Samoinstalace splitové klimatizace
Jsem hrozně lakomý a chci ušetřit za odbornou montáž splitové klimatizace (Venkovní část přišroubována na stávající konstrukci, otvor pro trubky je již vytvořen, jedinná práce je jen montáž vnitřní jednotky, ale jsem kluk šikovný, takže práce na 2 hodiny).
V kanceláři mám konkrétní typ Sencor 900 a jsem spokojen. Cenou je to asi to nejnižší, co lze sehnat, takže jsem ji chtěl objednat (ale typ 910, protože 900 se již moc sehnat nedá) a v některých internetových obchodech jsem narazil na poznámku, že chladící kapalina je dolita až technikem při montáži, která je podmínkou pro uznání jakékoli případné reklamace. Napsal jsem tedy na několik eshopů, zda je tomu opravdu tak a některé emaily mi to potvrzovaly. Z jednoho eshopu však přišla odpověď, že chladivo je v dodávce a že odborná montáž není podmíněna pro uznání reklamace.
Klimatizaci jsem objednal, přijede mi přepravní službou PPL, ale strašně rád bych se vyhnul problému, kdy to zaplatím, rozbalím, zjistím že něco chybí a budu odesílat klimatizaci zase nazpět do obchodu (k poštovnému 180kč si připočítali také váhový příplatek 250kč, takže v konečném důsledku by se mohlo stát, že mě ta sranda bude stát 860kč a nebudu mít nic, protože za montáž nebudu dávat cenu jako za samotnou klimatizaci.
Jaké mám nyní možnosti? Umožní mi PPL otevřít balík před zaplacením a pak případně nepřebrat? Jak poznám, že vše potřebné ke zprovoznění je obsahem zásilky? Jak byste to řešili vy?