Politická diskuse

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 9. 2014 08:58

Jen tak na okraj - pokud si někdo tohle fotí, budiž - je to jeho věc. Pokud je ale někdo tak nesvéprávný a cpe takovéhle věci do jakéhokoli cloudového úložiště, tak si tohle skoro zaslouží.

Ostatně myslím, že pár odhalených bradavek dámiček, které si myslí, že jsou něco víc než ostatní, dobře poslouží tomu, aby se lidi zamysleli nad tvrzeními provozovatelů úložišť týkající se bezpečnosti dat a jejich nedoknutelnosti.

Obecně je třeba ctít pravidlo, že cokoli napíšu do mailu či SMS, cokoli dám na cloud a cokoli řeknu do telefonu bych měl být potenciálně ochoten vykřičet / ukázat na rušné ulici plné lidí.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 4. 9. 2014 09:22

Krásně napsáno, Sloníku :tleskani

Sám jsem to tak přesně a krátce formulovat prostě nedokázal.
Také je třeba vzít do úvahy Streisand effekt:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Efekt_Streisandov%C3%A9
Je třeba vzít do úvahy, o tom ví snad každý a pokud celebrita nemá poradce, který ji tohle řekne, tak by měl vrátit výpatu a navštívit pracák...

To ovšem toliko zhoršuje můj argument (máte, co jste chtěly, když jste to fotily), protože nelze vyloučit, že cílem těchto fotek byl (a je) zájem o tzv. celebrity (99% lidí z toho seznamu neznám a slyším o nich poprvé, ale já už jsem takovej nerudnej na ty "clebrity", no... mám za celebritu úplně jiné lidi než modelky nebo komediantky), pak zde může např. jít o cílené vyvolání zájmu o tyto "hvězdičky" a zvýšení jejich popularity zdarma.

Dokonce je možné jít ještě o krok dále a předpokládat, že jak uživatelské jméno, tak heslo budou schválně nastaveny tak, aby byly tipnutelné. Dám příklad - pokud budu chtít, aby mé data byla v cloudu anonymní, tak uživatelské jméno bude: "ia5694wo53sudh" a beslo bude podobným shlukem náhodně prsty vygenerovaným heslem (+ velká a malá písmena + spešl znaky).
Na druhou stranu, pokud jsem Scarlett Johansson a budu mít uživatelské jméno "scarlettjohansson" a heslo "xxx" (či "12345" anebo datum narození či podobnou pitomost - dobře legrační jsou také hesla čísly mobilů, atd.) tak si o zveřejnění tak nějak dokonce vlastně říkám.

Je vždy popiratelné, že to bylo uděláno záměrně (měla jsem jen slabé heslo, no, já těm počítačům nerozumím... to udělal můj ex ze zlosti že jsem mu dala kopačky, atd...) a může to složit jako opravdu účinná reklama. A zdarma - cynicky by se dalo říci, že protože platba za ty fotky bude v bitcoinech, tak je vlastně docela dobře možné, že budeme platit těm hvězdičkám přímo... :-O

...


ODS neplatila sociální a zdravotní pojištění, státu dluží 6,5 miliónu
http://novinky.cz/domaci/346750-.html

Má cenu toto chování ODS ještě vůbec nějak... komentovat? :-D
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod msimcard 4. 9. 2014 10:27

Slonik píše:
Obecně je třeba ctít pravidlo, že cokoli napíšu do mailu či SMS, cokoli dám na cloud a cokoli řeknu do telefonu bych měl být potenciálně ochoten vykřičet / ukázat na rušné ulici plné lidí.


Zase bych to nepřeháněl. V dnešní době chodí např. maily, ale i sms spousta velmi důvěrných informací, které se týkají např. bankovních kont, různých smluv atd. Rozhodně tyto informace nemohou být prezentovány na veřejnosti. Chápu sice asi, jak jsi to myslel, že každý náš telefonát, sms, mail atd. se může dohledat a dostat na povrch, ale pokud by jsi byl až tak paranoidní, tak v dnešní době není možná úniku. Chci tím říct, že se tomu už člověk neubrání. Ikdyž přestaneš používat veškerou techniku, budeš žít někde v přírodě mimo civilizaci. Je fakt, že jednou nás ta technika zničí :-)

-- 4. 9. 2014 11:29 --

trodas píše:

...

[b]ODS neplatila sociální a zdravotní pojištění, státu dluží 6,5 miliónu

http://novinky.cz/domaci/346750-.html

Má cenu toto chování ODS ještě vůbec nějak... komentovat? :-D


další hřebíček do rakve
msimcard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 4. 9. 2014 21:40

Slonik: Musím říct, že s tebou nesouhlasím snad s ničím.
Slonik píše:Jen tak na okraj - pokud si někdo tohle fotí, budiž - je to jeho věc. Pokud je ale někdo tak nesvéprávný a cpe takovéhle věci do jakéhokoli cloudového úložiště, tak si tohle skoro zaslouží.


Právě. Je to je jeho věc a nikoho jinýho.
Slonik píše:Ostatně myslím, že pár odhalených bradavek dámiček, které si myslí, že jsou něco víc než ostatní (...)

Ale oni jsou víc než ostatní. Jsou lepší, jsou úspěšnější, jsou žádanější, dost možná vydělává každý z nich víc, než my tady dohromady atd. Už jenom to, že to zajímá tolik lidí, že se kvůli tomu prodá víc novin a zvýší se návštěvnost některých stránek a že i ta úložiště něco budou dělat znamená, že jsou víc než ostatní. Kdyby ukradl fotky trodase, tebe nebo mě, tak to nebude zajímat vůbec nikoho. Nezmění se vůbec nic a nepodnikne se vůbec nic.
Slonik píše:Obecně je třeba ctít pravidlo, že cokoli napíšu do mailu či SMS, cokoli dám na cloud a cokoli řeknu do telefonu bych měl být potenciálně ochoten vykřičet / ukázat na rušné ulici plné lidí.


Ne to není. Křičením na ulici to lidem kolem doslova vnutíš. Tady musel někdo přímo podniknout kroky, aby se k tomu dostal. Když už přirovnání, tak bych to přirovnal k rozhovoru doma a nebo aktivitě na soukromém pozemku obehnaným zdí. Aby někdo vyslechl rozhovor nebo udělal fotky, musel by podniknout přímo nějaký kroky (jako ten zloděj) narušující tvoje soukromí.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 5. 9. 2014 13:00

Jack111:

ad 1) Soukromé věci patří do soukromí a ne do veřejného prostoru. Cloud je navzdory ujišťování jeho provozovatelů defacto veřejným prostorem. Zrovna u toho úložiště, které používaly ony celebritky bylo popsáno naboření se do účtu pouhopouhými metodami "sociálního inženýrství, tedy věc, kterou zvládne každý. O aktivním předávání dat ze strany provozovatelů různým vládním organizacím ani nemluvím. Podstatou mého sdělení bylo, že každý soudný člověk musí počítat s tím, že se "jeho" data uložená v cloudu mohou dostat i do cizích rukou.

ad 2) Je to věc názoru. Mě se na tohle hodí hláška z filmu Vykoupení z věznice Shawshank - "další co si myslí, že jeho hov*o *****í míň ... ". Poptávka po těchto "celebritkách" je často uměle generovaná, řada "skandálů" je vlastně marketingovou kampaní. Zde samozřejmě souhlasím, že ony "celebritky" jsou žádanější.

ad 3) Trocha nadhledu k nadsázce. "Pravidlo" jsem formuloval jako pokus o lidštější podání skutečnosti, že cokoli svěříš elektronické komunikaci, tak bude zaznamenáno a může kdykoli vyplout na povrch a proti člověku potenciálně zneužito - ať je třeba mail s poradcem na daňovou optimalizaci, nebo třeba chat s přítelkyní o tom, co chcete dnes v noci vyzkoušet netradičního.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 5. 9. 2014 14:18

To mas jako se starou postou. Kdyjaky cucak cucak ti ji klidne otevre, protoze roztrhnout papir fakt neni tezky a presto je to zakazany. Nebo u dveri domova. Kde jednoduchy dvere a jeste jednodusi zamek otevres doslova pohledem a presto ti tam nikdo nesmi.
Muzeme se bavit o tom, ze tomu ti lide sli naproti, jak lip zabezpecit to a tamto. Nejde ale rict, ze si to zaslouzi nebo ze je dokonce dobre, ze se jim to stalo, protoze se ohlalilo, jak ziji?! Ne. Je to nepripstny zasah do jejich soukromi a zlocince prisne potrestat. Zvlast kdyz na tom chce vydelat. Na cizim, bez jeho svoleni, porusenim jeho soukromi.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 5. 9. 2014 22:20

Já bych k tomu měl dvě připomínky.

1) Sloník napsal "si myslí, že jsou něco víc než ostatní" ... Nikdo nepopírá, že mají jakýsi status a z toho plynoucí benefity, ale pokud někdo člověka posuzuje podle toho, kolik vydělává a jakým čuňárničkám (a zřeknutí se soukromí) za to platí, pak si ho nemohu vážit já.
Nepřeme se o označení "celebrity" (či přesněji celebritky v tomto případě). Přeme se o to, že člověk není definován jeho penězi, majetkem, vlivem... (peníze mohou být ukradené, majetek získaný podvodem a vliv získaný pomocí StB = případ Bureš) ...ale tím, jaký je, co umí, jak to pomůže druhým a co po něm zůstane až zemře.

Nezůstane tady po nikom nic jiného než to, jak ovlivnil ostatní. Přemýšlej o tom.

2) Dodnes jsem neměl spor o tom, že šlo o kriminální čin, ale přísně potrestat? Tak to rozhodně ne, to je tak max. na pokutu ve výši toho, kolik bitcoinů dotyčný obdržel... Protože udělal v mnoha ohledech věc sice protiprávní, ale obecně prospěšnou.

Jak tohle mohu vůbec napsat?! Jednoduše. Shlédl jsem dnes tohle video:


http://www.youtube.com/watch?v=fpjUjEoeYYI

...a můj názor na věc se - pod vlivem uvedených informací (důkazů, faktů) změnil.

1) média jsou z toho u vytržení a feministky jsou z toho u vytržení, jak je to "strašný" útok na ženy (zneužití žen proti jejich vůli - WTF?! On je někdo nutil ty fotky pořizovat?!)

2) média ale nebyly podobně přísná, když se mužům stalo, že jim hacknuli nahé fotografie!

3) Paris, která odsuzuje tyto hacknutů fotky když jde o ženy, tak v případě když šlo o muže, tak linkovala dokonce tyto fotky ke svému komentáři, aby se všichni podívali...

4) o extrémní případ se postaral Huffington post - když nahé fotky jednoho basketbalového hráče byly hacknuty, tak místo aby to odsoudili, tak fotky nalinkovali a dokonce přidali hlasování o tom, jak se jeho penis líbí čtenářům...!
Ale když jsou zveřejněny fotky žen, tak nejsou nalinkované a nehlasuje se, která má nejhezčí přirození. Jak je to možné...?!

5) média nám klidně ukazovala, když Britney Spears ukázala při vystupování z auta své přirození, i klidně to. Ale když to udělají nějací hackeři, tak jsou najednou ti špatní? Ono je to nějaké jiné, než když Britney ukázala víc, než chtěla...?

Dvojité standardy - mužům hodnoťte penis, ženy litujte! - média můžou publikovat čuňárničky, hackeři nesmí! - jsou nepřijatelné a ukazují na ubohost mediálních nanipulátorů.

Až tito usednou na lavici obžalovaných (vytvořili kulturu, kde se neustále ukazují celebritky více či méně obnažené), vedle hackerů, pak lze něco soudit. Takto ale rozhodně NELZE pokračovat!
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 5. 9. 2014 23:47

trodas: Ovlivnit ostatní může tak filosof a nebo vědec. Po ostatních za pár let ani pes neštěkne. Po hercích aspoň zůstanou filmy, ve kterých hráli, ale za padesát let už nebudou mít moc diváků. Pak tu máš ještě stavaře, architekty a prostě lidi, kteří udělají jaksi trvanlivější věci. Ve hře budou hodně vysoko i třeba viníci rozsáhlých ekologických nehod. Tak tohle má být podle tebe jako cíl? Aby si mrtvýho ostatní dlouho pamatovali? No každý má jiné priority.

Ten druhý odstavec je naprosto zcestný. Znám jednoho, co opilý srazil a zabil chodce. Nestalo se mu nic, co by se ho nějak dotklo. Podle tvého závěru tedy všichni další opilci, co někoho zabijí, mají dostat trest pro ně nepatrný?
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 8. 9. 2014 15:15

Nové heslo policie - srazit a mlátit - v praxi:

http://www.youtube.com/watch?v=M32XaOWwI60

"Nikdo se nikoho nezastává.Ale srazit někoho z motorky, kopat do něj a mlátit do ležícího, na to musí být člověk zvláštní, bezcharakterní hovado.Občan nesmí seřezat zloděje kterej mu vykrad spižíru, smí to nahlásit, jinak má probklémy, a když si navlíknu uniformu, můžu se chovat jako blbý hovado? Neumím si představit co už by se muselo stát, abych začala kopat do ležícího,po nehodě zraněného člověka. Když v TV předváděli hnědáky, jak kopou do ležících lidí když srazili ten manželský pár -to jste tady skřehotali jinou! A rozdíl v tom je jaký? Kopat do ležícího bezbranného člověka, může jen extra dobytek - a teď se podívejte na množství diskuzí,kolik tady je dobytka, kterej považuje kopání do ležícího zraněnýho kluka za správný. Fuj! Jsme vážně ztracená varta, a jestli bůh dopustí, ukopeme se mezi sebou navzájem. Důvodů si každej agresivní, zkaženej blb vymyslí fůru."
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 8. 9. 2014 15:50

trodas: Zastavení mi připadá v pořádku. To on se rozhodl ujet a musí počítat s následky. Polštář mu tam dávat nebudou.
Kopnutí je samozřejmě za čárou. Kope do něj policajt z nabouranýho auta. Asi mu ujely nervy, to ho ale neomlouvá.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 16. 9. 2014 18:13

Jako otec zavražděné dívky by Babiš byl pro obnovení trestu smrti
http://novinky.cz/domaci/347865-.html
„Vrcholný populista, který si ani neuvědomuje, že jsme součástí Evropské unie, jejíž hodnotový systém nedovoluje zavést trest smrti. Ale protože má pocit, že tím osloví své posluchače, tak to říká. Je to typický výrok nekvalifikovaného populisty,“ komentoval (...) Kalousek.

Nerad s Kraďouskem souhlasím, ale je to tak. EU to neumožňuje a vzhledem ke stavu naší justice je to i dobře. Nicméně tak brutální populismus, kdy někdo smrti malé holčičky využívá pro své preference, to je nehorázně mimo veškeré mantinely morálky...
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 21. 9. 2014 12:38

Zástupce ruské menšiny v Česku: Působí tady stovky ruských agentů
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ntu-335881

"Ruskou propagandou v Česku by se měl stát začít urychleně zabývat. Podle zástupce ruské menšiny u nás Alexeje Kelina jde o bezpečnostní riziko. ...čeští občané ruského původu propagují „ruské myšlenky vertikály moci“, což prý představuje bezpečnostní riziko pro tuto zemi. „Ruská vertikála moci je v přímém rozporu s principy a hodnotami, na kterých stojí současný český stát,“ říká kritik současného vedení Ruska. Jestli to dělají dobrovolně, není jasné. „Nikomu do hlavy nevidíte. Část z přesvědčení, ale řekl bych, že převládá určitý ekonomický zájem." Což znamená, že jsou také placeni. „Nepochybně někteří placení jsou, zejména ti, co tady publikují. Institut slovanských strategických studií, internetové stránky Aeronet.cz a další, kde vycházejí texty s titulky jako ,Konečně se státy Evropské unie omlouvají za lživou kampaň proti Rusku a proti Putinovi',“ dodává Kelin příklady."

Ehm, tak pod palbou jasných důkazů se bez mučení přiznávám, že jsem Ruským agentem, jenž dostává žold od Matičky Rusi za propagaci proRuských postojů :D ...

Ale teď vážně - tohle je naprosto zoufalá snaha každý hlas rozumu a proti válce označit za hlas zrádců případně dokonce agentů. Jistě nebude dlouho trvat a bude zjištěno, že jsem původně vlastně jsem přišel z Rusi :)

"„Máme štěstí, že jejich elita je trochu někde jinde. Dost možná bychom už teď žádali o vystoupení z NATO a Evropské unie, kdyby působila tady,“ říká Alexej Kelin."

Aha, takže hlas rozumu, který by každému normálnímu člověku říkal, že z institucí snažících se propagovat válku a vraždění by se mělo URYCHLENĚ vystoupit, je vlastně hlasem Ruského agenta :D LOL ... Proč jen mně ta zatracená Moskva odmítá platit. Jdu napsat na Ruské velvyslanectví, že mi dluží žold, tohle si nenechám tedy líbit! :grr:

...

Na druhou stranu je možné, že USA platí lépe: USA mají na takové online bojování za jejich zájmy programy, kdy 1 "voják" ovládá až 10 takových fake identit, aby šířil US propagandu. Bylo to odhaleho (!) celkem nedávno a není to už žádným tajemstvím:
How Washington and its Allies Use Social Media to Topple Governments & Manipulate Public Opinion

http://www.youtube.com/watch?v=MqUztAX7ozw
Běžné ovlivňování mas. Prostě v času internetu správně cítí, že tady jim ujíždí vlak a snaží se to napravit. Ale je pozdě, už jsou ty lži příliš očividné a po ZHN v Iráku jim už nikdo nemůže věřit...
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 8. 10. 2014 17:50

Agent StB Ludvík Zifčák podváděl s 17. listopadem, dnes podvádí s volbami:
http://novinky.cz/domaci/349944-.html
Hnutí sociálně slabých (HSS)... HSS a dvojkou kandidátky je bývalý agent StB Ludvík Zifčák. Důvodem k vyškrtnutí je trvalá adresa, všech 26 lidí ji má nahlášenu na čísle popisném 12, což je místní hotel Džbán. „Zjistili jsme, že těch 26 lidí v obci fyzicky nebydlí,“ zdůvodnila starostka vyškrtnutí osob na webu Karlovy Studánky.
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod msimcard 20. 10. 2014 00:17

Má někdo info o 1.manželce Andreje Babiše? Vůbec se o ní v médiích nemluví a internetové vyhledávače nic nenajdou. Je to až podezřelé, že by o ní nebyly žádné zprávy.
Že by mocný Andrej zařídil, že o ní žádné zprávy nevyjdou na povrch? Zřejmě dostala slušnou sumičku a tak nemá potřeba se medializovat.
msimcard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trodas 6. 11. 2014 22:03

Izraelský útok na tureckou loď byl válečným zločinem, ale zůstane nepotrestán
http://novinky.cz/zahranicni/blizky-a-s ... 2696-.html
Mezinárodní trestní soud v Haagu odložil případ izraelského útoku na tureckou loď Mavi Marmara, která se v roce 2010 pokoušela prorazit blokádu pásma Gazy a dopravit tam humanitární pomoc. Při akci přišlo o život devět aktivistů. Podle středečního vyjádření soudu šlo zřejmě o válečný zločin, který však nebyl natolik závažný, aby se jím mohl tribunál zabývat.


To je velmi chytré vyřešení problému - když to páchají ti, které nelze soudit a důkazy jsou takové, že by to muselo být odsouzeno, pak co s tím? No, řekneme, že 9 mrtvol je moc málo na to, abychom se tím zabývali :-!


"Izrael by mel mít právo soudit ostatní, ale určitě nikdo nemá právo soudit židy a stát Izrael."
-Ariel Sharon
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků