Chléb náš odcházející ...

Pauzáci se představují

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod trent 10. 2. 2011 22:16

Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 10. 2. 2011 22:29

No, to mně ani nikdo nemusel psát - to vím již dávno ... bohužel.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 10. 2. 2011 22:46

To, že většina chlebů jsou sajrajty taky samozřejmě vím... Ber to jako další střípek do mozaiky skvělé současností a světlých zítřků. Na štěstí kupuji velice dobrý chléb z nedaléké malé pekárny. Složení tedy neznám, ale je to jeden z nejlepších, co jsem za poslední dobu jedl.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mareq0 10. 2. 2011 22:53

Kdyby to byl jenom chléb náš vezdejší. Možná jsem vybíravý, ale poslední dobou na sobě sleduji, že nějak nevím co kupovat k jídlu 8-)
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hobitt 10. 2. 2011 23:35

Ještě, že mi většinou peče chleba maminka. Celokváskovej. A jak je na kvásek hrdá! :D
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
2000 Fiat Punto 1.2i ELX
1997 Škoda Octavia 1.9 TDI SLX Ghetto Line
2007 Citroën Berlingo 1.4i X
2017 Dacia Dokker 1.6 LPG
hobitt
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suk 11. 2. 2011 00:05

Trent: kde kupujes? Ja zatim beru z intersparu (to je nejbliz) nejakej chleba asi tak za 25czk, prvni den je dobrej, da se jist... ale pak se z toho stane drobiva sracka bez chuti :-/
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 11. 2. 2011 00:52

mareq: občas jsem na to dost podobně, protože ač šáhnu po čem chci, je to z poloviny umělohmotné.
suk: Já kupuji chléb a rohlíky(neméně dobré) u asiata, co má u nás v domě obchod. On bere pečivo od pekaře z Újezda nad Lesy.
To bych řekl, že v intersparru mají pečivo celkem v pohodě. Nemám s tím ale moc zkušenost, protože tam nakupuji jednou za rok. Největší tragedie je pečivo z tesca. To je přesně ten chleba, co je po 12 hodinách jak guma. Ztvrdne dřív, než stačí chytit plíseň.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 2. 2011 01:14

no aspoň nezplesniví :-). Ale jinak souhlas
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 11. 2. 2011 13:03

Já silně postrádám tmavý chléb „Moskva“. Pravda - v Bille ho sem tam mají, ale zřejmě změnili dodavatele, protože ještě zhruba před rokem byl chuťově lepší.

Taky si vzpomínám na tzv. blanenský rohlík ... no to byla parádní chuť ... a klidně i třetí den se dal sníst a člověk měl dobrý pocit. Dnes a rohlík - jakýkoliv? Raději nehodnotit. Jdeme cestou umělohmotných pokrmů do kterých ještě přidáme trochu dioxinů, aby jsme podpořili farmaceutický průmysl :-\
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 11. 2. 2011 20:37

Je celkem smutný, že děláme umělohmotné produkty, které do nedávna umělohmotné nebyly, protože to nebylo potřeba. A dnes jsou umělohmotné jen díky lenosti.
Vřele doporučuji si zajít pro rohlíky to Tesco Letňany. Ty jsou gumový už z pekárny. Zase to má výhodu, že když přijdeš v 6 ráno, jsou ty rohlíky stejně odporný, jako když přijdeš v 11 večer.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 2. 2011 21:06

já mám docela štěstí, že kousek od kanceláře jsou hned dvě pekárny. V jedné prodávají držkovský chleba a v druhé cvrčovický, takže je střídám. Tu a tam si koupím i tzv. kořenový chleba a jsem co se tohoto artiklu týče spokojen. Když jedu na Šumavu, tak kupuju nejraději Vacovský. Kupoval jsem tam i Volyňský, ale ten mi přijde, že se poslední dobou nějak zkazil.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 12. 2. 2011 06:08

Jste nějaký rozežraný, né?! Romániu na Vás a neslanej chleba z Florence - bílej, že...Vzpomínka na ROH Hory: ,,rozpečený rohlíci,, to Vám taky asi nic neříká?!Tsss, Ts. To jsou věci...Dobrej žitnej stačí a selskej rohlík vypečenej taky...jo Lidi budou, vypečený rohlíčky, ale pro vypečenýho Císaře...STarec Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 12. 2. 2011 07:09

Jenže ty rozpečení rohlíci byly dříve mnohem lepší než teď. A dnes by bylo potřeba občas rozpékat "čerstvé" pečivo. Ty jsi pravděpodobně rozpékal 3-4 dny staré rohlíky. Vypečený rohlíky jsem teď zahlédl v kauflandu. Ale že by nějak křupaly, to ne.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jeffe 12. 2. 2011 14:20

Je to smutne. Za chvili kdyz si clovek bude chtit koupit neco pozivatelneho bude si muset kupovat "bio" potraviny. Otazka jenom je, jestli vsechny opravdu jsou prirodni a bez chemie, nebo je to jenom sizeni zakazniku.
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 12. 2. 2011 14:45

Vzhledem k tomu, že vlastní bio značku má káždý obchdní řetězec, tak jsem ohledně bio potravin trochu skeptický.
Trochu odbočím... pamatuji si jak v roce cca ´95 někteří škarohlídy plašili s nástupem Delvity, Billy a Víta, že obchodní řetězce zničí malé zivnostníky. Lidi tomu nevěřili a běželi do Delvity na týdenní nákup.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 12. 2. 2011 15:42

Nápisům BIO atp. absolutně nedůvěřuji. Je to podobné, jako když si člověk myslím, že kupuje kuře z ČR a přitom to je vyběhaný atlet z Polskej.

V Bille pečivo nemají nějak výrazně špatné, to říct nemůžu, ale přesto je tam ale ...no a o „Moskvě“ platí, co jsem psal.

Přiznám se, že bych si dal kvalitní přírodní rohlík a chleba téhož druhu. Občas taky zajdu do nějaké pekárny, ovšem že by to vždycky bylo okouzlení - to se říct nedá.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 12. 2. 2011 17:33

MgX: tak záleží na tom co je to za nápis. Jestli Tě to zajímá, pošli mi SMS a já Ti o tom něco chytrého sepíšu ;-)

k tématu: opravdu každá pekárna nemusí mít zrovna skvělé zboží - chce si to najít tu svojí. Téměř absolutní jistota však je, že v hyper-super najdeme od každého druhu pečiva minimálně jeden totální aušus. Jelikož se markety snaží ohromit zákazníky cenou, musí tomu tak být. Za 18,- Kč se kilový bochník z poctivých surovin vyrobit, přepravit a se ziskem prodat prostě nedá.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 12. 2. 2011 18:01

Slonik tak daleko v našem vzájemném vztahu nejsme, abych měl Tvé číslo a posílal Ti SMS :-D

Ty věci mě zajímají. Bohužel i označení, které má svůj konkrétní a mělo by mít svůj korektní význam, je často na výrobku jehož kvalita prostě neodpovídá...třeba známé přelepování visaček na zboží ... ohledně délky trvanlivosti. To, že člověk kupuje něco s nápisem BIO ještě neznamená, že kupuje kvalitu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 12. 2. 2011 19:35

Zvířátka se nám tu kamarádí. :D
Pokud by to ale šlo, tak já bych Sloníka poprosil napsat něco pěkného o bio potravinách a jeho značení.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roxor 12. 2. 2011 20:24

trent píše: rohlíci byly dříve mnohem lepší než teď.

Za komanča bolo pečivo aj chlieb v horšom stave ako dnes.A v danom okrsku piekla jedna gigantická pekárňa ... nedalo sa kúpiť zo sortimentu inej.
Dnes je výber obrovský z mnoha výrobní.Bolo to horšie ... verte mi.
Ďakujem za chlieb,ktorý si môžem vybrať a kúpiť :tleskani
Neberme život príliš vážne ... aj tak to nikto neprežije.
roxor
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 12. 2. 2011 21:15

roxore sorry, ale souhlasit nemůžu. Ano - jedna pravda je ... výběr je větší, ovšem především chuťová kvalita některých produktů a jejich, řekněme přírodní/přirozená forma ne. Rohlík pečený za dob minulých, stejně jako chléb byl, povětšinou, výrazně chuťově lepší, než dnešní.

A ano - souhlasit se dá i v tom, že nemusím nakupovat zboží od společnosti X, protože tamhle je supermarket, kde je zboží od společnosti Y.

A ano - i dříve se dalo hovořit o tom, že „běžně“ prodávaný brněnský rohlík byl výrazně chuťově horší, než rohlík blanenský ... třeba.

A prosím ... nehledej v mém vyjádření nic, co tam není - tudíž cokoliv z politiky. Děkuji.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 12. 2. 2011 21:32

Po změně pracoviště chodím do pekárny, ve které pracuje kamarádka (ví, kdy se prodává pečivo z druhého dne apod.). Mají vynikající dalamánky, dýňové kostky a selské rohlíky.

K Bille: když jsem jedno ráno "blbec" si doma zapomněla pečivo, tak jsem s naivní domněnkou, že budou mít kolem 7:15 hodiny ranní pečivo, které jsem si běžně kupovala odpoledne, tak mne překvapilo, že měli jen rozpékané "hnusy". A to mne donutilo si zajít do výše napsané pekárny. Billa mi nevyhovuje ani u pultového prodeje se sýry. Sice je mají předkrájené a uložené v chladícím boxu, ale jsou nakrájeny dva dny předem a paní za pultem mi nechtějí vyjít vstříc..
Kirkwood
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 12. 2. 2011 22:54

Kirkwood Billa se liší prodejna od prodejny. Znám také jednu z dalších v Brně, kde bych si salám nekoupil.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 13. 2. 2011 00:00

tak ona třeba Billa sídlící na prestižní pražské adrese domu Myšák mi přijde taky docela hrozná. A pečivo co tam prodávají bych jedl jen v opravdové nouzi
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roxor 13. 2. 2011 06:53

MgX píše: ... nehledej v mém vyjádření nic, co tam není - tudíž cokoliv z politiky. Děkuji.

To by ma ani nenapadlo :pozor .Je to diskusia,platforma názorov. A v tejto téme je diskusia o to pestrejšia,že máme rôzne nároky,rôzne chuťové škály a nakupujeme od rôznych výrobcov.
Ja osobne viem,kde majú v mojom regióne chlieb predražený (Carrefour,Jednota), kde je druhým dňom nejedlý (Lidl) a kde je dobrá kvalita aj cena.
Rohlíky nejedávam.
Neberme život príliš vážne ... aj tak to nikto neprežije.
roxor
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 2. 2011 15:52

Zkusil jsem malý experiment - včera jsem si krátce před půlnocí v Tescu koupil 3 kusy vcelku slušně vypadajícího pečiva nazvaného "Poctivá staročeská houska" (variantu bez soli a kmínu). První jsem sežral hned, druhou jsem nechal volně (uvidíme, jestli uschne a ztvrdne a jaká z ní bude následně strouhanka) a třetí jsem ponechal v mikrotenovém sáčku a chtěl bych jí dneska zkusit půlku rozpéct a druhou půlku v tomtéž sáčku skladovat. Uvidíme. Vzhledem k tomu, že jeden kus stojí 3,50 Kč, nemuselo by se jednat o úplný aušus. Ta co jsem sežral byla docela dobrá a dokonce ani *****ěla žlukle jako marketové pečivo nejnižší třídy.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 14. 2. 2011 18:49

No „nejlepší“ jsou tzv. tukové rohlíky (snad se to tak jmenuje) - to je humáč první kategorie, i když jsou čerstvé :-!
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 2. 2011 19:25

Jo, ty *****ěj úplně příšerně :-(
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 14. 2. 2011 21:13

Podobný test jsem provedl i já, ale skoro náhodou. Žena koupila v sobotu chléb z Újezda a já koupil chléb v Kauflandu. Kupodivu ten z kauflandu měl křupavou kůrku a pěkně voněl. Dneska jsem se k oběma modelům vrátil. Kaufland voní pěkně, je poživatelný, tužší a šušší. Újezd je měkčí, vláčnější, ale méně voní. Chuťově mi je Újezd o trochu lepší.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mareq0 14. 2. 2011 21:18

Ještě doporučuji popsat tvar, barvu a vůni vyšedšího exkrementu. Ať je test kompletní ;-)
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 14. 2. 2011 21:20

Ty jsi na tu stolici nějak vysazenej. Jestli chceš, pošlu ti pak fotku. ;-)
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mareq0 14. 2. 2011 21:24

Konzistenci z toho stejně nepoznám :hm
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 14. 2. 2011 22:42

ale tak kucí ... fotografie podobného druhu si prosím vyměňujte přes SZ, email, IM ... či na přátelských osobních setkáních :-)

Co si tu založit vlákno o chlebu, či pečivu ... kde by každý přidal hodnocení toho jím zakoupeného pečiva? Nebo využít i toto vlákno ... jak udělal Slonik a trent.

Důležité by bylo znát co nejpřesnější název a samozřejmě i místo nákupu. Hodnocení by se mohlo skládat z několika (tří) po sobě jdoucí dnů, kdy by bylo hodnoceno, co a jak se s pečivem děje....dobré je přidat i způsob skladování.

No vlastně, jak se zde již prezentuje.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 18. 2. 2011 10:59

MgX píše:No „nejlepší“ jsou tzv. tukové rohlíky (snad se to tak jmenuje) - to je humáč první kategorie, i když jsou čerstvé :-!

Mě někdo tvrdil, že pro děti jsou lepší tukové rohlíky než celozrnné pečivo, ale co je na tom pravdy netuším :hm
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 2. 2011 14:07

Dětský organismus si s celozrnným pečivem neumí moc dobře poradit. Ale marketový hnus bych teda dítěti taky nedával.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tukatkat 18. 2. 2011 14:38

Chleba teda moc nemusim.. Ale rohliky z tesca, to je paradni cihlicka po zanechani nekolik minut na vzduchu :D
Don't trust a perfect person and don't trust a song that's flawless.
Tukatkat
Miss Páníček 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 18. 2. 2011 15:21

Už jsem měl strach Sloníku, že jsi se při tom testu výdrže chlebů otrávil.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 18. 2. 2011 17:24

4honza píše:
MgX píše:No „nejlepší“ jsou tzv. tukové rohlíky (snad se to tak jmenuje) - to je humáč první kategorie, i když jsou čerstvé :-!

Mě někdo tvrdil, že pro děti jsou lepší tukové rohlíky než celozrnné pečivo, ale co je na tom pravdy netuším :hm

Je skutečně možné, že dětský organismus může mít problém s celozrnným pečivem. Ovšem ... tukový rohlík v kvalitě, kterou jsem v poslední době párkrát po sobě potkal ... ne, ten bych nenabídl :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 18. 2. 2011 22:25

Mušíš ho ňamáčet do,,Vávra kafe,,ža šeďum, Hlaď ňa Váš baňďo ňeňažraňá, Šťareč Marčllo cašs Campaňo...
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aquarkko 22. 5. 2011 20:35

Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roxor 29. 6. 2011 16:43

Marcel Kudlvasr píše:Mušíš ho ňamáčet do,,Vávra kafe,...

Taký máčaný chlebík docenia hlavne bezzubí spoluobčania.Mne osobne to pripadá hodne nechutné,ale netvrdím,že časom nezmením názor a nebudem propagátorom máčaného chlebíka.
Neberme život príliš vážne ... aj tak to nikto neprežije.
roxor
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod polda 30. 6. 2011 10:45

Jezdím teď kupovat chleba dolů do Michelských pekáren a fakt je jinej a dokonce i dýl vydrží, což nás doma dost překvapilo neb jsme zapoměli ,že by mohl chléb vydržet i víc jak 3 dny. Jen nedoporučím jej dávat do mrázáku pak je chuťově nic moc. Rohlíky nevím ,nejlepší byly vždy u babičky na prázdninách za bolševika 8km od Znojma,nevím kde kdo je pekl ale od tý doby jsem na podobný nike nenarazil.
polda
Nadšenec
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků