od maty1976 22. 11. 2006 11:29
Já jsem měl vždycky od rodičů naprostou volnost, v životě mi nic nezakázali - např. co se týče někam jít na jakoukoli akci, ani jsem neměl žádný podmínky typu: do xxx hodin budeš doma.
Možná i proto jsem s nima měl a dodnes mám naprosto bezproblémový vztah a máme se rádi a možná i proto jsem nikdy nějak výrazně nedělal to, co čeho se rodiče bojí. V patnácti jsem chodil na rockové koncerty do Prahy, na různé noční akce, na které měli kamarádi problémy se dostat. Nezapomenutelný zážitek v patnácti: kamarád, dá se říci jeden z největších "drsných hochů" třídy, musel být o tzv.čarodějnice (30.duben) někdy kolem 23.hodiny doma. Byl o rok starší. V inkriminovanou hodinu jsem s ním musel zajít k nim domů a přesvědčit jeho matku, že se tam nedějí žádné nepřístojnosti a zaručit se za to, že se nic nestane, a mohl tam zůstat do rána.(samozřejmě se ihned po odchodu z domova zlil jako prase).
Možná i díky tomu, že tyhle zákazy neznám, jsem vždycky nějak samovolně dodržoval určitá pravidla a byl jsem v tomto směru bezproblémový. (Né že bych byl takový slušňák, ale měl jsem svoje hranice)
A co se týče toho Silvestra, tak jsem samozřejmě s kamarády chodil slavit, mimo kontrolu rodičů cca od třinácti, což byl Silvestr 1989. Bylo to v takový "svazácký klubovně" (kde byly starší holky a po půlnoci při přípitku nás všechny kluky líbaly - nezapomenutelný!!!) a vydrželo to několik let.
Rodiče by se spíš divili, kdybych o Silvestra zůstal doma...
Dneska už mě ale zrovna Silvestr absolutně nebere a ani ho moc neslavím. Nicméně zážitky z něj právě z teenagerských let považuju za nezapomenutelné a apeluju na rodiče - nebraňte dětem v ničem, ať mají na co vzpomínat. A jestli tam budou pít, kouřit,nebo dělat něco co byste nechtěli - a co? stejně to když tak udělají jinde,pokud k tomu mají tendence.