Officiálně organizaci Ilumináti založil žid jménem Adam Weishaupt a existovala jen několik desítek let. Tato organizace nevystupovala pod svým jměnem, ale snažila se krýt jménem jiných organizací. Například infiltrovala vysoké posty Svobodných zednířů v některých z jejich lóží. Údajně některé z těchto loží měla pod svou kontrolou.
Podle spikleneckých teorií tato organizace existuje dodnes. Jejím cílem je jednosvětová fašistická vláda v roukou několika nejmocnějších lidí této planety. Svého cíle dosahuje destabilizací a podkopáváním suverenity jednotlivých zemí. Organizací za kterou se prý například skrývá je CFR ve Spojených státech. Kdo chce vědět více o těchto teoriích, stačí zadat do googlu slovo iluminát.
Podle těchto teorií byla tato organizace založena na popud Rothschildů. Rothschildové podle nich stojí za vznikem každé války v posledních dvou stoletích a vždy financovali všechny strany v konfliktu. A právě organizace Iluminátů má být tím kdo to umožňuje.
Nevím co si mám o tom myslet, moc tomu nevěřím. Ovšem podívám-li se na oficiální verze podle nichž jsou Rothschildové filantropové podporující umění, nezdá se mi teorie iluminátů jako ta nejméně pravděpodobná.
Nedávno jsem narazil na videa o "pravdě o 11.září". Moc jsem jim nevěřil, tak jsem si chtěl najít oficiální zdroje. Jsem líný tak jsem začal češtinou. Našel jsem jen dva jakési články v idnes. Podle jednoho je s podivem že dnes, po šesti letech více než třetina američanů věří, že se minimálně částečně na 11.září podílela vláda USA.
Nevím, mě se zdá s podivem že třetina američanů si toto myslí a naše sdělovací prostředky nám o tom nic neřeknou. Natož aby se pokusili zjistit o co jde. Vždyt ted v dobách radaru by se určitě našli lidé, které to zajímá. Nevím, možná se to zdá divné jenom mě, nebo jde jen o jakousi neschopnost. Ale v poslední době mám neodbytný pocit, že mě naše sdělovací prostředky houpou. Pokud by tento pocit zesílil, možná i já časem uvěřím v nějakou takovou teorii.