Cikání a co s nimi

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Luke 22. 5. 2005 00:08

V diskuzi o trestu smrti jsem se dotknul tématu jedné menšiny, tzv. romů.
Je tu někdo komu tato menšina nevadí či ji má dokonce rád? Jak se díváte na to že nás tato stále větší menšina stojí ohromnou spoustu peněz?
Že valná část této menšiny je živa ze sociálních dávek a kriminality? Jaké je pořádné a reálné řešení tohoto problému? Je nějaké?
Luke
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 22. 5. 2005 01:03

Já bych podmíňil sociální dávky prací.Kdo chce dávky musí pracovat minimálně 5 hodiny denně. Práce je dost. Nemuselo by jít jen o prospěšně veřejné práce. Mohlo by jít třeba i výpomoc v porfesích.
Třeba mám na pracáku zedníka bez práce, tak ho pošlu ať vypomáhá v nějaké firmě. Bylo by to taková podpora podnikání.
Samozřejmně nejdřívé posílat na veřejně prospěšné prace. Uklízet bordel a pak do firem a fabryk.
Kdo by nechtěl pracovat minimálně těch pět hodin tak šup s ním do basy. A tam by o už pracovat naučili (tvrdý režim, těžká práce). Vězeňské dílny atd.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 22. 5. 2005 01:25

No to je globální problém pomalu. Nebudou a nebudou pracovat.
Proste kdyby nebyli, žilo by se líp:
Jeste si neodpustim jeden odkaz: http://www.sweb.cz/whitewoman/chanov/
tOplOaDer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Luke 22. 5. 2005 11:12

Myslíte že by bylo řešení snížení sociálních dávek jako v sousedním Slovensku?
Luke
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 22. 5. 2005 11:52

No a pak by rabovali :/ nevím proč ne ... ale neco s nima by se melo delat..
tOplOaDer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Luke 22. 5. 2005 12:00

tOplOaDer píše:No a pak by rabovali :/ nevím proč ne ... ale neco s nima by se melo delat.../quote]
No ono by je to po zásahu Policie přešlo :-)
Luke
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Luke 22. 5. 2005 12:05

Myslím že ideální a nejmíň násilné by bylo nastavit jim takové podmínky aby buď začali pracovat a chovat se jako slušní lidé nebo aby odešli jinam, kde se budou mít lépe. Co jsem četl nebo viděl v TV, tak jsem nabyl dojmu, že většina cikánů kteří odešli do Kanady nebo do Anglie, tak se přizpůsobili, pracují a žijí si poměrně dobře. A já jim to přeji, protože pokud pracují, nekradou a nedělají bordel, ať se mají dobře. Zaráží mě na tom proč to jde někde jinde a ne u nás? A odpovím si sám: protože Česká Republika jim poskytuje takový servis a podmínky, že se jim nevyplatí makat a někomu se přizpůsobovat. Vyplatí se jim žít na sociálních dávkách a krást.
Takže prvotní chyba je v nás a oni toho jen zenužívají, protože v tom jsou opravdoví mistři.
Luke
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cc 22. 5. 2005 12:32

Snížení dávek by podle mě ničemu nepřispělo, spíš by se zvedla kriminalita a krádeže. V tomto jedině, že by byl důvod je pozavírat do vězení, ale to výjde skoro na stejno. Buď je živíte na svobodě a nebo je živíte v kriminále.
cc

Odeslat příspěvekod cc 22. 5. 2005 12:41

Víš, ti co odešli tak to byly ti schopní, oni mezi nimi jsou i tzv normální, ale tito cikáni byly právě utlačováni. Př. šli někam do hospody-vyhodily je, šli žádat někam o práci-jste cikán máme plný stav. Proto tito schopní-vzdělanější odešli do ciziny. Ale to co nám tu zůstalo bohužel nemá někdy ani základní školu. Neumí třeba ani číst či psát. A co s takovým člověkem ? Když ho pošlete pracovat, tak každý zaměstnavatel chce , aby měl nějaký vzdělání či praxi. Takže práci nedostane. A ještě oni řvou že diskriminujeme. Do školy je nedostanete, Takže pro ně je lepší dělat děti a o všechno ostatní se postará sociální úřad. 2x měsíčně dávky, zajištění bydlení, a 1 ročně až 15 tis jednorázový přízpěvek třeba na pračku nebo na ledničku.
cc

Odeslat příspěvekod SDR 22. 5. 2005 12:43

Tohle je fakt zapeklitej problém. Myslim že S-Tony a Luke to vystihli. A s tou basou je to zajímavý, za chvilku by v ní totiž byla většina ciánů a byl by klid :lol:
SDR
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Luke 22. 5. 2005 13:58

cc píše:Víš, ti co odešli tak to byly ti schopní, oni mezi nimi jsou i tzv normální, ale tito cikáni byly právě utlačováni. Př. šli někam do hospody-vyhodily je, šli žádat někam o práci-jste cikán máme plný stav. Proto tito schopní-vzdělanější odešli do ciziny. Ale to co nám tu zůstalo bohužel nemá někdy ani základní školu. Neumí třeba ani číst či psát. A co s takovým člověkem ? Když ho pošlete pracovat, tak každý zaměstnavatel chce , aby měl nějaký vzdělání či praxi. Takže práci nedostane. A ještě oni řvou že diskriminujeme. Do školy je nedostanete, Takže pro ně je lepší dělat děti a o všechno ostatní se postará sociální úřad. 2x měsíčně dávky, zajištění bydlení, a 1 ročně až 15 tis jednorázový přízpěvek třeba na pračku nebo na ledničku. /quote]
A v tom právě vidím ten problém. My jim umožňujeme žít tak jak žijí a sociální politikou je k tomu přímo vybízíme...
Luke
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Luke 22. 5. 2005 13:59

Jen tak mimochodem, podívejte se kolik z nich si vozí ***** v drahých autech, jak jsou ověšeni zlatem.....a na to si prací nevydělali. Oni prostě parazitují......

// Ivo M.: Na Pauze mluvíme slušně
Luke
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bigdoc 22. 5. 2005 15:01

Je hrozně těžký chtít napravovat to, co komunisti čtyřicet let cíleně prasili. Dřív cikání kočovali a byli přirozeným folklórem - občas někomu ukradli slepici, to byl takový ten nejhorší přečin. Dnes cikáni takto žijí na Západě, viděl jsem to například v Portugalsku, Španělsku: bez problémů, bez stížností. My jsme je zavřeli do betonových králikáren, kde nemohou žít, slováci do ghett z vlnitého plechu a pak si stěžujeme.

Je to obrovský problém a vyžádá si desítky, možná stovky let napravování a bude to všechny ještě hodně bolet.
bigdoc
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ConPower 22. 5. 2005 19:19

Někteří jsou v pohodě, jiní při mrknutí okem na ně vyhrožují, jestli nechcu dostat :) . Pokud jsou slušní, nevadí mi.
ConPower
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Junior(smazano) 22. 5. 2005 20:46

Tohle je opravdu neřešitelnej problém, cikáni sou fakt neřešitelnej problém! Nevim jak u ostatních, ale u mne to je rasovej nepřítel číslo JEDNA! (Společně s anarchisty, punkery apodným feťáckým a provokujícím svinstvem!) Máte kousek času? Pojďme to probrat od začátku a prokousat se postupně k možným řešením, na které by možná i v některých případech byl zákon krátký... Nechápu jak někdo může říct, že "proticikánská" tažení sou diskriminace. Jediný kdo je zde utlačován, tak jsme My! Tkaže, máme tu bandu (Ehm, pomalu národ, nebo nevím jakto nazvat) cikánů, kteří žerou a kradou jen z NAŠICH dávek, z našich kapes, z Naší práce, z naší snahy být poctivý! Sou to zvířata (ani nevím proč urážím zvířata), kteří nedělají nic jiného než: kradou, nepracujou, nechodí do škol, když už, tak nevychoděj ani tu zvláštní pro absolutní debily!, nechodí do práce, mlatí a terorizují ostatní svorné Spoluobčany, sou to zbabělci kteří mlátí Naše občany jen ve skupinách a ještě ke všemu jen ve zdrcující přesile, vybydlujou baráky, vše na co přijdou to zničej a zlikvidujou! Dělají ze sídlišt skládky, apod. Je to černá špína, která nám, naší Republice dělá po světě jen ostudu a která se musí spláchnout jednou pro vždy ze světa! Nebudu se tu moc rozepisovat, myslím, že tyhle argumenty pro začátek stačí ne? Dobře jsme tu, My Češi, kteří si uvědomují že se tento problém MUSÍ vyřešit! Pojďme do toho než nás tu černí hadi přerostou a budeme v menšině MY! Co navrhujete? Vystřílet? Nahnat je na jedno místo, oplotit aby nikdo nemohl utéct a potom svrhnout napalm? Ne, ne a ne. My je musíme hladit, hladit, až je vyhladíme! Moje řešení a jejich důsledky:

Řešení šíslo jedna:
Všem cikánum (i jejím míšencům) postavit někde v odlehlé části jedno obrovksé Ghetto, kde by se všichni nashromáždili a začli by "hospodařit". Přidělit jim kus pole, krávy, prasata. Občas na kraj jejich ghetta jim dovézt nějakou dodávku hygienickejc potřeb(stejně nevědí co je to, ale zeslušnosti...), já nevim čeho a zase odjet. Celý ghetto samozřejmě oplotit, aby nikdo neproklouzl ven. I kdyby tak by je rozdrtila kanadské bota těžkooděného policajta.
Jeho důledky pro nás a předpokládaný výsledek:
Platit dodávky nejnutnějších zásob do ghetta, platit žold pohraničním strážím. Výsledek: Cikáni by se díky svý hnusný lennosti neuživili a vychcípali by hlady a ze špíny, kterou tam nadělaj! A toto už by byl problém jejich a ne náš!

Řešení šíslo dvě:
Romům nabídnout lukrativní práci v zahraničí. Ikdyž sakra zádrhel, cigán a práce? Hm.. No radši lukrativní nějaký pobyt. Za cenu toho že by tam museli zůstat po dobu, kdy by jim vypršela lhůta českého občansství. Nevím jestli to někd opochopíte, ale lépe sem to popsat nemohl
Jeho důledky pro nás a předpokládaný výsledek:
Obrovské shánění, nahánění. Zde by šlo o to, že by cigánum by za tu dobu co by byly v zahraničí vypršela platnost dokladů a potom je jednoduše nepouštět zpět. na první pohled celkem jednoduché řešení...


Řešení šíslo tři:
Asi nejprodiskutovanější řešení ze všech. Totálně změnit zákoný a povinnosti občanů. Vše by záleželo na politice, jenže...
Jeho důledky pro nás a předpokládaný výsledek:
... toto by byla obrovská a pečlivá práce pro naše politiky. A jak všichni víme v sousčasnosti na to při nynějším stavu vlády nelze ani pomylset. To by musel se stát zázrak, nebo nastolena diktatura.

P.S. Možná, že z tohoto článku vyznívá, že sem 100% nacionalista a hrdej vlastenec a já nevim co všechno. Opak je pravdou. Já osobně ČR nějak moc rád nemám, ale snažím se jen hájit zájmy a kulturu civilizovaného světa. I když mi je jasný, že se to nikdy nedá dohromady, vše co je zde napsáno by samozřejmě nešlo ani zorganizovat pomocí "práv, ústavy" apod. Toto je jen moje nezávislé vyjádření, nehledě na vlastenectví, ČR, rasových důvodů, nebo nějaké spolupráci s "organizacemi", či zdůsledků pod vlivem drog... Omluvte mé chyby v textu(hlavně nesouvislé věty), jež jsou zapříčiněni mými nesehranými prsty s myšlenkami. Prostě můj mozek chrlí myšlenky a prstíky to nestačí datlovat a snažil jsem se to co nejvíce zkrátit, aby tento příspěvek nebyl nějak extra dlouhý. a takto to dopadá... Díky za pozornost a doufám že po přečtení tohoto příspěvku se zamyslíte všichni....
Junior(smazano)
Čtenář
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků