Stránka 1 z 1

Orange internet ,vysoka faktura,SOI

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 4. 2007 12:57
od ts-jose
Zdravim
Mam FLAT program od orangeu a modem sa pripaja cez zahranicnu(polsku) siet (aj ked som na Slovensku) co som nevedel a nemohol nikde skontrolovat ani nastavit a za dva dni surfovania mi nabehlo na fakture 11tisic SK. Dal som to reklamovat v Orange a povedali ze som bol v zahranici a ze mi poslu fakturu na zaplatenie. Co mam teraz proti tomu robit? Som student a 11tisic na zvys nemam...problem je aj v tom ze nieje to napisane namna ale na ine meno a je tam napisanych aj vela mobilov cize neuhradenim zmluvy ich odpoja co by bol pruser.
Da sa s tym obratit na SOI?

Ďakujem

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 4. 2007 23:35
od MgX
Nevím jak je to přesně, ale ....

zřejmě si měl nastaveno něco jako .... automatické vyhledávání sítě, no a když byl silnější signál z Polska, tak se Ti to přeladilo na jejich připojný bod. Tudíž, ač jsi byl v SR, signál sis bral z Polska.

Nevím, zda s reklamací uspěješ. Bylo to Tvé nastavení. Zkusil bych se domluvit a prokázat, že třeba signál byl chvilku přijímán z Polska a za pár minut ze SR, tudíž by bylo divné, abys přejížděl hranice státu - X krát za den.

Nevím zda nekecám. Je to (IMHO) podobná situace, kdy kamarád v ČR byl u hranic s Polskem a přeladil se mu mobil. Naštěstí se jeho účet navýšil ,,jen" o 1500,-Kč , takže to nakonec zaplatil. Teď už má ručně nastavenou síť, a když jede ,,ven", pustí si automatiku, nebo si (zase ručně) nastavuje doporučeného operátora.

EDIT: pokud jsem napsal totální hovadinu - prosím nekamenovat :)

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2007 00:05
od ts-jose
problem ale je ze mam zadacom modem a tam sa nic nastavit neda ani kontrolovat aku mam siet, taktiez sa to neda cez software v PC kontrolovat nastavovat

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2007 00:12
od blino
nemas nejake potvrdenie o tom kde si sa v tom case zdrzoval? pripadne svedkov?

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2007 00:22
od ts-jose
bol som na chate a svedkov mam asi 40 vcetne foto-video dokumentacie :)

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2007 00:41
od MgX
Ti svědci se mohou hodit ;-)

Jestliže je to tak, že uživatel ani s administrátorským oprávněním, nemá možnost nastavit HW, nebo SW modem tak, aby nedocházelo k přeladění na jiného (zahraničního) operátora, měl by být samozřejmě zbaven povinnosti, zaplatit ono navýšení k běžnému ,,tuzemskému" použití připojení.

Pokud je situace, zcela dle Tvého popisu, myslím, že by Orange měl uznat, že chyba (či zádrhel) je na jeho straně.

BTW: jak jsem psal. Ideální by bylo, jestliže v průběhu pobytu na chatě, došlo i k zpětnému přeladění na SR síť operátora (pokud k tomutu došlo vícekráte za sebou - v relativně krátkém časovém úseku) pak myslím, že trumf máš Ty.

Omlouvám se za tykání.