Zahraniční politika G. Bushe

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod billyg 26. 5. 2005 14:15

Snad není třeba připomínat válku v Iráku nebo Afghánistánu. Na oba konflikty mám trochu smíšené názory. Svržení režimu prospělo lidem (tedy alespoň v Afghánistánu; Irák je hodně rozporuplný). Ještě spokojenější bych byl, kdyby toto posvětily mezinárodní organizace, což se nestalo :oops: Navíc oficiální záminkou byly biologické zbraně a ty se jaksi ("omylem") nenašly :nenapadne
Toto je velice diskutabilní téma, ale prosím o slušnou diskusi. Díky billy
billyg

Odeslat příspěvekod hnědka 26. 5. 2005 15:08

Ja byl ze zacatku odpurcem valky v Iraku. Co si budeme nalhavat - ta valka nebyla posvecena OSN a byla nelegalni. Ale s odstupem casu jsem svuj nazor zmenil - Irak bez Saddama je svobodnejsi a muze se rozvijet.

Jeste by bylo treba vyresit Severni Koreu :twisted:
hnědka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ivo M. 26. 5. 2005 18:36

To je sice pravda, ale co az si Spojene staty takto začnou vyskakovat na další země? Moc se mi jeho zahraniční politika nezamlouvá. Na druhou stranu, je pravdou, že Husainovu diktaturu bylo třeba svrhnout, což se podařilo. Bohužel to ještě více podnítilo nejrůznější teroristické akce a vězte, že sledovat video z vraždy rukojmího, není vůbec nic příjemného.
Ivo M.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Rubi 27. 5. 2005 10:07

podle me je treba se zlem bojovat, tak jak to cini USA a ne strkat hlavu do pisku(EU) a myslet si, ze kdyz je nechame na pokoji, tak nechaji na pokoji oni nas.
Rubi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S-Tony 27. 5. 2005 12:53

Zdá se mi že tady opět zampomínáte na důležitý fakt.
Teroristi jsou výtvorem USA. To USA v 70 letech dodávalo dnešním "Teroristickým" zemím zbraně. Udělalo u nich bordel a oni se právem na USA za jijch dřívější aktivity zlobí. Kdyby je nechali na pokoji tak by celá tahle věc časem utichla. Problém je v tom, že USA nenávist teroristů dále podněcuje.
Kdyby se USA do všeho nepletlo, tak nevíme co to terorista je.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod kosch 27. 5. 2005 14:08

s-tony vedle jak ta jedle, terorismus je o hoooooodně starší, kromě toho jak asi USA vytvořili třeba RAF, Světlou stezku, ETA atd. atd.
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec