Městapo v akci

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod trodas 29. 12. 2014 20:24

Ve Vysokém Mýtě střílel v noci opilý strážník, zabil jednoho člověka
http://pardubice.idnes.cz/strelba-u-dis ... zpravy_kol
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014122201

"Takže máme strážníka mimo službu se zbraní pod vlivem alkoholu směřujícího na diskotéku. Zde média uvádějí, že se strážník pokoušel dostat na diskotéku bez placení vstupného a oháněl se přitom výsadou úřední osoby, jmenovitě tím, že provádí policejní akci, což je v případě strážníka celkem úsměvné. Asi tam někde bylo neohlášené psí lejno nebo bylo třeba sundat ze stroboskopu zaběhnuté koťátko či srnku. Vstupné činilo 60 Kč, asi měl méně utrácet za zbraně a chlast nebo rozdat víc pokut bez bloku.

Po konfliktu s ochrankou psychotesty prověřený profesionál s kamarády rozhodl obohatit atmosféru vesnické diskotéky za pomoci slzotvorného prostředku. Konflikt s "ochrankou" (no co to je ***** za "ochranku", to jen média tak píšou, protože si pak představíme nějaké ozbrojence, no prostě ti kluci, co hlídají u vchodu, navíc sourozenci majitele) graduje a ta se rozhodne přivolat regulérní legální policii, nikoli ozbrojené obecní šimpanze. Psychotesty prověřený opilý strážník s palnou zbraní se dává na ústup, protože momentálně netouží po družbě s "klukama" od státní.

Co se dělo dál, je poněkud obestřeno tajemstvím, každopádně ochranka strážníka a jeho společníky pronásledovala mimo prostory klubu, a ten po nich vystřelil. Jednoho člena ochranky trefil do břicha. Ten upadl na zem. Druhý se mu snažil pomoci, přičemž ho strážník zasáhl do hlavy. Mám určitou představu, jak tato druhá již úspěšně dokonaná vražda proběhla. Beru přitom úvahu, že byla tma a trefit někoho do hlavy (malý pohybující se cíl, neb střelený v době zásahu prý poskytoval první pomoc...) mířenou střelbou z pistole na větší vzdálenost potmě a pod vlivem alkoholu není vůbec reálné, byla by to skutečně velká náhoda. Proto dovozuji, že k němu prostě došel a střelil ho zblízka. Podle některých zpráv o něco později přiložil zbraň k hlavě ještě třetí osobě, ale zbraň nevystřelila, protože došly náboje. Při kapacitě zásobníků moderních zbraní nějakých 8-15 nábojů a s vědomím toho, že nedává žádný smysl nosit zbraň s poloprázdným zásobníkem, mi vychází že těch ran tam asi padlo více než dvě.
"

Myslím, že to je jasná ukázka, jak je takový obecní šimpanz, nalitý s s bouchačkou, nebezpečný tvor.
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod malejarda 31. 12. 2014 09:11

Kazdopadne si za to muzou sami, nemeli ho pronasledovat. Dokonce se ten v nemocnici priznal, ze nedbal na to, ze mu ten druhy nejdriv pohrozil zbrani, on ale neveril, ze vystreli, zautocil a dostal kulku do bricha. Je treba se na to podivat take z druhe strany, dovedu si to zive predstavit, utikas pred tremi valibuky z ochranky, kteri mavaji teleskopickymi obusky v ruce, dohaneji te, vytahnes zbran, pohrozis, utocnici stejne utoci, neni cas ani zbran schovat a vyndat neco jineho, vystrelis do bricha prvnimu utocniku, pak par ran smerem na druheho utocnika, na tretiho uz nejsou naboje, nastesti uz ho to preslo. On byl v krizove situaci, bud se mohl nechat serezat od trech valibuku nebo je postrilet. O nestrannosti informaci od sdelovacich prostredku mam svoji predstavu, kdyz ti tri valibuci byli synove kameramana z televize. Policie rikala hned na zacatku, ze jsou dve protichudne verze a vyzvala svedky, aby se prihlasili. No do sdelovacich prostredku se dostala pouze jedna verze, proc asi?
malejarda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trodas 31. 12. 2014 13:06

Aby se policajt strážníka nezastal, že? :) Jenže oni ho nepronásledovali, on utíkal po spáchání přinejmenším přestupku, pro který byla přivolána PČR a šlo tedy jen o občanské zajištění pachatele. Který ovšem za žádnou cenu příjezdu PČR vyčkat nechtěl... a není se čemu divit. Od policie už vyhozen byl. Teď by ho čekal vyhazov od městapa... a dotyčný se zřejmě jinak, než buzerováním slušných lidí život neumí, takže by skončil celý jeho život tak jako tak.

Podstatné je, že:
- strážník se nemá co domáhat vstupu na soukromou akci "oficielním úkonem"
- když není ve službě, je to trestný čin přisvojení si pravomocí orgánu
- je trestným činem, má-li alkohol v krvi a zároveň u sebe nese zbraně (slzný sprej, revolver)


...


Přestupek starostova kamaráda strážníci nejdřív tutlali, pak jaksi ztratili důkaz
http://novinky.cz/krimi/357165-.html
Nejdříve se snažili dopravní přestupek ututlat, pak ztratili klíčový důkaz. Tímto způsobem postupovali strážníci v Klatovech v případě místního starožitníka Petra Semeráda (67), který je kamarád starosty města Rudolfa Salvetra (ODS). Semeráda parkujícího se svým chevroletem přes hodinu na zákazu zastavení v Plánické ulici zaregistroval strážník obsluhující kamerový systém. ...uvedl, že byl s manželkou, která má parkovací průkaz pro osoby se zdravotním postižením (ZTP), u lékaře a že tam s ní stál asi 15 minut. To se ale zjevně jedná o nepravdu, jelikož podle záznamu z kamer vystupuje z vozidla pouze pan Semerád a vozidlo stálo na místě od 10.01 až do 11.13, kdy do něho řidič usedl také sám. Je tedy i důvodné podezření ze zneužití parkovací karty ZTP...

A šmik, kamerový záznam zmizel :-D Městapo v akci.
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod malejarda 31. 12. 2014 16:42

No a co jim to je ted platne, ze chteli zajistit straznika kvuli nejakemu bagatelnimu prestupku? Nic. Prilisna horlivost se nevyplaci.
malejarda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 31. 12. 2014 18:10

trodas píše:Jenže oni ho nepronásledovali, on utíkal po spáchání přinejmenším přestupku, pro který byla přivolána PČR a šlo tedy jen o občanské zajištění pachatele.


Tak 1) informace jsou jen z jedné strany. Jaká je verze střelce a jeho parťáka? Podle policie jsou dvě verze.
2) Občanské zadržení není pro přestupek, ale pro trestný čin. Proč ho tedy chtěli zadržet?

Nikdo z nás tam nebyl a informace jsou jen z jedné strany. Jak si někdo může na základě toho udělat závěr? :roll:
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod malejarda 31. 12. 2014 20:25

Pokud jde o to, jestli pokus o zadrzeni byl zakonny nebo protizakonny v pripade prestupku, tak zadny trest by jim za to nehrozil, mohli jednat v dobre vire a myslet si treba, ze to bylo vytrznictvi a tedy trestne jednani, nikdo by je neobvinil z omezovani osobni svobody, kdyby to pak policie kvalifikovala pouze jako prestupek.
Ale on jim to opravdu nekdo veri, ze je chteli zadrzet pro policii jen kvuli tomu, ze predtim pouzili peprovy sprej? Tohle se proste takhle nedeje, je to nelogicke, ano opravdu se to nekdy stava, ze lidi zadrzi pachatele a predaji ho policii, maji na tom ale vzdy vlastni majetkovy zajem, protoze je predtim pachatel okradl nebo jim neco poskodil a oni ho pristihli pri cinu. Ja tomu neverim, ze to tak bylo, logicke mi spise pripada, ze se jim za ten peprovy sprej chteli pomstit, chteli si to s nimi vyridit rucne a strucne, proto je pronasledovali, jenze nepocitali s tim, ze se bude jeden z nich branit strelbou.
malejarda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 31. 12. 2014 21:10

malejarda: Co za to hrozí? Že dostanou na budku nebo přijdou o život. Nevím jak ty, ale mě hnát dva nabouchaní vyhazovači, tak se budu bránit (i kdybych je předtím provokoval, zbít se prostě nenechám). To měli vědět. Navíc snad i podle nich první výstřel byl varovný. Jen mu nevěřili. No jak se říká, chytrému napověz...se prostě potkalo několik vypatlanců na jednom místě. Víc v tom není.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod malejarda 1. 1. 2015 05:00

Souhlasim. Jenze vypatlanci byli vsichni, i ten se zbrani. Ja treba musim ve sluzbe take nosit zbran, nikdy by me ale nenapadlo nosit ji dobrovolne mimo sluzbu, nikdy by me nenapadlo delat si zbrojni prukaz a kupovat si zbran, tihle ozbrojeni lide se zbrojnim prukazem a pistoli v kapse to dle me nemaji v hlave v poradku, pak si daji nejaky alkohol a nestesti je na svete. V CR neni takova situace, aby musel chodit clovek ozbrojeny mezi lidi. Pokud si nekdo vyjde do hospody se strelnou zbrani, tak to proste nema v hlave vporadku. Ja kdybych mohl, tak nenosim zbran ani ve sluzbe, zbytecne to tizi na opasku.
malejarda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 2Pix 20. 3. 2015 16:35

no... prave ukazky fyzlacky vsehonevule posledni dobou dost dobre ukazujou, ze clovek by mel chodit ozbrojenej... i jako forma ochrany proti vylitymu mestapakovy/ploskolebci (viz Holesovice) "mimo sluzbu"...
ale chapu, ze ploskolebcum by vyhovovalo, aby nikdo nemel u sebe zbran a nemeli ***** v kalhotach co kdyby nahodou nekoho zacali kopat do makovice a on jako posledni akt zoufalstvi vytahl kver a zacal kropit hlava nehlava :-D ...
clovek co se napije, tak nemusi ani vytahnout kver, staci tago, nebo maceta, na to jeste zbrojak neni treba, takze zase jaryne nehledej skulinky jak obhajit odebrani zbrani lidem... takovy Hepnarce stacil ridicak :-D ...
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod trodas 12. 5. 2015 11:17

Strážník, který zastřelil v Přerově mladíka, je obviněný ze zabití
http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/cernakr ... abiti.html
Hlídka byla podle policistů ohrožována volně pobíhajícím psem, a proto jeden ze strážníků použil služební zbraň. Kulka zasáhla třiadvacetiletého mladíka do hlavy, zemřel na místě. Událost zvedla v Přerově vlnu emocí, před barem Lumír jsou stále položeny květiny, svíčky i smuteční věnce, ale i vzkazy vůči městské policii.
(za zabití z nedbalosti (taková je trestní kvalifikace) mu hrozí MAXIMÁLNĚ 3 roky... tedy podmínka...)


...a ten samý pán...


V uniformě strážníka zastřelil v Přerově na ulici Michala (†23) a teď... Zmlátil manželku a podřezal (demonstrativně) si žíly!
http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-v ... -zily.html
Z vyděšeného dívčího křiku: „Tati, nech ji! Prosím tě, nech ji! Nemlať ji!“ který se nesl celou ulicí, však bylo všem jasné, že u sousedů se nefandí, ale odehrává se tam děsivá bitka. „Nebylo to poprvé, co se tam u nich odehrálo nějaké extempore, ale tohle byla opravdu síla. Celá chodba od nich ze třetího patra až ven byla zacákaná krví,“ prozradili lidé ze sousedství. Sanitka odvezla zkrvavenou ženu. Na policisty, kteří přijeli zasáhnout, křičel prý muž, že se s nimi nebude bavit. Potom se pořezal na zápěstí a volal: „Já jsem se podřezal, mně teče krev a vás to vůbec nezajímá?“
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 16. 6. 2015 23:11

Strážnice psala vulgární zprávy muži své milenky. Soud rozhodne o trestu
http://liberec.idnes.cz/soud-se-strazni ... -zpravy_tm
Esemesek bylo celkem 47. V té mírnější z nich například stálo: „Jak se ti usíná, když víš, že si to tvoje bejvalka užívá s mladou sportovkyní.“ Dnes již bývalá strážnice navíc manželovi své milenky také vyhrožovala. „Psala například, jestli už jsem připravenej, že mě zabije. Všechny, kdo se se mnou setkávají, v těch SMS zprávách urážela a napadala, sprostě, vulgárně,“ popsala již dříve oběť stalkingu. Obě ženy se seznámily v roce 2013 na policejním plese v České Lípě. A krátce poté začala Panošková muži psát vulgarity, vyhrožovala a popisovala mu sex s jeho manželkou. Podle obžaloby žena mimo stalkingu také podváděla. Ze svého dřívějšího působení v Praze si do České Lípy totiž přivezla seznam občanských průkazů bezdomovců a vystavovala pokuty lidem, kteří nic neprovedli. Na vše se přišlo tehdy, když jeden z nevinně pokutovaných zemřel.

...

Vyhrožování a stalking mě zase tak moc nezajímá - v manželských trojúhelnících se dějí věci... ale aby městapo prostě mělo setnam občanek a rozdávalo jen tak pokuty, tak to je už trošku moc...!
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků