran_klin (novy) 3. 7. 2005 17:04

No pokud jde jenom o grafiku tak:
ČT - červená grafika zpravodajství se mi líbí, ale upoutávky na pořady jsou hodně podobné nově
NOVA - např. snídaně s novou mi příjde moc flashovská
PRIMA - Nové logo je opravdu jenom vtip, to staré bylo oproti němu naprosto geniální a co se týče znělky zpráv - nesnáším ji - moc dlouhá, zkrátil bych ji tak na 10s
fran_klin (novy)
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Harry Potter 3. 7. 2005 19:30

Co vytknout českým televizím ?

ČT : spíše by se neměla snažit se za každou cenu konkurovat komerčním médiím, měla by spíše přinášet pořady pro mládež, víc hovořit v televizi o sexu,drogách a nebezpečí z toho plynoucí. Víc by měla vysílat filmy v původním znění s titulky a také STEREO.
ČT by ve svém vlastním zájmu a v zájmu ČR by měla odvysílat 5,5 hodinový monstrproces s Miladou Horákou a ukázat " celému světu " tedy ČR hrozby a nebezpečí komunismu.
Nova : u Novy mne štve, že se snaží dělat z lidi hlupáky, že jim vymývá mozky jako komunisti, akorát to není v politickém kontextu, rovněž by se měla tato televize přejmenovat na televizi ZHO*NA. Místo, aby vysílala kvalitní filmy a seriály tak nabízí ubohé české seriály a reality show typu Big Brother. Nově nemohu odpustit posunutí vysílacího času 24 hodin, kdy nova posunula tento seriál na jednu hodinu v noci. Kdo se má proboha na ten seriál dívat, když pracující člověk musí brzy ráno vstávat do práce ?
Kdyby NOVA nebyla blbá, mohla tento seriál vysílat v atraktivnějším čase. Všude ve světě běží tento kultovní seriál 24 hodin v PRIME - TIME.
Taky mne štve, že pořad Volejte NOVU mají na starosti zprávaři, je to postaveno na úroveň Televizních Novin. Tento pořad vůbec nemá takový formát a dramaturgii, ve stylu " Nad dopisy diváků ". Diváci nemají možnosti pokládat dotazy písemně, e-mailem a na telefonické dotazy se nevejde mnoho času ani prostoru. Jako by internet neexistoval pro ZHO*NU, tak proč zbytek nezodpovězených dotazů k NOVĚ, nepřeřadit na internet, kde by si diváci přečetli dotazy a odpovědi.
PRIMA : Tato televize snad žije na počátku 90. let, vysílá staré seriály jako je Beverly Hills 90210, spoustu evropských seriálů - z Německa, Francie, UK, přitom tyto seriály nejsou moc kvalitní, a jsou samé detektivní.
PRIMA má špatný programový šmrnc, kvalitní seriály a filmy vysílá pozdě v noci a večer vysílá stupidity, stokrát reprízované pohádky, a české filmy.
Grafika, kterou PRIMA je na úrovni 90. let, jako kdyby pozapoměla na 3D grafiku. Ještě jsem neviděl, žádnou 3D upoutávku.
Zprávám a publicistitě je věnován malý prostor. Jenom 10 minut jsou zprávy vysílány každý den.
PRIMA není kanál pro celou republiku, někdy mám pocit, jako kdyby to byla regionální televize.
A co je nejhorší, tato televize dává prostor komunistickým propagandistickým seriálům a filmům.
Harry Potter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Asspenn 3. 7. 2005 20:32

Nezajímá mne nic než obsah toho, co vysílají. Čili z 90% ČT2
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AndrewJ 3. 7. 2005 20:42

čt2 mám rád.... jinak vytýkám čt1 komerci... ale to je tím, že má málo peněz.... ale spousta lidí by chtěla, aby čt za "ty prachy" byla aspoň jako nova, vždyť tam dávají jenom stupidní dokumenty, koho to zajímá...

prostě blboist je věčná
AndrewJ
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 3. 7. 2005 21:34

Já bych všem součastným TV kromě ČT 2 vytknul to, že si nedokážou upoutat mou pzoronost. :-)
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků