Entropa

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Co si myslite o vyobrazeni Evropy jako Entropa
Genialni dilo 3 %  12%  [ 3 ]
Prekvapilo, pobavilo 11 %  45%  [ 11 ]
Prilis provokujici 1 %  4%  [ 1 ]
Nevkusne, ostuda 7 %  29%  [ 7 ]
Nemam vlastni nazor, nezajimam se 2 %  8%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 24

Odeslat příspěvekod mareq0 19. 1. 2009 22:24

A v čem (proboha :D ) ?
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Petr1968 20. 1. 2009 00:40

Geniální až debilní. Normální člověk nemaluje tank na růžovo 8-)
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod 4honza 20. 1. 2009 20:28

Tak dnes zahadne v noci zmizel turecky zachod.

Vypada to, ze tohle dilo bude rovnou nametem na dalsi dilo :)
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod 4honza 20. 1. 2009 20:46

Bulharský umělec Dimitar Stojanov, žijící v České republice, podal několik návrhů na umělecké dílo Entropa, reprezentující ČR v Bruselu. Česko charakterizuje tak, že na obrysu Česka je zobrazeno stádo skotu jak pije ze žlabu pivo. Umělec tím chtěl říci, že Češi jsou na hlavu první v pití piva a navzájem se oslovují vole. Sochař Černý však prohlásil, že tento návrh stojí za ***** a proto zobrazil Bulharsko jako záchod.

Zdroj zprávy: Necyklopedie :)
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod averton 20. 1. 2009 22:18

nooo z nas spravil madarsky uherak...teda niesom ziadne narodovec ale liskol by som mu zo dve cez hubu :mrgreen: asi si odfotim jeho matku a pastnem ju na web ako stetku a prehlasim to za umenie..blbecek :-P
it´s all about priorities :D
averton
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 21. 1. 2009 13:17

Mě se Entropa líbí. V případě Bulharů fakt nechápu co tím chtěli dosáhnout - napadá mě klasická mediální výhybka od tehdy aktuálního problému tragické energetické bezpečnosti země.

Základem zachování zdravé mysli je schopnost umět si udělat legraci sám ze sebe a nebýt háklivý. Část bulharských potentátů nejspíš ještě žije v dobách Todora Živkova.

Docela souhlasím s textem záhlaví petice, která se v Bulharsku objevila - pokud můžeme věřit překladu iDNES, tak zní: "Cenzurování práce českého umělce Davida Černého bulharskými úřady je zahanbující pro naši zemi i její občany. Potvrzuje to obrázek Bulharska jako nejvíce zpátečnické a nejméně svobodné země - když ne na světě, tak v Evropě"
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Jack111 21. 1. 2009 13:59

Slonik: Udělat si legraci sám ze sebe a udělat si legraci na cizí účet, je trochu něco jiného. Kdyby se na tom podíleli slíbení umělci, dostala by Entropa jiný význam.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Slonik 21. 1. 2009 15:22

... a nebýt háklivý jsem ještě psal. Tohle je případ háklivosti ;-). Docela by mě zajímala motivace Slovenska - tam byly nejdříve docela velké tlaky na cenzuru a pak si to nějak rozmysleli. Pročpak asi?
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Jack111 21. 1. 2009 15:48

Slonik: Protože se koukli na ostatní a usoudili, že mohli dopadnout i hůř a radši už to nerozmazávali. :-D To máš jako s Bulharskem. Kdyby to nechali být, tak se řekne, že Bulharsko je tam vyobrazeno jako záchod. Tečka. Dost lidí u nás by si toho ani nevšimlo, ostatní národy by to nezajímalo. Jenže Bulhaři si to nenechali líbit a díky tomu se o tom mluví ještě týden :-D
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Slonik 21. 1. 2009 15:57

jack: No tak samozřejmě, že to nebylo kvůli tomu, že Slovensko zrovna potřebovalo od ČR velmi nestandardní a technicky náročnou operaci v podobě obrácení toku v části tranzitních plynovodů.
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod jannnn 21. 1. 2009 16:05

4honza píše:Bulharský umělec Dimitar Stojanov, žijící v České republice, podal několik návrhů na umělecké dílo Entropa, reprezentující ČR v Bruselu. Česko charakterizuje tak, že na obrysu Česka je zobrazeno stádo skotu jak pije ze žlabu pivo. Umělec tím chtěl říci, že Češi jsou na hlavu první v pití piva a navzájem se oslovují vole. Sochař Černý však prohlásil, že tento návrh stojí za ***** a proto zobrazil Bulharsko jako záchod.

Zdroj zprávy: Necyklopedie :)

tak schválně - kdyby ČR vypadala takto, vadilo by vám to? mně teda ne, imho je to trefný ... přitom by se to dalo považovat za stejně "urážlivý" jako turecký záchod nebo uherák.
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Slonik 21. 1. 2009 16:23

Mě by to teda nevadilo. Dovedl bych si představit i stádo ovcí jak pije ze žlabu pivo a každá z nich má ozdobnou čelenku ze tří desetikorun, jenže to by asi většina Evropanů nepochopila :-]
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 1. 2009 16:55

4honza píše:Me se ta mystifikace, ze to vyrabeli smysleni umelci ze zemi sedmadvacitky libila, neberu to jako podvod. A Entropu beru jako spravnou provokaci.

A to já to jako podvod beru. Pokud jsem to správně pochopil, dostal na to dva miliony z veřejných prostředků a při ucházení se o tento grant/dotaci nebo jak to nazvat uvedl záměrně nepravdivé údaje - podle mě to je naprosto jasný znak podvodu a divím se, že žádný z úředníků, který tento příspěvek schvaloval nepodal trestní oznámení pro podvod/zpronevěru.

Nelíbí se mi, když se někteří lidé chtějí zviditelňovat za cizí prostředky. Pokud by si plastiku sám zaplatil a někde si jí vyvěsil, tak beru, ale shrábnout dva miliony a pak dodat takovýhle paskvil, to je jednoduše podvod.

Chtěl bych vidět diskutující zde, kdyby si u nějaké firmy objednali třeba zděný dům, zaplatili za něj dva miliony a nějaký takovýhle umělec by jim dodal dřevěnou zahradní chatku, jak by se na to tvářili.

Minimálně by po něm měl stát vymáhat vrácení zpronevěřených prostředků.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jack111 21. 1. 2009 16:58

Slonik: To jako že by se češi naštvali na slováky a plyn jim neposlali? :-D Ale houbeles. Kdyby Bulharsko potřebovalo pomoci a my byli jediní, kdo pomoci může, tak záchod nezáchod pomoc dostanou. V těchto otázkách jde o daleko více, než o kus plastiky nějakého umělce, který všechny podvedl.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod S-Tony 21. 1. 2009 17:02

Slonik píše:stádo ovcí jak pije ze žlabu pivo a každá z nich má ozdobnou čelenku ze tří desetikorun

To nechápu ani já :hm
Ovce to je jako že necháme sebou poslušně vláčet, ale ty desetikoruny?
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka