Proč nevěřím v UFO a v zelené mužíčky

Diskuze o vesmíru, nových vědeckých objevech i technice v běžném životě

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 5. 2014 05:53

takže vy mate pristup k tajným dokumentom? Asi ste ich vsetky preštudoval,pretože tvrdíte že tam nič nie je,alebo sa len hráte na múdreho a strielate do vetra.

-- 28. 5. 2014 07:35 --

navyse nehovorme o studenej vojne,hovorime o top secret UFO.Pokial mate pristup k tymto tajnym dokumentom a tvrdite ze tam nic nie je - uvedte svoje meno a svoju hodnost,pripadne zaradenie ktore ste vo vlade vykonavali.

...pretoze ludia ktori tam pracovali a pracuju na vyssich miestach hovoria nieco uplne ine ako tvrdite vy.
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 5. 2014 07:18

Stoura 1 píše:Zkuste jako doklad toho, že mimozemský život odmítají někteří lidé i dnes třeba tenhle pamflet

Obecně s Vámi souhlasím, že víra v inteligentní mimozemšťany zdatně konkuruje tradičním věroukám. Ale existují i lidé, kteří na základě tradičních věrouk popírají jakoukoliv možnost existence mimozemského života.
Podle mne tak probíhá mezi různými věřícími (UFOlogové, kreacionisté) běžný konkurenční boj.

obaja mate v podstate pravdu.V minulosti boli ludia uvrhnuty do "nevedomia".Proste nevedeli preco tu su,preco ziju,kto ich "vytvoril",nevedeli ako zit a tak sa len vrazdili a zabijali.O moc,o peniaze o slavu atd.I tu ma tato nevedomost zmysel - nadobudaju sa zazitky.O tuto nevedomost sa niekto postaral - ludia zostali v nevedomi

Potom prisla takzvana "pomoc" uvedomenia sa - Jezis Kristus.On ucil ludi aby boli k sebe zhovievavejsi,mali sa radi a pomahali si.Snazil sa im ukazal svetlo kludu a pokoja do chaosu,do ktoreho bol clovek ako humanoid uvrhnuty.Je pravdou ze o technologiach,ktore mali pomoct cloveku nebola ani rec a tak sa jednalo len o duchovnu podporu.Tu by mozno tie technologie priniesli skor paseku ako pomoc (vidime to na priklade ze sa vymysli dynamit na tazbu a hned je zneuzity na vojenske ucely)

Je pravdou ze teraz tu prevlada ina frakcia - frakcia ucenia pentagramu.Krestania si uvedomuju co tento znak znamena - je to znak frakcie,ktora nenavidi ludstvo,humanoida a nepraje mu pokojny vyvin a evoluciu.Ludia vsak musia ostat v nevedomosti,v pocite ze idu evolucne vpred a pritom je pravdou opak - za to moze sposob akym su peniaze vytvarane a kto ich vytvara (FED,tienova vlada) a tak pocuvame o slobode a demokracii - pritom opak je pravdou.

Aby sme neodbocili od temy - krestania si uvedomuju co tato frakcia znamena,co tento druh mimozemstanov (v Biblii popisany ako Satan - odpadnuty anjel - anjel smrti) pre ludstvo predstavuje - predstavuje sice technologicky pokrok aky zazivame v poslednej dobe (pretoze su sialene technologicky vyspeli),ale tato frakcia rozhodne nema az tak v umysle ludom pomahat - a to je NWO.Preto napr.Krestania povazuju mimozemstanou za Satana,pretoze cela spolocnost ide v znaku pentagramu a Satan znamena Šajtan = http://sk.wikipedia.org/wiki/Satan protivník

Sam sa osobne domnievam ze Satan je rasa Draconian - Reptoid (plazovity druh znamy z baji o drakoch) - Drake.Tieto sochy su rozostavane po celom svete na vyznamnych miestach.

humanoid podrobeny reproidom
Obrázek

satan v realnej podobe
Obrázek

atd...soch je vela (i na letisku v Denveri kde je popisany NWO)

tato rasa podobne i ako rasa Sedych ovlada telepaticku komunikaciu a dokaze nestabilneho cloveka napadnut myslienkami typu - zabi atd. (posadnuty satanom,kauzy kde vrah vypovedal ze mu zabit prikazal sam satan - pripadov je vela)

jeden z prikladov http://www.cas.sk/clanok/210431/hroza-v ... hlavu.html ho ovládol diabol a ten mu prikázal dieťa zabiť

-- 28. 5. 2014 08:27 --

este by som k tejto teme dodal - v risi zivocisnych druhov sa vzdy najde druh,ktory sa dokaze infiltrovat medzi ine druhy tak,aby to napadnuty druh vobec vedel rozoznat.Tak nejak to posudzujem ja.

V minulosti som totiz cital,ze ludsky mozog je tak "rozdrbany" (napr.znicene snivanie),ze je uplne otvoreny bytostiam,ktore dokazu komunikovat telepaticky.Co to znamena - telepaticky silne vyvinuta bytost dokaze cloveka oklamat tak,ako len chce.Bud ze ju nevidi,alebo si ju nevsima.Nieco podobne vidime u zvery,ktora ani len netusi ze bola zachytena fotopascou.

-- 28. 5. 2014 08:36 --

este aby som vlakno zkompletizoval,pretoze sa jednalo o komunikaciu medzi mnou a Trodasom,prikladam nasledovne videa - je na kazdom ako tieto videa posudi a kazdy ma pravo na svoj nazor.

Phill Schneider (zabity CIA)


Bob Dean (zije,ale sleduje ho CIA ako jeho hovorene slovo vnimaju ludia - to znamena ci su na problematiku dusevne zrely).Bob Dean ma viacero videi - treba pozriet


Cliffard Stone


Richard Dolan


Alex Collier - bol zial spolocnostou velmi zdiskreditovany a nepochopeny


-- 28. 5. 2014 08:40 --

a na zaver,kedze ako som spomenul ze toto vlakno vytvoril Trodas na zaklade komunikacie medzi mnou a nim,chcel by som mu nieco odkazat.

Trodas - ty uz len places nad rozliatim mliekom,nevravim ze vlakna ktore zakladas su nepravdive - nie,praveze klobuk dole na poukazovanie diania v Syrii,Lybii,Ukrajine,Egypte,Turecku,dianie v EU,v USA,ale neuvedomujes si co to sposobuje - je to masineria zvana NWO (co si uz trosku pochopil) a je to agenda,nie vsak "zlych" ludi,ale agenda frakcie :D takze som zvedavy ake nove vlakna zalozis a ako budes vyplakavat co zase sposobilo USA a ich NWO s nesplatitelnym dlhom :) ;)...pretoze tato agenda have NO REMORSE :mrgreen:
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lepidus 28. 5. 2014 10:59

icotech852 píše:takže vy mate pristup k tajným dokumentom? Asi ste ich vsetky preštudoval,pretože tvrdíte že tam nič nie je,alebo sa len hráte na múdreho a strielate do vetra.

-- 28. 5. 2014 07:35 --

navyse nehovorme o studenej vojne,hovorime o top secret UFO.Pokial mate pristup k tymto tajnym dokumentom a tvrdite ze tam nic nie je - uvedte svoje meno a svoju hodnost,pripadne zaradenie ktore ste vo vlade vykonavali.

...pretoze ludia ktori tam pracovali a pracuju na vyssich miestach hovoria nieco uplne ine ako tvrdite vy.


Ale houbelec tajné dokumenty :-) Vše o Hortenech je veřejným tajemstvím od začátku studené války - tvrdilo se, že to špatně létá a že nemá smysl se touto technologií zabývat (pochopitelně). Následně se tímto oficiálně bavili letečtí modeláři, kteří to prznili tlačnou vrtulí. Od boku bych si nedovolil střílet protože dejme tomu se jedná o obor, který mám zvládnutý jak po teoretické, tak i po praktické stránce. Chtěl bych vidět ty vaše lidi na vysokých postech, kteří tvrdí něco jiného - podvodníci to jsou a vždy argumentují stylem jedna bába povídala. Žádná normální ostrá fotka, žádné normální video, žádná důvěryhodná svědectví. Všechno jsou to zkrachovalé existence, nefachčenkové a sebestřední. Co je absurdní, CIA je nechává běhat po světě a plácat nesmysly, samozřejmě účelově (možná jim za to ještě platí :-) ). V tajných hangárech je tak maximálně velký kulový - překližkové modely UFO, které před každým přeletem ruské špionážní družice vytáhli na runway. Je to stejná praktika dezinformací jako když Britové na pobřeží instalovali nafukovací a překližkové tanky. Nemám nic proti ufologům, ale zkuste se tomu věnovat pořádně bez nasávání kravin z YouTube. :-D
lepidus
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 5. 2014 11:32

Americania maju uz uplne ine technologie ake su prezentovane verejnosti ... mimochodom i tento lietajuci tanier
Obrázek

-- 28. 5. 2014 12:38 --

lepidus píše:ale zkuste se tomu věnovat pořádně bez nasávání kravin z YouTube. :-D

a vy sa tomu venujete ako? odhadujem to na informacie z medii :D alebo ste z NASA?
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lepidus 28. 5. 2014 12:11

Nejedná se o žádný Top Secret Triangle, ale o levitující kondenzátor, nebo-li Lifter. Trojúhelníkový tvar je nejvhodnější a vyzobrazený design ve Vámi dodaném "přísně tajném" nákresu je vypůjčen z toustovače aby to bylo zajímavější. :-)

"Přísně tajný" princip je znázorněn ve veřejném patentu

Obrázek

Obrázek

Stavba není složitá, jen je třeba být obezřetný - práce s VN

Obrázek

Obrázek

Pokud máte zdroj VN, můžete "levitovat". Plně postačí anodové napětí staré TV obrazovky.
Zkoušejte jen pod dozorem odborníka !!!
Problém lifterů je právě to VN, které je nutno v amatérských podmínkách přivádět zvenčí. Atomový reaktor je poměrně dost těžký a iontový "tah" zas až tak není silný, nicméně, řešením jsou izotopové baterie a protože lze s tímto udělátkem létat jen nahoru a dolů, jsou k řízení instalovány korekční reaktivní motorky (v "toustovači" jsou skutečně zakresleny !). Existují amaterské soutěže, kde je zdvihána maximální zátěž, atd, atd... :-D

Obrázek

Designéři se předhání, kdo navrhne lepší futurističtější lifter-trojúhelník :-)

Obrázek

Testy: Kouřové zviditelnění iontového větru

Obrázek


Vzhledem k tomu, že principy těchto hraček jsou patentovány, není možné si na tomto založit živnost, ale pouze se tímto soukromě bavit. Specializované obchody v USA nabízí hotové bezpečné hračky (ionocraft a další), nebo jen komponenty dle vlastních požadavků.
Naposledy upravil lepidus dne 28. 5. 2014 13:15, celkově upraveno 1
lepidus
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 5. 2014 12:50

vidím že to nemá zmysel takže Vás nechám pri bastleni a hratkach s vysokým napatim,ja o voze a vy o koze,howk - dohovoril som
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lepidus 28. 5. 2014 13:39

:-) Nemůžu za to, že ty vaše "Přísně tajné" projekty jsou dávno profláknuté a že Amerika buduje svou image právě na takových důvěřivcích, jako Vy. To dá rozum, že to, co má skutečnou nálepku Top Secret, nemůže být k dispozici nějakým YouTubistům. Pěkný a pohodový den :-D
lepidus
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 5. 2014 16:26

aj Vam pretože tie záznamy vznikli dávno pred youtube a vela svedkov je už na dochodku či po smrti.Na youtube je vela videi a slúži len ako stránka na video upload takže v tom problém nevidím.
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lepidus 29. 5. 2014 20:38

Dobrá, ale nějak lidé Vašeho ražení zapomínají, že jakákoliv "tajná" technologie bude vždy ctít přírodní principy, např. nějaká antigravitační placka, kosící lidi nějakým paprskem smrti, se sice bude pěkně vyjímat na letáčku z Photoshopu včetně infantilního technického popisu s nálepkou Top Secret zhotoveným kýmkoliv, ale v reálu to bude opět jen nějaké bizarní letadlo, které není neviditelné in natura, ale jen pro radiolokátory...které se nevznáší antigravitačně, ale přesměrováním tahu motoru...které nestřílí paprsky smrti, ale laserem značí cíl pro střely...které nebude interdimenziální, ale bude umět přistávat na vodě a létat pod vodou atd., čili všechno to, co je v možnostech a schopnostech obyčejných smrtelníků s přihlédnutím na omezení z fyzikálních zákonů. Tvary, funkce, vlastnosti - ty lze predikovat z požadavků a na tom stavět nejfantastičtější virtuální projekty, které však lze uskutečnit zvládnutím nových postupů v metalurgii, chemii, podpůrnými technologiemi, výrobními postupy...to celé shrnuto je jakési know-how a to je onen "Top Secret" v nějaké souvislosti, navíc ryze pozemský. Že někdo vyhodí do vzduchu dekl od popelnice, nafotí to, rozmaže to a pak to presentuje jako mimozemskou návštěvu s poznámkou, že se jedná o "přísně tajný" materiál, je milá recese, ale že se toho někdo chytne a staví na tom své náboženství, je úsměvné (to jsou ti myšlení YouTubisté a ne uploadeři). O svědcích jsem již řekl své - většina jsou jen kecálisti, uražení, vylití z práce, feťáci, mediální závisláci a v neposlední řadě dogmaticky věřící, kteří přijmou jakoukoliv cizí myšlenku za svou. U některých nepochybuji o prožitém zážitku a jeho interpretaci. Dost v tom hraje vzdělání, momentální dispozice aj.
Vaše UFOdoktrína má pár závad. Jak je možné, že to vaše něco, co prolétá singularitou, údajně spadne na zem a rozbije se nebo je sestřeleno primitivní raketou. Jak to, že údajné mimozemské technologie jsou využívány? Vždyť dnešní reverzní inženýrství není schopno pitvat pozemské technologie, natož mimoňské. Má-li se něco zreplikovat, zkoumá se požadavek vstupu, požadavek výstupu a to mezi tím se zaplácne náhradním obvodem z fundamentálních součástek, které simulují vnitřní procesy. Mimoňská exotická technologie si asi nevystačí s běžnými součástkami z obchodu. :-) Jak chcete oživit případný antigravitační motor, pokud jeho palivem není jablečný sirup? Ničím se to neliší od hypotetické situace, kdyby např. před 150 lety našli chytrý mobil. Možná zjistí jak to napájet, ale neporadí si s internetovými aplikacemi jelikož nebudou předpokládat nutnost existence nějakých BTS a dalších navazujících Wireless technologií. Že je možná adresná hlasová komunikace je ani nenapadne i když se jedná o primární funkci přístroje :-) Za 10 let se možná rozběhne první fúzní reaktor. K dořešení je řada problémů - životnost, údržba, technika ohřevu neutrálními svazky negativního zdroje, kryotechnika, vysokofrekvenční zařízení, materiály , odvod energie a plazmatu, kontinuální a pulsní dodávka energie, výroba tritia, řízení, bezpečnost... kde jsou ti zelení mužíčci, aby to za nás vyřešili? :-) Amerika je sídlem skvělých importovaných mozků, ale i sídlem neskutečných domorodých hňupů. V oblasti dezinformací jsou nejlepší a o její virtuální technologické image se starají troubové na všech kontinentech... :-D
lepidus
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 30. 5. 2014 06:18

tak diskusia s vami je asi na urovni Stouru a jeho vojakmi bojujucimi za morske hviezdice.Viac nemam k tomu co dodat...navyse nepostoval som ziadne rozmazane dekle od popelnice,takze vase znalosti a schopnost zaujimat sa o danu temu a problematiku povazujem len za znalecke v oblasti ludskeho pokroku techniky dnesnych cias.
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stoura 1 30. 5. 2014 07:21

icotech852 píše:Stouru a jeho vojakmi bojujucimi za morske hviezdice


Vyrobil jste si pěkného strawmana.
Nepsal jsem totiž nic o vojácích, bojujících za mořské hvězdice.

Co jsem v tomto smyslu tvrdil, je skutečnost, že pěticípé hvězdy jsou běžnou součástí přírody i fosilního záznamu. A že ještě běžnějším je v přírodě zlatý řez, který je zakódován i v poměru délek ramen pentagramu.

-- 30. 5. 2014 07:43 --

lepidus píše:Problém lifterů je právě to VN, které je nutno v amatérských podmínkách přivádět zvenčí. Atomový reaktor je poměrně dost těžký a iontový "tah" zas až tak není silný, nicméně, řešením jsou izotopové baterie


Dovolil bych si tvrdit, že izotopové baterie by také moc nepomohly. Poměr výkon/hmotnost také není nic moc.
Problémem totiž není ani tak zajištění vysokého napětí (to by zvládl malý vandegraafůf generátorek) ale zajištění dostatečného příkonu. Ten lifter není totiž nic jiného, než vznášedlo, kde je tah vyvíjen přeskokem iontů. Na urychlení nějakého množství vzduchu je třeba výkon, který bude minimálně stejný, jako výkon vrtule běžného stejně těžkého vznášedla.

lepidus píše:protože lze s tímto udělátkem létat jen nahoru a dolů, jsou k řízení instalovány korekční reaktivní motorky


Létat lze nejspíš všemi směry. Stačí měnit buď rozložení hmotnosti, nebo mechanicky (kormidla) či elektricky (různá napětí nebo magnetické pole) měnit vektor tahu.
Korekční motorky jsou sice také řešením, ale ani zdaleka ne jedinou možností.

----
Navíc ten "létající trojúhelník" zjevně neodpovídá lifteru tím, jak je směrován tah. U Lifteru jde tah směrem dolů, u toho trojúhelníku je tah směrován vodorovně. Motory pak nejsou nejspíš korekční, ale přistávací a startovací.
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 30. 5. 2014 07:50

Stoura 1 píše:Co jsem v tomto smyslu tvrdil, je skutečnost, že pěticípé hvězdy jsou běžnou součástí přírody i fosilního záznamu. A že ještě běžnějším je v přírodě zlatý řez, který je zakódován i v poměru délek ramen pentagramu.

to je fakt,uznavam ze som to trosku dokorenil :-))
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 30. 5. 2014 10:09

něco, co prolétá singularitou, údajně spadne na zem a rozbije se nebo je sestřeleno primitivní raketou


:lol: :lol: :lol:

Dobře řečeno. Pokud hypotetická kosmická loď umí odstínit účinky gravitace, radiace a to ve všech pásmech a v silách hraničících s sílou nutnou ke zničení celé galaxie (polární výtrysky z pólů černých děr ve středech galaxií maji tuto sílu), pak je legrační tvrzení, že neumí odstínit - pár miliwattové navádění rakety.
Rakety se navádí laserem, infra zářením či opticky (staré technologie dokonce i optikou člověka + kabelem :lol: ...u protitankových, u letectva toto nehrozí...).
Laser je záření, jenž musí tato loď umět odstínit, jinak by se upekla. Infra to samé. A optické vlnění je jen jiná frekvence toho samého a už když Měsíc taková nicka jako Slunce na tu vzdálenost to zahřeje na 135°C, tak je zjevné, že by se loď neuchladila v přímém kontaktu, pokud by neuměla odstínit i viditelné spektrum.

Nadto elektronické spojení v raketě samé a v naváděcích radarech (střelecký radar v letadle, např.) umí dobře rušit i Rusáci, co to nedávno v Černém moři předvedli USA a 24 námořníků ukončilo svou službu, že nebudou riskovat své životy po 12 simulovaných útocích na jejich loď, kdy jejich palubní elektronika nefungovala dík rušení.

Pokud tohle dokážu Rusáci s SU-25 bitevníkem (zajisté (doufám?!) s modifikovanou elektronikou poslední generace, chraň nás pánbů, jestli je to běžná výbava), pak jsou ufouni směšní, že projdou peklem, trhajícím na kusy galaxie a nesejmou raketu, jenž je dostane jako nic :)

Good argument :tleskani


Mimoňská exotická technologie si asi nevystačí s běžnými součástkami z obchodu. :-) Jak chcete oživit případný antigravitační motor, pokud jeho palivem není jablečný sirup?


Reverzní inženýrství je jednoduše nemožné, pokud se zabývá zcela neznámými technologiemi. Nemůžeme replikovat něco, co nechápeme. Pokud bychom znali principy technologie stojící v pozadí a někdo nám ukázal, jak to funguje, tak budiž. Ale něco spadlého, poškozeného a bez manuálu k ovládání replikovat? Absurdní nesmysl.
Dopadlo by to asi jako v District 9. Alien zbraně? Super, ale nestřílí, pokud je neovládá Alien :) Docela rozumná ochrana, aby tyto zbraně nemohly být užity někým jiným proti nim.
Jinak řečeno - lze očekávat, že mimozemské technologie budou zabezpečeny proti zneužití proti jejich tvůrcům. Pozemský příklad - Francie, Exocety, Argentina a UK.
(pro neznalé - Frantíci prodali Exocet protilodní střely, kterými by Argentici z bezpečí a snadno zničili všechny lodi UK z invazní flotily na Falklandy plující a vyhráli by tak. Ale pak otočili a UK prodali rušičky Exocetů, takže Argentina byla podvedena a zničili tuším jen 2 lodě, kde se rušení nepovedlo, nebo obsluha to spackala - to se nedovíme... ale Frantíci prodali rakety proti kterým měli ochranu - to je ta pointa.)

Zneužít se dá např. i nějaký utopický reaktor, co je malý, lehký, neprodukuje radiaci ale produkuje hodně energie... Tedy chránit bude třeba i ten.

Za 10 let se možná rozběhne první fúzní reaktor.


To slibují od 50 let minulého století a furt nic ;-] Prozatím vždy tyto Tokamaky bylo třeba energií krmit, aby se reakce po nějakou tu miliontinu vteřiny udržela... A typicky bylo třeba tolik energie, jako velké město spotřebuje za rok. Nevidím to tedy tak realisticky s těmi 10 lety. Zejména ne, pokud současná teoretická fyzika řeší problém s hmotností částit tak, že si vymyslí Higgsův bosom *) jenž je za hmotnost zodpovědný a následně se ho snaží desítky let najít. Působení hmotností hmoty na sebe je přitom tak elementární vlastností všeho, že já bych s dovolením označil teorie, které tyto interakce nevysvětlují za humbuk.
Chci říci, že jsem nesmírně skeptický k pokroku v posledních letech. Údajně jsme měli letět v roce 1969 na Měsíc a co se událo od té doby srovnatelného? Máme 2014... a řešíme, zdali dát banksterům víc peněz, které vyhodili oknem za bezcenné hypotéky, místo abychom je zavřeli za krádež, zřídili finanční systém který prospívá lidem a ne lidi zotročuje a pak se pustili do hledání třeba i toho Higgsova bosonu s pořádnou vervou...
(podle mně existují podstatně lepší teorie, jenž nevyžadují neexistující nepolapitelné částice na vysvětlení běžných interakcí hmoty)



*) objevení částice, jejíž "vlastnosti jsou konsistentní s Higgsovým bosonem" ještě neznamená objev Higgsova bosonu, neb stále chybí vysvětlení, jak je tato "božská částice" zodpovědná za gravitační působení hmoty - což je bežná interakce, což by tedy mělo být realizováno běžnou částicí, resp. běžným působením částic na sebe
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lepidus 30. 5. 2014 11:12

icotech852 píše:tak diskusia s vami je asi na urovni Stouru


To beru. Znamená to, že JE na úrovni :-) Zatím jste však nediskutoval a přitom máte možnost dementovat cokoliv, minimálně to, co jsem napsal (výběr je), tak do toho ať vím, kde vidíte problém - napsat něco neurčitého o diskuzi a dál nic, to umí každý :-)

Dovolil bych si tvrdit, že izotopové baterie by také moc nepomohly. Poměr výkon/hmotnost také není nic moc.
Problémem totiž není ani tak zajištění vysokého napětí (to by zvládl malý vandegraafůf generátorek) ale zajištění dostatečného příkonu. Ten lifter není totiž nic jiného, než vznášedlo, kde je tah vyvíjen přeskokem iontů. Na urychlení nějakého množství vzduchu je třeba výkon, který bude minimálně stejný, jako výkon vrtule běžného stejně těžkého vznášedla.


Izotopové baterie (ne ty komerční) mají výhodu, že primárně generují VN (izotop je umístěn v duté kouli, která tvoří protipól...a jiný druh pracuje přímo na principu indukce). Bohužel, měl jsem k dispozici pouze externí zdroj 30kV :-) .Přeskoková vzdálenost (podle učebnic) je cca 1mm na 1kV při 20. st. Celsia a relativní vlhkosti vzduchu 40 procent, takže od toho se odvíjela moje konstrukce. Výkon se rapidně lišil změnou vzdálenosti elektrod a šíří urychlovače ('neutralizátora') iontů (v principu se jedná i iontový motor, kde je pracovní látkou vzduch). VN je nezbytné jako je nezbytné anodové napětí elektronek - vše pracuje jako urychlovač. Statická elektřina se míjí účinkem. Výkon vrtule bych do toho necpal, protože u ní nejvíc záleží na vztlaku z profilu - proto ventilátor nelétá a vznášedlo pracuje v principu vzduchového polštáře, kterému zajistíme nadnášecí tlak (ne vztlak) nepropustnými bočními lamelami.


Létat lze nejspíš všemi směry. Stačí měnit buď rozložení hmotnosti, nebo mechanicky (kormidla) či elektricky (různá napětí nebo magnetické pole) měnit vektor tahu.
Korekční motorky jsou sice také řešením, ale ani zdaleka ne jedinou možností.

----
Navíc ten "létající trojúhelník" zjevně neodpovídá lifteru tím, jak je směrován tah. U Lifteru jde tah směrem dolů, u toho trojúhelníku je tah směrován vodorovně. Motory pak nejsou nejspíš korekční, ale přistávací a startovací.


Změna těžiště velmi dobře funguje na jiných strojích s nosnými plochami. Magnetická pole jistě ne, když už, tak elektrická a mechanická kormidla myšlena jako "naklápěč" celého prvku - naprostý souhlas.

-----
Ten malovaný "trojúhelník-toustovač", je samozřejmě kravina na entou namalovaná ve Photoshopu kýmkoliv. Horizontální "tah" je funkční a upoutané v hračky na tomto principu se motají pěkně dokolečka , ale nebylo by praktičtější namontovat tento motor do letadla? Takto by se nemuselo vertikálně raketově startovat :-)
lepidus
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lepidus 30. 5. 2014 15:46

Nemůžeme replikovat něco, co nechápeme


Asi každý "replikant" zažil nefunkční elektrické schéma z časopisu. Kdo o tom nemá šajn a jen lepí, popřípadě umí jen nastavit trimr, nemá šanci a musí čekat na autorovu opravu :-) Velmi úsměvné jsou dřívější Hollywoodské filmy, kde tajní agenti pašují procesory - ale to je málo. Je třeba ukrást celou technologii, kde příslušný čip plní nějakou úlohu páč sám o sobě je bezcenných baznektem a k tomu je nutné přidat další výrobní technologie, která např. napařují vrstvičky P a N a mnoho dalšího včetně software, který tyto čipy navrhuje. Proto se čipy. jako takové nekradly, ale zneužívaly se celé patenty - viz Tesla Piešťany (Československo) a Intel8080A pod názvem MHB 80880A šlapajíci ve všech našich osmibiťácích bývalé federativní republiky :-) Není vyloučeno, že to nebude mít dohru i po tolika letech. Ochrany technologií (těch elektronických) proti zneužití se již aplikují i do aut a dokonce do obráběcích strojů a dalších. Ochrana proti zneužití je volena tak, aby její prolomení stálo více než cena celé technologie, ne-li víc, takže on si to každý dvakrát rozmyslí :-)

To slibují od 50 let minulého století a furt nic ;-]

Ohledně fúze je dobře našlápnuto, ale vynořují se další problémy. Kromě toho, že to žere víc než dává (jádro pudla je ve velikosti), životnosti a dalších právě z plánované velikosti (nejmenší tokamak na světě je v ČR), nedivil bych se, kdyby se plánované ostré spuštění protáhlo o další století. Možná se do té doby přijde na něco jiného a jednoduššího, třeba na fúzi kavitací a bůhví na co ještě :-)

objevení částice, jejíž "vlastnosti jsou konsistentní s Higgsovým bosonem" ještě neznamená objev Higgsova bosonu, neb stále chybí vysvětlení, jak je tato "božská částice" zodpovědná za gravitační působení hmoty - což je bežná interakce, což by tedy mělo být realizováno běžnou částicí, resp. běžným působením částic na sebe


Higgsův boson je jen jakýmsi reprezentantem. O to působení, nebo lépe o ztěžknutí částice (mimo vlastních vzájemných interakcích mezi částicemi) se stará Higgsovo pole, ve kterém se HB jeví jen jako postupující brázda :-) Je to zhruba to samé jako foton a elektromagnetické pole, nebo ještě lépe, jako vlna na vodní hladině, přičemž vodní hladina je oním Higgsovým polem a vlna je Higgsovým bosonem, takže HB jako takový nelze najít, ale podle rozpadových produktů dopočítat (i zde platí zákon zachování energie). Proč se tedy hledá nějaké pole "zodpovědné" za hmotnost? Například takový elektron s menší hmotností (slabším účinkem Higgsova pole) by se od jádra vzdálil i přes značné značné elektrické přitažlivé síly. Vysvětlení je jednoduché (kromě toho intuitivního). Je-li částice menší, je i těžšší a naopak. Lehčí má méně energie (je méně hmotná) a energie odpovídá převrácené hodnotě vlnové délky, tudíž elektron by disponoval větší vlnovou délkou a těžko by se namačkal spolu s ostatními elektrony do stávajícího orbitu. Jádro by si dejme tomu vystačilo s vlastními interakcemi, ale elektronový obal by se značně zvětšil. To by znamenalo i větší molekuly a svět by vypadal trochu jinak...pravděpodobně bez naší existence :-) I kdyby se nám položil standardní částicový model, stále něco, co dělá částice těžšími, musí existovat a jestli je za to zodpovědný HB nebo dalších tisíc jiných bosonů mimo hmotnostní předpoklad , není doposud známo a pravděpodobně dlouho nebude. :-)
lepidus
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků