Náměty na úkoly pro děti v kroužku robotiky

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Mývalice 19. 2. 2025 16:47

Ahojte,

hledám inspiraci pro kroužek robotiky. Vedu ho letos prvním rokem a zatím dobrý. Nápadů mám vcelku dost. Zatím jsme se věnovali mBotovi a brzy se budeme věnovat microbitům. V záloze jsou i starší verze mindstormů, případně edison.

Jak jsem řekla, letošek asi bude ok, ale chci se připravit na další rok, kdy se může stát, že se znova přihlásí nějaké letošní děti a asi je nebude bavit dělat to samý.

Všimla jsem si, že když výsledný program je použitelný pro soutěž, tak si kluci rádi zazávodí. Jako třeba když programovali BT ovladač, a pak jím robota ovládali.

Díky za každý podnět
Mývalice
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod MgX 19. 2. 2025 21:58

Nápad nemám, jen bych rád napsal, že Tě rád po dlouhé době vidím. Navíc čtu, že jsi stále akční a šikovná Mývalice :tleskani

Ať se Ti/Vám daří!
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mývalice 20. 2. 2025 22:06

Mgx, díky za přivítání. :-)

Tak i dnešní kroužek alespoň u poloviny dětí měl velký úspěch. Dnes se konal návštěvní den a každý si mohl dovést hosta dle svého uvážení, aby se pochlubil, co dokáže mBota naučit. Starší kluci si přivedli jednoho společného kámoše, sourozenci si přivedli oba rodiče a jeden kluk mámu.

P.S.: Možná by se dotaz hodil víc někam jinam než na pauzu. Ale nějak mi to nezapadá do žádných témat ostatních fór.
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza