Ahoj,
jsem z Německa a pracuji pro konzultační společnost SAP s jednou kanceláří v Praze. Dostal jsem nabídku na povýšení a vedení týmu v Praze, ale zatím trochu váhám a sbírám informace o životě v Praze. Mám několik otázek:
1. Jak snadno se žije v Praze cizinci, který mluví pouze anglicky a německy?
2. Jak snadné je zvládnout papírování na úřadech a každodenní život bez znalosti jazyka?
3. Jak funguje daňový systém? Může někdo doporučit platovou kalkulačku, která má podrobný popis a rozpis hrubého-čistého platu podobně jako tato německá kalkulačka čistého platu. Jsem 36letý ženatý a mám 5letou dceru a nepatřím k žádné církvi, pokud to má význam při výpočtu daní.
4. Jak snadno najít 3pokojový appartement v Praze v okolí této čtvrti. Doporučili byste toto místo s okruhem 1km k bydlení?
5. Jaký je nejlepší způsob, jak najít pronájem aparthotelu? Google.com? Místní noviny?
6. Našla jsem pár německých školekale jsou daleko od výše uvedeného okresu. Jak dobrá je v Praze veřejná doprava nebo cyklostezky?
7. Existují něco jako dvojjazyčné školky? Třeba anglicko-německé nebo česko-německé?
K překladu výše uvedené zprávy jsem použil deepl, snad jsou všechny srozumitelné.
Předem děkujeme za vaši zpětnou vazbu a pomoc