Václav Havel - pohřeb

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod msimcard 8. 7. 2014 16:17

Zdravím,

nedávno jsem se díval na youtube na pohřeb Václava Havla a zarazila mi tam jedna věc: I při takto ojedinělé události se nepřerušila pravidelná střídání hradní stráže! Má pro toto někdo nějaké rozumné vysvětlení? Z mého pohledu mi to nepřipadá vhodné.
msimcard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod malejarda 8. 7. 2014 20:42

Tak jasne, i ti vojaci maji narok na vystridani a pauzu. Take by se mohlo stat, ze by jinak zkolabovali. Zkuz si tam nekdy na hodinu stoupnout.
malejarda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 8. 7. 2014 23:01

Že se vůbec divíš..
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod trent 9. 7. 2014 07:36

Ne ne. Protože to byl pohřeb bývalé hlavy státu, měla tam stráž stát za trest celý den bez vystřídání. :D
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod msimcard 9. 7. 2014 19:17

spíš naopak - být tím kdo o této věci rozhodoval, tak bych v takto ojedinělý den tu stráž tam vůbec nestavěl. Alespoň na ten čas po dobu státního pohřbu. Vždyť tam stejně byl na každém kroku příslušník různých bezpečnostních složek od Policie ČR po nejrůznější tajné složky atd.

Přijde mi to takové divné - v takový den a hradní stráž si tam pochoduje jako kdyby se nic nestalo. Jde mi hlavně o to střídání a proces s tím spojený.
msimcard
Návštěvník