Stránka 1 z 3

Chléb náš odcházející ...

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 2. 2011 22:16
od trent

Re: Černá skřínka - vylejte si svou zlost

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 2. 2011 22:29
od MgX
No, to mně ani nikdo nemusel psát - to vím již dávno ... bohužel.

Re: Černá skřínka - vylejte si svou zlost

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 2. 2011 22:46
od trent
To, že většina chlebů jsou sajrajty taky samozřejmě vím... Ber to jako další střípek do mozaiky skvělé současností a světlých zítřků. Na štěstí kupuji velice dobrý chléb z nedaléké malé pekárny. Složení tedy neznám, ale je to jeden z nejlepších, co jsem za poslední dobu jedl.

Re: Černá skřínka - vylejte si svou zlost

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 2. 2011 22:53
od mareq0
Kdyby to byl jenom chléb náš vezdejší. Možná jsem vybíravý, ale poslední dobou na sobě sleduji, že nějak nevím co kupovat k jídlu 8-)

Re: Černá skřínka - vylejte si svou zlost

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 2. 2011 23:35
od hobitt
Ještě, že mi většinou peče chleba maminka. Celokváskovej. A jak je na kvásek hrdá! :D

Re: Černá skřínka - vylejte si svou zlost

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2011 00:05
od suk
Trent: kde kupujes? Ja zatim beru z intersparu (to je nejbliz) nejakej chleba asi tak za 25czk, prvni den je dobrej, da se jist... ale pak se z toho stane drobiva sracka bez chuti :-/

Re: Černá skřínka - vylejte si svou zlost

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2011 00:52
od trent
mareq: občas jsem na to dost podobně, protože ač šáhnu po čem chci, je to z poloviny umělohmotné.
suk: Já kupuji chléb a rohlíky(neméně dobré) u asiata, co má u nás v domě obchod. On bere pečivo od pekaře z Újezda nad Lesy.
To bych řekl, že v intersparru mají pečivo celkem v pohodě. Nemám s tím ale moc zkušenost, protože tam nakupuji jednou za rok. Největší tragedie je pečivo z tesca. To je přesně ten chleba, co je po 12 hodinách jak guma. Ztvrdne dřív, než stačí chytit plíseň.

Re: Černá skřínka - vylejte si svou zlost

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2011 01:14
od Slonik
no aspoň nezplesniví :-). Ale jinak souhlas

Re: Černá skřínka - vylejte si svou zlost

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2011 13:03
od MgX
Já silně postrádám tmavý chléb „Moskva“. Pravda - v Bille ho sem tam mají, ale zřejmě změnili dodavatele, protože ještě zhruba před rokem byl chuťově lepší.

Taky si vzpomínám na tzv. blanenský rohlík ... no to byla parádní chuť ... a klidně i třetí den se dal sníst a člověk měl dobrý pocit. Dnes a rohlík - jakýkoliv? Raději nehodnotit. Jdeme cestou umělohmotných pokrmů do kterých ještě přidáme trochu dioxinů, aby jsme podpořili farmaceutický průmysl :-\

Re: Chléb náš odcházející ...

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2011 20:37
od trent
Je celkem smutný, že děláme umělohmotné produkty, které do nedávna umělohmotné nebyly, protože to nebylo potřeba. A dnes jsou umělohmotné jen díky lenosti.
Vřele doporučuji si zajít pro rohlíky to Tesco Letňany. Ty jsou gumový už z pekárny. Zase to má výhodu, že když přijdeš v 6 ráno, jsou ty rohlíky stejně odporný, jako když přijdeš v 11 večer.

Re: Chléb náš odcházející ...

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2011 21:06
od Slonik
já mám docela štěstí, že kousek od kanceláře jsou hned dvě pekárny. V jedné prodávají držkovský chleba a v druhé cvrčovický, takže je střídám. Tu a tam si koupím i tzv. kořenový chleba a jsem co se tohoto artiklu týče spokojen. Když jedu na Šumavu, tak kupuju nejraději Vacovský. Kupoval jsem tam i Volyňský, ale ten mi přijde, že se poslední dobou nějak zkazil.

Re: Chléb náš odcházející ...

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2011 06:08
od Marcel Kudlvasr
Jste nějaký rozežraný, né?! Romániu na Vás a neslanej chleba z Florence - bílej, že...Vzpomínka na ROH Hory: ,,rozpečený rohlíci,, to Vám taky asi nic neříká?!Tsss, Ts. To jsou věci...Dobrej žitnej stačí a selskej rohlík vypečenej taky...jo Lidi budou, vypečený rohlíčky, ale pro vypečenýho Císaře...STarec Marcel od Zvonu.

Re: Chléb náš odcházející ...

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2011 07:09
od trent
Jenže ty rozpečení rohlíci byly dříve mnohem lepší než teď. A dnes by bylo potřeba občas rozpékat "čerstvé" pečivo. Ty jsi pravděpodobně rozpékal 3-4 dny staré rohlíky. Vypečený rohlíky jsem teď zahlédl v kauflandu. Ale že by nějak křupaly, to ne.

Re: Chléb náš odcházející ...

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2011 14:20
od Jeffe
Je to smutne. Za chvili kdyz si clovek bude chtit koupit neco pozivatelneho bude si muset kupovat "bio" potraviny. Otazka jenom je, jestli vsechny opravdu jsou prirodni a bez chemie, nebo je to jenom sizeni zakazniku.

Re: Chléb náš odcházející ...

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2011 14:45
od trent
Vzhledem k tomu, že vlastní bio značku má káždý obchdní řetězec, tak jsem ohledně bio potravin trochu skeptický.
Trochu odbočím... pamatuji si jak v roce cca ´95 někteří škarohlídy plašili s nástupem Delvity, Billy a Víta, že obchodní řetězce zničí malé zivnostníky. Lidi tomu nevěřili a běželi do Delvity na týdenní nákup.