Hladovějící Afrika a romská otázka

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod aquarkko 30. 7. 2007 23:46

Tom_82: a kde maj vietnamci kabinky? :roll:
Jinak, možná by se to mohlo nějak oddělit, už je to docela jiný téma... :hm
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Tom_82 30. 7. 2007 23:57

Aquarkko: Pokud se budeme chytat za slovíčka, tak časem budeme absolutně mimo téma a budou z toho jen nepříjemné dohady. Omlouvám se ti tedy, že jsem použil výraz "kabinky" - pochopitelně jsem tím myslel ty jejich závěsy, které mají pověšené na zakřivených plechových trubkách. Což celé včetně zrcadla, hřebíku ve zdi a polámané židle tvoří uzavřený prostor podobný "kabince".

A pokud jsem se nějakým způsobem dotkl či snad urazil nějakého zákazníka výše zmiňovaných trhovců, tak se omlouvám ještě jednou.

Jinak souhlasím s tím, že bychom už raději měli vrátit téma do původních kolejí. :wink:
Tom_82
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquarkko 31. 7. 2007 00:08

No mně jelikož tohle téma připadá nosný, tak bych byla ráda, aby se oddělilo...a apropo kabinky, myslela jsem to tak, že v těch hnusnejch špinavejch podělanejch zaplivanejch průjezdech žádný nejsou.
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod vovno 4. 8. 2007 14:04

Pokračujme v tématu.
Ostrovní stát Haiti je nejchudší na západní polokouli. Lidé se tam dožívají nízkého věku, hodně trpí AIDS.
Haiti je vlastně půl karibského ostrova, druhou půlku tvoří Dominikánská republika, která byla původně španělskou kolonií - dnes je to relativně bohatá země, mnohem bohatší než Haiti.Zde také netvoří většinu černoši, ale míšenci.
V minulosti byla Haiti francouzská kolonie a velmi prosperovala - byla dokonce nejbohatší kolonií v celé Americe - je to smutný paradox.:)
Ptáte se proč? Po velké francouzské revoluci došlo k velkému povstání černochů, roku 1804 byla vyhlášena nezávislost. Většina obyvatel je původem z černošských otroků dovezených, aby pracovali na plantážích.
Takže co z toho vyplývá? Dejte Afričnaům nezávislost a oni si svou zemi zničí. Z bohaté země ji změní v chudou. Ve srovnání se sousední Dominikánskou republikou je to propastný rozdíl.
vovno
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Weslo 4. 8. 2007 16:27

krásný článek o "romech" - přesně tak - nejvíc řvou ty kteří o nic nic nevědí a nemají s nimi žádné zkušenosti.
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vovno 4. 8. 2007 23:20

Uznávám, že někdy nechápu jejich mentalitu, ale vidím, že je to mrzí. Nejraději bych si za to nafackoval, ale to nemusím, protože mi nějakým tím přátelským štulcem nebo jemným píchnutím nožíkem sami pomohou provětrat mozkové buňky.r/quote]

yeah! :mrgreen:
vovno
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 14. 8. 2007 11:15

Já si myslím, že okolní silnější státy, ve kterých mají vliv silné státy, mají strach z exodu a tak jim tam hrnou co se dá. Je známo, že 80% pomoci zabaví povstalci s překupníky a vojáky, 10% si berou sami andělé spásy a ten zbytek se někdy dostane na pravé místo určení. A když se sníží ta údajná pomoc, tak ta vyhladovělá megatlupa vyrazí pod vedením povstalců drancovat do světa... A co se opálených týče, s nimi je to stejné. Jaký jsme si to udělali, takový to máme...
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Přeborník

Odeslat příspěvekod blino 14. 8. 2007 19:43

[quote="KOSŤA KOSTIČ"t A když se sníží ta údajná pomoc, tak ta vyhladovělá megatlupa vyrazí pod vedením povstalců drancovat do světa... o/quote]

presne tuto situaciu som nedavno cital v jednej sci-fi poviedke, ale po precitani tohoto prispevku sa zacinam zamyslat ci to bolo naozaj sci-fi :hm
R.I.P. Baky *16.3.1984 - +25.12.2007

i5 2500K, Noctua NH-U9B SE2, Asus Maximus IV GENE-Z, Asus HD5770 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz, Crucial M4 128GB, 850W Enermax Revolution 87+ , Fractal Core 1000
blino
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ES0 8. 9. 2007 17:29

jak je to ted s predpisy EU co se tyce prav etnickych skupin na nejakem uzemi? jsou definovana nejaka procenta podilu etnika na celku pro vyhlaseni samospravy?

protoze pak by se mohlo vyplatit presunou x desitek tisic cikanu s ceskou narodnosti treba do nejakyho prihranicniho okresu v nemecku, polsku.. vyhlasit tam dle stanov EU ceskou samospravu a pozdeji i pripojit k cesku, no a potom zas tu skupinku presunout jinam...

kdyz uz nic tak minimalne by to primelo EU resit problemy tam kde jsou a ne vytvaret tam kde nejsou

treba ted v "Ceskem" Tesine se buduji dvojjazycne cesko-polske tabule, pricemz by se ty penize urcite daly vyuzit lepe, protoze tamni polske etnikum dosahuje nejakyho toho limitu, pricemz do te doby to vsem bylo uplne jedno, jediny kdo na tom vydela je nejaky posahany polsky nacionalista

to byl jen priklad
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod msn 12. 10. 2007 19:52

msn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gofry 13. 10. 2007 14:40

Otázka "Ako Afrike pomôcť?" je bezpredmetná do doby, než si odpovieme na "Je nutné Afrike pomáhať?". Stoja vôbec Afričania o to, aby sme im pomáhali?

Nie je to náhodou tak, že my si myslíme, že im treba pomáhať len preto, že žijú inak ako my a nám sa zdá, že náš život je lepší? Nie je to len vnucovaním našej predstavy o živote?

Je absolútne nezmyselné nútiť niekomu našu predstavu o šťastnom živote.
gofry
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 17. 10. 2007 21:05

Do Afriky bych výměnou za ropu a suroviny dovážel jen alkohol a tabák. :D
Pavel Mareš
Nadšenec

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 19. 10. 2007 13:41

Tak s tím bych souhlasil. Už teď se tam dováží zbraně ve velkém, vesele se tam vzájemně decimují, tudíž alkohol by to jen urychlil. Stejně ta údajná pomoc je k ničemu. K těm, co jsou uměle udržovaní ve srabu, se stejně víc jak 10% nedostane.
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Přeborník

Odeslat příspěvekod Calhoun 19. 10. 2007 17:29

[quote="Pavel Mareš";Do Afriky bych výměnou za ropu a suroviny dovážel jen alkohol a tabák. :DD/quote]

Souhlas. Vysoka zed a dodavat drogy, chlast a munici. Za rok se podivat za zed satelitem a pokud se bude jeste neco hybat tak dodavat dal :) . Za par let by bylo po problemu a prachama by to vyslo lip nez soucasna humanitarni pomoc.
Calhoun
Nadšenec

Odeslat příspěvekod trodas 16. 12. 2007 17:49

Jaka humanitarni pomoc Africe? Nemame svych problemu a bezdomovcu dost? Nejdrive si pomozne doma sami sobe, a az tu bude socialni utopie, tak ji pojdme sirit do Afriky. Do te doby nic.

Ostatne, nejlepe to resi cirkev svata. Vyvazi do Afriky nejstrasnejsi ideologii vubec - krestanstvi - a hlasa, ze kondom je spatny a cernousci maji spolehat na Boha a prerusovanou souloz.
Kdyz jsem to slysel poprve, tak jsem si rekl, ze by papeze meli zavrit za genocidu. Ono zakazovat lidem kondomy na kontinentu, kde ma kazdy 5 AIDS neni nic jineho, nez genocida jeho obyvatel.

Ale treba soudim cirkev svatou moc prikre :)
Ona to jiste mysli dobre :D
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka