Moderátor: Moderátoři Pauza.cz
Je to narocnejsi, pravda, ale da se to i za strizlivaSattero píše:Marja pano, tady člověk musí mít v sobě několik piv, aby to nějak "vsákl"... .
Sattero píše:Nevěřím a nikdy nebudu v blud jménem stvoření světa.
Sattero píše:Až mi ukáže někdo toho cypa, co si říká Bůh a prej stvořil svět, tak po něm budu chtít BMW X6 v plné palbě a vysvětlení, co to dělá se světem za prasárny. .
Sattero píše:Já jsem proti válkám, pacifista, ale stejně jsou a neřídí Bůh všechny naše kroky?
Co k tomu rici? Asi ze ne.Sattero píše:Tak je pěkný prasátko (po dnešním večeru určitě) a minimálně největší masový vrah.
Sattero píše: Jenže na to mi řekneš "cesty boží jsou nevyzpytatelné" a tím to pro tebe hasne a je vymalováno... To je jako se bavit s Linuxákem, taky fanatik až na půdu.
Sattero píše:Je zajímavé, že dokážu pochopit pohled na svět Islámu, Buddhismu, Hinduismu a dalších ismů, o které se zajímám (včetně těch politicko-sociologických), ale jediné co nedokážu pochopit je právě křesťanství...
Co se týče piv, tak tady je člověk musí pít, aby to zaprvé přečetl a zadruhé se aspoň pokusil vžít do mysli toho na druhé straně, takže si to tu opět špatně vykládáš. A BMW X6 pro mě není "Bůh", ale jen bych mu to dal za úkol, abych měl důkaz, že je to dobrej iluzionista s dobrýma konexema na továrnu BMW v Německu(nadsázka). A mimochodem bez můj text v kontextu, takto když si to rozcupuješ, tak odpovídáš vlastně tak jak potřebuješ - účelně, cíleně a ke svému účelu, nikoli k rozvoji debaty na ono téma.
A mimochodem, jediné v co věřím je člověk, ne Bůh. Poznání, rozum, věda, to je to oč tu běží, ne o modlidby a celý život uzavřený do malé krychličky nepoznání a vlastně si odpírání života. Život je krutý a krásný zároveň a pokud si ho mám užít, nemůžu se zavřít do jedné budovy či místnosti s jednou knihou, ale musím mít kolem sebe celý svět.
Sattero píše:Ne, myslíš to špatně. Pokud jsi četl Korán nebo aspoň část, zjistil bys, že je stejně jako Bible snadným terčem pro špatný výklad. Běžný muslim nemá nic společného s militantním islámem, který tady známe pod pojmem "terorismus" a který se straní západní civilizace, techniky (to i křesťanská církev) atd. Běžný naopak a tady je důležité se podívat na sociální a politologické rozložení na blízkém východě a Africe, abyste některé otázky či texty pochopili. Zde (evropa) je ale situace naprosto jiná už několik století.
O technice a vědě. Tomu se právě církev bránila zuby nehty jak jen mohla. Proto byly procesy s vědci, badateli i bylinkářkami, léčiteli... To se zlomilo až "osvícením", kdy zvítězil rozum a církev nakonec musela přijmout i tu techniku. Vem si ale třeba ostatní náboženství, ty nejenom že povolují a povolovaly vědění, lékařství atd., ale dokonce je čile podporovaly.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků