od mbing 17. 6. 2008 15:55
Jestliže se jedná o převoz balíků ve vozech Bdtn, tak bych měl pár postřehů. Jezdím vlakem dost často a v prvním vagónu pozoruji i balíky.
Krom toho, že balíky způsobují zpoždění, tak manipulace s balíky u Českých drah je ještě více otřesná než u České pošty. Balík se dopravuje k vlaku buď na vozíku, kde v souvislosti s jeho přeplněním a přetékáním může dojít ke ztrátě upadnutím a pracovník, v časté situaci nějaká existence, si toho nemusí všimnout. Nebo se balík přepravuje na autíčku, kde může dojít ke ztrátě krádeží a pracovník si toho nemusí všimnout, protože dozadu nevidí. V obou případech není obsah dopravních prostředků zapezpečen. Představte si poté přístup Českých drah při reklamaci balíkové služby, který bude určitě podobný lhostejném přístupu Českých drah k lidem při zpoždění.
Často vlak není pro dopravu balíků uzpůsoben, tak balíky leží v cestě ve služebním oddílu a div, že vlakvedoucí o ně nezakopne. Nejlepší je když má trať výluku, kde se všechny balíky musí přenést do autobusu. Naposledy jsem v autobusu viděl podlouhý balík položený o okno autobusu jak se trmácel sem a tam až spadl. Jestli se jednalo o lampičku, tak už lampičkou nebyla.
Pokud balíky zůstávají na stanici, tak jsem se setkal s tím, že se samy nacházely před nádražní budovou bez střežení.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.