Dvě pracovní smlouvy, která je lepší?

Podmínky pro práci, vztahy se zaměstnavateli, platy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ketrs 10. 12. 2014 10:24

Zdravím,

nastupuji do nového zaměstnání, a zaměstnavatel mi nabízí dvě smlouvy, které se liší hodinovou sazbou.

Jednak mi nabízí cca 70 hod a v druhé smlouvě asi 90 hod. U té nižší sazby argumentuje tím, že odvody jsou nižší a ten v rozdíl částce co mi dá, mi pak dá stranou. Přijdu si tím na víc peněz.

Chci se zeptat, pokud mi přijdou smlouvu s nižší částkou, co by to pro mě mohlo může znamenat v případě budoucnosti? Důchod, výpočet nemocenské, případně vypočtení podpory v ÚP? Co byste vzali Vy?

Co mám slíbeno, tak pokud bych měl nižší částku, tak si bez problému vydělám dvacet čistého.

Děkuji za Vaše názory.
ketrs
Čtenář

Odeslat příspěvekod kotatko99 18. 12. 2014 10:47

Na peníze bokem bych se vykašlala: Za prvé se Ti to nebude počítat do pojištění, takže o to nižší budeš mít pak v budoucnu vyměřovací základ na cokoli (důchod, případně Invalidní důchod) Za druhé, kdybys náhodou skončil na ÚP, tak také nižší základ pro výpočet podpory. Za další, pokud to nebudeš mít ve smlouvě, nikdy Ti nezaručí, že Ti to bude opravdu vyplácet (možných výmluv proč ne je a možná bude celá řada). Ale samozřejmě záleží na Tobě. Pokud Ti vyhovuje, že dostaneš více peněz teď a nebudou Ti chybět v budoucnu formou důchodů či kdekoli jinde, proč ne. Samozřejmě, když Ti pak zaměstnavatel daný doplatek nevyplatí, už s tím nic neuděláš, když to nebudeš mít ničím podloženo. Samozřejmě až na to, že bys od něj odešel. To je taky možnost ;-) , ale asi ne taková, jakou bychom si přáli.
kotatko99
Čtenář


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků