Konkrétní dopady EU u nás

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod klide 24. 5. 2005 00:48

Jak se vás konkrétně dotknul vstup České republiky do Evropské unie? Bylo to v pozitivním nebo negativním slova smyslu?
klide

Odeslat příspěvekod Luke 24. 5. 2005 01:00

Krome zvýseneho poctu kamionu na dalnicich jsem to osobne asi zatim nepocitil, tedy aspon nemam ten pocit, ale je to dane spis tim ze jsem se nedostal k cinnosti, ktere by se to tykalo...
Luke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S-Tony 24. 5. 2005 01:07

Vstup do EU jsem jel oslavit na hory. Byla to oslava jako na silvestra. Netrpělivě jsem čekali na půlnoc a pak pronesli přípitek.

Netrpělivě čekám na otevření hranic pro osoby. Možná že to vyřeší romskou otázku :D Konkrétní změny pociťuji u nás v podniku, jsou přísnější podmínky a více předpisů. Jinak ani nevím že jsem v EU.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod iwigirl 29. 5. 2005 21:45

me se dotkla velice negativne. A to v tom smyslu,ze se u kazdyho predmetu musim ucit otazku komunitarniho prava plus pripadne dalsi problemy s tim souvisejici..:-)Jo a taky mi pribyla uchvatna zkouska z Evropskyho prava,coz je bestseller citajici cca 800 stran..
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 6. 2005 12:57

Vcelku neutrálně s lehkým převážením do mínusu. Dvakrát jsem byl v Německu a měl jsem o cca. 30 gramů lehčí pouzdro s doklady (nebral jsem si pas). Na druhou stranu jsem za ten rok zaplatil docela slušnou palbu na zvýšené DPH z telekomunikačních služeb (prý to po nás EU chtěla) a něco navíc za jídlo v restauracích (to prý po nás EU taky chtěla). Tuto ztrátu mírně kompenzovaly snížené ceny vína a některých dalších věcí, které se nyní dováží bez cla.

Jo a v práci se čím dál tím častěji setkávám s naprosto nesrozumitelnými nesmyslnými formuláři - většina z nich má v záhlaví takový obdélníček s hvězdičkami do kruhu.

Ve spoustě starých textů dosud opravuji slovo "okres" na "NUTS" a DIČ na CZxxxxxxxxx.

Mými oblíbenými místy v pohraničí projíždí spousta kamionů, protože jim nesmíme zdražit dálniční známky a elektronické mýto je v nedohlednu.

Někdy mi připadá, že půlka úřednictva v Bruselu vymýšlí nesmysly aby je mohla ta druhá půlka řešit.

Ale hlavně že jsme všichni zdraví, že? ;-)
Slonik
Expert