Zakaz koureni u jidla

A také další zlozvyky; povolit nebo zakázat

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod KouzelniCZech 24. 5. 2005 13:39

Obtezuji vas kuraci? Ja zastavam nazor, ze je kazdeho svobodna vule jestli kouri a zaroven jestli pujde do kuracke hospody (restaurace), ale zaroven neschvlauji koureni u jidla. Proto take nejsem zastancem zakazu koureni v hospodach, no dyt vetsina lidi si obcas nejakou da. Ale povazuji za vrchol nevychovanosti toto udelat nekomu u jidla. Proto bych byl pro zavedeni zakazu koureni ve vsech restauracich behem obeda. Co vy na to?
KouzelniCZech
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod huncut 24. 5. 2005 13:42

No ja jsem pro to, aby bylo v restauracich koureni bud zakazano nebo aby tam byla volba alespon treba nekuracke mistnosti. Myslim, ze koureni je sice kazdeho svobodna volba, to nikumu neberu, ale nesmi tim obtezovat kohokoliv jineho, pokud si to nepreje.
Zvlast kdyz se jedna o takovou vec, jako je lidske zdravi, ktere je nenahraditelne a penezi nezaplatitelne...
huncut
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod luk 24. 5. 2005 14:25

Co mi vadí snad nejvíc, je "vtipná" věta, pronášená mnohými kuřáky, kteří někomu kouří u jídla: "Nevadí ti, že mi k tomu kouření jíš?"
<--- Odpůrci aut fkombíku by si měli uvědomit, že...
luk
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bigdoc 24. 5. 2005 14:39

KouzelniCZech píše:Proto bych byl pro zavedeni zakazu koureni ve vsech restauracich behem obeda. Co vy na to?

To mně přijde jako úplně jasná věc - pokud se někde jí, tak se tam nesmí kouřit. Ovšem otázkou jsou zahulené restaurace, kde to čpí kouřem v každou denní i noční hodinu, i když tam není jediný host. Doufám, že tohle si vyřídí trh sám: do hospod, kde se hulí o stopéro a není to tam větrané, budou chodit jenom smradlaví vožungři kteří půjdou po co nejlevnějším pivsonovi, do kterého budou čučet dvě hodiny, vykouří při tom dvě krabičky, takže takovýto pajzl po zásluze zkrachuje.
bigdoc
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TheFlyingman 24. 5. 2005 15:09

Jenže ono už kouření v restauracích v době oběda (myslím, že to je nějak od 11 do 14 nebo 15 hodin) zákonem zakázaný je. Že to někteří provozovatelé restauračních zařízení nerespektují, to je věc druhá...
Když je nepřítel na kolenou.....musíte ho dorazit.
zastánce teorie pohlcovačů tmy
TheFlyingman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TOMBY 24. 5. 2005 15:50

Nemam rad, kdyz mi nekdo na zastavce fouka pod nos.
Je rozdil hospoda a restaurace. Do restaurace se jdu nejest a doufam, ze tam nikdo nebude kourit, kdyz ja budu bastit svuj steak.
Do hospody jdu s tim, ze kdyz si tam mozna neco dam, bude tam i ten kour.
V kolika restauraci a hospodach dnes mate poradnou a funkcni klimu s filtry? No moc jich neni. Kdyby byly vhodne rozmistene sani ventilace, mozna by to nikoho neobtezovalo.
Jjinak at si kazdy kouri kde chce a co chce.
Fiat Bravo 1.9MJT 120k Dynamic - šedá techno + dodělaný tempomat
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 24. 5. 2005 23:30

ja bych byl pro zakaz koureni na verejnych mistech-..jak k tomu prijdou ty co nekourej?..a otravuje je to?..a restaurace bych rozdelil na dve mistnosti s poradnou klimatizaci..
tOplOaDer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 24. 5. 2005 23:43

Já bych zakázal i zákaz kouření protože i bible káže, že zakázané ovoce nejvíc chutná.
Když zakážeme něco co už jednou zakázané je, tak se to navzájem vyruší a nidko nebude mít potřebu už jendou zakázaný zákaz znovu porušovat.

8)
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mývalice 25. 5. 2005 00:17

Proč jen byla objevena Amerika... :cry:
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 5. 2005 23:10

No zákaz kouření v restauracích v době podávání jídel (nejenom obědů!) už tu dávno je. Řeší jej zákon (například zákon 37/1989 Sb. o ochraně před alkoholismem a jinými toxikomaniem ve znění pozdějších předpisů, §4, odst. 1 f - "Zakazuje se kouřit v prostorách zařízení společného stravování s výjimkou těch, které jsou vyhrazené pro kuřáky; tam, kde není stavebně oddělená jídelna pro kuřáky, zakazuje se kouřit v době určené pro podávání snídaní, obědů a večeří. (celý zákon viz. např. zde )
Jiná věc je, že často není dodržován. Za porušení tohoto zákazu ze strany provozovatele restaurace přitom zákon umožňuje uložit pokutu až 50 tis. Kč (pro právnickou osobu) resp. až 5 tis. Kč (pro fyzickou osobu) - viz §12 zákona.

Ač jsem kuřák, tak v případě, že sedím v hospodě u stolu a někomu přinesou jídlo, okamžitě cigaretu típám nebo jdu od stolu pryč. Rovněž tak nekouřím pod stříškou zastávek MHD a podobně. Snažím se prostě svým zlozvykem neobtěžovat ostatní. Občas se to samozřejmě nepovede, ale když mě někdo požádá, abych ho kouřem neobtěžoval, respektuji to.
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iwigirl 27. 5. 2005 23:41

Koureni na verejnych mistech a v restauracich by melo byt zakazano,pripadne v restauracich udelana nekuracka mistnost.
Mam na to alergii, a navic nechapu,proc bych mela mit zniceny plice jen kvuli zalibe nekterch lidi...Kdyz uz si nekdo chce kourit,tak at si ***** doma nebo nekde,kde to nikoho neobtezuje.
"svoboda jednoho konci tam,kde zacina omezovani druheho.."
fascinuje me,jaci jsou nekteri kuraci dementi-stoji na nadrazi,nad sebou velkou ceduli s preskrtlou cigaretou a vesele vyhulujou...Pokud je upozornim,vetsinou me poslou do pr..
Naposledy upravil iwigirl dne 27. 5. 2005 23:43, celkově upraveno 2
iwigirl
VIP uživatelka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mývalice 27. 5. 2005 23:41

Slonik píše:Ač jsem kuřák, tak v případě, že sedím v hospodě u stolu a někomu přinesou jídlo, okamžitě cigaretu típám nebo jdu od stolu pryč. Rovněž tak nekouřím pod stříškou zastávek MHD a podobně. Snažím se prostě svým zlozvykem neobtěžovat ostatní. Občas se to samozřejmě nepovede, ale když mě někdo požádá, abych ho kouřem neobtěžoval, respektuji to.b/quote]

To zvládá málokterý kuřák. :tleskani
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 28. 5. 2005 01:27

Mě to přijde tak nějak samozřejmé. Dokonce se pro jistotu ptám i v kuřáckém kupé vlaku, když vidím, že tam nikdo nekouří ani nemá cigára na stolečku :-)

V restauraci mi nedělá problém požádat vedle sedícího kouřícího člověka, zda by nemohl cigaretu zhasnout než dojím. Ale je fakt, že se na mě občas dívají divně :?
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 28. 5. 2005 01:31

iwigirl píše:Koureni na verejnych mistech a v restauracich by melo byt zakazano,pripadne v restauracich udelana nekuracka mistnost.

S těmi restauracemi bych docela souhlasil. Tu a tam zavítám do nekuřácké restaurace. A musím říct, že mi tam jídlo opravdu chutná ... a co víc, jak pak chutná to cigárko, které si dám po odchodu :-D
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gofry 19. 6. 2005 10:25

Fajcenie by rozhodne malo byt zakazane na verejnom priestranstve. A naopak, lubovolna droga by mala byt povolena pre vlastnu spotrebu. (Az take jednoduche to samozrejme nie je).

Mne ovela viac ako fajcenie v restauraciach vadi fajcenie na zastavkach a podobne. Do restauracie totiz ist nemusim, ale cakat na MHD ano. A teraz, ked byvam na internate je to este horsie, pretoze studenti su neskutocni ignoranti a v pohode si fajcia na chodbe, na schodoch a podobne. Ked sa clovek potrebuje ucit na skusku a kazdu hodinu musi 5 minut dychat ten smrad, tak to skutocne nastve.
gofry
Návštěvník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků